Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
, και να πω τέλος ότι είμαι κι εγώ της 370 σειράς (2021 Α'ΕΣΣΟ) ! Ευχαριστώ!
Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
alkiv_95 έγραψε:Καλησπέρα σας και από εμένα, λοιπόν είμαι φαντάρος 9μηνης θητείας στη Ρόδο και έχω κάνει από μέσα Μαρτίου τα χαρτιά μου για μετάθεση Αθήνα. Όταν τα έκανα, είχα δηλώσει και την πάθηση του πατέρα μου (ο οποίος έχει αναπηρία σε ποσοστό 35-50% αλλά δεν είχε περάσει από την αρμόδια επιτροπή) και είχα αποστείλει κιόλας τα σχετικά ιατρικά έγγραφα στη μονάδα μου και τη στρατολογική υπηρεσία. Δεδομένων αυτών, και αν εξαιρέσω τις ακριβείς ημερομηνίες, δικαιούμαι άμεση και κατ'εξαίρεση μετάθεση; Κι αναλόγως, πότε ακριβώς θα βγουν τα γκρουπ μεταθέσεων γιατί κάτι άκουσα για τη μεθεπόμενη βδομάδα το πρώτο γκρουπ και την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου το δευτερο... Ευχαριστώ εκ των προτέρων,
Δεν νομίζω να δικαιούσαι την μετάθεση.
κατ' εξαίρεση τοποθετήσεις για κοινωνικούς λόγους
Σε εφαρμογή του άρθρου 75 του Ν.3421/2005 «Περί Στρατολογίας των Ελλήνων» και του άρθρου 6 του Ν.4361/2016 «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις».
Οι παρακάτω κατηγορίες εξαιρούνται από την προβλεπόμενη πορεία τοποθετήσεων:
Οι οπλίτες που έχουν γονέα με βαριά κινητική αναπηρία τουλάχιστον σε ποσοστό 67% και άνω ή είναι τυφλός, μετά την αρχική εκπαίδευση υπηρετούν πλησίον της κατοικίας των γονέων τους, εφ' όσον υπάρχει Μονάδα ή στην πλησιέστερη Μονάδα, υπό την προϋπόθεση ότι συνοικούν με τους γονείς τους.ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 75 ΤΟΥΝ.3421/2005 ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 6 ΤΟΥ Ν.4361/2016
(1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (έκδοση εντός τελευταίου μήνα).
(2) Βεβαίωση από Δημόσια Αρχή.(κρατικό νοσοκομείο ή ασφαλιστικό φορέα) για την πάθηση (συγκεκριμένα και όχι γενικά όπως κοινή νόσος) και το ποσοστό αναπηρίας (να μην έχει υπερβεί την ημερομηνία λήξης).
(3) Βεβαίωση Δήμου ή Κοινότητας ότι συνοικούν μετά του γονέα (έκδοση εντός τελευταίου μήνα).
Χωρίς το 67% και χωρίς να έχεις προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά θεωρώ πως δεν έχεις ελπίδες.
Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
Ωραία εντάξει με αυτό... Ας πούμε ότι δεν είμαι στο "κατ'εξαίρεση" και αναμένω κανονικά τη μετάθεση... Αυτή λοιπόν πότε θα γίνει; Στο 5μηνο ακριβώς; Γιατί επαναλαμβάνω άκουσα ότι οι (βυσματικες προφανώς) πρώτες μεταθέσεις θα γίνουν τη μεθεπόμενη βδομάδα,17 με 20 Μαΐου συγκεκριμένα, και οι υπόλοιπες μεταθέσεις 1 με 4 Ιουνίου... Τι ισχύει λοιπόν?
Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
Τα βύσματα φεύγουν οπότε θέλουν, αν δεν έχεις βύσμα τσάμπα ασχολείσαι με αυτές τις μεταθέσεις, οι κοινοί θνητοί όταν συμπληρώσουν 5 μήνες θητείας σε παραμεθόριο μπορεί να φύγουν και την επόμενη ημέρα, αυτά τα ξέρουν στα γραφεία της μονάδας σου.
Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
Αν υποθέσουμε ότι το 5μηνο μου συμπληρώνεται στις 18 Ιουνίου, λογικά τότε θα μου έρθει η μετάθεση, ή και νωρίτερα; Το λέω γιατί γνωστός μου,9μηνος και αυτός που τελειώνει τώρα τη θητεία του στον στρατό ξηράς είχε πάρει μετάθεση νωρίτερα από τους 5 μήνες, δίχως βύσμα... Οπότε για αυτό το θέμα, ρωτάω ξανά, υπάρχει περίπτωση και για τα μη βύσματα να έρθει νωρίτερα του 5μηνου η μετάθεση?
Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
Οι μεταθέσεις συνήθως έρχονται 7 με 10 μέρες νωρίτερα, ο γνωστός σου ίσως έφυγε νωρίτερα επειδή θα έφυγε και η υπόλοιπη Εσσο για ρώτα τον, το να έφυγε μόνο αυτός νωρίτερα χωρίς βύσμα δεν παίζει και σου πουλάει Παππά
Το γεγονός πως θα πάρεις μετάθεση δεν σημαίνει πως θα πας Αθήνα έτσι να το ξεκαθαρίσουμε, χωρίς βύσμα την Αθήνα μην την υπολογίζεις.

Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
Καλά όχι για παντού όμως... Λόγω του κορονοϊού εξάλλου ακόμα και τα μη βύσματα, όπως και ο γνωστός μου από Αθήνα κι αυτός, πήγαν σε μονάδες στους τόπους κατοικίας τους... Εν πάσει περιπτώσει, ήταν κατατοπιστικά όλα αυτά που είπες αδερφέ και σε ευχαριστώ επ'αυτών απλά εξακολουθώ να απορώ πότε ακριβώς θα βγούνε και θα εκτελεστούνε οι μεταθέσεις για την 370 και για το αν επίσης γίνεται ξεχωριστά ανά μονάδα... Για τα μη βύσματα πάντα...
Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
Πάμε πάλι δεν βγαίνουν ξεχωριστές μεταθέσεις, το ΓΕΣ βγάζει για όλη την ΕΣΣΟ και τις στέλνει στις μονάδες, ούτε η πανδημία αλλάζει τα ρουσφέτια του στρατού, αν μπορείς να το καταλάβεις καλώς :)
Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
Ωραία εντάξει αυτό ήθελα να μάθω μένει να δούμε πως θα πραγματοποιηθεί και με ποιόν τρόπο για τους 370αρηδες... Ευχαριστώ θερμά για τις διευκρινίσεις και... Ίδωμεν!
Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
Οι μεταθεσεις για την ΕΣΣΟ σου θα βγουν ολες μαζι και θα μοιραστουν σε ολες τις μοναδες. Θα ενημερωθουν πρωτα τα "βυσματα" (στο 4μηνο περιπου ειναι αυτοι) οτι φευγουν πολυ αμεσα, ισως και σε 2-3 μερες απ τη στιγμη που φτανουν οι μεταθεσεις και μετα θα ενημερωθουν οι "κανονικοι" οτι φευγουν τον επομενο μηνα (δηλαδη στο 5μηνο τους). Σε πολλες μοναδες βεβαια δε σου λενε οτι φευγεις με μεταθεση σε ενα μηνα, πρεπει να πας εσυ να ρωτησεις και να σου πουν. Σε ποια μοναδα ενδιαφερεσαι να παρεις μεταθεση; Μηπως εχω ακουσει τιποτα για την κατασταση που επικρατει!alkiv_95 έγραψε: Καλά όχι για παντού όμως... Λόγω του κορονοϊού εξάλλου ακόμα και τα μη βύσματα, όπως και ο γνωστός μου από Αθήνα κι αυτός, πήγαν σε μονάδες στους τόπους κατοικίας τους... Εν πάσει περιπτώσει, ήταν κατατοπιστικά όλα αυτά που είπες αδερφέ και σε ευχαριστώ επ'αυτών απλά εξακολουθώ να απορώ πότε ακριβώς θα βγούνε και θα εκτελεστούνε οι μεταθέσεις για την 370 και για το αν επίσης γίνεται ξεχωριστά ανά μονάδα... Για τα μη βύσματα πάντα...
Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
Ρε μάγκες, κάποιος να πει λίγο πιο σίγουρα ποτέ βγαίνουν γτ άλλοι μου λένε από τις 11 του Μαΐου και άλλοι από τις 20. Ευχαριστώ
Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
Οι μεταθέσεις 4μηνου και 5μηνου συνηθως βγαίνουν στους 4-5 μηνες ακριβώς και αναλόγως τι ημέρα ξεκίνησε να παρουσιάζεται η εσσο.
Εαν η 370 ξεκινησε να παρουσιάζεται 15 Ιανουαρίου τότε πολυ πιθανό οι βυσματικες 4μηνου να βγουν 13 Μαϊου με αναχώρηση 15 Μαϊου, ενω οι 5μηνου να εχουν αναχώρηση 15 Ιουνίου.
Τουλάχιστον αυτό έγινε και για τις εσσο 367 368 369.
Εαν η 370 ξεκινησε να παρουσιάζεται 15 Ιανουαρίου τότε πολυ πιθανό οι βυσματικες 4μηνου να βγουν 13 Μαϊου με αναχώρηση 15 Μαϊου, ενω οι 5μηνου να εχουν αναχώρηση 15 Ιουνίου.
Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
πως γίνεται να έχει κάποιος βύσμα και να κάθεται 4 μήνες στον Έβρο ενώ άλλοι φεύγουν μετά τα ΣΒΕΝ. Πως θεωρείται βύσμα αυτό;kostas έγραψε:Οι μεταθέσεις 4μηνου και 5μηνου συνηθως βγαίνουν στους 4-5 μηνες ακριβώς και αναλόγως τι ημέρα ξεκίνησε να παρουσιάζεται η εσσο.
Μεταθέσεις 2021 Α ΕΣΣΟ
Λοιπόν... Είμαι στη διμοιρία Ρόδου του 472 ΤΕΠΠ και κατά 99,99% απ'ότι έχω ακούσει θα πάρω μετάθεση για την έδρα της μονάδας που βρίσκεται στην Αθήνα στο στρατόπεδο Καραϊσκάκη Β' (στο Χαϊδάρι). Έχω ακούσει κι εγώ διάφορα για εκεί, οπότε αν έχεις πηγές πρόσφατες για εκεί θα με βοηθούσαν ώστε να ξέρω επακριβώς τι θα συναντήσω όταν μου γίνει η μετάθεση...
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες