Κατάταξη στις Ειδικές Δυνάμεις
- koukou
- Στρατιώτης
- Επικοινωνία:
Γεια σας εχω 3 ερωτησεις ισως σημαντικες για καποιους οπως και εμενα.1) Μεχρι ποσο βαθμο μυωπιας εαν εχεις δεν μπορεις να υπηρετησεις ειδικες δυναμεις.2) Εαν εισαι 1,67 με 1,68 περιπου μπορεις να υπηρετησεις διοτι διαβασα οτι θελει υψος 1,70 3) Εαν καποιος εχει θυρεοειδη μπορει να υπηρετησει
- Νιόνιος
- Υποδεκανέας
- Ενδιαφέροντα: Gaming
- Επικοινωνία:
1) Το όριο για ειδικές δυνάμεις είναι 4,5 στο κάθε μάτι δηλαδή 9 πόντοι σύνολο. Αν έχεις κάτω απο 9 πόντους συνολικά, μπορείς να υπηρετήσεις. Για να γίνεις αλεξιπτωτιστής όμως έχω ακούσει ότι το όριο είναι πολύ πιο αυστηρό, γύρω στους 2 με 2,5 πόντους συνολικά.
2) Το όριο ύψους είναι όντως 1,70 αλλά μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια...
3) Αυτό δεν το γνωρίζω
2) Το όριο ύψους είναι όντως 1,70 αλλά μπορεί να κάνουν τα στραβά μάτια...
3) Αυτό δεν το γνωρίζω
Πανουργιάς και Λαναράς για Υπουργός και Προθυπουργός!
- koukou
- Στρατιώτης
- Επικοινωνία:
Δεν ειναι λιγο υπερβολη (για στρατιωτικη θητεια βεβαια) να μην σε δεχτουν απο το υψος;
- MarkosCrete
- Δεκανέας - ΟΒΑ
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα παιδιά. Είμαι τελειόφοιτος Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και έχω σκοπό σε λίγο καιρό που θα πάρω το πτυχίο μου να πάω στρατό στις ειδικές δυνάμεις. Διαβάζοντας πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του ΓΕΣ είδα πως στα επιπλέον προσόντα λαμβάνονται υπόψη και οι πτυχιούχοι Ακαδημίας εμπορικού ναυτικού. Ξέρει κανείς να μου πει για ποιο λόγο το λαμβάνουν υπόψιν; Εγώ για να πάω στρατό ξηράς έχω σκοπό να μην το δηλώσω στην στρατολογία και να πληρώσω το πρόστιμο, αλλά αυτό που μετά το λαμβάνουν και ως προσόν δεν το καταλαβαίνω. Ξέρει κάποιος να μου δώσει μια εξήγηση;
- Νιόνιος
- Υποδεκανέας
- Ενδιαφέροντα: Gaming
- Επικοινωνία:
Χμμ εγώ πάντως δεν θα το δήλωνα επειδή μπορεί να σε στείλουν Ναυτικό... Δεν ξέρω γιατί το θεωρούν πλεονέκτημα για ειδικές δυνάμεις...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νιόνιος την Δευ Φεβ 21, 2022 6:23 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πανουργιάς και Λαναράς για Υπουργός και Προθυπουργός!
MarkosCrete έγραψε:Καλησπέρα παιδιά. Είμαι τελειόφοιτος Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και έχω σκοπό σε λίγο καιρό που θα πάρω το πτυχίο μου να πάω στρατό στις ειδικές δυνάμεις. Διαβάζοντας πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του ΓΕΣ είδα πως στα επιπλέον προσόντα λαμβάνονται υπόψη και οι πτυχιούχοι Ακαδημίας εμπορικού ναυτικού.Ξέρει κανείς να μου πει για ποιο λόγο το λαμβάνουν υπόψιν; Εγώ για να πάω στρατό ξηράς έχω σκοπό να μην το δηλώσω στην στρατολογία και να πληρώσω το πρόστιμο, αλλά αυτό που μετά το λαμβάνουν και ως προσόν δεν το καταλαβαίνω. Ξέρει κάποιος να μου δώσει μια εξήγηση;
1) Δεν παίζει κανένα ρόλο το πτυχίο για την επιλογή στις ειδικές δυνάμεις
2) Για να αποφύγεις το πρόστιμο αλλά ταυτόχρονα και το ενδεχόμενο της μετάταξης στο ναυτικό, μπορείς να στείλεις το πτυχίο σου συστημένο με το ταχυδρομείο 2 μέρες πριν την κατάταξη σου, το οποίο δεν θα προλάβει να φτάσει στη στρατολογία εγκαίρως και εσύ θα έχεις ήδη καταταγεί στο στρατο, ταυτόχρονα όμως θα μετράει η ημερομηνία κατάθεσης του στα ΕΛΤΑ.
Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω δίνουν άδεια ο στρατός όταν πάρουμε τον πράσινο μπερέ και αν ναι πόσες μέρες ;
Κάποιος που να πήγε πρόσφατα ας μου πει
Νίκος έγραψε:Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω δίνουν άδεια ο στρατός όταν πάρουμε τον πράσινο μπερέ και αν ναι πόσες μέρες ;
Είναι στην ευχέρεια της Ηγεσίας.
Δεν υπάρχουν στάνταρ σε αυτά.
Χαίρετε είμαι νεοσύλλεκτος με την Β' ΕΣΣΟ και λόγο ότι βγήκα θετικός στον covid 19 δεν μπόρεσα να πάρω μέρος στα αθλήματα.
Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μπορώ να κάνω τα αθλήματα κατ' εξαίρεση;
Έχω μιλήσει με τον διοικητή μου και μου είπε πως δεν ξέρει κάποιον τρόπο
Παρακαλώ βοήθεια, ευχαριστώ εκ τον προτέρων!
Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μπορώ να κάνω τα αθλήματα κατ' εξαίρεση;
Έχω μιλήσει με τον διοικητή μου και μου είπε πως δεν ξέρει κάποιον τρόπο
Παρακαλώ βοήθεια, ευχαριστώ εκ τον προτέρων!
Θέλω να κάνω τη θητεία μου στις ειδικές δύναμης και μάλιστα δήλωσα πεζοναύτης στο περιοδεύον. Χρειάζεται βύσμα για να μπω ή υπάρχουν πιθανότητες;
Κώστας έγραψε:Θέλω να κάνω τη θητεία μου στις ειδικές δύναμης και μάλιστα δήλωσα πεζοναύτης στο περιοδεύον. Χρειάζεται βύσμα για να μπω ή υπάρχουν πιθανότητες;
Εννοείται ότι μπορείς. Ακόμα και αν δεν επιλεγείς αρχικά να παρουσιαστείς στο ΚΕΕΔ, μπορείς να το δηλώσεις στη μονάδα που θα παρουσιαστείς και θα Συμμετέχεις σε αθλητικές δοκιμασίες προκειμένου να κριθείς ικανός για ειδικές δυνάμεις
-
- Στρατιώτης
- Επικοινωνία:
Καλήμερα σε όλους, έχω γεννηθεί στο εξωτερικό άλλα έχω ελληνική ιθαγένεια και θα ήθελα να μπω ως μόνιμος στις ειδικές δυνάμεις θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα πού δεν έχω γεννηθεί στην Ελλάδα; Ευχαριστώ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νικος159 την Πέμ Μαρ 24, 2022 3:56 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Καλησπέρα αλάνια έχω και ερώτηση, όταν πέρασα περιοδεύον είχα δηλώσει πολεμικό Ναυτικό όταν μου ήρθε το χαρτί έγραφε πολεμικό Ναυτικό και ότι θα παρουσιαζόμουν Σκαραμαγκά, υπάρχει ελπίδα να δηλώσω από εκεί ειδικές δυνάμεις η να το αλλάξω αυτό διότι το μετάνιωσα πίκρα, να σημειώσω ότι δεν έχω πάει στρατό ακόμα παρουσιάζομαι 9/5/2022 ευχαριστώ πολύ εκ τών προτέρων
Είμαι στον στρατό ξηράς και δεν μου αρέσει υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να μπω ειδικές μαζί με την καινούργια ΕΣΣΟ και ας κάνω παραπάνω θητεία;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες