ΣΕΑΠ - Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 2
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Καλως τον !!
κατ' αρχας, είσαι σίγουρος οτι θα πας ΣΕΑΠ;
(Δηλ θα γίνεις ΔΕΑ ΠΖ/ ΟΙ / Σ Και οχι πχ ΤΘ, ΠΒ, ΥΠ κλπ)
Διότι εγω στη ΣΑΤΘ πήρα 10άρα παρακαλώ.
και άλλοι πηραν ότι ζήτησαν. Όταν όμως άλλαξε ο Δκτης ΙΛΗΣ, όχι ΣΑΤΘ, ξεκαθαρισε οτι δεν θα δωσει σε κανεναν.
james
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από james »

Καλημέρα φίλε και σ' ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου.

Είμαι σχεδόν σίγουρος για ΣΕΑΠ από την άποψη ότι έχω βύσμα ικανό να με στείλει Π. Ν. Ή Π. Α. Κι εγώ απλά θέλω ΣΕΑΠ. Σωματικά είμαι μια χαρά, οπότε το μόνο που απομένει είναι να παρουσιαστώ Πεζικό.

Ρωτάω για ΣΕΑΠ γιατί όπως τα λες κι εσύ τα πράγματα είναι ρευστά.
Κι εγώ θα την χρειαστώ τις πρώτες μέρες που θα πάω ΣΕΑΠ οπότε μου φαίνεται ακόμη πιο χλωμό...
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Είμαι υεα β Στη ΣΕΑΠ παιδια και σε λίγο γινομαι ΔΕΑ. Όλα αυτά που ακούω οτι είναι σκληρή η εκπαίδευση είναι ανοησίες, δεν είναι τίποτα. Όποιος θέλει ας πάει και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Μη σας τρομάζουν κάποιοι που δεν έχουν ιδέα για τα σημερινά δεδομένα. Αυτά έβλεπα και εγώ και έλεγα που πάς αλλά όλα ειναι ιστορίες...
Anonymous

Γεια σας παιδια.
μπηκα 17/8 στο 547 ΤΠ Στο Ρεθυμνο
εχω περασει αθληματα και δοκιμασιες για ΔΕΑ.
ξερετε μηπως ποτε θα παμε στη ΣΕΑΠ;
κι επισης αν ειναι κανεις τωρα στη ΣΕΑΠ ή αν ηταν προσφατα
ας μας πει πως ειναι τα πραγματα εκει για να προετοιμαστουμε.

ευχαριστω προκαταβολικα.
Anonymous

Έκτορας έγραψε: 1Ος Λόχος,1η Δ/ρια,1η Ομάδα. Σειρά 247. Καλοκαίρι του 1997. Ορκιστήκαμε στις 14-8-97 στη ΣΕΑΠ. Δώσε στοιχεία αδελφέ... (ταχμα) Μόλις τώρα είδα ότι ψάχνεις κόσμο απο τότε. Άργησα λίγο βέβαια θα μου πεις... (ψηλά ΥΕΑ.) Εικόνα

Anonymous

Γεια χαρά,

Σκέφτομαι να καταταγώ YEA.

Πόσο κοντά στις συνθήκες εκπαίδευσης είναι το περιστατικό στο κάτω video;

ή σε κάτι τέτοιο:

Μιχάλης,
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Το δευτερο ειδα.
[δεν διάβασα κανενα κομμεντ]

με όλο το σεβασμο, μα-λα-κί-ες.

Αν τον κούρεψαν, ήθελε αυτος να κουρευτει κ επ'ευκαιρίας, είπαν να τραβήξουν ένα "ψαρωτικό" βιντεάκι.

dimis
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από dimis »

Τι παιζει με το υεα ρε παιδια;
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Rafale »

Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (γνωστή και με τα αρχικά της,Σ. Ε. Α. Π.), είναι στρατιωτική σχολή όπου εκπαιδεύονται οι Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΥΕΑ) Ελλάδας και Κύπρου προκειμενου να πάρουν το βαθμό του Δόκιμου Εφεδρου Αξιωματικού (ΔΕΑ). Επιπρόσθετα, εκτός από τους ΥΕΑ του Πεζικού, εκεί εκπαιδεύονται και οι ΥΕΑ του Ναυτικού και τις Αεροπορίας. Βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης και η φοίτηση διαρκεί τέσσερις μήνες. Η τετραμηνη θητεία χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο δίμηνο (αλφάς ή άλφα, Α΄ΥΕΑ ή ΥΕΑ/Α, διοικούμενοι) και το δεύτερο (βητάς, Β΄ΥΕΑ ή ΥΕΑ/Β, διοικούντες).
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Η φοίτηση στην Σ. Ε. Α. Π. Περιλαμβάνει καθημερινή γυμναστική άσκηση, ασκήσεις πειθαρχίας καθώς επίσης και εκπαίδευση σε όλα τα όπλα του πεζικού. Πρόκειται για μία μόνο από τις διάφορες σχολές εφέδρων αξιωματικών του στρατού ξηράς . Οι μαθητές της Σ. Ε. Α. Π. Με το τέλος της εκπαίδευσής τους ονομάζονται Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί (Δ. Ε. Α.) και τοποθετούνται στις μονάδες πεζικού του Στρατού Ξηράς (ή αναλόγως Αεροπορίας, Ναυτικού, Στρατονομίας). Συνήθως τους ανατίθενται καθήκοντα διμοιρίτη (επικεφαλής διμοιρίας) και υπηρεσίες αξιωματικών (αξιωματικός υπηρεσίας μονάδας κλπ.). Απολύονται από τις τάξεις του στρατού ως έφεδροι ανθυπολοχαγοί ενώ, επιπρόσθετα, οι εξ Ελλάδος Δ. Ε. Α. Υπηρετούν πέντε μήνες περισσότερους από τους απλούς στρατιώτες. Στην εφεδρεία, φτάνουν μέχρι τον βαθμό του ταγματάρχη .

dimis
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από dimis »

Δηλαδη κριστι για να καταλαβω. Εγω παρουσιαζομαι 563 τπ νιγριτα. Εαν θελω να παω υεα θα ισχυουν αυτα που εστειλες; Εννοω η μεταθεση μου θα ειναι κρητη;
Rafale
Στρατηγός
Στρατηγός

Δημοσίευση από Rafale »

Καταρχην το 563 νιγρητα ειναι στα θερμα πληροφοριακα στο λεω και οχι νιγρητα μεσα στη πολυ δηλ αυτα που εστειλα δεν τα εστειλα προσωπικα για σενα αλλα πληροφοριακα για ολους. Και ειναι τα στανταρ απο κει και περα καθεις ενεργει (μεταθεσεις) συμφωνα με αλλα κριτηρια και οχι μ αυτα. Αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες για το τροπο που θα πας θερμα μου ζητας και οτι μπορεσω θα δωσω
Anonymous

teleiono tora to tei irakleiou,febrouario pao fantaros kai thelo na do pou tha pao.yea poso einai i thiteia;ti moria exei;kai poia i diafora ton morion me auta ton eidikon dinameon;

Anonymous

cristi τελειωνω τωρα το τει Ηρακλειου και θελω να δω αν θα παω απλος φανταρος η ΥΕΑ. Ποσους μηνες παραπανω θα κανω; Βασικα το σκεφτομαι για το μορια; Παιρνω αρκετα μορια, τοσα που να αξιζουν τον κοπο οι μηνες παραπανω; Και τελος ποια η διαφορα των μοριων των ΥΕΑ απο εκεινων των ειδικων δυναμεων;

Greek_Army
Στρατηγός
Στρατηγός
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από Greek_Army »

Καμία διαφορά 400 μόρια παίρνεις ένας δόκιμος.400 και ένας φαντάρος που θα τελειώσει ειδικές δυνάμεις.5 μήνες παραπάνω θητεία ο δόκιμος και περίπου 600 ευρώ μισθό το μήνα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες