Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
chrusa
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από chrusa »

Καλησπερα παιδια, ηθελα να σας ρωτησω ποσες ειδικοτητες μπορουμε να δηλωσουμε οταν θα ερθει η ωρα; Κ αν πχ καποιος εχει 600 μορια και δηλωσει ειδικοτητες οπου εχουν αρκετη ζητηση και ενας αλλος με 400 μορια δηλωσει μια ειδικοτητα με πολυ λιγοτερη ζητηση, παιζει το γεγονος να περασει εκεινος με τα λιγοτερα μορια στην προκηρυξη λογω του οτι η ειδικοτητα του δν ειχε τοση ζητηση; Θελω να πω, δεν εχει σημασια το ποσα μορια εχεις σε σχεση με τους αλλους αν δεν εχετε δηλωσει την ιδια ειδικοτητα ετσι δεν ειναι ; Μπορει πχ να περασει καποιος με 400 σε μια ειδκοτητα κ ενας με 600 να μεινει εξω σε μια αλλη οπου ζηταει απολ. Λυκειου κ θα εχει προφανως πολυ περισσοτερη ζητηση; Και μια τελευταια ερωτηση επειδη βλεπω πως ξερετε αρκετα εδω περα. Οταν βγαλουν την προκηρυξη θα μας πουν ποσα ατομα και ποιες ειδικοτητες θα ειναι διαθεσιμες σωστα;
Topografos
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 90

Δημοσίευση από Topografos »

chrusa έγραψε:Καλησπερα παιδια, ηθελα να σας ρωτησω ποσες ειδικοτητες μπορουμε να δηλωσουμε οταν θα ερθει η ωρα; Κ αν πχ καποιος εχει 600 μορια και δηλωσει ειδικοτητες οπου εχουν αρκετη ζητηση και ενας αλλος με 400 μορια δηλωσει μια ειδικοτητα με πολυ λιγοτερη ζητηση, παιζει το γεγονος να περασει εκεινος με τα λιγοτερα μορια στην προκηρυξη λογω του οτι η ειδικοτητα του δν ειχε τοση ζητηση; Θελω να πω, δεν εχει σημασια το ποσα μορια εχεις σε σχεση με τους αλλους αν δεν εχετε δηλωσει την ιδια ειδικοτητα ετσι δεν ειναι ; Μπορει πχ να περασει καποιος με 400 σε μια ειδκοτητα κ ενας με 600 να μεινει εξω σε μια αλλη οπου ζηταει απολ. Λυκειου κ θα εχει προφανως πολυ περισσοτερη ζητηση; Και μια τελευταια ερωτηση επειδη βλεπω πως ξερετε αρκετα εδω περα. Οταν βγαλουν την προκηρυξη θα μας πουν ποσα ατομα και ποιες ειδικοτητες θα ειναι διαθεσιμες σωστα;

προφανώς και μπορεί να συμβεί αυτό αφού κάθε ειδικότητα παίρνει άλλα άτομα.

"Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί" Πλάτων (427 π.Χ. - 347 π.Χ.)
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 887

Δημοσίευση από Lefteris 2αμαλ »

chrusa έγραψε:Καλησπερα παιδια, ηθελα να σας ρωτησω ποσες ειδικοτητες μπορουμε να δηλωσουμε οταν θα ερθει η ωρα; Κ αν πχ καποιος εχει 600 μορια και δηλωσει ειδικοτητες οπου εχουν αρκετη ζητηση και ενας αλλος με 400 μορια δηλωσει μια ειδικοτητα με πολυ λιγοτερη ζητηση, παιζει το γεγονος να περασει εκεινος με τα λιγοτερα μορια στην προκηρυξη λογω του οτι η ειδικοτητα του δν ειχε τοση ζητηση; Θελω να πω, δεν εχει σημασια το ποσα μορια εχεις σε σχεση με τους αλλους αν δεν εχετε δηλωσει την ιδια ειδικοτητα ετσι δεν ειναι ; Μπορει πχ να περασει καποιος με 400 σε μια ειδκοτητα κ ενας με 600 να μεινει εξω σε μια αλλη οπου ζηταει απολ. Λυκειου κ θα εχει προφανως πολυ περισσοτερη ζητηση; Και μια τελευταια ερωτηση επειδη βλεπω πως ξερετε αρκετα εδω περα. Οταν βγαλουν την προκηρυξη θα μας πουν ποσα ατομα και ποιες ειδικοτητες θα ειναι διαθεσιμες σωστα;

Ναι, ολα ειναι πιθανα.

Μπορει μια ειδικοτητα που δεν ζηταει πολλα ατομα, ξαφνικα τα λιγα ατομα που θα δηλωσουν να εχουν πολυ λιγα μορια και ετσι να ειναι πολυ χαμηλη βαση, σε αντιθεση με μια αλλη ειδικοτητα που εχει πολλες θεσεις και δηλωσουν πολλα ατομα και παει στον θεο η βαση ή πολυ απλα μπορει να γινει και το αντιθετο.

Δεν εχει να κανει αν θα ζηταει πολλα ατομα η ειδικοτητα ή οχι, ειναι απλα θεμα τυχης καθαρα και τι μορια θα εχουν αυτοι που θα δηλωσουν στις ειδικοτητες.

Οσον αφορα το τελευταιο κομματι της ερωτησης σου, ναι οταν βγει η προκηρυξη θα λεει τα παντα μεσα.
Θα σου λεει ποιες ειδικοτητες θα παρει και διπλα θα εχει τον αριθμο που ζηταει, οπως επισης θα λεει αναλυτικα την μοριοδοτηση και τα ηλικιακα ορια, αν και αυτα εχουν βγει σε ΦΕΚ απτον Δεκεμβρη αλλα εννοειται πως μπορουν αν αλλαξουν στην επισημη εκδοση της προκηρυξης.

Ελπιζω να σε βοηθησαμε. Καλη σου επιτυχια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lefteris 2αμαλ την Πέμ Ιαν 21, 2021 6:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ρambo No8
Posts in topic: 43

Δημοσίευση από Ρambo No8 »

Τώρα που είδα και τον φίλο μου τον τοπογράφο... Όσοι έχουμε τελειώσει Χαροκόπειο... Άνετα δηλώνουμε και γεωγραφική υπηρεσία σωστά;
Άβαταρ μέλους
chrusa
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από chrusa »

Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση :D Ευχομαι να ειναι διαθεσιμη η ειδικοτητα "Τεχνιτης Τηλεπικοινωνιων" μιας και σπουδαζω κατι πολυ κοντα σε αυτο. Επειδη η σχολη μου αφορα και αλλους κλαδους οπως για παραδειγμα τον πολιτισμο την επικοινωνια και την τεχνολογια-πληροφορικη , οταν και αν βγει η προκηρυξη γνωριζεις που θα μπορουσα να απευθυνθω ωστε να μαθω αν η σχολη μου ειναι οσο σχετικη χρειαζεται να ειναι με την συγκεκριμενη ειδικοτητα που θελω; Για να μην δηλωσω το παραπανω και στο τελος μου πουν οτι αυτο που σπουδαζω δεν ειναι τοσο σχετικο με την συγκεκριμενη ειδκοτητα οποτε δεν μετρανε οι σπουδες σου και ακυρωνετε η επιλογη σου. Καλη επιτυχια και σε εσενα! Εχω θετικο προαισθημα! Ας δουμε λοιπον...
Topografos
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 90

Δημοσίευση από Topografos »

Ρambo No8 έγραψε:Τώρα που είδα και τον φίλο μου τον τοπογράφο... Όσοι έχουμε τελειώσει Χαροκόπειο... Άνετα δηλώνουμε και γεωγραφική υπηρεσία σωστά;

ναι το λέει και στα προσόντα αγρονόμοι τοπογράφοι, τοπογράφοι ΤΕ, και γεωγραφικό.

και εγώ ακόμα σπουδάζω στο εμπ και θα δηλώσω για την ίδια ειδικότητα

"Αεί ο Θεός ο Μέγας γεωμετρεί" Πλάτων (427 π.Χ. - 347 π.Χ.)
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

chrusa έγραψε:Ευχαριστω παρα πολυ για την απαντηση :D Ευχομαι να ειναι διαθεσιμη η ειδικοτητα "Τεχνιτης Τηλεπικοινωνιων" μιας και σπουδαζω κατι πολυ κοντα σε αυτο. Επειδη η σχολη μου αφορα και αλλους κλαδους οπως για παραδειγμα τον πολιτισμο την επικοινωνια και την τεχνολογια-πληροφορικη, οταν και αν βγει η προκηρυξη γνωριζεις που θα μπορουσα να απευθυνθω ωστε να μαθω αν η σχολη μου ειναι οσο σχετικη χρειαζεται να ειναι με την συγκεκριμενη ειδικοτητα που θελω; Για να μην δηλωσω το παραπανω και στο τελος μου πουν οτι αυτο που σπουδαζω δεν ειναι τοσο σχετικο με την συγκεκριμενη ειδκοτητα οποτε δεν μετρανε οι σπουδες σου και ακυρωνετε η επιλογη σου. Καλη επιτυχια και σε εσενα! Εχω θετικο προαισθημα! Ας δουμε λοιπον...

Το 2009 παντως, Υπηρχε η ειδικοτητα Τεχνιτης Τηλεπικοινωνιων στο Πεζικο.

Ο 1ος ειχε μπει με 460 μορια και ο τελευταιος με 270.

Αν ημουν στη θεση σου, για ενα τετοιο λεπτο ζητημα, θα εκανα ενα τηλεφωνο στην Στρατολογια της περιοχης μου, ωστε να μου πουν με σιγουρια αν θα παρω τα μορια ή οχι, διοτι εδω μεσα Ο καθενας μας, αθελα του βεβαια, μπορει να σε παρει στον λαιμο του.

Ολα καλα θα πανε Χρυσα,Εικόνα
Politis1994
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 482

Δημοσίευση από Politis1994 »

Το εύχομαι Λευτέρη αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν είναι για πολύ εμπιστοσύνη... Θα δείξει ελπίδα μόνο κια υπομονή γαϊδουρινή.
Άβαταρ μέλους
anonymous19970
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 313

Δημοσίευση από anonymous19970 »

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Ελα ρε γιγαντα Ανωνυμε !

Λιγο εμεινε.
Άβαταρ μέλους
ArmyOfficer
Posts in topic: 73

Δημοσίευση από ArmyOfficer »

Και ξαναλέω η πρακτική πριν την λήψη του πτυχίου δεν μετράει στον ΑΣΕΠ ούτε σε προκυρηξεις... Η εμπειρία μετράει μετά την λήψη του πτυχίου
George3243
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 56

Δημοσίευση από George3243 »

Μακάρι να πάνε όλα καλά και να βγει ρε παιδιά μέσα στο μήνα π λένε κ λοιπά και μην βρεθούμε πάλι να τραγουδάμε 301 κ σημερα
Άβαταρ μέλους
konna
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 43

Δημοσίευση από konna »

Όπως όλα δείχνουν πλησιάζει η έκδοσή της...

ALEXUSER
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από ALEXUSER »

ArmyOfficer έγραψε:Και ξαναλέω η πρακτική πριν την λήψη του πτυχίου δεν μετράει στον ΑΣΕΠ ούτε σε προκυρηξεις... Η εμπειρία μετράει μετά την λήψη του πτυχίου

Καλησπέρα μήπως γνωρίζεις εάν Η βεβαίωση / πιστοποίηση γνώσης Η/Υ από πανεπιστήμιο έχει την ίδια ισχύ με το ECDL; Ρωτάω για ειδικότητες που το ζητάει.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες