Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nautis95
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από Nautis95 »

Κάποιος που να ξέρει παιδιά ;
Lpolitis25
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Lpolitis25 »

Καλησπέρα παιδιά. Πηγα για απαλλαγή στο φρουραρχείο της Λάρισας κ με καλέσανε στο γνα την Δευτέρα. Δεν πήρα απαλλαγή μπορώ να πάρω εκεί; Παρακαλώ βοήθεια γτ έχω φρικαρει. Πρεπει να πάρω τηλ εκεί να πω για απαλλαγή κάτι;
George_88

Δημοσίευση από George_88 »

Γενικά αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείτε γενικά. Πρώτα πηγαίνεις στο Φρουραρχείο με την γνωμάτευση του γιατρού σου και ο εκεί γιατρός σου γραφει ένα παραπεμπτικό για την Επιτροπή Απαλλαγών. Η Επιτροπή Απαλλαγών ειναι συνήθως σε νοσοκομείο και εκει ειναι που γινεται η τελική σου αξιολόγηση για το αν θα παρεις αναβολή/απαλλαγή. Τεχνικά μιλώντας ακόμα δεν έχει αναβολή/απαλλαγή αλλά η λογική λέει ότι θα την πάρεις. Δεν υπάρχει λόγος να φρικάρεις, πήγαινε στο ΓΝΑ με τα χαρτιά σου (αν τα έχεις γιατι συνήθως τα κρατάνε στο Φρουραρχείο και σου δινουν ολο τον φακελο πριν μπεις στην Επιτροπή), με υπομονή και ψυχραιμία και όλα θα πάνε καλά.
Stavros93

Δημοσίευση από Stavros93 »

Πολιτη25 ηθελες αναβολή η απαλλαγη;

Αν το 2ο είχες παρει ήδη 2 χρόνια αναβολες;

nesapouliata
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από nesapouliata »

Καλησπέρα σε όλους!

Πήγα εχθές για αναβολή (λόγους υγείας, χειρουργηθείσα κακοήθεια θυρεοειδούς) στο Φρουραρχείο. Οι άνθρωποι εκεί εξυπηρετικότατοι και είμασταν μόνο 2 άτομα για αναβολή.

Το Φρουραρχείο παρόλο που άνοιγε στις 7 μας έβαλαν στις 8.15 που άνοιξαν για τις αναβολές. Μετά τον έλεγχο από την εκεί ιατρό, πήρα παραπεμπτικό για ΝΝΑ.

Εκεί προφανώς υπήρχε ασυνεννοησία. Αρχικά στην είσοδο μου είπαν πως δεν υπάρχει ενδοκρινολόγος και με έστειλαν στα επείγοντα όπου περίμενα στην ουρά για να δώσω στοιχεία. Μετά από εκεί ήμουν στην αναμονή των επειγόντων έως ότου βγήκαν 2 φορές γιατροί στους οποίους και εξήγησα ποιά ηταν η κατάσταση και εν τέλει η 2η γιατρός μου είπε να ανέβω επάνω, διότι τελικά υπάρχει ενδοκρινολόγος.

Μετά στην επιστροφή από το ΝΝΑ έδωσα τα χαρτιά στην ιατρό του Φρουραρχείου και στη συνέχεια συμπλήρωση αίτησης στον Στρατολόγο που βρίσκεται εντός του Φρουραρχείου.

Τώρα περιμένω στις 10 μέρες να βγει απόφαση για να με καλέσουν να περάσω από ΑΝΥΕ.

Δεδομένου ότι πολλά έχουν αλλάξει σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, γνωρίζουμε αν όντως περνάμε από επιτροπή ή γίνεται ηλεκτρονικά λόγω Covid;

Ευχαριστώ πολύ!

Παυλος

Δημοσίευση από Παυλος »

nesapouliata έγραψε:Καλησπέρα σε όλους!

Πήγα εχθές για αναβολή (λόγους υγείας, χειρουργηθείσα κακοήθεια θυρεοειδούς) στο Φρουραρχείο. Οι άνθρωποι εκεί εξυπηρετικότατοι και είμασταν μόνο 2 άτομα για αναβολή.

Το Φρουραρχείο παρόλο που άνοιγε στις 7 μας έβαλαν στις 8.15 που άνοιξαν για τις αναβολές. Μετά τον έλεγχο από την εκεί ιατρό, πήρα παραπεμπτικό για ΝΝΑ.

Εκεί προφανώς υπήρχε ασυνεννοησία. Αρχικά στην είσοδο μου είπαν πως δεν υπάρχει ενδοκρινολόγος και με έστειλαν στα επείγοντα όπου περίμενα στην ουρά για να δώσω στοιχεία. Μετά από εκεί ήμουν στην αναμονή των επειγόντων έως ότου βγήκαν 2 φορές γιατροί στους οποίους και εξήγησα ποιά ηταν η κατάσταση και εν τέλει η 2η γιατρός μου είπε να ανέβω επάνω, διότι τελικά υπάρχει ενδοκρινολόγος.

Μετά στην επιστροφή από το ΝΝΑ έδωσα τα χαρτιά στην ιατρό του Φρουραρχείου και στη συνέχεια συμπλήρωση αίτησης στον Στρατολόγο που βρίσκεται εντός του Φρουραρχείου.

Τώρα περιμένω στις 10 μέρες να βγει απόφαση για να με καλέσουν να περάσω από ΑΝΥΕ.

Δεδομένου ότι πολλά έχουν αλλάξει σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, γνωρίζουμε αν όντως περνάμε από επιτροπή ή γίνεται ηλεκτρονικά λόγω Covid;

Ευχαριστώ πολύ!

Καλησπέρα φίλε μου,

Εύχομαι να πάνε όλα καλά και καλή ανάρρωση να έχεις. Κάθε επιτροπή λειτουργεί διαφορετικά. Πχ τον Μάρτιο που ήταν κλειστά τα πάντα λόγω lockdown στην Αθήνα κάνανε τηλεφωνικά ενώ η επιτροπη στην Τρίπολη είχε κλείσει εντελώς και άνοιξε τον Μάιο και έκανε διαζώσης. Θα σου πρότεινα να καλέσεις την επιτροπή που σου είπαν ό, τι θα πας και να ρωτήσεις.

Παναγιώτης

Δημοσίευση από Παναγιώτης »

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ξέρω πριν πάω αύριο για αναβολή για ψυχολογικούς λόγους την διαδικασία που χρειάζεται για να την πάρω. Να πάρω χαρτί από τον ψυχολόγο μου η να πάω όπως είμαι γιατί κατάταγομαι, τώρα 16 του μηνός; Θα την πάρω την αναβολή για ψυχολογικούς λόγους; Την τελευταία φορά που μπήκα, προσπάθησα έμεινα 2 μήνες αλλά είχα κρίσεις πανικού και αυτοκτονικές τάσεις, και για αυτό με έδιωξαν, δεν άντεξα... Σας παρακαλώ, όποιος μπορεί ας με βοηθήσει γιατί είναι οδυνηρή αυτή η μέρα... Ευχαριστώ πολύ.
Παναγιώτης

Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω να μου πει κάποιος την διαδικασία για να πάρει κάποιος αναβολή γιατί αύριο θα πάω να πάρω λόγω του ότι μπαίνω 16 Σεπτέμβρη... Τι χρειάζομαι να κάνω και να έχω πάνω μου; Είχα μπει τον Μάρτιο τον προηγούμενο 2 μήνες αλλά δεν άντεξα, με πιάναμε συνέχεια κρίσεις πανικού και τάσεις αυτοκτονίας, με αποτέλεσμα να με διώξουν, και θα πάω αύριο να πάρω... Σας παρακαλώ, βοηθήστε με όποιος ξέρει τι πρέπει να κάνω... Υπάρχει περίπτωση να μην την πάρω; Φοβάμαι ότι θα ξανά κάνω κακό στον εαυτο μου άμα μπω... Σας ευχαριστώ.
George_88

Δημοσίευση από George_88 »

H διαδικασία είναι σχετικά στάνταρ. Μπορείς είτε την ημέρα της κατάταξης να πας στο στρατοπεδο και να περασεις απο την εκεί επιτροπή (για αυτή την επιλογή μπορεί να σου αναφέρει λεπτομερειες καποιος αλλος γιατι εγω δεν το εκανα ποτε έτσι), είτε 5 μερες πριν την ημερα καταταξης να πας στο Φρουραρχειο οπου εκει θα παρουσιασεις ολα τα χαρτια/δικαιολογητικα σου. Επειτα θα σου σταλεί mail με παραπεμπτικο για την Επιτροπη Απαλλαγων και θα σου λενε και ποια ειναι η αργοτερη ημερομηνια που πρεπει να την επισκεφθεις, επειτα σε συναντουν αυτοι κρινουν την κατασταση και η αποφαση ειναι εντος 1-1,5 μηνα στο mail σου. Και στις δυο περιπτωσεις θεωρω το χαρτι του ψυχιατρου ειναι απαραιτητο (σε μενα ηταν σιγουρα παντως). Καλη επιτυχία και ολα θα πανε καλα.
Παναγιώτης

Δηλαδή πρέπει να έχω χαρτί από ψυχολόγο, αλλιώς δεν θα πάρω την αναβολή που ζητάω; Μα όταν είχα μπει τον Μάρτιο πέρσι με διώξανε αφότου με πήγαν 401 πρώτα. Δεν είχα κάποιο χαρτί απλά με είδαν ότι δεν άντεχα... Εγώ δεν έχω χαρτί από ψυχολόγο.
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Παναγιώτης έγραψε:Δηλαδή πρέπει να έχω χαρτί από ψυχολόγο, αλλιώς δεν θα πάρω την αναβολή που ζητάω; Μα όταν είχα μπει τον Μάρτιο πέρσι με διώξανε αφότου με πήγαν 401 πρώτα. Δεν είχα κάποιο χαρτί απλά με είδαν ότι δεν άντεχα... Εγώ δεν έχω χαρτί από ψυχολόγο.
Προφανώς κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, οπότε κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τι θα συμβεί στη δική σου υπόθεση. Σίγουρα πάντως το χαρτί ενός ψυχιάτρου, αδιαμφισβήτητα αποτελεί ένα συν για να πάρεις την αναβολή/απαλλαγή που θες.
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 50

Δημοσίευση από panos7 »

Παναγιώτης έγραψε:Δηλαδή πρέπει να έχω χαρτί από ψυχολόγο, αλλιώς δεν θα πάρω την αναβολή που ζητάω; Μα όταν είχα μπει τον Μάρτιο πέρσι με διώξανε αφότου με πήγαν 401 πρώτα. Δεν είχα κάποιο χαρτί απλά με είδαν ότι δεν άντεχα... Εγώ δεν έχω χαρτί από ψυχολόγο.

Καλησπέρα φίλε,6 μήνες σου έδωσαν αναβολή από τον Μάρτιο;

Θα σου πω την δική μου εμπειρία, για να σε βοηθήσω (σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο μην σε πάρω στο λαιμό μου, απλά να έχεις μια εικόνα).

Οπότε θεωρητικά δικαιούσαι 1μιση χρόνο ακόμα αναβολή για ψυχολογικούς λόγους.

Εγώ που έχω πάρει 2 χρόνια αναβολών και οριστική απαλλαγή πριν λίγο καιρό, θα σου πω ότι την πρώτη αναβολή την πήρα μέσω στρατοπέδου (μπήκα και εγώ κανονικά σαν και εσένα αλλά δεν άντεξα) αλλά εγώ έφυγα την επόμενη μέρα. Είπα ότι δεν είμαι καλά, μίλησα με ψυχίατρο και μου έδωσε 1 χρόνο αναβολή. Στη δεύτερη αναβολή, το έκανα πάλι μέσω στρατοπέδου αλλά αυτή την φορά χωρίς να έχω σκοπό να μπω μέσα. Απλά πήγα, είπα ότι θέλω αναβολή, μίλησα με τον γιατρό και με την επιτροπή επιτόπου την ίδια μέρα στο στρατόπεδο και μου έδωσαν 1 χρόνο ακόμα. Χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτα. Είναι ανάλογα, αλλά πιστεύω αναβολές τις δίνουν πολύ εύκολα, αν πεις ότι έχεις θέματα έστω και προφορικά, αρκεί να είσαι και εσυ πειστικός προφανώς. Σίγουρα με χαρτί θα είσαι πιο σίγουρος πάντως. Είναι ρίσκο και δική σου επιλογή.

Άμα πας και για απαλλαγή, εκεί σίγουρα θες χαρτί. Όπως έκανα και εγώ αλλά και όλοι μας.

Απλά να ξέρεις ότι πρέπει να πας με συνοδό μαζί, γιατί θα πρέπει να μείνεις μια μέρα μέσα αν πας μόνος σου, αλλά με συνοδό φεύγεις την ίδια μέρα. Πιστεύω να βοήθησα.

Παναγιώτης

Καλησπέρα και σε σένα φίλε. Απλά, για αναβολή θέλω να πάρω τώρα, αυτό ζητάω, σε ψυχίατρο θα θα πάω μόλις πάρω αυτήν την αναβολή για σιγουρο στην επόμενη, εφόσον έχω θέματα με κρίσεις πανικού ακόμα και απόπειρα που έκανα τον Μάρτιο. Εγώ έλεγα να πάω αύριο εφόσον μπαίνω 15, να το κάνω από φρουραρχείο, αντί για μέσα από στρατόπεδο. Όταν είχα πάρει τηλέφωνο στο Ρουφ, μια γυναίκα μου είπε δεν θέλει χαρτί ψυχολόγου, Έλα όπως είσαι μου είπε για αναβολή, όταν πήρα τηλέφωνο τον Ιούνιο. Για αυτό δεν το δοκίμασα. Ναι βοηθήσατε, απλά, ελπίζω αύριο να μου την δώσουν... Εφόσον έχω θέματα, και μπορώ να κάνω κακό ξανά στον εαυτό μου μέσα στον στρατό, γιατι να με πάρουν με το ζόρι εφόσον, "δικαιούμαι" αναβολή; Θα το ρισκάρουν; Και εγώ πάντως αν με πάρουν.
xristoforos9119

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Καλησπέρα φίλε Παναγιώτη,

Αρχικά θα σου πω να μην αγχώνεσαι. Ξέρω, δεν βοηθάω, αλλά ισχύει. Έτσι μου λέγανε και μένα.

Οι διαδικασίες είναι δύο, όπως έχουν πει και τα παιδιά εδώ. Είτε θα πας στο στρατόπεδο, και θα τους πεις δε θέλω να υπηρετήσω, είτε θα κάνεις τη διαδικασία μέσω Φρουραρχείου. Εκεί θέλει ταυτότητα, χαρτί από ψυχολόγο, και το σημείωμα κατάταξης. Χαρτί από ψυχολόγο μπορείς να πάρεις και ΧΩΡΙΣ να σε κοιτάει κάποιος ψυχολόγος. Πήγαινε σε κάποιον ιδιώτη ψυχολόγο, ενημέρωσε τον τι θες ακριβώς, και εκείνος λογικά θα ξέρει τι θα γράψει, καθώς δεν θα είναι η πρώτη του φορά. Ύστερα, πηγαινεις το νωρίτερο 5 μερες πριν την ημερομηνία κατάταξης στο φρουραρχείο και κανεις τη διαδικασία εκεί. Σε δέχεται ένας γιατρός, αντιγράφουν ο, τι βλέπουν από το χαρτί του ψυχολόγου, σου δινουν ένα χαρτάκι, και μετά συμπληρώνεις μία υπεύθυνη δήλωση. Και μετά σου λενε περιμένεις μερικές μέρες - βδομάδες να σου έρθει χαρτί για να περάσεις επιτροπή.

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE-%CE%BC%CE%AD%CF%83%CF%89-%CF%86%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-2020_topic8067_page1.html

Σε αυτό το link, που είναι το περσινό θέμα για αναβολές απαλλαγές μέσω φρουραρχείου στη πρώτη σελίδα, στο τελευταίο post, ένας φίλος γράφει αναλυτικά την διαδικασία αυτή.

Μην αγχώνεσαι, γιατί όποιος δε θέλει να μπει στρατό, ΔΕΝ μπαινει με το ζόρι.

Λίγο υπομονή χρειάζεται, και θα περάσει.

Κι εγώ τώρα είμαι για την απαλλαγή.

Καλό κουράγιο σε όλους μας.

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 50

Δημοσίευση από panos7 »

Παναγιώτης έγραψε:Καλησπέρα και σε σένα φίλε. Απλά, για αναβολή θέλω να πάρω τώρα, αυτό ζητάω, σε ψυχίατρο θα θα πάω μόλις πάρω αυτήν την αναβολή για σιγουρο στην επόμενη, εφόσον έχω θέματα με κρίσεις πανικού ακόμα και απόπειρα που έκανα τον Μάρτιο. Εγώ έλεγα να πάω αύριο εφόσον μπαίνω 15, να το κάνω από φρουραρχείο, αντί για μέσα από στρατόπεδο. Όταν είχα πάρει τηλέφωνο στο Ρουφ, μια γυναίκα μου είπε δεν θέλει χαρτί ψυχολόγου, Έλα όπως είσαι μου είπε για αναβολή, όταν πήρα τηλέφωνο τον Ιούνιο. Για αυτό δεν το δοκίμασα. Ναι βοηθήσατε, απλά, ελπίζω αύριο να μου την δώσουν... Εφόσον έχω θέματα, και μπορώ να κάνω κακό ξανά στον εαυτό μου μέσα στον στρατό, γιατι να με πάρουν με το ζόρι εφόσον, "δικαιούμαι" αναβολή; Θα το ρισκάρουν; Και εγώ πάντως αν με πάρουν.

Θα συμφωνήσω και με τον xristoforos9119 που σου απάντησε. Εγώ σου είπα για την εμπειρία μου μέσω στρατοπέδου που το έκανα, αλλά υπάρχει και το Φρουραρχείο ασφαλώς που εκεί δεν ξέρω τι γίνεται σε θέματα αναβολής να είμαι ειλικρινής, άμα θέλει χαρτί η όχι. Για την απαλλαγή σίγουρα θέλουν. Μέσω στρατοπέδου πάντως είναι πιο εύκολο και τελείωνεις την ίδια μέρα. Ενώ στο Φρουραρχείο πρέπει να πας 5 μέρες πριν την κατάταξη και μετά να περιμένεις να σε ειδοποίησουν να περάσεις επιτροπή μετά απο 15-20 μέρες. Εσύ διαλέγεις. Αλλά με το ζόρι στρατό δεν κάνει κανείς άμα δεν θες και ειδικά άμα έχεις και προβλήματα υγείας.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες