Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Jimmy haf
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από Jimmy haf »

Ρε παιδιά συγνώμη, αλλά βάζοντας τα κάτω τα νούμερα δεν βγαίνουν... Δηλαδή αν πας για τει-αει θες 4-5 χρόνια, δλδ 22-23 να τελειωσες, μετά αν βάλεις και τ θητεία φτάνεις 23-24... Άρα έχεις ένα χρόνο μόνο, άντε δύο να δηλώσεις Οβα και αν έχουν προκηρύξει. Όμως ΕΠΟΠ πριμοδοτούν πάρα πολύ πτυχία,proficiency, προϋπηρεσία έξω για την ειδικότητα που θέλουν. Πιστεύω πως με μια απλή σκέψη καταλαβαίνω πως θέλουν παιδιά με πτυχία και για να τ έχεις αυτά είναι δύσκολο να τα συνδυάσεις με Οβα. Οπότε σαφώς και βλέπεις το σύστημα πως αξιολογεί το θεσμό τον Οβα.
Στρατολογος
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 67

Δημοσίευση από Στρατολογος »

Καλό είναι να μην υποβαθμίζεται κανέναν εδώ μέσα γιατί και τα παιδιά έχουν 4 και 6 χρόνια υπηρεσίας και έχουν περάσει και αυτή κάποιες δυσκολίες και έχουν και αυτοί τα δικά τους
Eidikon apostolon
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 42

Δημοσίευση από Eidikon apostolon »

anonymous19970 έγραψε:Γιατι η πλειοψηφια των οβα ετσι ειναι βοσκοι απο τα χωραφια που εκαναν μια αιτηση και μπηκαν χωρις κανενα απολυτως κρητηριο
αυτή η βοσκοί που λες όμως μεγάλε έχουν μεγαλύτερη τεχνογνωσία πλέον στο επάγγελμα που θες να ακολουθήσεις... Δεν πα να έχεις και πτυχίο πυρινικου φυσικου
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 635

Δημοσίευση από Mark26 »

Εγώ προσωπικά δεν υποβαθμιζω κανέναν. Το ότι οι πιο πολλοί παλιά μπήκαν με απλά απολυτήριο ισχύει, όπως ισχύει ότι όσοι μπαίνουν τώρα όλο και κάτι θα σπουδάζουν. Επίσης επειδή δεν είχε ζήτηση ο θεσμός τους περνούσαν έτσι απλά στα αθλήματα και ας μην έπαιρναν τα πόδια τους. Ωστόσο υπάρχουν ικανοί οβα και ικανοί πολίτες για εποπ, όπως και άχρηστοι και στις 2 περιπτώσεις.

Εγώ προσωπικά αναφέρθηκα στα πτυχία, διότι δεν γίνεται να λες σε κάποιον που σπούδασε ότι διάλεξε τον εύκολο δρόμο. Αν ήταν εύκολος δρόμος οι σπουδές αει/τει και τα μεταπτυχιακά ας πηγαιναν όλοι.

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Ο, τι και αν λέμε εδώ ότι τεχνογνωσία και αν έχει κάποιος οβα κλπ αυτοί που θα μπουν είναι αυτοί που θα έχουν τα περισσότερα μόρια, τόσο απλο
Άβαταρ μέλους
Mortar
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 255

Δημοσίευση από Mortar »

Γιατί θεωρειτε χαμένα τα 6 χρόνια των ΟΒΑ; Έχουν σταθερό ωράριο, ένσημα, υγειονομική περίθαλψη και μισθό 840?, πολύ πιο πάνω από τον βασικό. Και μην ακούω την βλακεία ότι φεύγουν πολλά λεφτά στο σπίτι. Αν δεν θέλετε να νοικιάζατε, να μένετε μια ζωή με τους γονείς σας... Επίσης έχεις 40 άδειες τον χρόνο συν τα δυο γκρουπ των εορτών. Όποτε όταν αμείβεσαι και έχεις όλα τα αλλά που ανέφερα δεν είναι χαμένος χρόνος. Επίσης την καραμέλα που λέτε όλοι για τις υπηρεσίες ότι είναι ίδιες με των στρατιωτών, δεν έχετε ιδέα δυστυχώς. Δεν έχω δει στρατιώτη να κάνει υπαρχιφύλακα σε φυλάκιο και οδηγός επιφυλακής ή αρχιφύλακας πύλης. Επίσης ότι προφίλ δείξεις και οποία συμπεριφορά δώσεις αυτήν θα λάβεις... Όταν είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις σου και οι ανώτεροι σου είναι ευχαριστημένοι και σε ανταμείβουν κατάλληλα... Δεν α μιλάτε χωρίς να ξέρετε.

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Mortar, για κάποιον που έχει σπουδάσει σε αει και θέλει και μεταπτυχιακό, είναι χαμένος χρόνος οι οβα. Θα πήγαινα δηλαδή στον ασεπ ή στον ιδιωτικό τομέα και θα έλεγα πάρτε με έχω προϋπηρεσία οβα; Πουθενά δεν θα με βοηθούσε αυτή η προϋπηρεσία όσο και αν θέλω να μπω στρατό, απλά δεν κατάφερα μέσω πανελληνίων. Οπότε λόγω σπουδών δεν θα με βοηθούσε το να πάω οβα
Άβαταρ μέλους
anonymous19970
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 313

Δημοσίευση από anonymous19970 »

Eidikon apostolon έγραψε:
anonymous19970 έγραψε:Γιατι η πλειοψηφια των οβα ετσι ειναι βοσκοι απο τα χωραφια που εκαναν μια αιτηση και μπηκαν χωρις κανενα απολυτως κρητηριο
αυτή η βοσκοί που λες όμως μεγάλε έχουν μεγαλύτερη τεχνογνωσία πλέον στο επάγγελμα που θες να ακολουθήσεις... Δεν πα να έχεις και πτυχίο πυρινικου φυσικου
Ασε φιλε ειχα ζητησει βοηθεια απο εναν οβα να μου δειξει πως λυνεται το minimi ακομα ψαχνουμε το ελατηριοΕικόναΕικόνα

Άβαταρ μέλους
Mortar
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 255

Δημοσίευση από Mortar »

Ναι δεν αντιλέγω σε όσα λες. Ωστόσο μπορείς να συνδυάσεις και τα δυο. Να εισια ΟΒΑ δηλαδή, να έχεις πτυχίο ΑΕΙ. Να κανείς παράλληλα ένα Msc, μια ξένη γλώσσα και ό, τι άλλο χρειάζεται για να εμπλουτιστεί το CV.
Στρατολογος
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Mark φίλε μου μπερδεύεσαι σε αυτό θα πάρω θέση αν θα κάνεις ένα βιογραφικό και θα γράψεις Για παράδειγμα ήμουν μάγειρας 6 χρόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις με σύμβαση Είμαι σίγουρος για αυτό ότι πολλοί εργοδότες θα σε προτιμήσουν από κάποιον άλλον
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Πολλές σχολές αει-τει δεν μπορούν να συνδυαστούν με οβα γιατί θέλει συνέχεια παρακολούθηση. Οπότε και μετά αν μπει ο άλλος στο τρύπα κι διάβασμα αει κλπ και πάει για μεταπτυχιακό, δεν θα πάει οβα.

Επίσης άλλο να έχεις σπουδάσει μάγειρας και να δηλώσεις μετά προϋπηρεσία οβα μαγειρας (αν υπάρχει γιατί δεν ξέρω καθόλου), και άλλο να πας για καθηγητής σε σχολείο ή διοικητικός υπάλληλος σε δημόσιο ή σε νοσοκομειο και να πεις απλά ότι ήσουν οβα. Προφανώς δεν θα βοηθούσε πουθενά πάρα μόνο σε προκηρυξη που δεν πιστεύαμε ότι θα βγει οπότε δεν μπορούσαμε να στηριζομασταν μόνο σ αυτο

Eidikon apostolon
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 42

Δημοσίευση από Eidikon apostolon »

anonymous19970 έγραψε:
Ασε φιλε ειχα ζητησει βοηθεια απο εναν οβα να μου δειξει πως λυνεται το minimi ακομα ψαχνουμε το ελατηριοΕικόναΕικόνα

που ρε μεγάλε εγώ για ΕΔ σου μιλάω εκεί έχω εικόνες... Αλλου δεν ξέρω τι γίνεται
Στρατολογος
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Καλά έχεις ένα δίκιο σε αυτό αλλά Όσον αφορά για το τι δεν θα ξαναβγεί εγώ με πολλούς Nova που έχω συνεργαστεί και σε υπηρεσίες Δεν ξέρω από που το ξέρανε Ίσως έχουν τις άκρες τους δεν ξέρω τι να πω γνώριζαν ότι θα βγει προκήρυξη ΕΠΟΠ 20 21
Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 122

Δημοσίευση από re pate kala re »

anonymous19970 έγραψε:

Αδερφέ αμα δεις ΟΒΑ να κάνει λύση αρμολόγηση σε 50αρι τρεχα βλέπω να περνάει το ελατήριο από Κανα στομάχι

Άβαταρ μέλους
re pate kala re
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 122

Δημοσίευση από re pate kala re »

Mark26 έγραψε:Ο, τι και αν λέμε εδώ ότι τεχνογνωσία και αν έχει κάποιος οβα κλπ αυτοί που θα μπουν είναι αυτοί που θα έχουν τα περισσότερα μόρια, τόσο απλο

Τόση τεχνογνωσία στην ειδικότητα και τόση γνώση στη γενική στρατιωτικά μόρφωση που αμα τους πεις 20-1 θα σου πουν 19 και αμα τους πεις 20-2 18

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες