Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Nik

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Nik »

Εχω παρει 1 χρονο την μια φορα και ενα 1 ακομα χρονο την επομενη φορα Για ψυχολογικους λογους αμα παω με μοα γνωματευση απο ιδιωτικο ψυχειχιατρο περνω ευκολα απαλαγη;
Markos

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Markos »

Διάβασα κάπου ότι υπάρχει και η λύση μέσω φρουραρχείου. Επειδή μένω Αθήνα φοβάμαι τη λύση στρατοπέδου λόγω ότι μπορεί να με στείλουν εκτός Αθήνας κάπου και θα είναι ταλαιπωρία. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω στον ψυχίατρο θα του πω ότι θέλω χαρτί για να μην πάω στρατό και θα μου βγάλει απευθείας; Μην μου πει δεν γίνεται...
Άβαταρ μέλους
antreas606
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από antreas606 »

Καλησπέρα στην ομάδα. Έχω πάρει 3 απαλλαγές. Πρώτα δύο εξάμηνες, και μια ετήσια στη συνέχεια. Όλα αυτά από διαδικασία φρουραρχείου Γιάννενα. Για ψυχολογικούς λόγους.Την επόμενη φορά έρχεται η κρίσιμη στιγμή να περάσω από επιτροπή απαλλαγών στη Θεσσαλονική.

Οι ερωτήσεις μου:

-Όταν έρθει η ώρα παρουσιάζομαι κατευθείαν Θεσσαλονίκη; Αν ναι, πότε; Την μέρα κατάταξης ή νωρίτερα; Η μήπως πρέπει να ξαναπάω φρουραρχείο πρώτα στα Γιάννενα;

-Τι πρέπει να προσκομίσω μαζί μου; Χαρτί από ψυχίατρο, φαρμακευτική αγωγή; Τι ρωτούν συνήθως εκεί, να φοβάμαι; Όταν πέρασα από επιτροπή για την τελευταία αναβολή ο τύπος προσπαθούσε να με πείσει πως δεν είναι τόσο άσχημα στον στρατό και μου είχαν κοπεί τα πόδια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια

Άβαταρ μέλους
Dimitrisyr
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Dimitrisyr »

Καλησπερα σας παρουσιάστηκα με την 370 του 21 υπηρέτησα 5 μηνες Κύπρο εγιναν καποια θεματακια με την καρδια μου με στειλαν Ελλάδα πηγα 401 και μου χορηγήθηκε 6 μην αναβολη να βρω παραπανω με το προβλημα μου πριν απο ενα μηνα ξαναπήγα 401 με εξετάσεις απο τον ευαγγελισμό (αθηνα) στον καρδιολογο του 401. Με εβγαλε ι4 καρδιολογικό. Πριν απο λιγες μερες εγιναν παλι καποια θεματακια με την καρδια με στειλαν 401 νοσηλευτικά εκει το βραδυ μετα απο ενα σερί εξετάσεων και βγηκε απο τον διευθυντή της κλινικής καρδιολογικής ι5 ΦΕΚ 647. Περναω επιτροπή απαλλαγών και μετα τι γινεται;
Νίκος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Νίκος »

Καλησπέρα παιδιά.

Θέλω να μοιραστώ και εγώ την δικιά μου εμπειρία από την επιτροπή απαλλαγών και αν γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει.

Παρουσιάστηκα στο φρουραρχείο Αθηνών με γνωματεύσεις από ψυχίατρο από Δρομοκαΐτειο για αγχωδη και καταθλιπτική διαταραχή από νεφρολογο για μονήρη νεφρό και από νευρολόγο για χρονιές ημικρανίες (αυτοάνοσο του άγχους).

Με έστειλαν κατευθείαν και μόνο στην ψυχίατρο χωρίς να με εξετάσει όπου αυτή έβγαλε γνωμάτευση για την επιτροπή κατευθείαν. Τους ρώτησα για τα άλλα τα θεματακια τι κάνω και μου είπαν να δείξω τις άλλες γνωματεύσεις στην επιτροπή. Όπου και παρουσιάστηκα στην επιτροπή σήμερα σε έναν αξιωματικό και όχι γιατρό και όταν του είπα ότι έχω και άλλες γνωματεύσεις για αλλά προβλήματα που αντιμετωπίζω τα απέρριψε και δεν μπήκε καν στο κόπο να τα δει και με έβαλε αναβολή, το πόσο καιρό δεν το ξέρω ακόμα σε ένα 1μιση μήνα θα το μάθω.

Βέβαια μίλησα με την στρατολογία και μου είπαν ότι έπρεπε να είχε δει όλες τις γνωματεύσεις και να βγάλει πόρισμα και ότι τώρα πρέπει να επικοινωνήσω πάλι με την επιτροπή για να γίνει επανεξέταση.

Να σημειωθεί ότι καθόλη την ολιγόλεπτη διάρκεια της επιτροπής απαλλαγών δεν μίλησα ούτε επισκεφθηκα κανέναν γιατρό να επαληθευτούν τα όσα ισχυρίζομαι για τις ασθένειες μου.

Fernando
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 8

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Fernando »

Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια στους διαχειριστές του forum.

Είναι να παρουσιαστώ με τη Β ΕΣΣΟ (Μάρτιος 2022) και θέλω να κάνω τη διαδικασία μέσω φρουραρχείου. Έχω συνεννοηθεί με τον ψυχίατρό μου και θα μου γράψει μία γνωμάτευση που θα λέει ότι πάσχω από κατάθλιψη και άγχος, ενώ ήδη μου συνταγογραφεί και χάπια.

Υπάρχει περίπτωση να μου πουν κάτι για το γεγονός ότι το χαρτί θα είναι ιδιώτη και όχι δημόσιου ψυχίατρου;

Το ρωτάω αυτό γιατί στην ανακοίνωση που βγήκε αναφέρεται και η εξής διάταξη:

"13. Οι υπόχρεοι προς κατάταξη, που πάσχουν από χρόνια νοσήµατα και

παρακολουθούνται για τουλάχιστον έξι (6) µήνες, έχουν τη δυνατότητα:

α. Να εξετάζονται στα Στρατιωτικά Νοσοκοµεία του Στρατού Ξηράς, µε

ραντεβού στα αντίστοιχα µε την πάθησή τους εξωτερικά ιατρεία, για τη λήψη ιατρικής

γνωµάτευσης, πριν την κατάταξή τους. Κατά την προσέλευσή τους στα εξωτερικά ιατρεία

των Στρατιωτικών Νοσοκοµείων να επιδεικνύουν το σηµείωµα κατάταξής τους και να

προσκοµίζουν τον πλήρη ιατρικό φάκελο της πάθησής τους. Εν συνεχεία θα τους

επιδίδεται ιατρική γνωµάτευση από το στρατιωτικό ιατρό του Στρατιωτικού Νοσοκοµείου,

την οποία θα προσκοµίζουν στο ΣΥΠΟ, προκειµένου να εξεταστούν από τις Υγειονοµικές

Επιτροπές και τα Ειδικά Στρατολογικά Συµβούλια.

β. Εφόσον δεν επιθυµούν ή δεν δύνανται να εξεταστούν σε Στρατιωτικά

Νοσοκοµεία, να προσκοµίζουν ιατρική γνωµάτευση της πάθησής τους από τους

θεράποντες ιατρούς κρατικών και µόνο νοσοκοµείων. Η γνωµάτευση αυτή πρέπει να

αναφέρει ρητά ότι ο θεράπων ιατρός παρακολουθεί συστηµατικά τον εν λόγω ασθενή για

διάστηµα τουλάχιστον έξι µηνών και τηρεί πλήρη ιατρικό φάκελο της πάθησής του. Στην

περίπτωση αυτή οι υπόχρεοι προς κατάταξη να προσκοµίζουν την ως άνω γνωµάτευση

στην ιατρική υπηρεσία του ΣΥΠΟ".

Απαντήστε μου σας παρακαλώ, γιατί έχω αγχωθεί.

george_88

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από george_88 »

Δες το παρακάτω αποσπασμα:

"Θα πρέπει όλοι, και ιδιαίτερα όσοι ηγούνται του Υπουργείου Υγείας, να γνωρίζουν ότι η διάταξη του άρθρου 5 παρ.1 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ν.3418/2005) ορίζει τα ακόλουθα: «1. Τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και οι ιατρικές συνταγές που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις και ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν. Π. Δ. Δ. Ή Ν. Π. Ι. Δ. Ή ιδιώτες ιατρούς. Σε κάθε περίπτωση, τα εκδιδόμενα πιστοποιητικά και οι εκδιδόμενες γνωματεύσεις αφορούν αποκλειστικά στο γνωστικό αντικείμενο της ειδικότητας κάθε ιατρού. "

Απο την σελιδα του Ιατρικου Συλλογου Αθηνων https://www.isathens.gr/syndikal/6198-isotimia-iatrikis-ypografis-nomothetika-katoxiromeni.html

Εν συντομια οχι δεν υπαρχει αναγκη να ειναι γιατρος δημοσιου.
Γιάννηςδελ
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Γιάννηςδελ »

Καλημέρα σας σήμερα θα πάω στο ΚΕΠ να στείλω στην στρατολογία τα χαρτιά μου για απαλλαγή με ανίατη ασθένεια και θα περάσω επιτροπή στην επιτροπή μπορούν να αλλάξουν την γνωμάτευση του γιατρού και να μην με δοσουν απαλαγη;
;η;
Γιάννηςδελ
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Γιάννηςδελ »

Καλημέρα σας σήμερα θα πάω στο ΚΕΠ να στείλω στην στρατολογία τα χαρτιά μου για απαλλαγή με ανίατη ασθένεια ψυχιατρο και γιατρού από το στρατοπεδο και θα περάσω επιτροπή στην επιτροπή μπορούν να αλλάξουν την γνωμάτευση του γιατρού και να μην με δοσουν απαλαγη;
;η;
guest

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από guest »

Καλησπερα μου ηρθε το γραμμα να περασω επιτροπη απαλλαγων, γνωριζουμε ποιο ειναι το ωραριο για την επιτροπη του 424; Ειναι 09-13; Επισης μπορω να παω και χωρις ραντεβου πχ κατα τις 9 και να εχω ελπιδες να μπω σχετικα συντομα;(εντος μιας ωρας πχ)

ευχαριστω εκ των προτερων

kwst
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από kwst »

Καλησπέρα και από εμένα πέρασα πριν 2 μέρες απο το φρουραρχείο θεσσαλονίκης αναβολή για ψυχολογικούς λόγους. Ο στρατιωτικός γιατρός μου πρότεινε 2 χρόνια αναβολής. Σε μια/δυο βδομάδες θα περάσω απο επιτροπή. Ηθελα να ρωτήσω στην επιτροπή λαμβάνουν υπόψη την σύσταση του στρατιωτικού γιατρου;(2 χρόνια αναβολή) ή υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν μικρότερη αναβολή (π. Χ ένα χρόνο) ;
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 14

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Devilangel »

Ναι φίλε αλλά είναι σπάνιο ωστόσο γίνεται. Σε κάθε περίπτωση όμως πας και ξανά κανεις την διαδικασία. Υπάρχει περίπτωση ο γιατρός να σ δώσει 2 έτη κ η Επιτροπή ν στο κάνει 1 αλλά όπως προανέφερα είναι σπάνιο. Το συνηθες είναι να παρεις την αναβολή που προτείνει ο γιατρός.
Άβαταρ μέλους
relliketh
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από relliketh »

Καλησπερα ηθελα να ρωτησω, την Δευτερα πηγα στο 401 και γιατρος που με εξετασε μου εδωσε γνωματευση με ι5 για θεμα με κερατοκωνο (παθηση με την οραση) και τψρα περιμενω να ερθει email για να περασω απο επιτροπη, το θεμα ειναι παρολα αυτα εχω δηπλομα οδηγησης πεζει να το τσεκαρουν αυτο απο την επιτροπη και να μου αλλαξουν την γνωματευση ή εφοσων ο γιατρος δεν το τσεκαρε παιζει να μην μου πουν τιποτα?
Devilangel
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 14

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Devilangel »

Καλημερα, στα φρουραρχεια και στο 424/401 ζητάνε rapid test ή μόνο πιστοποιητικό εμβολιασμού;
Άβαταρ μέλους
relliketh
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από relliketh »

Εμενα δεν μου ζητησαν τιποτα απο τα δυο.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες