Επιτροπή Απαλλαγών

Πληροφορίες για την επιτροπή απαλλαγών, την αναβολή θητείας για λόγους υγείας και σπουδών, και τον ρόλο του Φρουραρχείου
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Ioannis

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Ioannis »

Καλησπέρα παιδιά αν και από ότι κατάλαβα το αν δουλεύει κάποιος το ρωτάνε σπάνια, εσείς πιστεύετε ότι μπορούν να ψάξουν και να μάθουν μέσω ΑΜΚΑ αν κάποιος εργάζεται ή δεν επιτρέπεται;

Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 22

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Ηλίας έγραψε:Όσον αφορά την αναμονή δεν γνωρίζω αλλά όσον αφορά τη ψυχική κούραση καλύτερα να αποφύγεις το στρατόπεδο, επίσης στο φρουραρχείο σίγουρα θα βρεις περισσότερους ανθρώπους που δεν θέλουν να σε παιδέψουν, απλά κάνουν τη δουλειά τους με τυπικό τρόπο.

Εχω κανει τη διαδικασια και απο Φρουραρχειο και απο στρατοπεδο Θηβας. Σε πληροφορω οτι η διαδικασια του στρατοπεδου ειναι πολυ καλυτερη και ταχυτερη. Ειναι επαγγελαμτιες ολοι μεσα στο στρατοπεδο και δεν παιζει κανενα ειδους τραμπουκισμος. Και ολη η διαδικασια τελειωνει το ιδιο απογευμα, κ αν εχεις και συνοδο βγαινεις και απο το στρατοπεδο οσο αναμενεις την αποφαση.

Sotiris έγραψε: ενώ στρατόπεδο έχω ακούσει είναι πιο εύκολη η απαλλαγή γενικά, μιας και πάνε με τη λογική εφόσον ο άλλος έκανε ολόκληρο ταξίδι δε θέλει να υπηρετήσει

ακριβως ετσι ειναι τα πραματα. Ξεμπερδευεις ανετα και την ιδια ημερα.

Ioannis έγραψε:Καλησπέρα παιδιά αν και από ότι κατάλαβα το αν δουλεύει κάποιος το ρωτάνε σπάνια, εσείς πιστεύετε ότι μπορούν να ψάξουν και να μάθουν μέσω ΑΜΚΑ αν κάποιος εργάζεται ή δεν επιτρέπεται;

οτι και να ρωτησουν, εσυ μπορεις να απαντησεις οτι ακολουθεις τις θεραπειες με τον προσωπικο σου γιατρο και κανεις φοκους στην παθηση σου και τιποτα αλλο. Να εχεις μαζι με τη γνωματευση και τα φαρμακα σου και ολα θα ειναι ΟΚ.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Παρ Αύγ 13, 2021 12:40 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Νικος92

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Νικος92 »

Φιλε Λιαπουνοφ13 να σου κανω μερικες ερωτησεις,

Ειχα παρει τον Νοεμβρη αναβολη μεσω φρουραρχειου για το Ναυτικο για 1 έτος, θελω να ξαναπαρω για ενα ακομα ετος αναβολη θα ξανακανω την ίδια διαδικασια απο την αρχη;

Φρουραρχειο-νοσοκομειο-επιτροπη;

Έχω ακουσει ό, τι οι 2 ετησιες αναβολες παιρνονται σχετικα ευκολα, ισχυει;

Ιάσων

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Ιάσων »

Ευχαριστώ πολύ φίλε!
Ιωάννης

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Ιωάννης »

Μια τελευταία ερώτηση, οσοι τυγχάνουν αναβολής υγείας και είναι για απαλλαγή καλούνται για κατάταξη μια με δύο μέρες πρίν την κατάταξη των νεοσυλλέκτων σωστά; Τις μέρες αυτές που καλούνται οι εξ αναβολης υγείας έχει επιτροπή απαλλαγών ή θα πρέπει να περιμένεις αναγκαστικά τη μέρα που γίνεται η κατάταξη των νεοσυλλέκτων για την επιτροπή απαλλαγών; Όποιος μπορεί να τι διευκρινίσει ευχαριστώ εκ των προτέρων
Liapunov13
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 22

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Liapunov13 »

Ιωάννης έγραψε:Μια τελευταία ερώτηση, οσοι τυγχάνουν αναβολής υγείας και είναι για απαλλαγή καλούνται για κατάταξη μια με δύο μέρες πρίν την κατάταξη των νεοσυλλέκτων σωστά; Τις μέρες αυτές που καλούνται οι εξ αναβολης υγείας έχει επιτροπή απαλλαγών ή θα πρέπει να περιμένεις αναγκαστικά τη μέρα που γίνεται η κατάταξη των νεοσυλλέκτων για την επιτροπή απαλλαγών; Όποιος μπορεί να τι διευκρινίσει ευχαριστώ εκ των προτέρων

οσοι ειναι για αναβολη υγειας καλουνται την προηβουμενη εβδομαδα απο τους "κανονικους" και συνηθως εχει λιγοτερο κοσμο στην ουρα στο στρατοπεδο και στην επιτροπη απαλλαγων του στρατοπεδου. Εχει επιτροπη κανονικα, μην αγχωνεσαι ειναι οργανωμενα. Απλα να ξερεις δεχονται εως τις 15.00 οποτε να πας νωρις. Επισης το στρατοπεδο εχεικαι τηλεφωνικο κεντρο, μπορεις να καλεσεις να σου πουν αικριβως για την διαδικασια και την επιτροπη, ειναι εξυπηρετικοι.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Liapunov13 την Σάβ Αύγ 14, 2021 9:21 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Giannis T
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 7

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από Giannis T »

Καλησπέρα σας.

Τελείωσα σήμερα με την Επιτροπή Απαλλαγών (401) , οπότε θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να μοιραστώ την εμπειρία μου σε περίπτωση που βοηθηθεί κάποιος στο μέλλον.

Αρχικά, θα ήθελα να αναφέρω, ότι είναι η 3η φορά που επισκέπτομαι την Επιτροπή Απαλλαγών, οπότε πάω για απαλλαγή. Το χαρτί για την Επιτροπή μου ήρθε 16 Ιουλίου. Περίμενα 10-15 μέρες όπως αναγραφόταν στην πρόσκληση/ email και μόλις ήρθε η ημέρα, άρχισα τα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ τηλεφωνήματα Για να μάθω τι και πως. Πέρυσι χρειαζόταν ραντεβού, οπότε φέτος ήθελα να το επιβεβαιώσω και να δω επίσης αν χρειάζεται και τίποτα επιπλέον. Μετά από ατελείωτες απόπειρες (πρέπει να καλείτε χωρίς σταματημό, εγώ βρήκα γραμμή μετά από 30;40 προσπάθειες), μιλάω με έναν αρμόδιο και μου λέει να μην δίνω σημασία στις 10-15 μέρες που λέει το χαρτί αλλά να πάω την τελευταία εβδομάδα πριν λήξει η προθεσμία (δηλαδή 16 Αυγούστου) και ότι δεν χρειάζεται ραντεβού ή κάποιο άλλο έγγραφο πέρα από αυτά που αναγράφονται στην πρόσκληση για την Επιτροπή.

Αποφασίζω, λοιπόν, και πάω Τρίτη 10 Αυγούστου (1 εβδομάδα πριν) και φτάνω στο 401 με όλα τα χαρτιά κατά τις 10:00. Περίμεναν καμία 15-20αριά άτομα αλλά ήξερα ότι είναι γρήγορη διαδικασία όποτε δεν αγχώθηκα για την αναμονή. Μετά από λίγο, ήρθε ένας φαντάρος και πήρε το έγγραφο παρουσίασης στην Επιτροπή όλων όσων ήρθαν πρόσφατα και μας είπε να περιμένουμε. Έλααααα μου ντε όμως που βγαίνει μετά από ένα 5 λεπτό, φωνάζει το όνομα μου και μου αναφέρει ότι ο φάκελος μου τελικά δεν ήρθε ακόμα και ότι έχω 2 επιλογές. Ή θα έπαιρνα τηλέφωνο στην στρατολογία να τους πω να στείλουν το φάκελο στο "x" email εκείνη την στιγμή ή θα ερχόμουν 16 Αυγούστου όπου ήταν και η τελευταία μέρα της προθεσμίας και θα είχαν στείλει σίγουρα τον φάκελο. Εγώ επέλεξα την 2η επιλογή γιατί δεν είχα ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στο ότι θα στείλουν το e-mail γρήγορα και δεν είχα χρόνο για χάσιμο με αποτέλεσμα να φύγω με το κεφάλι σκυφτό...

Την Παρασκευή 13/08 φρόντισα να πάρω τηλέφωνο στην Στρατολογία να σιγουρέψω ότι έχουν στείλει το φάκελο για να μην είχα τρεχάματα την Δευτέρα. Η ευγενικότατη υπάλληλος με ενημέρωσε ότι έχει ΗΔΗ στείλει με courier το φάκελο (ότι να 'ναι) και έστειλε και με e-mail και δεν ξέρει γιατί οι άλλοι δεν το είχαν (υποθέτω μάλλον ότι οι υπεύθυνοι δεν είχαν εκτυπώσει την νέα φουρνιά emails, μπορεί να κάνω και λάθος). Είπε όμως ότι θα ξαναστείλει το e-mail για σίγουρα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Giannis T την Δευ Αύγ 16, 2021 6:50 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Giannis T
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Επιτροπή Απαλλαγών

ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Ερχόμαστε στο σήμερα, όπου πάω 08:30-8:45 και περιμένω. Δεν είχε καθόλου ουρά (ίσως 2-3 άτομα μέσα) και ενώ η Επιτροπή λένε ότι ανοίγει 9:00, φαίνεται να εξυπηρετούν κόσμο από πιο νωρίς. Δίνω τον φάκελο μου, ο ευγενικότατος κατ' άλλα φαντάρος με θυμόταν και λέει ότι τελικά το e-mail ήρθε αργότερα την ίδια ημέρα που με διώξανε... Διαβάζει τον φάκελο και μου λέει να περάσω στην επιτροπή (στην ουσία ήταν 1 κύριος). Εκεί... βλέπω να μου έλαχε ο τύπος που βρίζανε παλιότερα στο forum, όπου του έκαναν καταγγελίες για bullying κτλ κτλ Και αρχίζω να βρίζω την τύχη μου... Μου ζητάει το σημείωμα παρουσίασης, ταυτότητα, και ό, τι άλλο ιατρικό έγγραφο είχα. Διαβάζει κάτι χαρτιά μπροστά του, προς το παρόν είναι ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΟς, δεν ασχολείται με ό, τι άλλο ιατρικό έγγραφο του έδωσα... Δεν με ρωτάει ΤΙΠΟΤΑ, συμπληρώνει τα χαρτιά του και μου λέει σε 1 μήνα να μπω στο site να δω την απόφαση της επιτροπής και ότι σε 3 χρόνια μπορεί να με ξανακαλέσουν για να δουν την πορεία της νόσου μου. Του λέω ευχαριστώ, καλημέρα και έφυγα με πολλά ερωτηματικά...

Οκ... Ο κύριος ήταν πιο τυπικός πεθαίνεις, αλλά ούτε μια ερώτηση; Ούτε να ζητήσει να δει κάποιο χαρτί;(είχε οκ τον φάκελό μου αλλά και πάλι) ... Και για να μου λέει να μπω σε 1 μήνα να δω την απόφαση και σε 3 χρόνια μπορεί να με ξανακαλέσουν (οκ αυτό για τυπικούς λόγους το λένε κάποιοι), άρα σημαίνει ότι πήρα την απαλλαγή;

Δεν ήθελα και να πάω κόντρα στην τύχη μου και να τον ρωτήσω τίποτα, γιατί από διηγήσεις μελών ο τύπος είναι; Ήταν; Πολύ περίεργος σε θέματα συμπεριφοράς και δεν ήθελα να τον τσιγκλήσω. Ελπίζω να μην μου κάνει κανένα αστείο γιατί βαριέμαι να τρέχω μέχρι το στρατόπεδο σε 1 μήνα...

Γενικά έχω διαγνωστεί με κατάθλιψη και με παρακολουθεί δημόσιος και ιδιωτικός ψυχίατρος/ψυχοθεραπευτής (πήγα 2 γνωματεύσεις) και παίρνω φαρμακευτική αγωγή τα τελευταία 4 χρόνια (είχα όλες τις συνταγές με σφραγίδες μαζί μου + μπορούσαν και να δουν μέσω ΑΜΚΑ ότι παίρνω τις συνταγές που μου συνταγογραφούν). Τα είχα όλα μαζί μου και μπορούσα να υποστηρίξω την θέση μου και αυτός δεν ζήτησε να δει τίποτα... Είχε μόνο τον φάκελο μου (ελπίζω), με τις 2 γνωματεύσεις και την τελευταία συνταγογράφηση τα όποια τα είχα δώσει την ήμερα που παρουσιάστηκα στο στρατόπεδο.

Τι να πώ... Δεν ξέρω... Τα αποτελέσματα παίζει να βγουν πιο γρήγορα ή μπαμ στον 1 μήνα; Και μετά πάω στο stratologia.gr > Λογαριασμός μου > Πληροφορίες για την απαλλαγή μου;

Ευχαριστώ όλους και εδώ και στις στρατιωτικές υπηρεσίες για την βοήθεια που προσφέρατε όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίστε να είστε εξυπηρετικοί, ευγενικοί και με ενσυναίσθηση και ελπίζω να μην μου κάνουν καμία "πλάκα".

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Giannis T την Δευ Αύγ 16, 2021 6:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
xristos1925
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από xristos1925 »

Giannis T έγραψε:ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Ερχόμαστε στο σήμερα, όπου πάω 08:30-8:45 και περιμένω. Δεν είχε καθόλου ουρά (ίσως 2-3 άτομα μέσα) και ενώ η Επιτροπή λένε ότι ανοίγει 9:00, φαίνεται να εξυπηρετούν κόσμο από πιο νωρίς. Δίνω τον φάκελο μου, ο ευγενικότατος κατ' άλλα φαντάρος με θυμόταν και λέει ότι τελικά το e-mail ήρθε αργότερα την ίδια ημέρα που με διώξανε... Διαβάζει τον φάκελο και μου λέει να περάσω στην επιτροπή (στην ουσία ήταν 1 κύριος). Εκεί... Βλέπω να μου έλαχε ο τύπος που βρίζανε παλιότερα στο forum, όπου του έκαναν καταγγελίες για bullying κτλ κτλ Και αρχίζω να βρίζω την τύχη μου... Μου ζητάει το σημείωμα παρουσίασης, ταυτότητα, και ό, τι άλλο ιατρικό έγγραφο είχα. Διαβάζει κάτι χαρτιά μπροστά του, προς το παρόν είναι ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΟς, δεν ασχολείται με ό, τι άλλο ιατρικό έγγραφο του έδωσα... Δεν με ρωτάει ΤΙΠΟΤΑ, συμπληρώνει τα χαρτιά του και μου λέει σε 1 μήνα να μπω στο site να δω την απόφαση της επιτροπής και ότι σε 3 χρόνια μπορεί να με ξανακαλέσουν για να δουν την πορεία της νόσου μου. Του λέω ευχαριστώ, καλημέρα και έφυγα με πολλά ερωτηματικά...

Οκ... Ο κύριος ήταν πιο τυπικός πεθαίνεις, αλλά ούτε μια ερώτηση; Ούτε να ζητήσει να δει κάποιο χαρτί;(είχε οκ τον φάκελό μου αλλά και πάλι) ... Και για να μου λέει να μπω σε 1 μήνα να δω την απόφαση και σε 3 χρόνια μπορεί να με ξανακαλέσουν (οκ αυτό για τυπικούς λόγους το λένε κάποιοι), άρα σημαίνει ότι πήρα την απαλλαγή;

Δεν ήθελα και να πάω κόντρα στην τύχη μου και να τον ρωτήσω τίποτα, γιατί από διηγήσεις μελών ο τύπος είναι; Ήταν; Πολύ περίεργος σε θέματα συμπεριφοράς και δεν ήθελα να τον τσιγκλήσω. Ελπίζω να μην μου κάνει κανένα αστείο γιατί βαριέμαι να τρέχω μέχρι το στρατόπεδο σε 1 μήνα...

Γενικά έχω διαγνωστεί με κατάθλιψη και με παρακολουθεί δημόσιος και ιδιωτικός ψυχίατρος/ψυχοθεραπευτής (πήγα 2 γνωματεύσεις) και παίρνω φαρμακευτική αγωγή τα τελευταία 4 χρόνια (είχα όλες τις συνταγές με σφραγίδες μαζί μου + μπορούσαν και να δουν μέσω ΑΜΚΑ ότι παίρνω τις συνταγές που μου συνταγογραφούν). Τα είχα όλα μαζί μου και μπορούσα να υποστηρίξω την θέση μου και αυτός δεν ζήτησε να δει τίποτα... Είχε μόνο τον φάκελο μου (ελπίζω), με τις 2 γνωματεύσεις και την τελευταία συνταγογράφηση τα όποια τα είχα δώσει την ήμερα που παρουσιάστηκα στο στρατόπεδο.

Τι να πώ... Δεν ξέρω... Τα αποτελέσματα παίζει να βγουν πιο γρήγορα ή μπαμ στον 1 μήνα; Και μετά πάω στο stratologia.gr > Λογαριασμός μου > Πληροφορίες για την απαλλαγή μου;

Ευχαριστώ όλους και εδώ και στις στρατιωτικές υπηρεσίες για την βοήθεια που προσφέρατε όλα αυτά τα χρόνια, συνεχίστε να είστε εξυπηρετικοί, ευγενικοί και με ενσυναίσθηση και ελπίζω να μην μου κάνουν καμία "πλάκα".

Εμενα την αποφαση απο την σελιδα της στρατολογιας την ειδα μεσα σε 1-1μιση βδομαδα απο την ημερομηνια που πηγα στην Επιτροπη Απαλλαγων... Απλα αυτοι λενε μπες σε εναν μηνα για να ειναι μεσα στην προθεσμια... Και εμενα μου ειχε τυχει ο συγκεκριμμενος που αναφερεις και μου ειπε το ιδιο οπως και εσενα αλλα και αλλα πραγματα πιο περιεργα για να με ψαρωσει. Επανεξεταση δεν διαταζουν αυτοι. Μονο ο αρχηγος Γ. Ε. Ε. Θ. Α. Μπορει εφοσον αποφασισει να βγαλει αποφαση και να λεει π. Χ. Ολοι οι απαλλαγμενοι της κατηγορισς Ι5ψ (ψυχολογικο) που ειχαν ενδειξη πιθανοτητα βελτιωσης σε 3 χρονια να επανεξεταστουν. Δεν σημαινει οτι καθε 3 χρονια θα πηγαινεις απαραιτητα να "βλεπουν" την πορεια της νοσου. Εξαλλου ο συγκεκριμμενος ειναι απλα παθολογος δεν εχει ιδεα με ψυχιατρικα-ψυχολογικα προβληματα... Απλα το λεει ετσι σε ολους αυτο γιατι απο τον νομο ειναι υποχρεωμενος να γραψει για πιθανοτητα ή οχι βελτιωσης ή ιασης. Ρωτησα στρατολογια για αυτο και μου ειπαν απλα το γραφουν για τυπικους λογους δεν σημαινει οτι καθε 3 χρονια απαραιτητα θα δε καλουν για επανεξεταση. Αν ηταν ετσι δεν θα ηταν απαλλαγη αλλα 3χρονη αναβολη... Εγω πιστευω την πηρες την απαλλαγη. Μην αγχωνεσαι.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος xristos1925 την Δευ Αύγ 16, 2021 11:17 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Giannis T
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

Γενικα το υποψιαζομαι και εγω οτι το αναφερουν οσοι θελουν αλλα και καποιοι γιατι θελουν να ειναι 100% καθως και αλλα παιδια απο εδω ειχαν παρομοιες εμπειριες οσον αφορα την αναφορα αυτου του "3χρονου θα σας ξανακαλεσουμε" στοιχειου. Δεν μου φανηκε περιεργο αυτο αλλα το γεγονος οτι δεν μου ζητησε τιποτα χαχα! Αντε να δουμε τωρα... Μολις βγει κατι θα ενημερωσω! Εικόνα

Για να την δω οταν βγει θα παω στο site της stratologia.gr και μετα Πληροφοριες για την Απαλλαγη μου ετσι; Γιατι προς το παρον λεει "Δεν υπάρχουν πληροφορίες απαλλαγής για τα υποβληθέντα στοιχεία. ". Εκτος αν πρεπει να κοιταξω καπου αλλου...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Giannis T την Τρί Αύγ 17, 2021 8:07 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
paliosGiwtas

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από paliosGiwtas »

Και να σε ξανακελεσουνε στο μελλον, απλα πας στο στρατοπεδο με ενα ανεωμενο χαρτι απο τον προσωπικο σου γιατρο και ξεμπερδευεις σε μια μερα με γιατρο και επιτροπη απαλλαγων στρατοπεδου. Πολυ καλυτερα ετσι, παρα να τρεχεις με προστιμα ανυποταξιας, στρατοδικειο και ενα σωρο αλλα αγχωτικα διαδικαστικα.
Giannis T
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Επιτροπή Απαλλαγών

Ευχαριστω για τις απαντησεις! Ελπιζω να βγει γρηγορα το πορισμα στην στρατολογια και εκει που λεει "Πληροφοριες για την απαλλαγη μου" να γραψει κατι χαχα
George_88

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από George_88 »

Καλησπέρα, να πω και εγώ την εμπειρία μου αν και αργησα λιγο. Πέρασα από 401 επιτροπη απαλλαγων στις 4 Αυγουστου. Εφτασα εκει λιγο μετά τις 9 και η αναμονή μου ήταν περιπου 10 ατομα. Γρήγορα έφτασε η σειρά μου, ο ενστολος της γραμματείας μου έδωσε τον φάκελό μου, προσωπικά δεν είχα εκτυπώσει ξανά την γνωμάτευση μονο το παραπεμπτικό mail που είχα λάβει, και μπηκα μέσα.

Εκεί ένας κύριος είδε τα χαρτιά μου (κλασσικά), εγραψε κάτι σε ένα χαρτί (κλασσικά) και μου είπε σε 1 με 1 μιση μήνα να μπω να εκτυπώσω την απαλλαγή μου (κλασσικά). Εδώ να πω ότι δεν μου ειπε τιποτα αλλο σχετικά με επανεξετάσεις κλπ επισης είπε όντως συγκεκριμένα να "εκτυπώσω" το οποίο μου δίνει μια αισιοδοξία και τέλος αν είστε λίγο παρατηρητικοί και έχετε καλή όραση μπορείτε να δείτε τι σημειώνει στο χαρτί σας, εμένα είδα ότι έγραψε "Ι5 απαλλαγή". Ακόμα δεν έχει εμφανιστεί κάτι στο επίσημο site αλλά πιστεύω ότι όλα καλά.

Θεωρώ ότι πλέον με COVID η διαδικασία έγινε πιο αυτοματοποιημένη σε σχέση με την 1η μου αναβολή που οι ουρες και τα πηγαινε-ελα (Φρουραρχειο-Ρουφ-401) ηταν αγχωτικά, στρεσογονα και γενικά μια μεγάλη ταλαιπωρία. Νομίζω ότι το αγχωτικό κομμάτι της διαδικασίας (αναμονή, ανασφάλεια για την εκβαση κλπ) το δημιουργούμε κυρίως εμείς στον εαυτό μας (εγώ προσωπικά και λογω της ψυχοπαθολογίας μου). Ο καθένας μας ξέρει αν μπορεί να αντέξει (ψυχολογικά) αυτό το κομμάτι της ζωής του που λέγεται ελληνικός στρατός και αν μέσα σου είσαι σίγουρος δεν θεωρώ ότι και ο επίσημος ελληνικός στρατός θα δει κατι διαφορετικό στην τελική.

Καλή τύχη σε όλους και καλή δύναμη με ότι αντιμετωπιζετε.
AK

Επιτροπή Απαλλαγών

Δημοσίευση από AK »

Καλησπερα.

Εχω περασει απο την ολη διαδικασια και την επιτρωπη απαλλαγων στο 401. Εχω μπει τωρα μεσα στο σαιτ ενα μηνα μετα και μου βγαζει μεν Απαλλαγή από την υποχρέωση στράτευσης. Αλλα μονο με ενα πληροφοριακο εντυπο απο κατω χωρις προσωπικα στοιχεια.

Δεν θα επρεπε να υπαρχε καποιο χαρτι αππαλαγης;

Giannis T
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Επιτροπή Απαλλαγών

George_88 έγραψε:Καλησπέρα, να πω και εγώ την εμπειρία μου αν και αργησα λιγο. Πέρασα από 401 επιτροπη απαλλαγων στις 4 Αυγουστου. Εφτασα εκει λιγο μετά τις 9 και η αναμονή μου ήταν περιπου 10 ατομα. Γρήγορα έφτασε η σειρά μου, ο ενστολος της γραμματείας μου έδωσε τον φάκελό μου, προσωπικά δεν είχα εκτυπώσει ξανά την γνωμάτευση μονο το παραπεμπτικό mail που είχα λάβει, και μπηκα μέσα.

Εκεί ένας κύριος είδε τα χαρτιά μου (κλασσικά), εγραψε κάτι σε ένα χαρτί (κλασσικά) και μου είπε σε 1 με 1 μιση μήνα να μπω να εκτυπώσω την απαλλαγή μου (κλασσικά). Εδώ να πω ότι δεν μου ειπε τιποτα αλλο σχετικά με επανεξετάσεις κλπ επισης είπε όντως συγκεκριμένα να "εκτυπώσω" το οποίο μου δίνει μια αισιοδοξία και τέλος αν είστε λίγο παρατηρητικοί και έχετε καλή όραση μπορείτε να δείτε τι σημειώνει στο χαρτί σας, εμένα είδα ότι έγραψε "Ι5 απαλλαγή". Ακόμα δεν έχει εμφανιστεί κάτι στο επίσημο site αλλά πιστεύω ότι όλα καλά.

Θεωρώ ότι πλέον με COVID η διαδικασία έγινε πιο αυτοματοποιημένη σε σχέση με την 1η μου αναβολή που οι ουρες και τα πηγαινε-ελα (Φρουραρχειο-Ρουφ-401) ηταν αγχωτικά, στρεσογονα και γενικά μια μεγάλη ταλαιπωρία. Νομίζω ότι το αγχωτικό κομμάτι της διαδικασίας (αναμονή, ανασφάλεια για την εκβαση κλπ) το δημιουργούμε κυρίως εμείς στον εαυτό μας (εγώ προσωπικά και λογω της ψυχοπαθολογίας μου). Ο καθένας μας ξέρει αν μπορεί να αντέξει (ψυχολογικά) αυτό το κομμάτι της ζωής του που λέγεται ελληνικός στρατός και αν μέσα σου είσαι σίγουρος δεν θεωρώ ότι και ο επίσημος ελληνικός στρατός θα δει κατι διαφορετικό στην τελική.

Καλή τύχη σε όλους και καλή δύναμη με ότι αντιμετωπιζετε.

Καλη Επιτυχια στο αποτελεσμα! Πωπω, απο 4 Αυγουστο και ακομα ε; ... πεσαμε σε νεκρο μηνα... Τουλαχιστον εσενα σου εδωσε ενα στοιχειο ο αλλος... , εγω επεσα στον περιεργο που ηλπιζα να αποφυγω οταν διαβαζα το ποσο ιδιοτροπος ειναι...

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες