Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
μάκης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από μάκης »

Φιλαρακι πήγα σήμερα επιτροπή και μπυ ειπε αυτος εκεί ότι φεύγω και θα με ξανακαλέσουν λεει σε 2 χρόνιατι εννοεί ακριβώς; Οι αναβολές μπυ τελείωσαν κανονικά

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 22

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Liapunov13 »

μάκης έγραψε:Φιλαρακι πήγα σήμερα επιτροπή και μπυ ειπε αυτος εκεί ότι φεύγω και θα με ξανακαλέσουν λεει σε 2 χρόνιατι εννοεί ακριβώς; Οι αναβολές μπυ τελείωσαν κανονικά

Το κανουν αυτο συχνα για να ψαρωνουν κοσμος οτι και καλα θα επανεξετασουν Ι5 περιπτωσεις κ αλλα τετοια ανεκδοτα, δεν εχει ξανακαλεστει κανεις μεχρι τη στιγμη που μιλαμε. Μην ψαρωνεις, οταν πραστει η απαλλαγη στο συστημα, καθαρισες και καλος πολιτης.

μάκης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από μάκης »

Για να το κες εσυ κατι θα ξέρεις ρε φιλε. τι ν πω μακάρι να είναι έτσι

εσυ πως τα πηγές;

Βαμας

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Βαμας »

Γεια σας παιδιά.Αυτές τις μέρες έκοψα την αναβολή καθώς τελείωσα την σχολή. Μπαίνω με την Α εσσο Ιανουαρίου 2022

Πότε θα πρέπει να ξεκινήσω τις διαδικασίες για αναβολή λόγο ψυχιατρικών;

panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 8

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από panos7 »

Βαμας έγραψε:Γεια σας παιδιά.Αυτές τις μέρες έκοψα την αναβολή καθώς τελείωσα την σχολή. Μπαίνω με την Α εσσο Ιανουαρίου 2022

Πότε θα πρέπει να ξεκινήσω τις διαδικασίες για αναβολή λόγο ψυχιατρικών;

Καλησπέρα φίλε, ή θα πας στο Στρατόπεδο την ήμερα που παρουσιάζεσαι κανονικά με χαρτί ψυχίατρου και φάρμακα άμα μπορείς να σου γράψει, ή 5 μέρες πριν την κατάταξη σου στο Φρουραρχείο.

Βαμας

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Βαμας »

Panos7 : Ευχαριστώ για την απάντηση.:)
xristoforos9119

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Καλησπέρα σε όλους.

Πριν 3 μέρες είδα στο site ότι πήρα την απαλλαγή και σήμερα έβγαλα το έγγραφο για στρατιωτική κατάσταση, πλήρες, και αύριο λογικά το μη πλήρες. Όλα καλά στο πλήρες. Αυτό εδώ μου γράφει Δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν υπέχει σήμερα καμία στρατιωτική υποχρέωση, επειδή έχει απαλλαχθεί από την υποχρέωση στράτευσης. " Οπότε η ταλαιπωρία για μένα τελείωσε.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια που δίνετε καθημερινά εδώ και θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη σε όσους ταλαιπωριούνται ακόμα.

Να είστε όλοι καλά.

Χριστόφορος

Άβαταρ μέλους
nikos9922
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από nikos9922 »

Γεια σας παιδιά παρουσιάζομαι Νοέμβρη Θήβα για απαλλαγή, εμπειρίες ανά καιρούς από την Επιτροπή, άκουσα ότι σε κάποιους ζηταγαν ΑΜΚΑ για να επιβεβαιώσουν ότι παίρνουν φάρμακα κλπ, ισχύει?
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Επιτροπή Απαλλαγών

Αν εχεις τα φαρμακα μαζι σου, δε νομιζω να εχεις καποιο προβλημα. Ετσι ηταν περυσι τον Σεπτεμβρη στη Θηβα τουλαχιστον, πηραν ολοι αναβολη/απαλλαγη οσοι ειχαν χαρτι γιατρου και φαρμακευτικη αγωγη.

Αν ειναι καποιος 11 Νοεμβρη για αναβολη/απαλλαγη στο στρατοπεδο της Θηβας, ας μου στειλει ενα μηνυμα να παμε παρεα στο στρατοπεδο.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Τετ Οκτ 27, 2021 4:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
anavoleas92
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από anavoleas92 »

Καλησπέρα παιδια! Σύγγνώμη που θα θέσω και σε αυτό το topic τις απορίες μου. Θα ήθελα να με διαφωτισετε αν ξέρετε σχετικά με κάποιες απορίες που έχω σχετικά με το θέμα της απαλλαγής. Είμαι κατανεμημένος στην Πολεμική Αεροπορία και υπόχρεος κατάταξης με την ΣΤ ΕΣΣΟ Νοεμβρίου 2021.

Με καλέσαν να παρουσιαστώ στο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (251 ΓΝΑ) στις 15 Νοεμβρίου 2021. Πρίν διατυπώσω τις απορίες μου να σημειώσω πως είχα παρουσιαστεί κανονικά τον Σεπτεμβριο του 2019 στην Τρίπολη θέλοντας να υπερετήσω αλλά με χαρτί ψυχιάτρου και φαρμακευτική αγωγή καθώς λόγω κρίσεων πανικού που αντιμετώπιζα και χρόνιας κατάθλιψης θεωρούσα οτι δεν ήταν καλό να σταματήσω τη φαρμακευτική αγωγή για 12 μήνες ειδικά εκείνη την δύσκολη περίοδο για εμένα.

Για να μη τα πολυλογώ την επόμενη της παρουσίασης μέρα με πήγαν στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο Τρίπολης όπου και μου δώσαν 2 χρόνια απευθείας αναβολή λέγοντας μου ¨οτι καλό θα ταν να πας σπίτι σου να ηρεμήσεις" άσχετα αν στην αρχή είπα οτι θέλω να το παλέψω. Τελοσπάντων φτάνουμε στο τώρα που με ξανακαλέσαν.

Η βασική μου απορία είναι οτι πάω την ημέρα παρουσίασης μου 15/11 κατευθείαν στο ΓΝΑ ή χρειάζεται πιο πριν (είδα κάπου κανα 5ημερο πιο πριν) να πάω Φρουραρχείο ή ΡΟΥΦ - Στρατολογική Υπηρεσία;Να σημειώσω πως παρακολουθούμαι ακόμα ενεργά απο ψυχίατρο και είμαι ακόμα σε φαρμακευτική αγωγή έχοντας φυσικά και χαρτί το οποίο θα το προσκομίσω όπου χρειαστεί μαζί με το χαρτί που μου είχε δώσει ο Στρατιωτικός ιατρός το 2019 στην Τρίπολη.

Περαιτέρω απορίες είναι:

1) Είναι αρκετά πιθανή η απαλλαγή μου σύμφωνα με τα δεδομένα που προανέφερα; Καθώς πια θα είναι κατασροφικό να μείνω χωρίς δουλεία λόγω στρατού και ως προς την ψυχολογία - ζωη μου και ως προς τον εργοδότη μου (πού δεν το γνωρίζει) και ως προς τους εργαζόμενους που "εξαρτώνται" από εμένα.

2) Χρειάζεται συνοδός σε όλο αυτό;

3) Πρέπει να έχω όλη τη χαρτούρα που αναφέρεται στο σημείωμα κατάταξής μου καθώς και ακτινογραφία θώρακος σαν να παρουσιάζομαι κανονικά;

4) Επίσης θα ήταν καλό να έχω βεβαίωση εργοδότη ώστε να φαίνεται οτι εργάζομαι

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Τετ Οκτ 27, 2021 5:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
loukas93
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από loukas93 »

Είναι δυνατόν να παρουσιαστούμε για τελική κρίση σε νοσοκομείο της επιλογής μας;

Για παράδειγμα, παρουσιάζομαι στην ΑΣΣΗΡΟ 8/11, αλλά πλέον μένω Αθήνα. Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία για να παρουσιαστώ στο 401;

Άβαταρ μέλους
nikos9922
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Liapunov13 έγραψε: Αν εχεις τα φαρμακα μαζι σου, δε νομιζω να εχεις καποιο προβλημα. Ετσι ηταν περυσι τον Σεπτεμβρη στη Θηβα τουλαχιστον, πηραν ολοι αναβολη/απαλλαγη οσοι ειχαν χαρτι γιατρου και φαρμακευτικη αγωγη.

Αν ειναι καποιος 11 Νοεμβρη για αναβολη/απαλλαγη στο στρατοπεδο της Θηβας, ας μου στειλει ενα μηνυμα να παμε παρεα στο στρατοπεδο.

Καλή επιτυχία φίλε εγώ είμαι τις προηγούμενες μέρες, παίζει κάποιο ρόλο η ημέρα κατάταξης κλπ ή γίνεται τυχαία?
Άβαταρ μέλους
nikos9922
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Επιτροπή απαλλαγών έχει κάθε μέρα στο στρατόπεδο για τους τυχόντα αναβολές υγείας έτσι, δε μαζεύεται η επιτροπή συγκεκριμνη μέρα?
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Επιτροπή Απαλλαγών

Ειναι καθε μερα η επιτροπη απαλλαγων τις μερες καταταξης στην Θηβα. μπορεις να καλεσεις και το στρατοπεδο να σου πουνε, περυσι τους ειχα καλεσει και ειχαν επιβεβαιωση οτι η επιτροπη απαλλαγων θα ειναι μεσα στο στρατοπεδο της μερες καταταξης.

Άνθιμος

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Άνθιμος »

Γεια σας παιδιά!

Έσπασα την αναβολή και μπαίνω με την ερχόμενη ΕΣΣΟ. Έχω, όμως, ένα χρόνιο νόσημα στο οποίο σύμφωνα με το ΦΕΚ για τις σωματικές ικανότητες με βγάζει Ι3/Ι4 αν δεν χρειάζεσαι αγωγή και Ι5 αν παίρνεις αγωγή.

Εγώ δεν παίρνω αγωγή και θέλω να υπηρετήσω να ξεμπερδεύω. Έχω τις εξής απορίες:

1. Παίζει να μου δώσουν διετή αναβολή όπως λέει το ΦΕΚ ότι δικαιούμαι αν εγώ δεν το ζητήσω; Μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο, αν εγώ πω ότι θέλω να δηλώσω;

2. Παρουσιάζομαι Κω. Θα υπάρχει επιτροπή εκεί ή θα μας πάνε σε στρατιωτικό νοσοκομείο;

3. Πόσες μέρες παίρνει η όλη διαδικασία. Πότε δηλαδή θα ξέρω το Ι μου;

4. Υπάρχει κάπου που μπορώ να ρωτήσω συγκεκριμένα για αυτά τα θέματα πριν την κατάταξή μου;

Ο λόγος που αγχώνομαι είναι μήπως μου δώσουν διετή αναβολή (που προβλέπεται στο ΦΕΚ) και γυρίσω πίσω ενώ έχω πει στη δουλειά μου ότι πάω να υπηρετήσω.

Ευχαριστώ πολύ!

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες