Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Σωτήρης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Σωτήρης »

KΑλησπερα σας παιδιά, με την επόμενη Εσσο πηγαίνω για απαλλαγή, θα το κάνω μέσω στρατοπέδου διότι δεν αντέχω την αρκετή αναμονή του Φρουραρχείου, το ερώτημα μου είναι, θα πρέπει στο στρατόπεδο να έχω συνοδό οπωσδήποτε για να μη διανυκτερευσω ή δεν είναι απαραίτητο; Στη σκέψη και μόνο ότι ενδεχεται να μείνω μέσα μια μέρα αγχώνομαι ιδιαίτερα. Ευχαριστώ
panos7
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 8

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από panos7 »

Σωτήρης έγραψε:KΑλησπερα σας παιδιά, με την επόμενη Εσσο πηγαίνω για απαλλαγή, θα το κάνω μέσω στρατοπέδου διότι δεν αντέχω την αρκετή αναμονή του Φρουραρχείου, το ερώτημα μου είναι, θα πρέπει στο στρατόπεδο να έχω συνοδό οπωσδήποτε για να μη διανυκτερευσω ή δεν είναι απαραίτητο; Στη σκέψη και μόνο ότι ενδεχεται να μείνω μέσα μια μέρα αγχώνομαι ιδιαίτερα. Ευχαριστώ

Καλησπέρα φίλε, απ' όσο ξέρω πρέπει να πας με συνοδό για να μην χρειαστεί να μέινεις μέσα.

Ioannis

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Ioannis »

Έχει περάσει κανείς πρόσφατα από Επιτροπή απαλλαγών στρατοπέδου να μας πει εντυπωσεις;
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 22

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Ioannis έγραψε:Έχει περάσει κανείς πρόσφατα από Επιτροπή απαλλαγών στρατοπέδου να μας πει εντυπωσεις;

ναι, περασα την Επιτροπη Απαλλαγων του στρατοπεδου Θηβας. Ολα ηταν νορμαλ και ομαλα για οσους ειχαν τα απαρατητα δικαιολογητικα μαζι τους (γνωματευση ψυχιατρου και φαρμακευτικη αγωγη). Δοθηκε η αναβολη/απαλλαγη σε ολους οσους ειμασταν εκεινη την ημερα εκει.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Δευ Οκτ 11, 2021 10:58 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Tolaki97

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Tolaki97 »

Καλησπερα σε όλους. Έχω μια ερώτηση οποίος μπορεί να απαντήσει θα είμαι ευγνώμων. Το καλοκαίρι του 20 είχα παρει 2 χρόνια αναβολή (πηγα στο στρατόπεδο) και αφού με εξέτασαν κλπ όλοι πολύ φιλικοί μου έδωσαν 2 χρόνια. Η αναβολή τελειώνει 12 Ιουνίου 2022 και σκέφτομαι αν γίνεται με το που τελειώσει η αναβολή να μπω κατευθείαν τον Ιούλιο και όχι τον Σεπτέμβριο διότι ξεκινάω σπουδές στο εξωτερικό και θέλω να πάω με το καλό για την τελική απαλλαγή αν και εφόσον γίνεται νωρίτερα. Ευχαριστώ πολύ 😊
Ioannis

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Ioannis »

Liapunov13 έγραψε:ναι, περασα την Επιτροπη Απαλλαγων του στρατοπεδου Θηβας. Ολα ηταν νορμαλ και ομαλα για οσους ειχαν τα απαρατητα δικαιολογητικα μαζι τους (γνωματευση ψυχιατρου και φαρμακευτικη αγωγη). Δοθηκε η αναβολη/απαλλαγη σε ολους οσους ειμασταν εκεινη την ημερα εκει.

Πολύ ωραία, μια ερώτηση πρέπει οπωσδήποτε να έχεις συνοδό για να μη διανυκτερεύσεις ή δεν ισχύει;

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Δευ Οκτ 11, 2021 4:51 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
George_88

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από George_88 »

Καλημέρα, γενικά εξαρτάται απο τις ημερομηνίες που θα βγουν οι ΕΣΣΟ του σωματος στο οποιο εχεις καταταγεί πιστευω. Οι πιθανοτητες παντως ειναι οτι λογικα δεν θα προλαβεις την ΕΣΣΟ του Ιουλιου και θα πρέπει η διαδικασία να γίνει Σεπτεμβρη.
Tolaki97

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Tolaki97 »

Καλησπερα ξανά. Μόλις πηγα από τα ΚΕΠ και ρώτησα αν γίνεται με το που λήξει η αναβολή από μόνη της να πάω κατευθείαν με την εσσο του Ιουλίου και μου είπαν ότι Πριν λήξει η αναβολή τον Ιούνιο έλα από εδώ να κάνεις την αίτηση για να μπεις με τον Ιούλιο κλπ. Τους είπε συγκεκριμένα ότι δεν θέλω να κόψω την αναβολή αλλά μόνο όταν λήξει και μου λένε ναι γίνεται. Τώρα δεν ξέρω.
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 7

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από xristos1925 »

Tolaki97 έγραψε:Καλησπερα ξανά. Μόλις πηγα από τα ΚΕΠ και ρώτησα αν γίνεται με το που λήξει η αναβολή από μόνη της να πάω κατευθείαν με την εσσο του Ιουλίου και μου είπαν ότι Πριν λήξει η αναβολή τον Ιούνιο έλα από εδώ να κάνεις την αίτηση για να μπεις με τον Ιούλιο κλπ. Τους είπε συγκεκριμένα ότι δεν θέλω να κόψω την αναβολή αλλά μόνο όταν λήξει και μου λένε ναι γίνεται. Τώρα δν ξέρω.

Οταν ληξει η αναβολη σε βαζουν με την αμεσως επομενη ΕΣΣΟ. Π. Χ. Αν ληγει μεσα στον Ιουλιο η αναβολη τοτε εχεις μεγαλη πιθανοτητα μα σε βαλουν με του Σεπτεμβριου. Δεν μπορεις να κανεις κατι εσυ. Το αποφασιζει το Γ. Ε. Σ. Αυτο... Εκτος και αν τοτε βγει ειδικη αποφαση που θα λεει οτι οσων για λογους υγειας τελειωνει η αναβολη Ιουλιο θα μπουν Ιουλιο. Αν δεν γινει αυτο τοτε κατα πασα πιθανοτητα να σε βαλουν με την ΕΣΣΟ Σεπτεμβριου. Και ενος γνωστου μου τελειωνε η αναβολη Ιουλιο και τον βαλανε με την ΕΣΣΟ Σεπτεμβριου. Δεν μπορεις να κανεις κατι εσυ.

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Επιτροπή Απαλλαγών

Ioannis έγραψε:Πολύ ωραία, μια ερώτηση πρέπει οπωσδήποτε να έχεις συνοδό για να μη διανυκτερεύσεις ή δεν ισχύει;

Εχω απαντησει στην ερωτηση εδω:

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/αναβολή-απαλλαγή-κατάταξη-στρατόπεδο_topic20306_page5.html

μάκης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από μάκης »

Γεια σας είμαι 27 ετών

οι γονεις ν χωρισμένοι από τα 13

έχασα την μητέρα μετά από καρκίνο πόλων ετών (από τα 18 μου διαγνώστηκε με τη νόσο)

πολλές τραυματικές εμπιριες όσο αφορά την φροντίδα της

μετά το θάνατο της μαθαίνω πολλά χρέη από τις τράπεζες, το σπίτι είναι σε υποθήκη για το δάνειο που είχε παρει για την επιχείρηση που είχαμε

σκάνε και τα χαρτιά της τράπεζας για την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας

γενικα είμαι ξεκρέμαστος

στο πουθενά

χωρίς σπίτι χωρίς τίποτα

άγχος κάθε μερα αν θα βγουν τα έξοδα μπυ για το ενοίκιο που μένω κτλπ

έχω χαρτί γιατρού που με διέγνωσε με αγχώς και σημάδια κατάθλιψης

το στρ. Νοσοκομείο λάρισας η επιτροπή με έβγαλε ι4

τώρα παρουσιάζομαι θήβα και έχω πολύ άγχος για το αν θα παρω απαλλαγή τελικά

στη σκέψη της θητειας και μόνο καταστρέφομαι

είμαι ο μόνος που δουλεύω Στη οικογένεια (αδέρφια και γιαγια) και τους συντηρώ εγώ σε ένα μικρό σπίτι π μένουμε

εφόσον αναγκαστήκαμε να φύγουμε από το πατρικό μου λόγω κατάσχεσης από τράπεζα

τι παίζει με την επιτροπή στη θήβα; Θα με ζορίσουν η θα μου την δώσουν την απαλλαγή;

ευχαριστω πολύ!

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Επιτροπή Απαλλαγών

μάκης έγραψε:Γεια σας είμαι 27 ετών

οι γονεις ν χωρισμένοι από τα 13

έχασα την μητέρα μετά από καρκίνο πόλων ετών (από τα 18 μου διαγνώστηκε με τη νόσο)

πολλές τραυματικές εμπιριες όσο αφορά την φροντίδα της

μετά το θάνατο της μαθαίνω πολλά χρέη από τις τράπεζες, το σπίτι είναι σε υποθήκη για το δάνειο που είχε παρει για την επιχείρηση που είχαμε

σκάνε και τα χαρτιά της τράπεζας για την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας

γενικα είμαι ξεκρέμαστος

στο πουθενά

χωρίς σπίτι χωρίς τίποτα

άγχος κάθε μερα αν θα βγουν τα έξοδα μπυ για το ενοίκιο που μένω κτλπ

έχω χαρτί γιατρού που με διέγνωσε με αγχώς και σημάδια κατάθλιψης

το στρ. Νοσοκομείο λάρισας η επιτροπή με έβγαλε ι4

τώρα παρουσιάζομαι θήβα και έχω πολύ άγχος για το αν θα παρω απαλλαγή τελικά

στη σκέψη της θητειας και μόνο καταστρέφομαι

είμαι ο μόνος που δουλεύω Στη οικογένεια (αδέρφια και γιαγια) και τους συντηρώ εγώ σε ένα μικρό σπίτι π μένουμε

εφόσον αναγκαστήκαμε να φύγουμε από το πατρικό μου λόγω κατάσχεσης από τράπεζα

τι παίζει με την επιτροπή στη θήβα; Θα με ζορίσουν η θα μου την δώσουν την απαλλαγή;

ευχαριστω πολύ!

φιλε με το χαρτι ψυχιατρου και την αγωγη πας στο στρατοπεδο της Θηβας και θα εισαι οκ, θα παρεις την απαλλαγη. Μην αγχωνεσαι γ αυτο. Ειναι πολυ καλη η επιτροπη εκει, δυο φορες που πηγα ολοι οσοι ειχαν χαρτια πηραν την αναβολη/απαλλαγη.

Ειμαι κ εγω για την τελικη απαλλαγη στην ερχομενη Ε ΕΣΣΟ στο στρατοπεδο της Θηβας, αν θες στειλου μου πμ να παμε παρεα στο στρατοπεδο.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Πέμ Οκτ 14, 2021 10:35 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
xristoforos9119

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από xristoforos9119 »

Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα να μοιραστώ την εμπειρία μου από την Επιτροπή Απαλλαγών στη Τρίπολη.Πέρασα σήμερα 14/10. Έφτασα στο νοσοκομείο νωρίτερα από ό, τι ξεκινούν εκείνοι,8,30, ενώ η επιτροπή δέχεται 9-11 το πρωί. Επειδή όμως ήμουν μόνος εκεί, με έβαλαν νωρίτερα. Ο άνθρωπος εκεί ήταν πολύ καλός, δε με ζόρισε καθόλου, ρώτησε κάποια πράγματα, όπως τι έχω και αν παίρνω φάρμακα, και με ένα πράο και όμορφο τρόπο μου είπε οκ τελειώσαμε, απαλλαγή. Από το τρακ που είχα, ξέχασα να τον ευχαριστήσω τον άνθρωπο. Απλά σηκώθηκα και πήγα να φωνάξω τον επόμενο, και ξεχάστηκα.

Δύο φορές που έχω πάει Τρίπολη, και τις δύο έπεσα σε πολύ ευγενικό και σωστό άτομο.

Οπότε λογικά την πήρα, θα ελέγξω σε λίγο καιρό.

Εύχομαι πραγματικά να ξεμπερδέψουν όλοι όσοι βασανίζονται με αυτό, και να ηρεμήσουν.

Ευχαριστώ για την βοήθεια που έλαβα από πολλά άτομα εδώ μέσα. Να είστε καλά.

Nikos

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Nikos »

Έχουν βγει από τώρα τα σημειώματα κατάταξης ή στάνταρ όσοι είναι από Αθήνα πάνε στρατόπεδο Θήβας; Επειδή και πέρσι για την αναβολή για Θήβα ήμουν αλλά το έκανα μέσω Φρουραρχείου, φέτος με προέτρεψαν στρατόπεδο
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας

Επιτροπή Απαλλαγών

Nikos έγραψε:Έχουν βγει από τώρα τα σημειώματα κατάταξης ή στάνταρ όσοι είναι από Αθήνα πάνε στρατόπεδο Θήβας; Επειδή και πέρσι για την αναβολή για Θήβα ήμουν αλλά το έκανα μέσω Φρουραρχείου, φέτος με προέτρεψαν στρατόπεδο

οσοι ειναι για αναβολη υγειας και ειναι απο Αθηνα πανε Θηβα φιλε, Μου το ειπανε στη στρατολογια. Σου προτεινω να κανεις τη διαδικασια απο το στρατοπεδο, βλεπεις την Επιτροπη Απαλλαγων την ιδια μερα και ειναι πιο απλα απο Φρουραρχειο. Δαιβασε εδω το σχετικο τοπικ:

http://www.ellinikos-stratos.com/forum/αναβολή-απαλλαγή-κατάταξη-στρατόπεδο_topic20306_post534159.html#534159

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Πέμ Οκτ 14, 2021 3:37 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες