HLEKTROLOGOS έγραψε:Σταυρο καλο θα ηταν να ενημερωνεσαι για τους ισχυοντες νομους πριν βγαλεις υποτιθεμενες διευκρινησεις. Φιλικα στο λεω. Αυτα που περιγραφεις δεν ισχυουν. Πρωτον ο νομος του 74 μιλαει για αυτεπαγγελτη αποστρατεια. Δεν μιλαει για συνταξη. Απολυεσαι κοινως. Δευτερον, Τα χρονικα ορια εχουν αλλαξει προ πολλου. Δεν νοειται πλεον 25ετια,30ετια. Ο νομος ειναι ξεκαθαρος και προβλεπει μετα το 2015 40 ετη πραγματικης υπηρεσιας για ολο το ενστολο προσωπικο. Επισης μια αλλη ανακριβεια που παραθετεις ειναι ότι το όριο της συνταξιοδότησης έχει οριστεί στα 50 έτη. Ουδεποτε οριστηκε αυτο το οριο απο κανεναν νομο. Το οριο εχει οριστει το 2015 στα 60 ετη. Συνεπως και σεβομαι το ευγενες υφος που γραφεις και το επιπεδο που προσπαθεις να κρατησεις και πραγματικα μπραβο σου με 5-6 ωρες προφιλ να εχεις τετοια πορεια. Αλλα σε καμια των περιπτωσεων δε θα σε αφησω να λες οτι να ναι. Φιλικα, Αρης.
Να είσαι καλά φίλε. Δεν λέω ό, τι να 'ναι. Είναι πράγματα από άτομο που είναι μέσα στα πράγματα και τα κυνηγά. Κοίταξε σχετικά άρθρα που μιλούν για αιτήματα με περισσότερη διάρκεια στο στράτευμα κτλ και θα καταλάβεις. Επίσης, είπα ότι αυτό είναι κάτι που πρόκειται να αλλάξει. Δεν αποθαρρύνω κανένα. Κάνω το αντίθετο... Επίσης, το όριο των 60 ετών είναι ιδανικό για όλους. Συμφωνώ απόλυτα και να το δούμε σε όλους (ΕΠΟΠ, ΕΜΘ, Υπαξιωματικούς και Αξιωματικούς). Ίσες ευκαιρίες για όλους. Είμαι με το κοινό καλό και όχι με το ατομικό ή το συμφέρον των λίγων. Καλό βράδυ.
Δίκιο έχεις, φίλε. Εγώ είμαι καινούριος στο Forum, αν και το παρακολουθώ καιρό. Έχω γνώσεις και άποψη με επιχειρήματα. Σε καμία των περιπτώσεων δεν επιθυμώ να ξεφύγω. Απλά με ρωτούσε ο Πέρης και απαντούσε και το ίδιο έκανε και εκείνος. Καλό βράδυ, με υγεία σε όλους, παιδιά. Και αύριο μέρα είναι...
Ναι σε καταλαβαίνω και συμφωνώ σε πολλά πράγματα μαζί σου, η αλλαγή με τα όρια ηλικίας δύσκολα θα έρθει τώρα... Πήρανε τις αποφάσεις τους εκεί στο υπουργείο.
Μια τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο προς ψήφιση και όλα παίρνουν το δρόμο τους. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Ακατόρθωτο είναι για τους συμφεροντολόγους της εκάστοτε υπόθεσης. Αν είσαι πολίτης, κυνήγα το. Μπορεί να είσαι μικρότερος (αν είσαι), αλλά στην Ελλάδα είσαι. Μπορεί να είναι η τελευταία σου ευκαιρία και αν... Μετά θα ψάχνεσαι εσύ, όπως ψάχνουν το δίκιο τους σήμερα οι γενιές του 1991, του 1992 και του 1993. Απλά και όμορφα.
Φιλε Σταυρο υπηρετω ως ΕΠΟΠ στο πολεμικό ναυτικο 10 χρονια και ειμαι και στην ΠΟΕς, την ομοσπονδια μας και γνωριζω πολυ καλα τους νομους. Δε ξερω τι σου ειπε το ατομο που ''εχεις'' ''μεσα'' αλλα αυτα που λες δεν ισχυουν φιλε μου.Για ποια αιτήματα με περισσότερη διάρκεια Μιλας τι ειναι αυτα δε τα χω ακουσει τοσα χρονια... Και τι θα αλλάξει; Αφου αυτο που λες δεν ισχυει ...
Μετα λες οτι το οριο των 60 ειναι ιδανικο για ολους αλλα στην αρχη λες οτι δεν λες οτι να ναι.
Ακου σταυρο μου ευχολογια και ομορφα κειμενα γραψε γιατι κρατανε το επιπεδο και ομορφαινουν το κλιμα! Αλλα τους νομους αστους σταυρο γιατι μπερδευεται ο κοσμος φιλε... Φιλικα
HLEKTROLOGOS έγραψε:Φιλε Σταυρο υπηρετω ως ΕΠΟΠ στο πολεμικό ναυτικο 10 χρονια και ειμαι και στην ΠΟΕς, την ομοσπονδια μας και γνωριζω πολυ καλα τους νομους. Δε ξερω τι σου ειπε το ατομο που ''εχεις'' ''μεσα'' αλλα αυτα που λες δεν ισχυουν φιλε μου.Για ποια αιτήματα με περισσότερη διάρκεια Μιλας τι ειναι αυτα δε τα χω ακουσει τοσα χρονια... Και τι θα αλλάξει; Αφου αυτο που λες δεν ισχυει ...
Μετα λες οτι το οριο των 60 ειναι ιδανικο για ολους αλλα στην αρχη λες οτι δεν λες οτι να ναι.
Ακου σταυρο μου ευχολογια και ομορφα κειμενα γραψε γιατι κρατανε το επιπεδο και ομορφαινουν το κλιμα! Αλλα τους νομους αστους σταυρο γιατι μπερδευεται ο κοσμος φιλε... Φιλικα
Μιας που εισαι μέλος και στην ΠΟΕς, γιατί δεν αναφέρεις και την αδικία στα όρια ηλικίας για τους απλούς πολίτες; Να ανέβουν και τα όρια για τους απλούς πολίτες και να αππκατασταθει η δικαιοσύνη.
HLEKTROLOGOS έγραψε:Φιλε Σταυρο υπηρετω ως ΕΠΟΠ στο πολεμικό ναυτικο 10 χρονια και ειμαι και στην ΠΟΕς, την ομοσπονδια μας και γνωριζω πολυ καλα τους νομους. Δε ξερω τι σου ειπε το ατομο που ''εχεις'' ''μεσα'' αλλα αυτα που λες δεν ισχυουν φιλε μου.Για ποια αιτήματα με περισσότερη διάρκεια Μιλας τι ειναι αυτα δε τα χω ακουσει τοσα χρονια... Και τι θα αλλάξει; Αφου αυτο που λες δεν ισχυει ...
Μιας που εισαι μέλος και στην ΠΟΕς, γιατί δεν αναφέρεις και την αδικία στα όρια ηλικίας για τους απλούς πολίτες; Να ανέβουν και τα όρια για τους απλούς πολίτες και να αππκατασταθει η δικαιοσύνη.
Εχω ηδη ενημερωσει. Περιμενω απαντηση φιλε μου.
Να σαι καλά, ελπίζω να αποκατασταθεί η αδικία και να έχουμε όλοι τις πιθανότητες μας.
Παιδες, για να μπορουν να διαβαζουν καποιοι 2-3 νεα και να εχουν μια ενημερωση, μη γραφουμε τελειως ασχετα θεματα εδω περα, μονο ενημερωσεις για τη προκηρυξη.
Υπαρχει ο παρακατω συνδεσμος οπου μπορουμε να συζητησουμε οτι θελετε ελευθερα.
Σου είπα ότι δεν λέω ό, τι να 'ναι, διότι δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου. Δεν είναι ευχολόγια να δείχνεις τον δρόμο και σε κάποιους, που ορισμένοι τους λένε ότι είναι κλειστός (σχετικά με το θέμα της ηλικίας των πολιτών κτλ), ενώ αυτός δεν είναι, διότι έχουν το δικαίωμα της προσπάθειας. Δεν έχω τη διάθεση και τη φύση να βρίσω ή να κοροϊδέψω κανέναν. Μόνο καλή διάθεση έχω για να βοηθήσω. Επίσης, το ύφος σου δεν μου άρεσε στις προηγούμενες δύο τοποθετήσεις σου. Τώρα, μιλάς πολύ ωραία και στα πλαίσια του διαλόγου. Ευχαριστώ πολύ για την τοποθέτησή σου. Συμπέρασμα: Παιδιά ισχύει ότι λέει ο Άρης ως προς τις συντάξεις και τις νομοθετικές ρυθμίσεις επάνω σε αυτό το θέμα. Εγώ από τη μεριά μου, αυτό που άκουσα ήταν ότι θα βελτιωθούν τα πράγματα. Όχι, ότι θα γίνουν μαύρα και άραχνα. Εφόσον ισχύουν ήδη αυτά, ακόμη καλύτερα φίλε, Άρη. Συγγνώμη, λοιπόν αν προξένησα κάποια αναστάτωση σε κάποιον πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και ευχαριστώ τον Άρη που μας άνοιξε τα μάτια. Στα λόγια μου ερχόμαστε... Ο ποιοτικός διάλογος, οδηγεί σε χρήσιμα συμπεράσματα. Καλό βράδυ, φίλε. Να είσαι καλά.
Ακου να δεις Σταυρο για να καταλαβεις εσυ και τα υπολοιπα παιδια. Δεν εχω κατι προσωπικο με κανεναν. Πριν απο λιγες μερες ειχε γινει ενα θεμα με το υψος. Καποιοι υποστηριζανε οτι ειναι 1,65. Λανθασμενα ομως. Εξηγουσα απο την μερια μου οτι ειναι διαφορετικο το υψος 1,60 κ 1,55 για τις γυναικες. Ο κακος χαμος εγινε. Για σκεφτειτε λοιπον να εμπαινε ενα παιδακι μεσα κ να εβλεπε υψος 1,65 τι θα ελεγε; Θα εφευγε και θα νομιζε οτι κοπηκε... Λοιπον εγω τετοια εδω δεν θα τα αφησω να συμβουν και θα λεω παντα τι ισχυει και τι οχι και ας με μισειτε καποιοι. Για εσας το κανω. Ετσι λοιπον Σταυρο και μαζι σου ειλικρινα κατι προσωπικο δεν εχω.
HLEKTROLOGOS έγραψε:Ακου να δεις Σταυρο για να καταλαβεις εσυ και τα υπολοιπα παιδια. Δεν εχω κατι προσωπικο με κανεναν. Πριν απο λιγες μερες ειχε γινει ενα θεμα με το υψος. Καποιοι υποστηριζανε οτι ειναι 1,65. Λανθασμενα ομως. Εξηγουσα απο την μερια μου οτι ειναι διαφορετικο το υψος 1,60 κ 1,55 για τις γυναικες. Ο κακος χαμος εγινε. Για σκεφτειτε λοιπον να εμπαινε ενα παιδακι μεσα κ να εβλεπε υψος 1,65 τι θα ελεγε; Θα εφευγε και θα νομιζε οτι κοπηκε... Λοιπον εγω τετοια εδω δεν θα τα αφησω να συμβουν και θα λεω παντα τι ισχυει και τι οχι και ας με μισειτε καποιοι. Για εσας το κανω. Ετσι λοιπον Σταυρο και μαζι σου ειλικρινα κατι προσωπικο δεν εχω.
Μην ανησυχείς, Άρη. Κανένα πρόβλημα. Δεν έχω θέμα να παραδεχθώ ότι κάποιος έχει δίκιο. Είχες δίκιο με τους νόμους περί συνταξιοδοτικού κτλ. Καλό είναι να υπάρχει διάλογος για να μαθαίνουν όλοι. Να γίνονται γνώστες των θεμάτων που συζητιόνται. Το ξέρω ότι δεν έχεις κάτι με κανένα παιδί. Είχα διαβάσει και για το ύψος και φάνηκε εκ του αποτελέσματος πως είχες δίκιο. Μπορεί να συμμετέχω πρώτη φορά στις συζητήσεις, αλλά παρακολουθώ χρόνια αναφορές σε διάφορα νήματα του Forum. Διαβάζω, ρωτάω, μαθαίνω για να γίνομαι καλύτερος σε οτιδήποτε. Αυτός είναι ο στόχος μου γενικά ως άνθρωπος. Συνέχισε την καλή δουλειά, όσο βαστάνε τα κουράγια σου και η υπομονή σου, διότι βοηθάς κόσμο. Να είσαι πάντα καλά.
Λοιπον... Θα κανω μια ερωτηση, χωρις να πεσετε να με φατε 😂😂 Επειδη πρωτη φορα θα κανω τα χαρτια μου σε προκήρυξη... Και οτι διαβάζω με μπερδεύει... Λοιπον... Εχω τελειωσει ενα ΔΙΕΚ... Δεν εχω την πιστοποίηση... (λογω covid δεν μπορω να κανω την πρακτική μου ασκηση) ... Και εχω ξεκινησει δευτερο... Ειμαι στο πρωτο ετος... Τι μορια θα παρω;Ευχαριστω εκ των προτέρων!
Gr.girl έγραψε:Λοιπον... Θα κανω μια ερωτηση, χωρις να πεσετε να με φατε 😂😂 Επειδη πρωτη φορα θα κανω τα χαρτια μου σε προκήρυξη... Και οτι διαβάζω με μπερδεύει... Λοιπον... Εχω τελειωσει ενα ΔΙΕΚ... Δεν εχω την πιστοποίηση... (λογω covid δεν μπορω να κανω την πρακτική μου ασκηση) ... Και εχω ξεκινησει δευτερο... Ειμαι στο πρωτο ετος... Τι μορια θα παρω;Ευχαριστω εκ των προτέρων!
Γιατι να σε φαμε βρε;
Το ΦΕΚ με τη μοριοδοτηση λεει το εξης :
Σπουδαστές ΙΕΚ δημοσίων ή ιδιωτικών αναγνωρισμένων από την αρμόδια κρατική υπηρεσία,(ή ισότιμων σχολών εξωτερικού) περατώσαντες τουλάχιστον το πρώτο (1ο) έτος :250 μόρια.
Κυριε λευτερη, μερικοι ειστε τοοοοσο καλοι και μας βοηθατε ευγενικά και χωρίς bullying... Αλλοι παλι στάζουν χολη... Ευχαριστώ παρα πολυ για την βοηθεια...
Απλα είχα την απορια, αν χωρις πιστοποίηση μετραει και το 1ο πτυχιο... Γιατι δινει 350 μορια και δεν ειναι λιγα...
Κατσε γιατι ειναι και αργα και μπερδευτηκα. Οταν λες το 1ο πτυχιο; Απο τι καταλαβα εχεις περασει το 1ο ετος του ΔΙΕΚ σου και συνεχιζεις για το 2ο, σωστα;