Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 887

Δημοσίευση από Lefteris 2αμαλ »

md_dm έγραψε:Ακριβως αυτο εκανα για να 'μαι σιγουρη και καλυμμενη, επειδη ηδη εχω ξεκινησει τις υγειονομικες. Απλα, δεν ζητησα και τις γνωματευσεις να μου τις δωσουν x3 (π. Χ.3 ακτινογραφιες θωρακος,3 καρδιογραφηματα κλπ κλπ.) Επισης, ενα αλλο ερωτημα ειναι αν εκτος απο υπογραφη, σφραγιδα και γνωματευση, θελουν και το γνησιο της υπογραφης των γνωματευοντων ιατρων απο την εκαστοστε Γραμματεια νοσοκομειου (ουσιαστικα δηλαδη αν θελουν και την στρογγυλη σφραγιδα;) [Βεβαια δεν αναφερει κατι τετοιο μεσα, αλλα μηπως θεωρειται "αυτονοητο"]

Οχι δεν χρειαζεται κατι παραπανω, μια χαρα εισαι.

Καλη σου επιτυχια !Εικόνα
Άβαταρ μέλους
theodoros
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 102

Δημοσίευση από theodoros »

Lefteris 2αμαλ έγραψε:
md_dm έγραψε:Καλημερα! Εγω ηθελα να ρωτησω το εξης (που ισως ειναι και γελοιο-χαζο) : Η προκηρυξη λεει μεσα ξεκαθαρα οτι οι γυναικες (κοινοι υποψηφιοι) δινουν εξετασεις στην Π. Α. Εμεις, ωστοσο, πρεπει να συμπληρωσουμε και τα 3 Δελτια Υγειονομικης Εξετασης για τον καθε Κλαδο ξεχωριστα ή μονο της Αεροποριας; Οσον αφορα τα τηλεφωνα επικοινωνιας για τυχον αποριες. Εμενα προσωπικα με εξυπηρετησαν πληρως στο τηλεφωνο 2106553862.

Καλη ερωτηση μιας και δεν αναφερει τιποτα για αυτο το θεμα.

Οταν οριστικοποιησεις την αιτηση σου, καλο θα ηταν να εκτυπωσεις και τις 3 υγειονομικες καρτελες που θα σου βγαλει για τον καθε κλαδο.

Μετα, οταν τις παρεις αυτες μαζι σου και πας για τις εξετασεις στον γιατρο, να ζητησεις απο τους γιατρους να σου βαλουν υπογραφη και γνωματευση σε καθε καρτελα ξεχωριστα.

ΠΧ Ο Ωριλα, να σου βαλει σφραγιδα / γνωματευση/ υπογραφη ξεχωριστα την υγειονομικη καρτελα του Σ. Ξ, της Π. Α και του Π. Ν (αν εχεις κανει και στα 3 ή στο Νομικο Σωμα, ειδαλλως αν εχεις κανει μονο Π. Α και ενδιαφερεσαι μονο για εκει, τοτε θα υπογραψει μονο στην καρτελα της Π. Α) .

Εγω προσωπικα ζητησαν να βαλουν και στις 3 καρτελες και ολα μελι γαλα.

Οχι οτι το ζηταει η προκηρυξη ομως,(μαλλον με μια καρτελα θα παμε ολοι) αλλα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο διοτι ποτε δεν ξερεις σε τι περιεργη επιτροπη μπορει να πεσει ο καθενας μας.

για κάθε καρτελα(αιτηση σε παραπανω από 2 κλαδους) θελει και χ2 ακτινογραφιες, αιματολογικες; ΄

δινουν οι γιατροι όμως διπλες εργαστηριακες εξετασεις ή θα μας ΄την πουν;

Baster19
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από Baster19 »

Λευτέρη,Το λέει ξεκάθαρα μέσα εξαίρεση ειδικές δυνάμεις τι εννοείς; Αν ήταν θα εννοούσε κάποια συγκεκριμένη ειδικότητα. Και το τι είπε ο υπουργός πριν ένα χρόνο αλλάζει με αυτά που γράφει η προκήρυξη.

150 άτομα και βάλε είναι στην Μαλ αν μπουν με μόρια όλοι τους τι θα γίνει θα μείνει η Μαλ χωρίς προσωπικό ; Μάλλον δεν θες να καταλάβεις τι λέει 😅 Κοίταξε και θα δεις που στην επόμενη προκήρυξη είναι αυτοί που θα φύγουν για νησιά παρά η πρώτη ... Γιατί ξέρουν και οι ίδιοι πως ένας πολίτης δύσκολο. Θα περάσει οβα σε μόρια για να μπει ΕΔ. Και δεν τον συμφέρει να μην πάρει οβα. Ξεκάθαρα η προκήρυξη είναι πιο πολύ για τους οβα. Όσον αφορά στις ΕΔ. Δεν τους συμφέρει να μην τους πάρουν γτ αυτόματα μετά για 400 άτομα σε όλες τις ΕΔ ας πούμε πρέπει να κόψουν 1.5 μμυρια κονδύλιο από κρατήσεις. Σε περίπτωση που παραιτηθούν εννοείται

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Baster19 την Δευ Μαρ 29, 2021 9:28 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
md_dm
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από md_dm »

Lefteris 2αμαλ έγραψε:
md_dm έγραψε:Ακριβως αυτο εκανα για να 'μαι σιγουρη και καλυμμενη, επειδη ηδη εχω ξεκινησει τις υγειονομικες. Απλα, δεν ζητησα και τις γνωματευσεις να μου τις δωσουν x3 (π. Χ.3 ακτινογραφιες θωρακος,3 καρδιογραφηματα κλπ κλπ.) Επισης, ενα αλλο ερωτημα ειναι αν εκτος απο υπογραφη, σφραγιδα και γνωματευση, θελουν και το γνησιο της υπογραφης των γνωματευοντων ιατρων απο την εκαστοστε Γραμματεια νοσοκομειου (ουσιαστικα δηλαδη αν θελουν και την στρογγυλη σφραγιδα;) [Βεβαια δεν αναφερει κατι τετοιο μεσα, αλλα μηπως θεωρειται "αυτονοητο"]
Οχι δεν χρειαζεται κατι παραπανω, μια χαρα εισαι. Καλη σου επιτυχια !Εικόνα
Ευχαριστω πολυ! Καλη επιτυχια σε ολους και πραγματικα να μπουν οσοι το θελουν παααααρα πολυ και το ηθελαν απο παντα αλλα δεν ειχαν την ευκαιρια (θα ελεγα οσοι το αξιζουν αλλα αξιοκρατια δεν υφισταται, οποτε οσοι μπουν, με οποιον τροπο και αν μπουν, να το κανουν επειδη το γουσταρουν) Αυτο!
ils
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από ils »

Καλησπέρα επειδή μπήκα ΕΠΟΠ σε ηλικία 25 ετών να γνωρίζεται ότι 50 ετών σας αποστρατευτούν υποχρεωτικά με 500e δυστυχώς εμείς που μπήκαμε τη πατήσαμε και θα πάνε στα δικαστήρια
md_dm
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από md_dm »

theodoros έγραψε:
Lefteris 2αμαλ έγραψε:
md_dm έγραψε:Καλημερα! Εγω ηθελα να ρωτησω το εξης (που ισως ειναι και γελοιο-χαζο) : Η προκηρυξη λεει μεσα ξεκαθαρα οτι οι γυναικες (κοινοι υποψηφιοι) δινουν εξετασεις στην Π. Α. Εμεις, ωστοσο, πρεπει να συμπληρωσουμε και τα 3 Δελτια Υγειονομικης Εξετασης για τον καθε Κλαδο ξεχωριστα ή μονο της Αεροποριας; Οσον αφορα τα τηλεφωνα επικοινωνιας για τυχον αποριες. Εμενα προσωπικα με εξυπηρετησαν πληρως στο τηλεφωνο 2106553862.
Καλη ερωτηση μιας και δεν αναφερει τιποτα για αυτο το θεμα. Οταν οριστικοποιησεις την αιτηση σου, καλο θα ηταν να εκτυπωσεις και τις 3 υγειονομικες καρτελες που θα σου βγαλει για τον καθε κλαδο. Μετα, οταν τις παρεις αυτες μαζι σου και πας για τις εξετασεις στον γιατρο, να ζητησεις απο τους γιατρους να σου βαλουν υπογραφη και γνωματευση σε καθε καρτελα ξεχωριστα. ΠΧ Ο Ωριλα, να σου βαλει σφραγιδα / γνωματευση/ υπογραφη ξεχωριστα την υγειονομικη καρτελα του Σ. Ξ, της Π. Α και του Π. Ν (αν εχεις κανει και στα 3 ή στο Νομικο Σωμα, ειδαλλως αν εχεις κανει μονο Π. Α και ενδιαφερεσαι μονο για εκει, τοτε θα υπογραψει μονο στην καρτελα της Π. Α) . Εγω προσωπικα ζητησαν να βαλουν και στις 3 καρτελες και ολα μελι γαλα. Οχι οτι το ζηταει η προκηρυξη ομως,(μαλλον με μια καρτελα θα παμε ολοι) αλλα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο διοτι ποτε δεν ξερεις σε τι περιεργη επιτροπη μπορει να πεσει ο καθενας μας.

για κάθε καρτελα (αιτηση σε παραπανω από 2 κλαδους) θελει και χ2 ακτινογραφιες, αιματολογικες; ΄

δινουν οι γιατροι όμως διπλες εργαστηριακες εξετασεις ή θα μας ΄την πουν;

Για την πρωτη ερωτηση δεν ειμαι σιγουρη, αλλα η δικη μου λογικη λεει οτι δε θα περασουμε σε παραπανω απο μία Επιτροπη (δηλαδη για τον καθε Κλαδο ξεχωριστα) αρα δε θα χρειαστουν x2 ή x3 οι εξετασεις. Οσον αφορα τη δευτερη ερωτηση, απανταω με σιγουρια, οτι δε θα ''στην πει'' κανενας γιατρος. Σκεψου εμενα με ρωτησαν απο μονοι τους αν θελω να μου βγαλουν 3 διαφορετικα cd (ακτινογραφια θωρακος) και μαλιστα να τονισω σε ΔΗΜΟΣΙΟ νοσοκομειο. Ειναι υποχρεωμενοι!
Άβαταρ μέλους
Mortar
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 255

Δημοσίευση από Mortar »

Εσυ το πιθανότερο είναι ένας παντελώς άσχετος με τον στρατό και ένας από τους γνωστούς αγνώστους με τα ψεύτικα προφίλ, που δεν έχει άλλο ενδιαφέρον στη ζωή του, από το ασχολείσαι με αυτό το φόρουμ.
HLEKTROLOGOS
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 304

Δημοσίευση από HLEKTROLOGOS »

ils έγραψε:Καλησπέρα επειδή μπήκα ΕΠΟΠ σε ηλικία 25 ετών να γνωρίζεται ότι 50 ετών σας αποστρατευτούν υποχρεωτικά με 500e δυστυχώς εμείς που μπήκαμε τη πατήσαμε και θα πάνε στα δικαστήρια
1) Ειναι κατι που λεγεται αλλα ΔΕΝ εχει αποστρατευθει κανενας.2) ΔΕΝ υπαρχει ουτε μια αποδειξη οτι θα παρουμε 500 ευρω.

3) Αν ποτε γινει αυτο, που δε θα γινει, τα δικαστηρια που υποτιθετε οτι θα κανετε θα ανοιξουν το δρομμο για τους υπολοιπους

Περα απο αυτα, με εγγραφο του υεθα με 24 χρονια προυπηρεσιας και με υποχρεωτικη αποστρατεια δικαιουσαι συνταξη κανονικα. Και γω ειμαι εποπ και μπηκα στα 24.

ils
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από ils »

Καλησπέρα φίλε μου επειδή είμαι και εγώ εποπ και έχω πληρώσει 20000ε σε πτητικά εξάμηνα τα οποία μου ειπε δικηγόρος Ότι μόνο με δικαστήριο θα τα πάρω πίσω, πήγαινε σε κανένα εργατολόγο και θα σου λύση όλες σου τις απορίες όπως έλυσε και σε μένα. Οι εποπ αποστρατεύονται κανονικά στα 50 έτη αυτεπάγγελτα δλδ υποχρεωτικά. Νομοα 1974 άλλαξε για του εμθ αλλά ο τωρινός υπουργός σε όλες τις απαντήσεις του δεν θέλει να κάνει καμία αλλαγή για τους εποπ. Δεν έχει αποστρατευτεί κανένας εποπ γιατί δεν έχει κανείς φτάσει τα 50 έτη σε 2-3 χρόνια φεύγουν οι πρωτοιΤωρα όσο αφορά το ποσό της σύνταξης ένας εποπ με 40 χρόνια εργασίας παιρνει σύνταξη 1000ε. Στη καλύτερη περίπτωση ένας εποπ Που μπαίνει στα 18 στα 50 έτη του θα έχει 32 συντάξιμα ένας άλλος που μπαίνει στα 25 θα έχει 25 συντάξιμα. Κανένας Εποπ δεν συμπληρωνει 40 έτη για πλήρη σύνταξηΜε 24 χρόνια εργασίας η σύνταξη σου είναι 690ε καθαρά. Εχω ψαχτεί πολύ πάνω σε αυτό το θέμα γιατί πλησιαζω τα 50 απλά και τώρα στις προκυριξεις που έβγαλαν δεν αναφέρουν ότι 50 σε σουτάρουν για να κάνουν αιτήσεις και να πάνε καλά οι διαγωνισμοί. Το θέμα φίλε μου δεν ειναι Ότι φεύγεις και δεν παίρνεις σύνταξη αλλά το τι παίρνεις. Προσφατα ο υπουργός είπε ότι τα χρόνια που μας λείπουν μπορούμε μετά τα 50 να πάμε στον ιδιωτικό τομέα να δουλέψουμε για να ανεβεί η σύνταξη. Εγω έφτασα 46 για να καταλάβω τη μαλάκια που έκανα, αν αυτά μου τα έλεγαν τότε ότι 50 θα ψάχνω για δουλειά δεν θα καθόμουν να χάσω τη ζωη μου με το κάθε κοπλεξικο μακρυά από το σπίτι μου με απλήρωτες βαρδυες κτλ κτλ. Προσπαθω να ανοίξω τα μάτια των παιδιών να πάνε σε ένα δικηγόρο για να καταλάβουν τι γίνεται. Οι τύποι απελπισμένους ψάχνουν.
Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 34

Δημοσίευση από greenalexyo »

Τελικά έμαθε κανένας αν για παράδειγμα ήμουν Πολυβολητής στις ΕΔ και τωρα θελω να δηλωσω Πεζικο...
Θα πάρω τα εξτρα μορια προυπηρεσιας?
Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 122

Δημοσίευση από re pate kala re »

ils έγραψε:Καλησπέρα επειδή μπήκα ΕΠΟΠ σε ηλικία 25 ετών να γνωρίζεται ότι 50 ετών σας αποστρατευτούν υποχρεωτικά με 500e δυστυχώς εμείς που μπήκαμε τη πατήσαμε και θα πάνε στα δικαστήρια

Πέστα γιατί κάποιοι νομίζουν θα μπουν και θα πιάσουν τον παπά απ τα αρ... Και απο ότι διαβάζεις οι περισσότεροι δεν έχουν ιδέα πού πάνε να δηλώσουν, ακούνε σταθέρο μισθό και νομίζουν ζούνε σε εποχές ΠΑΣΟΚ με παχυλούς μισθούς, στανταράκι ούτε ένας δεν έχει τσεκάρει σε πιο μισθολογικό κλιμάκιο βρίσκετε ένας ΕΠΟΠ, και σίγουρα ελάχιστοι έχουν πάει να δουν τα καθήκοντα των ΕΠΟΠ

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος re pate kala re την Δευ Μαρ 29, 2021 11:38 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 255

Δημοσίευση από D.Y.K »

greenalexyo έγραψε:Τελικά έμαθε κανένας αν για παράδειγμα ήμουν Πολυβολητής στις ΕΔ και τωρα θελω να δηλωσω Πεζικο...
Θα πάρω τα εξτρα μορια προυπηρεσιας;

Λαμβάνεις τα μόρια της προϋπηρεσίας μόνο στην ειδικότητα με τον κωδικό 9002 και στην ειδικότητα με τον κωδικό 9051.

Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 122

Δημοσίευση από re pate kala re »

Baster19 έγραψε:Δεν αντιλέγω σε αυτό αλλά για όσους οβα είναι ΕΔ δύσκολα θα φύγουν όλοι νησιά. Γιατί απλά ένας πολίτης δύσκολα θα περάσει έναν οβα σε μόρια. Για τις ΕΔ αναφέρομαι που ζητάει 188 άτομα μόνο

πόλίτης με απολυτήριο 18 *12=216 μόρια

θητεία ειδικών Κυπρό 9 * 15=135 μόρια

ειδικές 100 μόρια

προϋπηρεσία στην ειδικότητα 150 μόρια

προσφισενσι 150 μόρια

δίπλωμα Γ 100 μόρια

παραμεθόριο 100 μόρια

πολυτεκνία 100 μόρια

Σύνολο 1051 μόρια

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος re pate kala re την Δευ Μαρ 29, 2021 11:33 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός

Καλησπερα ΔΥΚ...
Τυχαιο παραδειγμα ηταν... Εγω ειμαι ΧΕΛ... Προφανώς λαμβάνω μόρια στο Πληρωμα Σκάφους ΕΔ... η ερώτηση μου ειναι... Εάν παίρνω μόρια και στο Πληρωμα Σκάφους ΜΧ ...
Γιατι γράφει ειδικότητα ίδια ή αντιστοιχη άλλου κλαδου... Το ΜΧ δεν ειναι άλλος κλαδος... Ειναι αλλο οπλο... Για αυτο ρωταω... Δεν ειναι ξεκαθαρη η προκυρηξη...

Άβαταρ μέλους
greenalexyo
Λοχαγός
Λοχαγός

D.Y.K έγραψε:
greenalexyo έγραψε:Τελικά έμαθε κανένας αν για παράδειγμα ήμουν Πολυβολητής στις ΕΔ και τωρα θελω να δηλωσω Πεζικο...
Θα πάρω τα εξτρα μορια προυπηρεσιας;

Λαμβάνεις τα μόρια της προϋπηρεσίας μόνο στην ειδικότητα με τον κωδικό 9002 και στην ειδικότητα με τον κωδικό 9051.

Καλησπερα ΔΥΚ...
Τυχαιο παραδειγμα ηταν... Εγω ειμαι ΧΕΛ... Προφανώς λαμβάνω μόρια στο Πληρωμα Σκάφους ΕΔ... η ερώτηση μου ειναι... Εάν παίρνω μόρια και στο Πληρωμα Σκάφους ΜΧ ...
Γιατι γράφει ειδικότητα ίδια ή αντιστοιχη άλλου κλαδου... Το ΜΧ δεν ειναι άλλος κλαδος... Ειναι αλλο οπλο... Για αυτο ρωταω... Δεν ειναι ξεκαθαρη η προκυρηξη...

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες