Αναβολή - απαλλαγή μέσω Φρουραρχείου

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Καλογραμμένη εννοώ να αναγράφεται ξεκάθαρα η τελική διάγνωση του ψυχιάτρου όχι γενικά συμπτώματα μόνο.

Για επιτροπή απαλλαγών περιμένετε 10 ημέρες να σας έρθει email για να κλείσετε ραντεβού (σε αυτό το στάδιο βρίσκομαι αυτή τη στιγμή).

Αλλά πέρασε φίλος μου επιτροπή πριν μια εβδομάδα για απαλλαγη και το μόνο που τον ρώτησαν ήταν άμα παίρνει φαρμακευτική αγωγή και πια είναι αυτή.

Guest

Δημοσίευση από Guest »

Μου ήρθε το email πήρα τηλέφωνο στην επιτροπή αν και μου είχαν πει ότι δεν κλείνουμε ραντεβού για να είμαι σίγουρος. Και όντως παιδιά ακόμα έτσι είναι απλά πάμε Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 13:00. Θα ενημερώσω όταν περάσω επιτροπή κάποια μέρα την επόμενη εβδομάδα.
Nara

Δημοσίευση από Nara »

Παιδιά εγώ πρέπει να παρουσιαστώ 13, Τρίτη. Αύριο θα πάω στο φρουραρχείο για την διαδικασία, ήταν κάποιος που πήγε και του είπαν λόγο κόσμου να πάει την επόμενη μέρα; Ευχαριστώ
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Γιατί να πας αύριο;
Την πρώτη φορά που πήγα πιο νωρίς απο την ημερομηνία που ηταν να παρουσιαστώ, μας έδιωξαν και μας είπαν θα μπουν μόνο αυτοί που παρουσιάζονται την ίδια μέρα.Πέρυσι πήγα την ημέρα κατάταξης και μπήκα πολύ γρήγορα.

Τώρα θα πάω αύριο και παρουσιάζομαι αύριο, πιθανότατα εσύ τζάμπα θα πας.

Nara

Δημοσίευση από Nara »

Πέρσυ είχα πάει 2 μέρες πριν και φάση έδωσαν νούμερα για την επόμενη γιαυτό το σκέφτομαι, και εγώ φομάμαι οτι τζάμπα θα πάω αλλα αγχόνομαι κιόλλας μην γίνει καμιά στραβή xD
Guest

Δημοσίευση από Guest »

Μην αγχώνεσαι, στο λένε κιόλας, δεν πρόκειται να βγει κανείς ανυπότακτος.
Αν πας την Τρίτη θα έχεις τελειώσει μέχρι τις 9-10.
gian

Δημοσίευση από gian »

Καλησπέρα σας. Κανονικά παρουσιάζομαι την Πέμπτη στις 15 Ιουλίου. Θα ακολουθήσω τη διαδικασία μέσω φρουραρχείου Αθήνας. Μπορώ να πάω και αύριο, μεθαύριο ή θα μου με διώξουν και θα μου πουν να πάω καλύτερα την ίδια μέρα που παρουσιάζομαι;
Crucified
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Crucified »

Καλησπερα σε ολους! Παρουσιαζομαι 19 Ιουλιου!

Θελω να παρω αναβολη μεσω φρουραρχειου για λογους υγειας (δεν εχω κατι απλα θα το επικαλεστω γιατι δεν μπορω να παρουσιαστω τωρα λογο καποιον οικογενειακων θεματων που εχω σοβαρων).

Θελει καποιο χαρτι απο ψυχολογο η απλα να παω να τους πω οτι χρειαζομαι μια αναβολη γιατι ειμαι δυσκολα; Τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω;
ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ »

Καλησπέρα σε όλους,

πέρασα σήμερα από την διαδικασία φρουραρχείο 424 φρουραρχείο (Θεσσαλονίκη).

Πήγα στις 07:00 ειχα μπροστά μου 5 άτομα. Η διαδικασία κύλησε ομαλά.

μεταφορά στο 424 οπου ο γιατρός μου έγραψε οτι έγραφε το χαρτι του Ιδ. Ψυχιάτρου. Επιστροφή Φρουραρχείο. Τέλος στις 10:30. Με ενημέρωσαν οτι θα λαβω email για να περάσω απο την επιτροπή.(είμαι για απαλλαγή)

Γενικά η διαδικασία κύλησε ομαλά με καλη οργάνωση και λιγα άτομα. Ο γιατρός με ρώτησε μόνο γιατι δεν θελω να παω. Του απάντησα οτι δεν ειμαι καλά (πράγμα που ισχύει).

Καλή δύναμη σε όλους.

Υ. Γ: Στο φρουραρχείο σήμερα δεχόντουσαν άτομά που ειναι για κατάταξη μέχρι και 21/07.

xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 18

Δημοσίευση από xristos1925 »

Crucified έγραψε:Καλησπερα σε ολους! Παρουσιαζομαι 19 Ιουλιου!

Θελω να παρω αναβολη μεσω φρουραρχειου για λογους υγειας (δεν εχω κατι απλα θα το επικαλεστω γιατι δεν μπορω να παρουσιαστω τωρα λογο καποιον οικογενειακων θεματων που εχω σοβαρων).

Θελει καποιο χαρτι απο ψυχολογο η απλα να παω να τους πω οτι χρειαζομαι μια αναβολη γιατι ειμαι δυσκολα; Τι διαδικασια πρεπει να ακολουθησω;

Θελει χαρτι απο ψυχιατρο και να αναφερει καποια παθηση και με βαση αυτης οτι δεν δυνασαι να παρουσιαστεις και αν κρινει ο γιατρος αν γραψει φαρμακα αν επικαλεστεις ψυχολογικους λογους, για να παρεις 1 χρονο αναβολης τουλαχιστον. Χωρις καθολου χαρτι με το ζορι μπορει να σου δωσουν 6 μηνες το πολυ.

Crucified
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Crucified »

Την μερα της καταταξης μπορω να παρω αναβολη απο ψυχολογο χωρις χαρτι απο ψυχιατρο; Απλως να πω οτι ειμαι στην χειροτερη φαση της ζωης μου (που ισχυει) ;
Αντωνης

Δημοσίευση από Αντωνης »

Crucified έγραψε:Την μερα της καταταξης μπορω να παρω αναβολη απο ψυχολογο χωρις χαρτι απο ψυχιατρο; Απλως να πω οτι ειμαι στην χειροτερη φαση της ζωης μου (που ισχυει) ;

Γινεται αδερφε απλα λογικα θα παρεις 6μηνο, δλδ θα ξανα τρεχεις σε εξι μηνες. Υπαρχει και το 3μηνο (δλδ μπαινεις επομενη ΕΣΣΟ) αλλα δε νομιζω να σου δωσουν τοσο λιγο.

kostas1127
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από kostas1127 »

Παιδιά θα ήθελα να πω και εγώ την περιπέτεια μου για παθολογικούς λόγους στο 401. Λόγοι είναι παχυσαρκία.

Μιλάω για φρουραρχείο αθήνας. Να πάτε 6-7 γιατί μετα έρχονται πάρα πολλοί και θα χρειαστεί να περιμέντε πολύ αν είστε για ψυχολογικό λόγο.

Για παθολογικούς λόγους περνάτε κατευθείαν χωρίς να περιμένετε. Στο φρουραρχείο θα σας δώσουν παραπεμπτικό για το 401 για να σας εξετάσει γιατρός. Εκεί παιδιά θα πάθετε σοκ. Περιμένα 6 ώρες στην σειρά απο τις 8 το πρωί μέχρι τις 1-2 για να με ζυγίσει και να γράψει αναβολή για 2 έτη.

Διαδικασία που κράτησε 2 λεπτά περίμενα 6 ώρες. Ύστερα πήγα πίσω στο φρουραρχείο όπου έδωσα την γνωμάτευση του γιατρού του 401 και μου έδωσαν ένα άλλο χαρτί. Όλα τα χαρτιά στα κοιτάζει ένας στρατιώτης σε μια τέντα και τα τσεκάρει να δει αν είναι όλα σωστά.

Ύστερα πας στην τέντα όπου κάθεται ένας αντιπρόσωπος της στρατολογικής υπηρεσίας (Ρούφ) του δίνεις τα χαρτιά συμπληρώνεις αίτηση (ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΤΟ ΤΣΕΚΑΡΕΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ) και φέρνετε στυλό μαζί σας. Ύστερα σου παίρνει όλα τα χαρτιά και σου δίνει ένα μικρό χαρτάκι στο οποίο λέει οτι θα πρέπει να πας στην επιτροπή απαλλαγών μέσα στον μήνα και θα σου έρθει ενημερωτικό μέσα σε 10 μέρες.

Στην επιτροπή απαλλαγών απλά σε ρωτάνε λίγα πράγματα και κάνουν οτι έχει γράψει ο γιατρούς του 401. Οτι απορίες έχετε πείτε μου.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kostas1127 την Τετ Ιούλ 14, 2021 5:13 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Fluffy128
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Fluffy128 »

Καλησπέρα παιδία!

Θα σας γράψω και εγώ την εμπειρία μου για σήμερα στο φρουραρχείο για αναβολή/απαλλαγή για παθολογικούς λόγους.

Ήμουν 7 παρά τέταρτο στο φρουραρχείο και είχε ήδη καμιά 20αρία άτομα. Ανόιξανε για το κοινό γύρω στις 7 και τέταρτο. Χρειάζεται εκτυπωμένο το σημείωμα κατάταξης και η ταυτότητα. Σημαντικό πολύ το σημείωμα κατάταξης να είναι εκτυπωμένο! Παιδί που δεν το είχε εκτυπωμένο αλλά σε ηλεκτρονική μορφή δεν τον αφήσαν να περάσει μέσα. Όσοι ήταν για ψυχιατρικούς λόγους πέρνανε νούμερο, οι για παθολογικούς όχι. Όλοι μας πήγαμε και περιμέναμε έξω απο το κτίριο όπου βγήκε ένας αξιωματικός και μας εξήγησε την γνωστή πλέον διαδικασία. Αυτόι που ήταν για ψυχιατρικούς λόγους (άνετα μια 40αρία άτομα) περιμένανε να έρθει ο ψυχίατρος απο την Πεντέλη για να τους δει. Εμείς που ήμασταν για παθολογικούς λόγους (5 άτομα μόνο) περάσαμε μέσα και περιμέναμε να δώσουμε τα στοιχεία μας στο ιατρείο ώστε να πάρουμε το παραπεμπτικό για το 401. Αναλόγως τι γιατρούς λέγαμε οτι χρειαζόμασταν μας γράφανε και την ανάλογη ειδικότητα στο παραπεμπτικό (πχ Ορθοπεδικό, Καρδιολόγο, Νευρολόγο κλπ).

Μέχρι στιγμής όλοι οι άνθρωποι στο φρουραρχείο ευγενέστατοι και κατατοπιστικοτατοι!

Ύστερα στο 401 εκεί ειναι που αρχίζει το βάσανο.

Αρχικά η διαδικασία ξεκινάει απο τα εξωτερικά ιατρεία. Στην γραματεία μπροστά δείχνεις το παραπεμπτικό, σημείωμα κατάταξης και ταυτότητα και σου δίνουν ένα δεύτερο παραπεμπτικό που γράφει τις ειδικότητες ιατρών που χρειάζεσαι να επισκεφτείς και σε κατατοπίζουν που είναι.

Σημαντικό να ξέρετε οτι οι γιατροί έρχοντε μετά τις 9. Ο ορθοπεδικός που χρειαζόμουν εγώ ήρθε κατά τις 9 και μισή ενώ ο καρδιολόγος κατά τις 10 και.

Ο ορθοπεδικός εμένα μου έγραψε 2ετή αναβολή. Στην αρχή ήθελε να μου γράψει 1 έτος αλλά του τόνισα τα προβλήματα καθώς και οτι στο ΦΕΚ γράφει για 2ετή για την διαταραχή μου και έτσι το δέχτηκε. Γενικά μην ντρέπεστε να μιλήσετε.

Σημαντικό που μου διευκρίνησε, απευθείας ι5 (για παθολογικούς λόγους τουλάχιστον) δεν δίνουνε εύκολα. Πρώτα παίρνεις την αναβολή όσο ορίζει στο ΦΕΚ για την διαταραχή σου και μετά τα 2 χρόνια όταν θα ξαναγίνει η διαδικασία το ξαναβλέπουνε. Για να σου γράψουν απευθείας απαλαγή θα πρέπει στην διαταραχή στο ΦΕΚ να μην γράφει για αναβολή πχ (1 έτος ή 2ετή) και να γράφει μόνο ι5.

Στο καρδιολογικό μετά περίμενα μέχρι τις 11 καί όσπου να με καλέσουν αλλά επειδή προς το παρόν το πρόβλημα μου δεν είναι τόσο σοβαρό, δεν μου έδωσε δικιά του αναβολή ειδικά άφου μου έγραψε και ο ορθοπεδικός την μέγιστή των 2 ετών.

Μετά πίσω στο φρουαρχείο, στο ιατρείο δίνουμε τις γνωματεύσεις, υπογράφουμε σε ένα μεγάλο τετράδιο και μας δίνουν την βεβαίωση του φρουραρχείου μαζί με όλα τα υπόλοιπα χαρτία να τα δείξουμε σε μία σκηνή πιο δίπλα για επιβεβαίωση. Μάλιστα ο φρούραρχος μας πρότεινε να τα βγάλουμε και φωτογραφία να τα έχουμε αφου τα δίνουμε όλα μετά στον εκπρόσωπο της στρατολογίας και δεν μας μένει κάτι. Αφού τα δεί ο φρούραρχος έκει, πάμε στον εκπρόσωπο της στρατολογίας (ρουφ) να τα δώσουμε όλα και να συμπληρώσουμε την αίτηση. Προσοχή στα στοιχεία να είναι σωστά, ειδικά το εμαιλ! Ο εκπρόσωπος εκεί μας δίνει επίσης ενα μικρό χαρτάκι που εξηγεί οτι η διαδικασία συνεχίζεται με επικοινωνία της επιτροπής απαλλαγων στο εμαιλ μας σε 10 με 12 ημέρες ώστε να κλέισουμε ραντεβού στο 401 για να μας δώσουν αυτοί την τελίκή έγκριση.

Τελείωσα επίσημα απο το φρουραρχείο γύρω στις 1 και το μεσημέρι.

Τώρα περιμένω εμαιλ απο την επιτροπή ώστε να κλείσω ραντεβού μαζί τους.

Κάποιοι παραπάνω είχαν γράψει οτι πλέον η επιτροπή δεν δέχεται και απλά στένει απευθείας την βεβαίωση, δεν ξέρω τι ισχύει. Εγώ προσωπικά αν σε 10 ημέρες δεν μου έχουν στείλει εμαιλ θα επικοινωνήσω με την στρατολογία να μου πουν. Μάλιστα αυτό γράφει και στο χαρτάκι να κάνουμε αν δεν λάβουμε ποτέ το εμαιλ.

Οπότε μακάρι να πάνε όλα καλά!

Fluffy128
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Fluffy128 »

Κάτι τελευταίο, ρώτησα τον εκπρόσωπο του Ρουφ τι γίνεται αν δεν γίνει δεκτή η απόφαση των ιατρών για αναβολή/απαλλαγή και μου είπε οτι έχουμε διάστημα 5 ημέρες να παρουσιαστούμε στο στρατόπεδο που γράφει στο σημείωμα κατάταξης. Πληροφοριακό αυτό, ελπίζω να μην χρειαστεί!

Όταν ή αν περάσω απο την επιτροπή απαλλαγών θα σας ενημερώσω!

Συγνώμη για το τόσο μεγάλο ποστ, αλλά θεώρησα οτι θα ήταν καλό να γράψω αναλυτικά την όλη διαδικασία μας και για παθολογικούς λόγους δεν υπάρχει μεγάλη ενημέρωση εδώ μέσα. Ελπίζω να βοήθησα κανέναν με αυτό!

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης