Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
xristoforos9119

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Καλημέρα σε όλους.

Παρόλο που ξέρω την διαδικασία, πήρα σήμερα τηλέφωνο στο φρουραρχείο της Πάτρας. Ο κύριος εκεί μου είπε τα χαρτιά που πρέπει να έχω, όλα καλά ως εδώ. Και μετά μου είπε ότι θα με δει πρώτα γιατρός στις 9 το πρωι, και μετά μία επιτροπή κατά τις 12. Τι σοι επιτροπή είναι αυτή; Έχει αλλάξει; Εγώ πριν 2 χρόνια θυμάμαι ότι πήγα εκεί, με είδε ένας γιατρός (δεν με είδε, απλά αντέγραψε τη γνωμάτευση που είχα στα χαρτιά του), μου έδωσε ένα χαρτάκι, πήγε δίπλα στην στρατολογία, συμπλήρωσα μία αίτηση υπευθυνης δήλωσης, και έφυγα. Και μετά από 20 μέρες πήγα Τρίπολη για την επιτροπή.

Γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει στο ΚΕΤΧ της Πάτρας;

Ευχαριστώ.

ΑΝΟΝΥΜΟΣ

Δημοσίευση από ΑΝΟΝΥΜΟΣ »

xristoforos9119 έγραψε:Καλημέρα σε όλους.

Παρόλο που ξέρω την διαδικασία, πήρα σήμερα τηλέφωνο στο φρουραρχείο της Πάτρας. Ο κύριος εκεί μου είπε τα χαρτιά που πρέπει να έχω, όλα καλά ως εδώ. Και μετά μου είπε ότι θα με δει πρώτα γιατρός στις 9 το πρωι, και μετά μία επιτροπή κατά τις 12. Τι σοι επιτροπή είναι αυτή; Έχει αλλάξει; Εγώ πριν 2 χρόνια θυμάμαι ότι πήγα εκεί, με είδε ένας γιατρός (δεν με είδε, απλά αντέγραψε τη γνωμάτευση που είχα στα χαρτιά του), μου έδωσε ένα χαρτάκι, πήγε δίπλα στην στρατολογία, συμπλήρωσα μία αίτηση υπευθυνης δήλωσης, και έφυγα. Και μετά από 20 μέρες πήγα Τρίπολη για την επιτροπή.

Ευχαριστώ.

Μπορεί λόγω κορονοϊου να συγκροτείται κατά τόπους επιτροπή απαλλαγών για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις σε νοσοκομεία

yianiskat
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από yianiskat »

Γεια σε ολους,
Παρουσιαζομαι 16/09 Ασσυρο. Πηγα στο φρουραρχειο της περιοχης να ξεκινησω τη διαδικασια, και μου λενε δεν γινεται πλεον απο φρουραρχειο, πρεπει να πας στρατοπεδο.

Συγκεκριμενα η διαδικασια απο φρουραρχειο ειναι σε περιπτωση που ο στρατευσιμος δε δυναταιι να μετακινηθει στο σημειο που τον καλουνε.

Επισης μου ειπε οτι οι γνωματευσεις απο ιδιωτικου γιατρους που εχω ειναι για τα σκουπιδια μονο απο δημοσιο μετρανε.

Τελος ανεφερε οτι η διαδικασια στο στρατοπεδο μπορει να παρει και 2 μερες, να περασω απο γιατρο 424 την επομενη;

Ερωτησεις:

1) Αν εμφανιστω με συνοδο με υποχρεωνει κανεις να μεινω μεσα στο στρατοπεδο, ενω εχω δειλωσει οτι αιτουμαι αναβολής;

2) Ανεφερε οτι μας μαζευουν οσους ειναι για αναβολη και μεταφερομαστε με λεοφορειο εκει που ειναι ο γιατρος (υποθετω 424). Μπορω να ζητησω να μεταβω εκει με το συνοδο μου με δικο μου οχημα;

3) Ποια η διδικασια στο στρατοπεδο Προκοπου/ Ασσυρο αν γνωριζει κανεις; Υπαρχει γιατρος εκει η παραπεμπουν 424;

4) Με τη διαδικασια μεσω στρατοπεδου επιτροπη περναω στο στρατοπεδο η μετα απο 1 μηνα;

Ευχαριστω πολυ οποιον γνωριζει και παρει τον χρονο να μου απαντησει.

Με εχει δημιουργησει μεγαλο στρες αυτη η διαδικασια εν μεσω προσωπικων προβληματων.

Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio »

Μα καλά, είναι δυνατόν να σου λένε ότι είναι για τα σκουπιδια ενώ έχεις θέμα; Ότι μπορείς να τους πας δικαστικα για τέτοιο θέμα, τους το είπες; Ενώ έχεις πρόβλημα και δεν μπορείς να παρουσιαστείς; Τα παιδια από πάνω πήγαν φρουραρχείο,401 και μετά φρουραρχείο και τελείωσαν, τι είναι αυτά τα πράγματα που σου λένε εκεί; Και εγώ για αναβολή είμαι Δευτέρα, αλλά καλύτερα να τους πω έχω τάσεις αυτοκτονίας, και να δείξω χειρότερα ότι είμαι, παρά να τραβήξει όλο αυτό το θέμα τόσο.
xristoforos9119

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

ΑΝΟΝΥΜΟΣ έγραψε:
xristoforos9119 έγραψε:Καλημέρα σε όλους.

Ευχαριστώ.

Μπορεί λόγω κορονοϊου να συγκροτείται κατά τόπους επιτροπή απαλλαγών για να αποφεύγονται οι μετακινήσεις σε νοσοκομεία

Επειδή το σκέφτηκα και αυτό εγώ, και χάρηκα προς στιγμήν, πήρα τηλέφωνο μετά στην στρατολογία δυτικής ελλάδας και ρώτησα αν η επιτροπή στην Τρίπολη ειναι ανοιχτή, και μου είπανε ναι.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούσε... Κάποιος από τους δύο μου είπε λάθος, ή ειναι κάτι καινούριο αυτό με την επιτροπή αυτή στο φρουραρχείο. Όταν ρώτησα τι ειναι αυτή η επιτροπή, είναι λεει για να κρίνει αν θα μπορείς να πας στο στρατόπεδο, ή αν να σε στείλουνε στην επιτροπή. Τι να πω.

5 μέρες ως την Τρίτη τώρα, αναμονή σε αναμμένα κάρβουνα...

George_88

Δημοσίευση από George_88 »

yianiskat έγραψε:Γεια σε ολους,
Παρουσιαζομαι 16/09 Ασσυρο. Πηγα στο φρουραρχειο της περιοχης να ξεκινησω τη διαδικασια, και μου λενε δεν γινεται πλεον απο φρουραρχειο, πρεπει να πας στρατοπεδο.

Συγκεκριμενα η διαδικασια απο φρουραρχειο ειναι σε περιπτωση που ο στρατευσιμος δε δυναταιι να μετακινηθει στο σημειο που τον καλουνε.

Αρχικα ναι αυτή είναι η διαδικασία αλλά το μπορείς ή δεν μπορείς να μετακινηθείς δεν το κρινουν αυτοι εσύ απλά πας στο Φρουραρχείο και τέλος.

yianiskat έγραψε:

Επισης μου ειπε οτι οι γνωματευσεις απο ιδιωτικου γιατρους που εχω ειναι για τα σκουπιδια μονο απο δημοσιο μετρανε.

Μπαρούφα ολκης. Εδώ και τουλαχιστον 5, μπορεί και παραπάνω χρονια, με νομο κρατους οι γνωματεύσεις ιδιωτικών γιατρών εχουν εξισωθεί με των δημοσίων. Τελεία και παυλα.

yianiskat έγραψε:1) Αν εμφανιστω με συνοδο με υποχρεωνει κανεις να μεινω μεσα στο στρατοπεδο, ενω εχω δειλωσει οτι αιτουμαι αναβολής;

Από τα όσα γνωρίζω από άλλες απαντήσεις εδώ με συνοδό δεν μένεις μέσα στο στρατόπεδο.

yianiskat έγραψε:4) Με τη διαδικασια μεσω στρατοπεδου επιτροπη περναω στο στρατοπεδο η μετα απο 1 μηνα;

Από τα όσα γνωρίζω από άλλες απαντήσεις εδώ μέσω στρατοπέδου βλέπεις την επιτροπή την ίδια μέρα.

Καλό κουράγιο, μάλλον έπεσες σε κάποιον περίεργο.

Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio »

Ευχαριστώ εκ μέρους του παιδιού φίλε Γιώργο, νομίζω το ίδιο θα σου πει και αυτός όταν συνδεθεί. Μάλλον έπεσε σε αυτούς τους... Καραβαναδες; Ναι σε τέτοιον. Μου έφυγε και εμένα ένα άγχος από τις απαντήσεις σου, ευχαριστώ.
Λεφ

Δημοσίευση από Λεφ »

Παρουσιάζονται 13/9 στην Θήβα, είχα πάει φρουραρχείο Αθηνών την Δευτέρα για αναβολή και μου είπαν να περιμένω e mail για να περάσω επιτροπή, το e mail δεν έχει έρθει ακόμη και Δευτέρα παρουσιάζονται τι φάση ;
Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio »

Καλησπέρα φίλε lef μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις την διαδικασία που ακολούθησες φρουραρχείο, γιατί και εγώ είμαι για αναβολή την Δευτέρα; Συνήθως θέλει έως 2 εβδομάδες μέγιστο για το email για 401, όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω αλλά μην σε πάρω και στον λαιμό μου.
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Σύμφωνα με τον https://www.e-nomothesia.gr/kat-ygeia-3418-2005. - Νόμο 3418/2005, άρθρο 5, ορίζονται τα εξής:

1. Τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και οι ιατρικές συνταγές που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους,έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις και ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Ι. Δ. Ή ιδιώτες ιατρούς. Σε κάθε περίπτωση, τα εκδιδόμενα πιστοποιητικά και οι εκδιδόμενες γνωματεύσεις αφορούν αποκλειστικά στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας κάθε ιατρού.

Επομένως, μη μασάτε με αυτά που σας λένε στις επιτροπές, στο φρουραρχείο ή οπουδήποτε. Ο Νόμος είναι ξεκάθαρος.

yianiskat
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 50

Δημοσίευση από panos7 »

Λεφ έγραψε:Παρουσιάζονται 13/9 στην Θήβα, είχα πάει φρουραρχείο Αθηνών την Δευτέρα για αναβολή και μου είπαν να περιμένω e mail για να περάσω επιτροπή, το e mail δεν έχει έρθει ακόμη και Δευτέρα παρουσιάζονται τι φάση ;

Καλησπέρα φίλε, δεν πας στο Στρατόπεδο. Εφόσον πήγες Φρουραρχείο, δεν χρειάζεται να πας. Έχουν ειδοποιηθεί, μην αγχώνεσαι. Περιμένεις το email για την επιτροπή στο 401 και είσαι κομπλέ.

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 50

Δημοσίευση από panos7 »

Giorgio έγραψε:Καλησπέρα φίλε lef μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις την διαδικασία που ακολούθησες φρουραρχείο, γιατί και εγώ είμαι για αναβολή την Δευτέρα; Συνήθως θέλει έως 2 εβδομάδες μέγιστο για το email για 401, όπως λένε και τα παιδιά παραπάνω αλλά μην σε πάρω και στον λαιμό μου.

Καλησπέρα φίλε, πας Φρουραρχείο 5 ημέρες πριν την κατάταξη σου, μόνο τότε αλλιώς δεν σε δέχονται.

Δηλαδή αν παρουσιάζεσαι 13 του μηνός, πρέπει να πας στις 7-8-9-10-13 στο Φρουραχείο πχ.

Απλά πας με την ταυτότητα, το σημείωμα κατάταξης και το χαρτί γιατρού. Μετά είναι όλα τυπικά, σαν να είσαι σε δημόσια υπηρεσία. Μην αγχώνεσαι. Θα σου αντιγράψουν την γνωμάτευση και θα περιμένεις email για να περάσεις επιτροπή.

Giorgio

Δημοσίευση από Giorgio »

Καλησπέρα φίλε πανό. Ευχαριστώ πολύ ελπίζω απλά να μην μου πετύχει περίεργος σαν το παιδί από πάνω και μου πει τέτοιες αρλουμπες σαν και σε αυτόν. Άμα πάω 7.30 το πρωί, θα βρω πολύ κόσμο η να πάω πιο μετά?
yianiskat
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Παιδια ξερω οτι ειναι για Φρουραρχειο εδω αλλα μηπως γνωριζει καποιος:

Στρατοπεδο οταν παρουσιαστω για αναβολη μπορω να εχω πραγματα μαζι μου; Π. Χ. Νερο, Φαγητο, αγωγη που παιρνω;

Εχω διαβασει οτι παιρνουν κινητα, οποτε αναρωτιεμαι αν μας αφηνουν να εχουμε μαζι μας κατι.

Ευχαριστω.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες