Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2024)
Ανυπότακτοι εξωτερικού (2020-2022)
Καλησπέρα σας.Είχα κάποιες ερωτήσεις καθώς και εγώ βρίσκομαι στο εξωτερικό στην Γερμανία 1
Χρόνο.
Και δεν πρόθυμο ποιούμαι να χάσω την δουλειά μου λόγο κατάταξης στον στρατό.
Για να πάρω βεβαίωση ανυπότακτου εξωτερικού, περιμένω να περάσει η ημερομηνία κατάταξης ; Η πρέπει πριν την ημερομηνία να κάνω κάποια κίνηση στην πρεσβεία ;
Και επιπλέον ξέρει κάποιος τι δικαιολογητικά χρειάζονται στην Γερμανία για έκδοση ανυπότακτου εξωτερικού;
Σας ευχαριστώ πολύ.
Ελπίζω κάποιος να γνωρίζει και μα με βοηθήσει.
Χρόνο.
Για να πάρω βεβαίωση ανυπότακτου εξωτερικού, περιμένω να περάσει η ημερομηνία κατάταξης ; Η πρέπει πριν την ημερομηνία να κάνω κάποια κίνηση στην πρεσβεία ;
Και επιπλέον ξέρει κάποιος τι δικαιολογητικά χρειάζονται στην Γερμανία για έκδοση ανυπότακτου εξωτερικού;
Σας ευχαριστώ πολύ.
Γιώργος έγραψε:Καλησπέρα σας.Είχα κάποιες ερωτήσεις καθώς και εγώ βρίσκομαι στο εξωτερικό στην Γερμανία 1
Χρόνο.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Ζητάς από την πρεσβεία μια βεβαίωση διαμονής στη Γερμανία και την αποστέλλεις με email στη στρατολογία μόλις περάσει η προθεσμία που καλείσαι για κατάταξη με τη σημείωση ότι επιθυμείς να χαρακτηριστείς ανυπότακτος εξωτερικού
Μπες στη παρακάτω σελίδα του Ελληνικού ΥΠΕΞ και ανάλογα που βρίσκεσαι επικοινώνησε με την κοντινότερη προξενική αρχή.
https://www.mfa.gr/germany/eservices/
https://www.mfa.gr/germany/eservices/
Γεια σας παιδιά.Έχω μπερδευτεί με όλα όσα έχω διαβάσει.
Εάν κάποιος αποφασίσει να ζήσει μόνιμα και για πάντα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα θα έρθει μόνο για διακοπές 30 μέρες το χρόνο, τι γίνεται με το πρόστιμο;
Μερικοί λένε ότι σβήνεται το πρόστιμο.
Εάν κάποιος αποφασίσει να ζήσει μόνιμα και για πάντα στο εξωτερικό και στην Ελλάδα θα έρθει μόνο για διακοπές 30 μέρες το χρόνο, τι γίνεται με το πρόστιμο;
Έχει αναφερθεί ότι η εφορία επιστρέφει τα χρήματα του προστίμου αφού πάρει το στάτους του Μόνιμου Κατοίκου Εξωτερικού.
Για να σβήσει το πρόστιμο ανυποταξίας των 6.000 ευρώ πρέπει να χαρακτηριστείς Μόνιμος Κάτοικος Εξωτερικού. Αυτό γίνεται μόνο εφόσον κλείσεις 11 συνεχόμενα χρόνια Στο εξωτερικό. Εννοείται ότι εάν έχεις ήδη πληρώσει το πρόστιμο πριν χαρακτηριστείς Μόνιμος κάτοικος εξωτερικού δεν σου επιστρέφεται δεκάρα...Survivor έγραψε:Γεια σας παιδιά.Έχω μπερδευτεί με όλα όσα έχω διαβάσει.
Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα παρέλαβαν οι δικοί μου στην Ελλάδα ένα συστημένο γράμμα από την εφορία το όποιο αναφέρεται στο πρόστιμο και τους τόκους που έχω ως ανυπότακτος εξωτερικού. Με ανησυχεί αυτό που αναφέρει στο τέλος περί κατάσχεσης από μένα ή τρίτους καθώς δεν έχω εισόδημα ούτε περιουσία στην Ελλάδα και δεν θέλω να έχουν πρόβλημα οι δικοί μου. Παίζει κάτι τέτοιο ή απλά το αναφέρουν; Σκοπεύω να βγω ΜΚΕ σε 2.5 χρόνια και να διαγραφεί το πρόστιμο.
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια!
Αποκλείεται να γίνει κατάσχεση από περιουσία τρίτου... Στην Ελλάδα δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη σε καμία παράβαση ... Πόσο μάλλον σε μια πράξη ανυποταξίας...txs22 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα παρέλαβαν οι δικοί μου στην Ελλάδα ένα συστημένο γράμμα από την εφορία το όποιο αναφέρεται στο πρόστιμο και τους τόκους που έχω ως ανυπότακτος εξωτερικού. Με ανησυχεί αυτό που αναφέρει στο τέλος περί κατάσχεσης από μένα ή τρίτους καθώς δεν έχω εισόδημα ούτε περιουσία στην Ελλάδα και δεν θέλω να έχουν πρόβλημα οι δικοί μου. Παίζει κάτι τέτοιο ή απλά το αναφέρουν;Σκοπεύω να βγω ΜΚΕ σε 2.5 χρόνια και να διαγραφεί το πρόστιμο.
txs22 έγραψε:Καλησπέρα σε όλους! Σήμερα παρέλαβαν οι δικοί μου στην Ελλάδα ένα συστημένο γράμμα από την εφορία το όποιο αναφέρεται στο πρόστιμο και τους τόκους που έχω ως ανυπότακτος εξωτερικού. Με ανησυχεί αυτό που αναφέρει στο τέλος περί κατάσχεσης από μένα ή τρίτους καθώς δεν έχω εισόδημα ούτε περιουσία στην Ελλάδα και δεν θέλω να έχουν πρόβλημα οι δικοί μου. Παίζει κάτι τέτοιο ή απλά το αναφέρουν;Σκοπεύω να βγω ΜΚΕ σε 2.5 χρόνια και να διαγραφεί το πρόστιμο.
Προβλημα με συγγενείς μπορει να υπαρξει μονο αν βρισκεσαι κι εσυ σε κοινο περιουσιακο στοιχειο, π. Χ. Σε κοινο τραπεζικο λογαριασμο. Στην περιπτωση αυτη θα κατασχεθεί το κομματι που σου αναλογει (π. Χ. Σε λογαριασμο με 3 συνδικαιουχους, το 33%), άσχετα αν στην πραγματικοτητα το ποσό σου ανήκει ή εχει κατατεθεί απο σένα ή άλλον.
Απο κει και περα οταν λεει "τριτους" εννοει οτι η εφορία μπορεί να κατασχέσει ποσό που προορίζεται για σένα από τρίτους, ακόμη κι αν δεν έχει ακόμη περιέλθει στην κυριότητά σου... Αναφέρεται κυρίως σε μισθούς, συντάξεις και ενοίκια. Μπορεί π. Χ. Να κατασχέσει το μισθό σου απευθείας απο τον εργοδότη πριν καν σου τον καταθέσει. Εφ'οσον δεν εργαζεσαι στην Ελλαδα και δεν εχεις εισοδηματα, δεν σε επηρεαζει αυτο.
Ωραια σας ευχαριστω πολυ Και τους δυο για την απαντηση!
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
- Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Αν έχεις διακόψει την ανυποταξία σου, με το ποινικό μητρώο και τα δικαστικά τι γίνεται ; Θα περάσεις δικαστήριο; Λερώνεται το ποινικό μητρώο;
PRODEATOR έγραψε:Αν έχεις διακόψει την ανυποταξία σου, με το ποινικό μητρώο και τα δικαστικά τι γίνεται ; Θα περάσεις δικαστήριο; Λερώνεται το ποινικό μητρώο;
Θα κληθείς ως κατηγορούμενος από τον εισαγγελέα του στρατοδικείου και θα γίνει κανονικά δικάσιμος. Το αδίκημα της ανυποταξίας είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με έως 2 έτη φυλάκιση. Η επιβληθεισα ποινή (εφ όσον υπάρξει) αποστέλεται για ενημέρωση του ποινικού μητρώου.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
- Επάγγελμα: Μηχανικός Εμπορικού Ναυτικού
Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά, έχω ακούσει ότι ίσως κάνει 11 χρόνια να γίνει αυτό, ξέρεις κάτι πάνω σε αυτό ;
Τί εννοεις 11 χρονια;PRODEATOR έγραψε:Ευχαριστώ πολύ να είσαι καλά, έχω ακούσει ότι ίσως κάνει 11 χρόνια να γίνει αυτό, ξέρεις κάτι πάνω σε αυτό ;
Γεια σας παιδιά Παρακαλώ βοήθεια !
Είμαι στην Αυστρία εδώ και 4 χρόνια και δουλεύω πέρσι έκανα τα χαρτιά για ανυπότακτος εξωτερικού με επιβλήθηκε το πρόστιμο των 6000 ευρώ και τα κλασικά. Δικαιούμαι να κατεβαίνω Ελλάδα 30 μέρες όλα οκ. Πριν μια εβδομάδα με κάλεσαν πάλι όμως ότι πρέπει να παρουσιαστώ σε 4 εβδομάδες στην Αλεξανδρούπολη.
Πρέπει να κάνω κάτι τώρα Η φτάνουν τα χαρτιά που έκανα πέρσι ως ανυπότακτος εξωτερικού (η βεβαίωση) ;
Ευχαριστώ πολύ
Είμαι στην Αυστρία εδώ και 4 χρόνια και δουλεύω πέρσι έκανα τα χαρτιά για ανυπότακτος εξωτερικού με επιβλήθηκε το πρόστιμο των 6000 ευρώ και τα κλασικά. Δικαιούμαι να κατεβαίνω Ελλάδα 30 μέρες όλα οκ. Πριν μια εβδομάδα με κάλεσαν πάλι όμως ότι πρέπει να παρουσιαστώ σε 4 εβδομάδες στην Αλεξανδρούπολη.
Πρέπει να κάνω κάτι τώρα Η φτάνουν τα χαρτιά που έκανα πέρσι ως ανυπότακτος εξωτερικού (η βεβαίωση) ;
Ευχαριστώ πολύ
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες