Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ παιδιά για την διαδικασία και την βοήθεια, ειλικρινά, εγώ που δεν εύχομαι τέτοια, εύχομαι να σας έχει ο Θεός καλά που μου είπατε την διαδικασία... Θα πάρω από ιδιώτη ψυχολόγο για τώρα και όταν είναι για απαλλαγή θα επισκεφθώ 6 μήνες πριν ψυχίατρο. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
Στο φρουραρχείο μπορούμε να πούμε να μας στείλουν για τοξικολογικές 414 ώστε να πάρω αναβολή πάλι για λόγους υγείας και μετά απαλλαγή που θέλω ; Ξέρετε ; Επίσης θέλει και χαρτί ψυχολόγου;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 5
Παυλος έγραψε:Καλησπέρα φίλε μου,
Εύχομαι να πάνε όλα καλά και καλή ανάρρωση να έχεις. Κάθε επιτροπή λειτουργεί διαφορετικά. Πχ τον Μάρτιο που ήταν κλειστά τα πάντα λόγω lockdown στην Αθήνα κάνανε τηλεφωνικά ενώ η επιτροπη στην Τρίπολη είχε κλείσει εντελώς και άνοιξε τον Μάιο και έκανε διαζώσης. Θα σου πρότεινα να καλέσεις την επιτροπή που σου είπαν ό, τι θα πας και να ρωτήσεις.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Να περιμένω τις 10 μέρες να έρθει το email και να καλέσω, ή θα μπορούσα να τους καλέσω και νωρίτερα πιστεύεις;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Σεπ 01, 2021 12:27 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
nesapouliata έγραψε:Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Να περιμένω τις 10 μέρες να έρθει το email και να καλέσω, ή θα μπορούσα να τους καλέσω και νωρίτερα πιστεύεις;
Θα σου πρότεινα να περιμένεις το χαρτί όπου θα αναγράφει πάνω και το τηλέφωνο στο οποίο θα επικοινωνήσεις. Γενικά αν δείς ό, τι αργεί κάτι στην όλη διαδικάσια πάρε και κανα τηλ. Πχ εγω περιμενα κανα μηνα να φανει στο site της στρατολογιας η αναβολη και πηρα τηλ και μου ειπαν οτι απλα δεν την ειχαν ανεβασει ακομα, την ιδια μερα ανεβηκε κιολας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Σεπ 01, 2021 4:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλησπέρα παιδιά,
έχω διαγνωσθεί με μικτη αγχώδη/καταθλιπτική διαταραχή με συνοδο ιδεοψυχαναγκαστικο σύνδρομο εδώ και 5 χρόνια και ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή. Μετα από συνεννόηση και με τον ψυχίατρο που με παρακολουθεί ολα αυτά τα χρόνια αποφάσισα να υπηρετήσω την θητεία μου, δεν θέλω αναβολή, θέλω να το παλέψω και εφόσον κ ο ίδιος ο γιατρός μου το επιτρέπει, αφού είμαι σε ύφεση.
Το ερώτημα μου είναι το εξής λοιπόν, υπάρχει περίπτωση να μου απορρίψουν την θητεία και να δώσουν αναβολή ενώ θέλω να υπηρετήσω ; Ειμαι 27 χρ κ δεν θέλω αναβολή γιατί δεν θα μπορώ να δουλέψω πουθενά χωρίς στρατιωτικό αλλά ούτε θέλω κ απαλλαγή μιας και ξέρω από το Φεκ ότι μπορώ να έχω.
Επίσης είδα χθες το σημείωμα κατάταξης με έχουν κατατάξει πυροβολικό (ΥΕΑ) για παρουσίαση 22/09 στη Σάμο και αφού επικοινώνησα με τα κεντρικά στο Ρουφ για να ρωτήσω αν μπορώ να με εξετάσουν τώρα ιατρικά, μου απάντησαν ότι μόνο 5 μέρες πριν την παρουσίαση και αν είναι επείγον. Εντωμεταξυ θέλω να αγοράσω ρουχισμό κλπ για την θητεία, να κλείσω εισιτήρια, αλλά αν δεν με πάρουν θα πάνε χαμένα.
Γνωρίζει μήπως κάποιος περισσότερα για αυτήν την περίπτωση;
Ευχαριστώ
έχω διαγνωσθεί με μικτη αγχώδη/καταθλιπτική διαταραχή με συνοδο ιδεοψυχαναγκαστικο σύνδρομο εδώ και 5 χρόνια και ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή. Μετα από συνεννόηση και με τον ψυχίατρο που με παρακολουθεί ολα αυτά τα χρόνια αποφάσισα να υπηρετήσω την θητεία μου, δεν θέλω αναβολή, θέλω να το παλέψω και εφόσον κ ο ίδιος ο γιατρός μου το επιτρέπει, αφού είμαι σε ύφεση.
Το ερώτημα μου είναι το εξής λοιπόν, υπάρχει περίπτωση να μου απορρίψουν την θητεία και να δώσουν αναβολή ενώ θέλω να υπηρετήσω ; Ειμαι 27 χρ κ δεν θέλω αναβολή γιατί δεν θα μπορώ να δουλέψω πουθενά χωρίς στρατιωτικό αλλά ούτε θέλω κ απαλλαγή μιας και ξέρω από το Φεκ ότι μπορώ να έχω.
Επίσης είδα χθες το σημείωμα κατάταξης με έχουν κατατάξει πυροβολικό (ΥΕΑ) για παρουσίαση 22/09 στη Σάμο και αφού επικοινώνησα με τα κεντρικά στο Ρουφ για να ρωτήσω αν μπορώ να με εξετάσουν τώρα ιατρικά, μου απάντησαν ότι μόνο 5 μέρες πριν την παρουσίαση και αν είναι επείγον. Εντωμεταξυ θέλω να αγοράσω ρουχισμό κλπ για την θητεία, να κλείσω εισιτήρια, αλλά αν δεν με πάρουν θα πάνε χαμένα.
Γνωρίζει μήπως κάποιος περισσότερα για αυτήν την περίπτωση;
Ευχαριστώ
Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω έγγραφο από ιδιωτικό ψυχολόγο για ψυχολογικές διαταραχές, κρίσεις πανικού και τάσεις αυτοκτονίας, γιατί το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν, και η ερώτηση μου είναι η εξής... Να παιδευτω και να πάω φρουραρχείο, μετά 401 και μετά πάλι φρουραρχείο, και να περιμένω 20 μέρες για επιτροπή η να πάω την ημέρα που θα παρουσιαστω με τα έγγραφα μου, και να φύγω την ίδια μέρα; Μια βοήθεια παρακαλώ. Ευχαριστώ.
Giorgio έγραψε:Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Έχω έγγραφο από ιδιωτικό ψυχολόγο για ψυχολογικές διαταραχές, κρίσεις πανικού και τάσεις αυτοκτονίας, γιατί το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν, και η ερώτηση μου είναι η εξής... Να παιδευτω και να πάω φρουραρχείο, μετά 401 και μετά πάλι φρουραρχείο, και να περιμένω 20 μέρες για επιτροπή η να πάω την ημέρα που θα παρουσιαστω με τα έγγραφα μου, και να φύγω την ίδια μέρα; Μια βοήθεια παρακαλώ. Ευχαριστώ.
Καλησπέρα φίλε, άμα δεις και τα προηγούμενα μηνύματα (έχω πει την εμπειρία μου) θα δεις ότι είναι ανάλογα το τι θες εσύ. Πιο εύκολο κατά την γνώμη μου είναι να πας στρατόπεδο και να φύγεις αμέσως (Για το λόγο ότι δίνουν πιο εύκολα μέσα στο στρατόπεδο αλλά και για θέμα ταλαιπωρίας).
Στο Φρουραρχείο πας μια φορά (5 μέρες πριν την κατάταξη) και μετά περιμένεις email για να περάσεις επιτροπή 401, συνήθως μετά από 10-15 μέρες (εμένα μου το έστειλαν μέσα σε 3 μέρες) και έχεις περιθώριο ένα μήνα για να πας. Εφόσον έχεις τα χαρτιά σου είσαι κομπλέ, μην αγχώνεσαι για τίποτα.
Για απαλλαγή η αναβολή πας αν επιτρέπεται; Αλλά από την άλλη άμα δεν μπορείς να πας στρατόπεδο για τον χ, ψ λόγο, η λύση είναι το Φρουραρχείο. Εγώ μέσω στρατοπέδου πήρα αναβολές (χωρίς χαρτιά) και απαλλαγή από Φρουραχείο και 401 (με χαρτί).
Καλησπέρα φίλε πανό. Συγγνώμη δεν είδα τα μυνήματα, αλλά και να τα έβλεπα ήθελα και προσωπική άποψη να μου πει κάποιος. Για αναβολή πάω, είχα πάει άλλες 3 φορές, αλλά με διώξανε από το στρατόπεδο επειδή δεν άντεχα. Αυτές τις 3,10,15 μέρες, επειδή μπαίνω 15 του μηνός Θήβα, περιμένω; Δεν χρειάζεται να μπω 15 του μηνός επειδή περιμένω να μου εγκρίνουν την αναβολή έτσι; Ξέρεις τι, είναι ψυχοφθόρο καλύτερα να περιμένω μια ολόκληρη μέρα να πάω αριστερά και δεξιά σε φρουραρχείο και στρατόπεδο παρά να φοβάμαι την ημέρα που θα παρουσιαστω, άμα τους κάτσει να μου πούνε, "μην μιλάς και πήγαινε μέσα" για αυτό προτιμώ την πρώτη επιλογή και όχι την δεύτερη... Δεν θα μου πούνε όσο περίμενω να πάω 401 να μπω, έτσι; Η να μου πούνε όταν πάω, "άντε τελείωνε και μπες" ενώ έχω ήδη χαρτί από ιδιώτη ψυχολόγο, που λέει ότι πάσχω από ασθένεια?
Giorgio έγραψε:Καλησπέρα φίλε πανό. Συγγνώμη δεν είδα τα μυνήματα, αλλά και να τα έβλεπα ήθελα και προσωπική άποψη να μου πει κάποιος. Για αναβολή πάω, είχα πάει άλλες 3 φορές, αλλά με διώξανε από το στρατόπεδο επειδή δεν άντεχα. Αυτές τις 3,10,15 μέρες, επειδή μπαίνω 15 του μηνός Θήβα, περιμένω; Δεν χρειάζεται να μπω 15 του μηνός επειδή περιμένω να μου εγκρίνουν την αναβολή έτσι; Ξέρεις τι, είναι ψυχοφθόρο καλύτερα να περιμένω μια ολόκληρη μέρα να πάω αριστερά και δεξιά σε φρουραρχείο και στρατόπεδο παρά να φοβάμαι την ημέρα που θα παρουσιαστω, άμα τους κάτσει να μου πούνε, "μην μιλάς και πήγαινε μέσα" για αυτό προτιμώ την πρώτη επιλογή και όχι την δεύτερη... Δεν θα μου πούνε όσο περίμενω να πάω 401 να μπω, έτσι; Η να μου πούνε όταν πάω, "άντε τελείωνε και μπες" ενώ έχω ήδη χαρτί από ιδιώτη ψυχολόγο, που λέει ότι πάσχω από ασθένεια;
Φίλε μισό λεπτό να καταλάβω, συγνώμη κιόλας... Έχεις κάνει κάποια ενέργεια και λες ότι δεν πρέπει να μπεις; Όχι τίποτα άλλο μην σε βγάλουν ανυπότακτο... Με έχεις μπερδέψει ή εσύ έχεις μπερδευτεί... Για να κάνεις την διαδικασία αναβολής, πρέπει είτε να πας Στρατόπεδο την ημέρα που παρουσιάζεσαι, είτε στο Φρουραρχείο 5 μέρες πριν την κατάταξη σου (δηλαδή από τις 11 μέχρι 15 του μηνός). Από την στιγμή που έχεις το χαρτί όλα καλά, μην αγχώνεσαι ότι και αν επιλέξεις να κάνεις. Διάβασε πάντως και τα προηγούμενα μηνύματα και στις προηγούμενες σελίδες να δεις.
Όχι, δεν έχω κάνει καμία ενέργεια, έχω τα χαρτιά από ιδιώτη ψυχολόγο με την πάθηση μου, απλά φοβάμαι, κατάλαβες; Θα πάω φρουραρχείο, και μετά όταν με φωνάξουν 401, απλά εγώ μπαίνω 15 του Σεπτεμβρίου, όπως πολλοί άλλοι. Το ερώτημα μου είναι, αν υπάρχει περίπτωση, να μου πούνε "τελείωνε και μπες". Μην είναι επιθετικοι και με βάλουν αναγκαστικά μέσα, για αυτό...
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 5
Καλησπέρα και πάλι σε όλους! Μου ήρθε σήμερα το παραπεμπτικό από την ΣΥ Αττικής, μετά τη διαδικασία του Φρουραρχείου τη Δευτέρα! Πολύ γρήγορα ομολογώ!
Γνωρίζει κανείς ποιες μέρες και ώρες λειτουργεί η ΑΝΥΕ για να πάρω τηλέφωνο, δεν βρήκα κάτι στο site τους σχετικά με ωράριο!
Ευχαριστώ!
Γνωρίζει κανείς ποιες μέρες και ώρες λειτουργεί η ΑΝΥΕ για να πάρω τηλέφωνο, δεν βρήκα κάτι στο site τους σχετικά με ωράριο!
Ευχαριστώ!
Giorgio έγραψε:Όχι, δεν έχω κάνει καμία ενέργεια, έχω τα χαρτιά από ιδιώτη ψυχολόγο με την πάθηση μου, απλά φοβάμαι, κατάλαβες; Θα πάω φρουραρχείο, και μετά όταν με φωνάξουν 401, απλά εγώ μπαίνω 15 του Σεπτεμβρίου, όπως πολλοί άλλοι. Το ερώτημα μου είναι, αν υπάρχει περίπτωση, να μου πούνε "τελείωνε και μπες". Μην είναι επιθετικοι και με βάλουν αναγκαστικά μέσα, για αυτό...
Οπότε πας Φρουραρχείο κανονικά 11-12-13-14-15 του μηνός (καλύτερα να πας στις πρώτες μέρες όμως μην το αφήσεις τελευταία στιγμή δηλαδή 11-12 του μηνός), όποια μέρα από αυτές θες.
Με το χαρτί, το σημείωμα κατάταξης και την ταυτότητα σου και είσαι κομπλέ. Μην αγχώνεσαι, θα την πάρεις. Μετά περιμένεις email από 401 για να σου πουν πότε να πας και είσαι έτοιμος. Θα τα ξανά πούμε κιόλας να μας ενημερώσεις και εμάς να σε βοηθήσουμε σε ότι χρειαστείς. Το Φρουραρχείο είναι πολύ τυπική φάση απλά κάνεις κάτι χαρτιά σαν εφορία δεν σου λέει κανείς τίποτα.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε Πανό θα ενημερώσω μόλις μάθω. Απλά δύο τελευταίες ερωτήσεις. Μπορώ να πάω και αύριο εφόσον έχω τα χαρτιά; Η αναγκαστικά μόνο στο τελευταίο περιθώριο που είναι τις 5 τελευταίες μέρες; Και στο 401 μετά, κρατάει πολύ ώρα η διαδικασία; Αυτό. Ευχαριστώ και πάλι πάντως!
Giorgio έγραψε:Σε ευχαριστώ πάρα πολύ φίλε Πανό θα ενημερώσω μόλις μάθω. Απλά δύο τελευταίες ερωτήσεις. Μπορώ να πάω και αύριο εφόσον έχω τα χαρτιά; Η αναγκαστικά μόνο στο τελευταίο περιθώριο που είναι τις 5 τελευταίες μέρες; Και στο 401 μετά, κρατάει πολύ ώρα η διαδικασία; Αυτό. Ευχαριστώ και πάλι πάντως!
Τίποτα φίλε μου να είσαι καλά, ότι θες εδώ είμαστε. Όλοι μας περάσαμε από αυτή την φάση και εγώ προσωπικά από εδώ έπαιρνα συμβουλές μέχρι να πάρω την απαλλαγή φέτος. Τώρα βοηθάω εφόσον έχω περάσει από αυτά και έχω την "εμπειρία".

Να σαι καλά, για την βοήθεια, μακάρι να μπορούσα να πάω και σήμερα κιόλας αλλά εφόσον λες δεν αφήνουν με τίποτα δεν πειράζει, την Παρασκευή. Θα ενημερώσω για ότι γίνει. Ευχαριστώ!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης