ΥΕΑ: Θητεία στο Πυροβολικό

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
Γιώργος

Δημοσίευση από Γιώργος »

Τελικά δεν κατάλαβα ρε παιδιά παιδιά τι παίζει με ΥΕΑ πυροβολικού ένας λέει έτσι άλλος αλλιώς.

Εγώ παρουσιάζομαι την τρίτη στο 501 Μ/Κ ΤΠ/ΕΟΔ στην Άσσηρο Θεσσαλονίκη αλλά επιπλέον το χαρτί μου γράφει "Έχει επιλεγεί για σώμα πυροβολικού ΥΕΑ"

Άρα εγώ μετά την Μονάδα υποδοχής (Το 501) και εφόσον θελήσω να εξεταστώ ως ΥΕΑ θα πάω κάτω στην Νεα Πέραμο αττικής;

Αν όχι τότε τι γίνεται; Θα είμαι ΥΕΑ πυροβολικού αλλά στην Θεσσαλονίκη;

Αν ναι τότε μπορεί κάποιος που να έχει πάει ΥΕΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ Πριν απο 10-15 χρόνια το πολύ να μας πει αν όντως ειναι τόσο άσχημα...

Θα ήθελα πολύ να μπω ΥΕΑ γενικά έχω γνώση για το τι παίζεται απο θέμα εκπαίδευσης κτλ αλλά κυρίως για πεζικό (ΣΕΑΠ) εδώ τα περιγράφετε χειρότερα και απο ΥΕΑ ειδικές δυνάμεις και αν ειναι έτσι ίσως να μην θελήσω να πάω.

Θα εκτιμούσα πολύ όποιος δει το μήνυμα αυτό και ειναι/ήταν ο ίδιος ΥΕΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ Να απαντήσει ή αν έχει κάποιον φίλο που ήταν ΥΕΑ πυροβολικού να γράψει εδώ παρακαλώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Δημοσίευση από ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ »

Καλη χρονια σε ολους σας.

ειμαι υ. ε. α (πβ) α' (αλφας) γινεται να παρω μεταθεση για πεζοναυτης πυροβολικου η καποιου αλλου κλαδου ειδικων δυναμεων και αν ναι πως;
fsafa

Δημοσίευση από fsafa »

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ έγραψε:Καλη χρονια σε ολους σας.

ειμαι υ. Ε. Α (πβ) α' (αλφας) γινεται να παρω μεταθεση για πεζοναυτης πυροβολικου η καποιου αλλου κλαδου ειδικων δυναμεων και αν ναι πως;

Βύσμα

Μιχάλης Παρασύρης

Δημοσίευση από Μιχάλης Παρασύρης »

καλησπέρα σε όλους θα ήθελα την γνώμη σας, έχω επιλεχθεί ΥΕΑ πυροβολικό και σκέφτομαι 50-50 να μπώ η όχι είμαι τελειόφοιτος λυκείου αλλα δεν έχω σπουδάσει κάτι, αν ολοκλήρωσω ΔΕΑ πόσο θα με βοηθήσει για μία μόνιμη δουλειά τού μέλλοντος και αν αξίζει; θέλω να ξέρω αν θα ηταν προτιμότερο να τελειώσω απλός στρατιώτης και μετά να κάνω κάποια σχολή ΟΑΕΔ ή ΙΕΚ ή να καταταχτώ για μόνιμη δουλειά στο στρατό; η γνώμη σας θα με βοηθήσει πολύ ευχάριστω...

fsafsa

Δημοσίευση από fsafsa »

Μιχάλης Παρασύρης έγραψε:καλησπέρα σε όλους θα ήθελα την γνώμη σας, έχω επιλεχθεί ΥΕΑ πυροβολικό και σκέφτομαι 50-50 να μπώ η όχι είμαι τελειόφοιτος λυκείου αλλα δεν έχω σπουδάσει κάτι, αν ολοκλήρωσω ΔΕΑ πόσο θα με βοηθήσει για μία μόνιμη δουλειά τού μέλλοντος και αν αξίζει; Θέλω να ξέρω αν θα ηταν προτιμότερο να τελειώσω απλός στρατιώτης και μετά να κάνω κάποια σχολή ΟΑΕΔ ή ΙΕΚ ή να καταταχτώ για μόνιμη δουλειά στο στρατό;η γνώμη σας θα με βοηθήσει πολύ ευχάριστω...

Μόνιμος στο στρατό μόνο πανελλήνιες ή εκτός και αν βγει προκήρυξη ΕΠΟΠ.

Η θητεία ως ΔΕΑ σου δίνει μόρια για διαγωνισμούς στα σώματα ασφαλείας από μόνο του δεν σου εξασφαλίζει μόνιμη δουλειά, θέλεις και αλλά πράγματα, πχ ξένη γλώσσα, διπλώματα οδήγησης κτλπ.

teosak
Πολίτης
Πολίτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από teosak »

Καλησπερα κυριοι, Ξερετε αν μπορω με το που γινω ΔΕΑ Πυροβολικου να παω για ΔΕΑ ΕΔ ; Ευχαριστω εκ των προτερων
fsafsa

Δημοσίευση από fsafsa »

teosak έγραψε:Καλησπερα κυριοι, Ξερετε αν μπορω με το που γινω ΔΕΑ Πυροβολικου να παω για ΔΕΑ ΕΔ ; Ευχαριστω εκ των προτερων

Όχι αν ολοκληρώσεις την 4μηνη εκπαίδευση δεν μπορείς να γίνεις ΔΕΑ ΕΔ.

Εκτός και αν εννοείς κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης που γίνεται στην σχολή Πυροβολικού.

Άβαταρ μέλους
Nontas
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Nontas »

Όποιος μπορεί να απαντήσει στην παραπάνω ερώτηση γιατί ενδιαφέρει κι εμένα
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Οι ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων περνάνε τη ΣΕΑΠ στο Ηράκλειο, και αν γίνουν ΔΕΑ ΕΔ, γιατί οι περισσότεροι γίνονται ΔΕΑ Πεζικού.
fsafsa

Δημοσίευση από fsafsa »

Nassos έγραψε:Οι ΔΕΑ Ειδικών Δυνάμεων περνάνε τη ΣΕΑΠ στο Ηράκλειο, και αν γίνουν ΔΕΑ ΕΔ, γιατί οι περισσότεροι γίνονται ΔΕΑ Πεζικού.

Υπάρχει παραθυράκι, αν είσαι ΥΕΑ (ΠΒ) στους πρώτους 2 μήνες μπορείς να δηλώσεις για ειδικές δυνάμεις και να συνεχίσεις την εκπαίδευση στην ΣΕΑΠ, με το κατάλληλο βύσμα εννοείται.

Είχα εγώ στην σειρά μου 4 τέτοιες περιπτώσεις.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Πρώτη φορά το διαβάζω αυτό.
fsafsa

Δημοσίευση από fsafsa »

Nassos έγραψε:Πρώτη φορά το διαβάζω αυτό.

Και από Λουτράχι (ΜΧ) και από Χαϊδάρι (ΔΒ), τουλάχιστον το 2009 σήμερα δεν ξέρω αν έχουν αλλάξει τα πράγματα Εικόνα

Dj Aek
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Dj Aek »

Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να ρωτήσω για την ειδικότητα του πυροβολικού! Είμαι φοιτητής σε ΙΕΚ δεν προκειται να το βγάλω και έχω πάρει αναβολή και θα την κόψω τον Μάρτιο να μπω Δ ΕΣΣΟ μου αρέσει πολύ η ειδικότητα και συν και δόκιμος ζητάνε κατάθεση δελτίο σπουδών ειμαι απόφοιτος λυκείου επαλ οπότε με απολυτηριο έχω ενδείξεις ΥΕΑ και για ειδικότητα χρειάζεται βύσμα;
ΑΝΟΝΥΜΟΣ

Δημοσίευση από ΑΝΟΝΥΜΟΣ »

Dj Aek έγραψε:Καλησπέρα σε όλους θα ήθελα να ρωτήσω για την ειδικότητα του πυροβολικού! Είμαι φοιτητής σε ΙΕΚ δεν προκειται να το βγάλω και έχω πάρει αναβολή και θα την κόψω τον Μάρτιο να μπω Δ ΕΣΣΟ μου αρέσει πολύ η ειδικότητα και συν και δόκιμος ζητάνε κατάθεση δελτίο σπουδών ειμαι απόφοιτος λυκείου επαλ οπότε με απολυτηριο έχω ενδείξεις ΥΕΑ και για ειδικότητα χρειάζεται βύσμα;

Η επιλογή στα όπλα και σώματα (εσύ το λες ειδικότητα) του στρατού είναι τυχαία. Όσες πιθανότητες έχεις να πας στο πυροβολικό άλλες τόσες έχεις να πας πεζικό... Τεθωρακισμένα... Κλπ. Οπότε χρειάζεσαι ή τύχη ή κάποιον που θα μεριμνήσει να σε επιλέξουν στο πυροβολικό.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Κυρ Φεβ 13, 2022 10:30 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Dj Aek
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Dj Aek »

Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Άρα από τι κατάλαβα χρειάζεται βύσμα για να μπω στο όπλο η στο σώμα! Σε ευχαριστώ και πάλι
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες