ΥΕΑ: Είναι υποχρεωτικό να υπηρετήσω;
Φίλε Μάνο δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα, μόλις παρουσιαστείς θα εξηγήσεις με σοβαρότητα γιατί δεν θέλεις να υπηρετήσεις ΥΕΑ Και δεν θα περάσεις καν τις αθλητικές δοκιμασίες. Με το ζόρι δεν θα σε πάρουν. Όσο για την διάρκεια της θητείας, απ'όσο θυμάμαι την απόφαση του ΚΥΣΕΑ θα υπηρετήσεις 8μηνο.
Γεια σας παιδιά. Μια ερώτηση... Μου ηρθε χαρτί για κατάταξη και έλεγε κατι για υεα. Διάβασα τι είναι αλλά θα ήθελα να μάθω αν είναι υποχρεωτικό, γιατί δεν θέλω και πολύ να πάω. Δεν είναι οτι με πειράζει η παραπάνω θητεία, αλλα δεν είμαι καθόλου καλός στα αθλήματα... Ξέρετε αν είναι υποχρεωτικο ή αν δεν θέλεις το δηλώνεις και δεν πας;
Αποστόλη, όταν θα καταταγείς θα σε ρωτήσουν αν θέλεις να υπηρετήσεις ως ΥΕΑ. Αν δεν το επιθυμείς και τους το εξηγήσεις, δε θα σε υποχρεώσει κανείς να πάς.
Γεια σου φιλε.
κι εγω 17/8 παρουσιαζομαι Ρεθυμνο.
ειμαστε ακριβως στην ιδια περιπτωση.
κι εγω τριτεκνος ειμαι.
8μηνο θα κανεις.
και μην αγχωνεσαι για το ΥΕΑ αμα δε θες εσυ θα παω εγω που θελω
;)
υ. Γ απο που εισαι;
κι εγω 17/8 παρουσιαζομαι Ρεθυμνο.
ειμαστε ακριβως στην ιδια περιπτωση.
κι εγω τριτεκνος ειμαι.
8μηνο θα κανεις.
και μην αγχωνεσαι για το ΥΕΑ αμα δε θες εσυ θα παω εγω που θελω
;)
υ. Γ απο που εισαι;
Σε ευχαριστώ πολύ... Με είχε ψιλοαγχώσει το θέμα αυτό...
Μην αγχώνεσαι, και εγώ έχω την ένδειξη ΥΕΑ αλλά δεν με παίρνει ο χρόνος να πάω και γι αυτό και το έψαξα. Καλή θητεία.
Καλησπέρα παιδιά... Φαίνεται το ρέθυμνο έχει την τιμητική του στις 17 Αυγούστου.
Κι εμένα μου ήρθε ΥΕΑ.
Έχει όντως παραπάνω θητεία και αν ναι, πόση;
Ποιά τα πλεονεκτήματα που απολαμβάνεις αργότερα;
Κι εμένα μου ήρθε ΥΕΑ.
- D.S.
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 4
Καλημέρα φίλε μου!Nikos K έγραψε:Καλησπέρα παιδιά... Φαίνεται το ρέθυμνο έχει την τιμητική του στις 17 Αυγούστου.
Κι εμένα μου ήρθε ΥΕΑ.

"Ναι", αν πας για Δ. Ε. Α. Θα υπηρετήσεις παραπάνω 5 μήνες από την κανονική θητεία! Δηλαδή 9+5=14 μήνες θα είναι η θητεία σου ως Δ. Ε. Α.
Αν με το "αργότερα" εννοείς το όταν θα τελειώσει η θητεία σου τότε υπάρχει ένα πλεονέκτημα! Θα πάρεις Κάποια μόρια για να σε βοηθήσουν να εισαχθείς σε κάποιο ΣΩΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ! Π. Χ. Ειδικός Φρουρός Αστυνομίας, ΕΠ. ΟΠ. Κ. Λπ.(φυσικά δεν χρειάζονται μόνο αυτά τα μόρια για να εισαχθείς στα Σ. Α.) Το διευκρινίζω γιατί κάποιοι μπερδεύονται και νομίζουν ότι αν πάνε Δ. Ε. Α. Έχουν σίγουρα μια θέση στα Σ. Α. Πράγμα που δεν ισχύει!
Η απόφαση δική σου, καθώς δεν είναι υποχρεωτικό να υπηρετήσεις ως Δ. Ε. Α. Αν δεν το θες πραγματικά!
Καλή θητεία σου εύχομαι!

Ωραια ολα αυτα που λετε! Αν δεν μπουμε να δουμε με τα ματια μας τι παιζει δεν θα βγαλουμε ακρη.
Εγω μπαινω 18.8 στο Μ. Πευκο και στο χαρτι γραφει ΕΔ (ΥΕΑ) !
Δεν θελω να κατσω ομως ΥΕΑ, ξερει κανεις πως ειναι η κατασταση στο Πευκο με το ΥΕΑ, υπαρχει περιπτωση να πας με το ζορι;
Εγω μπαινω 18.8 στο Μ. Πευκο και στο χαρτι γραφει ΕΔ (ΥΕΑ) !
Δεν θελω να κατσω ομως ΥΕΑ, ξερει κανεις πως ειναι η κατασταση στο Πευκο με το ΥΕΑ, υπαρχει περιπτωση να πας με το ζορι;
- D.S.
Μοδες έγραψε: Ωραια ολα αυτα που λετε! Αν δεν μπουμε να δουμε με τα ματια μας τι παιζει δεν θα βγαλουμε ακρη. Εγω μπαινω 18.8 στο Μ. Πευκο και στο χαρτι γραφει ΕΔ (ΥΕΑ) ! Δεν θελω να κατσω ομως ΥΕΑ, ξερει κανεις πως ειναι η κατασταση στο Πευκο με το ΥΕΑ, υπαρχει περιπτωση να πας με το ζορι;
Όχι φιλαράκο μου δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση! Ηρέμησε! Δεν σε υποχρεώνει κανένας να πας Δ. Ε. Α. Άλλωστε στα περισσότερα παιδιά και ειδικά σε παιδιά τελειόφοιτους λυκείου ή κάποιας ανώτατης σχολής (Α. Ε. Ι. Ή Τ. Ε. Ι.) υπάρχει η ένδειξη "Υ. Ε. Α. " στο χαρτί κατάταξής τους και φυσικά πάνε όσοι το θέλουν και "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ"! Οπότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα!
Απλά θα δηλώσεις ότι δεν επιθυμείς να υπηρετήσεις ως Δ. Ε. Α. Όταν θα καταταχθείς!
Καλή θητεία!
Σε ευχαριστω!
- D.S.
Δεν κάνει τίποτα φίλε μου!Μοδες έγραψε:Σε ευχαριστω!
Να είσαι καλά!
Καλή θητεία να έχεις!

Καλησπερα. Εγω παρουσιαζομαι στη κορινθο στις 18. Το χαρτι λεει ΥΕΑ αλλα εγω δεν θελω να κανω 15 μηνο αλλα να μπω στις ειδικες δυναμεις. Γινετε να τ κανω αυτη την αλλαγη απο οταν καταταγω;
- D.S.
Φυσικά και μπορείς φίλε μου μιας και δεν είναι υποχρεωτικό να πας Δ. Ε. Α. Και ας έχει έρθει η ένδειξη Υ. Ε. Α. Στο χαρτί κατάταξής σου!squall έγραψε:Καλησπερα. Εγω παρουσιαζομαι στη κορινθο στις 18. Το χαρτι λεει ΥΕΑ αλλα εγω δεν θελω να κανω 15 μηνο αλλα να μπω στις ειδικες δυναμεις. Γινετε να τ κανω αυτη την αλλαγη απο οταν καταταγω;
Όταν θα είσαι στο ΚΕΝ στην Κόρινθο μετά από λίγες ημέρες από την ημέρα κατάταξής σου θε έρθουν αξιωματικοί των Ειδ. Δυν. Να ρωτήσουν ποιοί θέλουν να πάνε Ειδ. Δυν. Και τότε εσύ θα δηλώσεις ότι θες να πας, θα κάνεις κάποιες αθλητικές δοκιμασίες κι αν τις περάσεις με επιτυχία τότε, μετά από την ορκομωσία στο ΚΕΝ θα Σε στείλουν "Πεύκο"!
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, εγώ είναι να παρουσιαστώ τον Νοέμβριο και λογικά το χαρτί που θα μου έρθει θα γράφει ΥΕΑ,αλλά εγώ θέλω να πάω μόνο στις ειδικές δυνάμεις, χωρίς να θέλω να Γίνω έφεδρος αξιωματικός στις ειδικές δυνάμεις, τί πρέπει να κάνω;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες