Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 4
Λοιπόν τα πράγματα ήταν πράγματι πιο απλά απότι τα περίμενα. Ανησυχούσα τσάμπα, απλώς ο άνθρωπος από τη στρατολογία με μπέρδεψε φουλ καθώς σχεδόν όλα όσα μου είπε πως θα έκανα ήταν τελείως λάθος. Και η πλάκα είναι πως όταν είχα πρωτομιλήσει μαζί του, ψιλοέκραξε Φρουραρχείο και ΣΤΕΠ Χίου και ότι τους είχε εξηγήσει τη διαδικασία αλλά δεν την κάνουν καλά.
Τέλος πάντων, ας αφήσω τις πολλές σάλτσες, εν τέλει ούτε φρουραρχείο χρειαζόταν να πάω, μονάχα κατευθείαν στο 297 που είναι το κέντρο υποδοχής νεοσυλλέκτων (συνεπώς η συλλογιστική μου σκέψη πώς ο στρατολόγος μου είπε ΣΤΕΠ και τα ΣΤΕΠ έλεγαν 297, ήταν έγκυρη και ολόσωστη), εκεί μίλησα με έναν ψυχολόγο, μου έγραψε παραπεμπτικό για τον ψυχίατρο για αίτηση αναβολής, ο ψυχιατρος ήρθε στο στρατόπεδο που βρισκόμουν έπειτα από καμιά ώρα και ευτυχώς με είδε πρώτο πρώτο. Εν συνεχεία, αφού ήδη είχα πει την ιστορία μου με το τι συνέβη στο στρατόπεδο και πήρα αναβολή, στον ψυχολόγο νωρίτερα και έπειτα στον ψυχίατρο, ο δεύτερος απλώς με ρώτησε αν προτιμάω 6μηνη ή ετήσια αναβολή. Εννοείται πως πήρα ετήσια καθώς αυτό προτιμούσα και η συνέχεια της διαδικασίας ήταν να πάω στους γιατρούς που ήταν μαζεμένοι εκεί στο στρατόπεδο, να μου συμπληρώσουν την ιατρική γνωμάτευση, να πάω να την στείλω μέσω ΚΕΠ στη στρατολογία μου (Βορείου Αιγαίου) και να περιμένω με μέιλ ραντεβού όπου θα πάω στην επιτροπή αναβολών/απαλλαγών της Χίου στην ταξιαρχία μας, προκειμένου να εγκριθεί η ετήσια αναβολή του ψυχιάτρου (εντός ένα μήνα μου είπαν οι γιατροί πως θα είναι το ραντεβού, εντός 2-3 ημερών θα έρθει το email).
Δεν ξέρω αν σε εσάς φαίνεται περίπλοκη η διαδικασία, εν τέλει για το άγχος που έφαγα δε μου φάνηκε τίποτα. Απλώς σίγουρα θα ήταν πιο απλοποιημένα τα πράγματα αν ολόκληρο νησί είχε έναν ψυχίατρο στα ΣΤΕΠ που να πηγαίνεις και να γίνεται ίσως λίγο πιο εύκολη η διαδικασία. Για όποια απορία ρωτήστε με, νομίζω είναι καλό να υπάρχει και η δική μου εμπειρία ανεβασμένη σε αυτό το φόρουμ, καθώς όσο έψαξα κάτι αντίστοιχο δε βρήκα.
Τέλος πάντων, ας αφήσω τις πολλές σάλτσες, εν τέλει ούτε φρουραρχείο χρειαζόταν να πάω, μονάχα κατευθείαν στο 297 που είναι το κέντρο υποδοχής νεοσυλλέκτων (συνεπώς η συλλογιστική μου σκέψη πώς ο στρατολόγος μου είπε ΣΤΕΠ και τα ΣΤΕΠ έλεγαν 297, ήταν έγκυρη και ολόσωστη), εκεί μίλησα με έναν ψυχολόγο, μου έγραψε παραπεμπτικό για τον ψυχίατρο για αίτηση αναβολής, ο ψυχιατρος ήρθε στο στρατόπεδο που βρισκόμουν έπειτα από καμιά ώρα και ευτυχώς με είδε πρώτο πρώτο. Εν συνεχεία, αφού ήδη είχα πει την ιστορία μου με το τι συνέβη στο στρατόπεδο και πήρα αναβολή, στον ψυχολόγο νωρίτερα και έπειτα στον ψυχίατρο, ο δεύτερος απλώς με ρώτησε αν προτιμάω 6μηνη ή ετήσια αναβολή. Εννοείται πως πήρα ετήσια καθώς αυτό προτιμούσα και η συνέχεια της διαδικασίας ήταν να πάω στους γιατρούς που ήταν μαζεμένοι εκεί στο στρατόπεδο, να μου συμπληρώσουν την ιατρική γνωμάτευση, να πάω να την στείλω μέσω ΚΕΠ στη στρατολογία μου (Βορείου Αιγαίου) και να περιμένω με μέιλ ραντεβού όπου θα πάω στην επιτροπή αναβολών/απαλλαγών της Χίου στην ταξιαρχία μας, προκειμένου να εγκριθεί η ετήσια αναβολή του ψυχιάτρου (εντός ένα μήνα μου είπαν οι γιατροί πως θα είναι το ραντεβού, εντός 2-3 ημερών θα έρθει το email).
Δεν ξέρω αν σε εσάς φαίνεται περίπλοκη η διαδικασία, εν τέλει για το άγχος που έφαγα δε μου φάνηκε τίποτα. Απλώς σίγουρα θα ήταν πιο απλοποιημένα τα πράγματα αν ολόκληρο νησί είχε έναν ψυχίατρο στα ΣΤΕΠ που να πηγαίνεις και να γίνεται ίσως λίγο πιο εύκολη η διαδικασία. Για όποια απορία ρωτήστε με, νομίζω είναι καλό να υπάρχει και η δική μου εμπειρία ανεβασμένη σε αυτό το φόρουμ, καθώς όσο έψαξα κάτι αντίστοιχο δε βρήκα.
xristoforos9119 έγραψε:Καλημέρα σε όλους. Έχει περάσει ακριβώς μία βδομάδα από τότε που πήγα φρουραρχείο, και δεν έχω λάβει το παραπεμπτικό ακόμα. Είναι κανείς άλλος στην ίδια κατάσταση;Ευχαριστώ.
Καλησπέρα φίλε, μην αγχώνεσαι, θα έρθει email. Αν δεις ότι περνάνε 10-15 μέρες (το γράφει και το χαρτάκι που σας έδωσαν) πάρε τηλέφωνο απλά και πες το.
Να σου κανω μια ερωτηση; Εγω πες οτι παρουσιαζομαι 14 που ειπες του μηνα.
Και πηγαινω στις 11 με χαρτι ιδιωτη γιατρου οτι ο λογος για τον οποιο εφυγα ισχυει ακομα.
Το ραντεβου με την επιτροπη θα μου το κανονισουν εκεινες τις μερες δλδ αν παω στις 11 θα μου το πανε στις 13 φαση; Γιατι κατι μου εγραψες απο κατω σε κανα μηνα και εγω νομιζα οτι η διαδικασια ηταν αμεσα για την επιτροπη.
Σε ευχαριστω εκ των προτερων
Και πηγαινω στις 11 με χαρτι ιδιωτη γιατρου οτι ο λογος για τον οποιο εφυγα ισχυει ακομα.
Το ραντεβου με την επιτροπη θα μου το κανονισουν εκεινες τις μερες δλδ αν παω στις 11 θα μου το πανε στις 13 φαση; Γιατι κατι μου εγραψες απο κατω σε κανα μηνα και εγω νομιζα οτι η διαδικασια ηταν αμεσα για την επιτροπη.
Σε ευχαριστώ φίλε μου. Ποιο χαρτάκι εννοείς;panos7 έγραψε:Καλησπέρα φίλε, μην αγχώνεσαι, θα έρθει email. Αν δεις ότι περνάνε 10-15 μέρες (το γράφει και το χαρτάκι που σας έδωσαν) πάρε τηλέφωνο απλά και πες το.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Σεπ 22, 2021 8:41 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Kostas55 έγραψε:Να σου κανω μια ερωτηση;Εγω πες οτι παρουσιαζομαι 14 που ειπες του μηνα.
Καλησπέρα φίλε, πας Φρουραρχείο 5 μέρες πριν την κατάταξη δηλαδή 10-11-12-13-14 πχ (14 πες παρουσιαζεσαι) ναι πας χαρτί γιατρού αλλά να είναι πρόσφατο τουλάχιστον 2 μήνες. Δεν ξέρω άμα είναι πιο παλιό αν το δεχτούν, αλλά λογικά ναι εφόσον είναι γνωμάτευση. Θα σου έρθει email μετά από 3-4 μέρες που θα σου λέει να πας επιτροπή. Θα έχεις περιθώριο ένα μήνα να πας, δηλαδή άμα σου έρθει το email στις 17, θα μπορείς να πας μέχρι τις 17 Οκτώβρη. Θα πρέπει να περάσουν 10-15 μέρες σίγουρα για να στείλουν τον φάκελο σου στο 401. Θα πρέπει να παίρνεις τηλέφωνο να ρωτάς άμα έχει έρθει για να μην πας τσάμπα. Γιατί άμα πας και δεν έχει έρθει, θα είναι τσάμπα κόπος.
Καλησπερα
εγω πηρα και δεν τσεκαρε καν αν ειναι εκει ο φακελος, μουπε ελα μετα απο 10 μερες
φανταρος ηταν
εγω πηρα και δεν τσεκαρε καν αν ειναι εκει ο φακελος, μουπε ελα μετα απο 10 μερες
φανταρος ηταν
panos7 έγραψε:Καλησπέρα φίλε, μην αγχώνεσαι, θα έρθει email. Αν δεις ότι περνάνε 10-15 μέρες (το γράφει και το χαρτάκι που σας έδωσαν) πάρε τηλέφωνο απλά και πες το.
Καλημέρα φίλε panos7. Είχες δίκιο, μου ήρθε μόλις email. Ό, τι να ναι μας έλεγε η γραμματέας εκεί. Ηρέμησα λίγο, έχω μέχρι τις 17/10 να πάω, και έχουν περάσει μονο 8 μέρες από τη μέρα που εξετάστηκα. Οπότε από το τέλος της βδομάδας θα παίρνω τηλέφωνα για να ρωτάω αν ήρθε ο φάκελος μου εκεί, ώστε να πάω Τρίπολη.
Για την επιτροπή, εκτός από το παραπεμπτικό, θέλω ταυτότητα και το αυθεντικό χαρτί του ψυχιάτρου μου που κράτησα;
Σε ευχαριστώ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Σεπ 22, 2021 1:54 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
νικος έγραψε:Καλησπερα
φανταρος ηταν
Καλησπέρα φίλε, να ξανά πάρεις μετά από 10 μέρες, μην πας τσάμπα. Έτυχες στην περίπτωση τώρα.
xristoforos9119 έγραψε:Καλημέρα φίλε panos7. Είχες δίκιο, μου ήρθε μόλις email. Ό, τι να ναι μας έλεγε η γραμματέας εκεί. Ηρέμησα λίγο, έχω μέχρι τις 17/10 να πάω, και έχουν περάσει μονο 8 μέρες από τη μέρα που εξετάστηκα. Οπότε από το τέλος της βδομάδας θα παίρνω τηλέφωνα για να ρωτάω αν ήρθε ο φάκελος μου εκεί, ώστε να πάω Τρίπολη.
Για την επιτροπή, εκτός από το παραπεμπτικό, θέλω ταυτότητα και το αυθεντικό χαρτί του ψυχιάτρου μου που κράτησα;
Σε ευχαριστώ.
Καλησπέρα φίλε, ναι να παίρνεις τηλέφωνο για να μην πας τσάμπα. Ένα χαρτάκι που μας δίνουν στο Φρουραρχείο στο τέλος ένα μικρό που λέει "η διαδικασία δεν τελείωσε εδώ" και σου λέει και καλά οτι θα έρθει email και τέτοια. Ναι φίλε, παραπεμπτικό, ταυτότητα και το χαρτί γιατρού και είσαι έτοιμος. Ότι είναι ενημέρωσε μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Σεπ 22, 2021 5:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Υπάρχει κανείς που έχει πάρει αναβολη 1 χρόνο και ετοιμάζεται για 2ο;
Ειναι εύκολο; ΔΕΝ θελω απαλλαγη απλα μια ακομα αναβολη, θα ειναι εύκολο να την πάρω;
η διαδικασια ειναι η ίδια;
Ειναι εύκολο; ΔΕΝ θελω απαλλαγη απλα μια ακομα αναβολη, θα ειναι εύκολο να την πάρω;
Μπορεί κάποιος με σιγουριά να μου πει, μέχρι πόσα έτη μπορούμε να πάρουμε αναβολη μεσω φρουαρχειου;
1 φορά και μπορεις να σου δώσουν εως 2 έτη; Αλλα μπορει να παρεις και μονο 6 μήνες ή 12 μήνες;
1 φορα για ένα έτος και το επόμενο έτος για ακόμα ένα έτος;(δηλαδη γινεται να πας 2 φορες;)
Εχω μπερδευτει!
άλλος λέει 6 μηνες, αλλος πηρε 12+6 αλλα μετραει το μεγαλυτερο
Μια βοηθεια!
Για παραδειγμα εστω οτι εχω παρει 1 ετος, μπορω να ξανακανω την ιδια διαδικασία ακόμα μια φορά;
Προσοχη για αναβολη μιλαω οχι απαλλαγη!
Ευχαριστω
1 φορά και μπορεις να σου δώσουν εως 2 έτη; Αλλα μπορει να παρεις και μονο 6 μήνες ή 12 μήνες;
1 φορα για ένα έτος και το επόμενο έτος για ακόμα ένα έτος;(δηλαδη γινεται να πας 2 φορες;)
Εχω μπερδευτει!
Μια βοηθεια!
Για παραδειγμα εστω οτι εχω παρει 1 ετος, μπορω να ξανακανω την ιδια διαδικασία ακόμα μια φορά;
Ευχαριστω
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 4
Αδερφέ από τα λίγα που ξέρω, δυστυχώς όχι με απόλυτη σιγουριά, είναι πώς αναβολές σε σύνολο διάρκειας 2 χρόνων, είτε ετήσιες δηλαδή είτε 6μηνες, μπορείς να παίρνεις όσες θες. Μονάχα την απαλλαγή ξέρω πως δεν μπορείς να την πάρεις από φρουραρχείο εκτός ίσως από κάποια πολύ σπάνια περίπτωση που δε μπορείς να ταξιδέψεις. Ελπίζω να βοήθησα ας πει και κάποιος άλλος αν ξέρει κάτι πιο σίγουρο από μένα.
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε panos7, μας βοηθάς πάρα πολύ. Λίγο ακόμα έμεινε για την απαλλαγή... Υπομονή και κουράγιο.panos7 έγραψε:Καλησπέρα φίλε, ναι να παίρνεις τηλέφωνο για να μην πας τσάμπα. Ένα χαρτάκι που μας δίνουν στο Φρουραρχείο στο τέλος ένα μικρό που λέει "η διαδικασία δεν τελείωσε εδώ" και σου λέει και καλά οτι θα έρθει email και τέτοια. Ναι φίλε, παραπεμπτικό, ταυτότητα και το χαρτί γιατρού και είσαι έτοιμος. Ότι είναι ενημέρωσε μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Κυρ Οκτ 03, 2021 5:44 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
BillKla93 έγραψε:Μπορεί κάποιος με σιγουριά να μου πει, μέχρι πόσα έτη μπορούμε να πάρουμε αναβολη μεσω φρουαρχειου;
Εχω μπερδευτει!
Μια βοηθεια!
Ευχαριστω
Καλησπέρα φίλε μου, για ιατρικούς λόγους μπορείς να πάρεις συνολικά 2 χρόνια αναβολή. Πρακτικά είτε μια διετής αναβολή είτε 2 ετήσιες είτε 4 εξάμηνες είτε 2 εξάμηνες και μία ετήσια. Δηλαδή το σύνολο των αναβολών σου για ιατρικούς λόγους συνολικά είναι μέχρι 2 χρονια. Μετά το πέρας αυτών των 2 ετών πας για απαλλαγή ή στράτευση. Τώρα εαν κάποιος έχει ένα έτος αναβολή μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει ένα έτος ακόμα.
Για το κομμάτι του φρουραρχείου δεν αλλάζει κάτι, το φρουραρχείο έιναι όταν δεν μπορείς να πας στο στρατόπεδο στο οποιο σε καλουν και αιτήσαι να κάνεις την διαδικασία της αναβολής ή απαλλαγής μέσω του φρουραρχείου της πόλης σου. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμος αν πηγαινεις για αναβολη ή απαλλαγη.
Νικος92 έγραψε:Υπάρχει κανείς που έχει πάρει αναβολη 1 χρόνο και ετοιμάζεται για 2ο;
Καλησπέρα φίλε, ναι πας Φρουραρχείο και μετά σου έρχεται το email για 401. Το έχεις κάνει, οπότε ξέρεις.
Χαρτί γιατρού να έχεις. Εκτός άμα το κάνεις μέσω στρατοπέδου, που στη δίνουν και έτσι. Σε εμένα τουλάχιστον την έδωσαν χωρίς χαρτί. Αναβολές είναι εύκολες σχετικά, στην απαλλαγή είναι το θέμα.
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες