Μειωμένη θητεία και μεταθέσεις

Πληροφορίες για μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις και πως επηρεάζονται από τη μειωμένη θητεία
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Πάντως θα υπάρχουν έστω και ελάχιστες θέσεις για φαντάρους στις πόλεις; Αν ναι, τότε θα γίνει του βίσματος το κάγκελο για το ποιοι θα προλάβουν να τις πιάσουν.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 2
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Στη Γερμανία οι φαντάροι παρουσιάζονται κατευθείαν στη Μονάδα τους και δεν περνάνε από ΚΕΝ μεγάλης πόλης.

Θα ισχύσει κάτι τέτοιο και εδώ;
Anonymous

Και να ερημώσουν τα ΚΕΝ; Έτσι απλά; Μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο για να γίνει τόσο απότομα κάτι τέτοιο. Κάτι θα είχε ακουστεί ή θα είχαν δηλώσει τουλάχιστον. Αυτό θα σήμαινε ότι θα άλλαζε ολόκληρη η δομή της θητείας όπως την ξέρουμε ως σήμερα. Θα έπρεπε να εκπαιδεύουν στις μονάδες τους νέους, κλπ. Πολύ δύσκολο το βλέπω.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Τα ΚΕΝ δεν "ερημώνουν".

Μην ξεχνάμε ότι οι ΕΠΟΠ περνάνε κάμποσους μήνες βασικής εκπαίδευσης εκεί, σε σύγκριση με τον 1 μήνα (ή 6-8 εβδομάδες αναλόγως της ειδικότητας) που κάθονται οι φαντάροι.

Άλλωστε στα ΚΕΝ τι μαθαίνεις; Οπλοασκήσεις και άντε πρωϊνή-νυχτερινή βολή.
beholder69
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από beholder69 »

Εγώ είμαι πολύ περίεργος σχετικά με το τι θα αλλάξει για τους ΥΕΑ. Η Β' ΕΣΣΟ 09, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα κάνει 10μηνο, άρα λογικά για τους ΥΕΑ θα είναι 15μηνο... Να δω πως θα χωριστεί το κομμάτι Παραμεθώριος/Τόπος διαμονής ή αν και σε μας θα μείνει μόνο η παραμεθώριος...
ioannis91
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από ioannis91 »

Δεν κσερω μπορει σε αυτο να μιν αλαξουν τιποτα
Anonymous

Καλησπέρα σας. ο αδερφός μου είναι φαντάρος στη Λήμνο (Β' ΕΣΣΟ 2009). Κάτι ακούστηκε οτι ήρθε εντολή απο Αθήνα οτι όσοι κερδίζουν μείωση θητείας δεν θα μπορέσουν να πάρουν άλλη μετάθεση και συνεπώς θα μείνουν στο κέντρο που είναι τώρα...

Γνωρίζει κανείς τίποτα γι'αυτό ή μπορεί να μάθει; Φαντάζομαι οτι αν βγει παραέξω αυτό, όσοι χάρηκαν που θα κερδίσουν 2 μήνες θητείας μάλλον θα φρικάρουν με αυτά τα νέα...

ευχαριστώ εκ των προτέρων.

TOPOL-M
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος

Δημοσίευση από TOPOL-M »

Ισχύει η 5μηνη παραμεθόριος; Εχω ένα στραβάδι στον έβρο που περιμένει μετάθεση
Anonymous

Παιδια εχω απορια. Λεει στον νομο οτι μενουν αθηνα δλδ στα αστικα κεντρα ατομα που εχουν οικογεν προβληματα τα γνωστα οπως επισης οσοι ειναι Ι4 και μια μεριδα Ι3 ισχυει;
Anonymous

Οσο δεν γινεται νόμος η αμεταθετη παραμονή στην παραμεθώριο, το βύσμα ζει και βασιλεύει. Άλλωστε, οι ΕΠ. ΟΠ είναι πάρα πολλοί τωρα πιά στα στρατόπεδα, γι'αυτό και μειώθηκε η θητεία. Υπάρχουν παιδιά που-υποτίθεται-οτι πρέπει να μένουν στα αστικά κέντρα (ως υπόχρεοι μειωμένης θητείας) και αντ'αυτου πάνε Έβρο. Και αντίθετα γνωρίζω παιδιά που μετά απο Υ. Π αντί για παραμεθώριο έφυγαν στη Νέα Σάντα Κιλκίς (!) Οπότε τι συζητάμε; Με βύσμα πας όπου θές.
poto84
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από poto84 »

Παιδια εγω παρουσιαζομαι το νοεμβρη και δικαιουμαι 8μηνου. Χτες ακουσα σε καποια εκπομπη οτι εμεις που κανουμε 8μηνο δικαιουμαστε τους 4 τελευταιους μηνες να τους κανουμε κοντα στο σπιτι μας. Ισχυει?
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Rafale »

poto84 έγραψε:Παιδια εγω παρουσιαζομαι το νοεμβρη και δικαιουμαι 8μηνου. Χτες ακουσα σε καποια εκπομπη οτι εμεις που κανουμε 8μηνο δικαιουμαστε τους 4 τελευταιους μηνες να τους κανουμε κοντα στο σπιτι μας. Ισχυει;
προτεινω να μην επαναπαυεσαι απο λογια που ακους σε τηλεορασεις κλπ αλλα να δινεις προσοχη στις επισημες ανακοινωσεις του στρατου
fantaros84
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από fantaros84 »

poto84 έγραψε:Παιδια εγω παρουσιαζομαι το νοεμβρη και δικαιουμαι 8μηνου. Χτες ακουσα σε καποια εκπομπη οτι εμεις που κανουμε 8μηνο δικαιουμαστε τους 4 τελευταιους μηνες να τους κανουμε κοντα στο σπιτι μας. Ισχυει;

Η επίσημη ανακοίνωση λέει ότι όσοι δικαιούνται μειωμένη θητεία μπορούν να πάρουν μετάθεση σε στρατόπεδο πιο κοντά στον τόπο καταγωγής τους. Όχι όμως στα κέντρα, δηλαδή αν είσαι από Κρήτη, αφού οι Κρητικοί πάνε μόνο δωδεκάνησα και αν. Αιγαίο πόσο πιο κοντά να σε φέρουν; Αφού τα στρατόπεδα της κρήτης δεν θα είναι για οπλίτες πλέον αλλά για υεα, μόνιμους και μόνο ΚΕΝ. Αν είσαι από αθήνα και σε πάνε Έβρο π. Χ. Τότε το πιο κοντινό να σε πάνε είνι Μυτικλίνη. Αυτό κατάλαβα εγώ τουλάχιστον...

το λινκ για να δεις τις κατατάξεις είναι λίγο παραπάνω.

fantaros84
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από fantaros84 »

fantaros84 έγραψε:

Η επίσημη ανακοίνωση λέει ότι όσοι δικαιούνται μειωμένη θητεία μπορούν να πάρουν μετάθεση σε στρατόπεδο πιο κοντά στον τόπο καταγωγής τους. Όχι όμως στα κέντρα, δηλαδή αν είσαι από Κρήτη, αφού οι Κρητικοί πάνε μόνο δωδεκάνησα και αν. Αιγαίο πόσο πιο κοντά να σε φέρουν; Αφού τα στρατόπεδα της κρήτης δεν θα είναι για οπλίτες πλέον αλλά για υεα, μόνιμους και μόνο ΚΕΝ. Αν είσαι από αθήνα και σε πάνε Έβρο π. Χ. Τότε το πιο κοντινό να σε πάνε είνι Μυτικλίνη. Αυτό κατάλαβα εγώ τουλάχιστον...

το λινκ για να δεις τις κατατάξεις είναι λίγο παραπάνω.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΚΥΡΟ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΙΠΑ, ΤΩΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8ΜΗΝΊΤΕΣ. ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΕΛΕΙΚΑ ΝΑ ΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΛΠ ΟΠΟΤΕ ΚΥΡΙΛΕ. ΝΑ ΔΕΣ ΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΠΑΤΑ ΣΤΟ 8ΜΗΝΟ

http://www.army.gr/plirofories/katataji/do8.php

Roberto
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3
Ενδιαφέροντα: pc
Επάγγελμα: tenxikos

Δημοσίευση από Roberto »

Παρουσιαζομαι αυλωνα, κετθ, στις 10 νοεμβριου.
ειμαι ο μεγαλητερος γιος τριτεκνης οικογενιας, λογικα θα κανω 8μηνο...
εχω καποια διευκολινση στην μεταθεση; Κατι διαβασα οτι δικαιουμαστε να ειμαστε πιο κοντα στον τοπο διαμονης μας. Τι γινετε ακριβως; Ισχυει; Θα πρεπει να ετοιμασω τπτ χαρτια;
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης