Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Γερόλυκος
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από Γερόλυκος »

George_Trls έγραψε:Οποιος δεν έχει συμφιλιωθεί με την ιδέα οτι δεν θα είναι σπίτι του, είναι το λιγότερο ανίκανος και ανώριμος. Θα αφήσετε γκομενες, γονείς, αδέρφια, κολλητους και θα ζησετε αλλη ζωή. Μην δηλώσει κάποιος με το σκεπτικό οτι θα παει στην πόλη του καποια στιγμή. Αυτη η στιγμή μπορεί να ειναι 20 χρόνια μετα κ αυτο παιζετε.

Φίλε με πρόλαβες, γτ νομίζεις ότι οι εβριτες θα πάνε στον Έβρο; Σε νησί θα τους στείλουν!

[/QUOTE

Ναι εάν όχι όλοι οι περισσότεροι και αυτό μόνο λόγο ειδικότητας Αεροπορία, Ναυτικό, Στρατό ξηράς π. Χ Αεροπορία στρατού ειδικά τμήματα ΕΤΑ, ΖΜΑΚ, κ. Τ. Λ Το ίδιο Ισχύει και για τους κατοίκους νησιών.

Dimi99
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 20

Δημοσίευση από Dimi99 »

Αμα εχεις μόνιμη κατοικία στον Έβρο. Δεν σε κουνάει κανείς. Υπάρχουν Πολλές ελλείψεις. Ποσο μαλλον αν παντρευτείς κιολας.
Άβαταρ μέλους
ΟΒΑ ΔΝΕΑΣ
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από ΟΒΑ ΔΝΕΑΣ »

Γι αυτο πρεπει να γινει σωστη επιλογη ειδικοτητας για την πρωτη τοποθετηση να υπαρχει ενα σπρωξιματακι. Κατα την διαρκεια της θητειας μου το 2015 ειχα βρει εποπ στα Hawk στο Καπανδριτι που απο το 2006 η μονες του μεταθεσεις ηταν εσωτερικες στα Hawk δηλαδη ειχε παει Κυμη, Αιγαλεω.

Η ΟΒΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΑΝΤΑ
Thyreyths
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 11

Δημοσίευση από Thyreyths »

2010 'Δ ΕΣΣΟ, ΚΔ/ Χ. Ε. Λ.

Περιττό ν'αναφέρω ότι περιπλανιέμαι χρόνια κάνωντας ''πολιτικά επαγγέλματα'' και δυστυχώς το ναι είσαι ένοπλος φρουρός σε πλοία, είναι μόνο για όσους αντέχουν την θάλασσα.

Ας μην τα πολυλογίσω, θα συμμετέχω επιτέλους στην προκήρυξη, μπήκα στα 28 τον Οκτώβρη και ασχολούμαι με το αντικείμενο και πρακτικά και θεωρητικά, διότι αυτό είναι το σωστό επάγγελμα για μένα.

α) Δεν παραπονιέμαι για τα μόρια των ΟΒΑ. Το γράφω για όσους το κάνουν. Δεν υφίσταται επιχείρημα που ν'αποδεικνύει, ότι οι ΟΒΑ δεν έχουν προτεραιότητα.

1. Έχουν προυπηρεσία.

2. Έχουν εμπειρία.

3. Είναι ήδη επαγγελματίες/ στελέχη.

Έχουν προτεραιότητα λόγω ικανότητας! Απλή λογική, μας αρέσει δεν μας αρέσει.

β) Προτεραιότητα, επιλογής στην προκήρυξη, έχουν επίσης, όσοι έχουν αντίστοιχη προυπηρεσία, στην αντίστοιχη ειδικότητα - Όπλο/ Σώμα. Λόγω ικανότητας. Είναι το στράτευμα και χρειάζεται στρατιωτικούς και γι αυτό όλα πρέπει να κρίνονται με βάση την αποτελεσματικότητά τους.

δ) Αν ξεκινήσεις προτού συμμετέχεις στην προκήρυξη, να μιλάς γι'αδικίες φίλε συμπολίτη ''άστο'' μην χαραμίζεις τον χρόνο σου, τζάμπα θα φας την θέση και θα κοπείς από μόνος σου, όταν συνειδητοποιήσεις που ακριβώς μπήκες. Εξ άλλου, αν ο στόχος σου είναι απλά το δημόσιο, κλάφτα, το στράτευμα δεν είναι δημόσιο. Είναι ένας χώρος, στον οποίον πρέπει να είσαι σε θέση, να εκτελέσεις άριστα, συγκεκριμένα πράγματα και είτε προορίζεσαι για το επάγγελμα, είτε όχι.

(Στον πόλεμο, κάθε οπλίτης, αποτελεί μια μονάδα, σε ένα λογιστικό σχέδιο, που αυξάνει συγκεκριμένα ποσοστά, αποτελεσματικότητας και επιτυχίας της έκβασης, μιας επιχείρησης.'Ενα - (μείων) όταν συνδυαστεί με άλλο - (μείων) αυξάνει την Χ - Ψ (μείωση) στο Χ - Ψ ζήτημα και επηρεάζει τις συνολικές δυνατότητες του στρατεύματος).

ε) Προσθέτω: Κανονικά, δεν θα πρεπε να λειτουργεί καν με μόρια η διαδικασία αλλά με ''προσόντα'' προυπηρεσίας/ εξειδίκευσης και εξετάσεις (ψυχοσωματικές) που θα κρίνουν το ''άτομο'' και τις ικανότητες του καθενός μας.

Χαίρομαι τουλάχιστον, που δεν έχουν αφεθεί στην τύχη των ''μορίων'' οι τεχνικές ειδικότητες. Τα κριτήρια γι'αυτές νομίζω είναι εξαιρετικά.

Το μόνο που δεν θέλω, είναι να μη μου φάει την θέση, κάποιος με ''χαρτιά'' χωρίς όμως προυπηρεσία στις Ειδικές Δυνάμεις. Αυτό νομίζω εξαρτάται από το αν θέλουμε οπλίτες, η απλά να πούμε ότι καλύψαμε θέσεις σε μια προκήρυξη για το θεαθήναι.

Τέλος, το ξαναλέω, δεν ήμουν και δεν είμαι ΟΒΑ, όμως οι ΟΒΑ, έχουν τα προσόντα και έτσι λοιπόν, έχουν την πρακτικώς, λογική και αυτονόητη, προτεραιότητα!

Ευχαριστώ

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Thyreyths την Σάβ Δεκ 12, 2020 2:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γερόλυκος
Posts in topic: 29

Δημοσίευση από Γερόλυκος »

Original21 έγραψε:
Γερόλυκος έγραψε:
Original21 έγραψε:Καλά αυτός που δεν θέλει να παει Έβρο, νομίζει ότι θα είναι σαν την εφορία ο στρατός να ξυνετε όλοι μέρα, ρε φίλε πήγαινε καλύτερα στην εφορία, ξέρετε τι γυρισε και μου είπε ένας γνωστός μου, σκέψου το καλά πριν κάνεις τα χαρτιά σου γτ δεν είναι 9 και 15 μήνες και απολύθηκες είναι ολόκληρη ζωή! Είναι χρόνια θα αντέξεις κάθε 2 χρόνια μετάθεση;

Πες στον φίλο σου ότι δεν ξέρει τι του γίνεται μετάθεση τουλάχιστον μετά από 10-15 αναλόγως ειδικότητας και εάν.

Γνωστός όχι φίλος, επίσης είναι μέσα στο στράτευμα και για να το διευκρινίσω μου είπε το λιγότερο κάθε δυό χρόνια! Επίσης όταν εγώ ήμουν ΔΕΑ μου είχε πει ένας ΕΜΘ ότι έπαιρνε μετάθεση κάθε 2-5 χρόνια στην αρχή!

Για τους ΕΜΘ μετά από 5-7 χρόνια στην αρχική μονάδα Μετάθεση στην συνέχεια κάθε 3-5 χρόνια Αν και οι περισσότεροι βολευτήκαν δεν ισχύει Το ίδιο όμως για τους ΕΠΟΠ Εύκολα μπορείς να δεις το τι γίνεται κάθε χρόνο όταν βγαίνουν οι μεταθέσεις φυσικά προσπαθούν να το διορθώσουν αλλά δύσκολα οι προσλήψεις γίνονται για μονάδες της ΑΣΔΕΝ και Δ' σώμα στρατού.

Air1998
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Air1998 »

Φίλε μου οι οβα δεν έχουν προτεραιότητα μην τρομάζετε τους πολίτες οι οποίοι είναι και η πλειοψηφία που αδικηθηκαν επειδή δεν έβγαζε τόσα χρόνια προκυρηξη και περίμεναν και κάποιοι όχι όλοι πέρασαν τα 28, οχι εγώ... επίσης οι οβα απλά περνούν μόρια όχι προτεραιότητα. επίσης ένας οβα ηλεκτρολόγος πχ που μπήκε με μια απλή εξετασουλα στο στρατιωτικο νοσοκομείο και μια αιτισουλα, τι δουλειά με έναν πολίτη ηλεκτρολογο από... πολυτεχνείο... με 6 χρόνια ένσημα. κλπ... χάχα αχα καμία ελπίδα ο οβα... καμία σύγκριση
epopPN2010
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 16

Δημοσίευση από epopPN2010 »

Διασωστης31 έγραψε:7 χρόνια είναι η πρώτη τοποθέτηση και μετά ξεκινάνε οι μεταθέσεις. Όχι ότι θα πάτε Αθήνα, από Έβρο Ξάνθη πχ.

Συγνώμη για την άκυρη παράθεση. Ανάκτηση κωδικού για παλιό λογαριασμό γινεται; Ευχαριστώ.

Air1998
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Air1998 »

Συμφωνούν και φίλοι μου οβα μαζί μου
Air1998
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Air1998 »

Αλλά δημόσια τι να ππυν
Dimi99
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Dimi99 »

Για Εκπαίδευση σε ποια μερη στέλνουν τους εποπ?
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 635

Δημοσίευση από Mark26 »

Φίλε thyreuth, λες ότι μπήκες 28 τον Οκτώμβριο. Του 92 είσαι ή του 93; Γιατι αν δεν αλλάξει το όριο ηλικίας, μόνο αν εισαι του 93 θα μπορείς, αν βγει δηλαδή Δεκέμβριο.
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 635

Δημοσίευση από Mark26 »

Dimi δεν ξέρω ακριβώς, αλλά έχω ακούσει και για Γρεβενά, Μεσολόγγι κλπ Είναι ανάλογα την ειδικοτητα

Original21
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 77

Δημοσίευση από Original21 »

Thyreyths έγραψε:2010 'Δ ΕΣΣΟ, ΚΔ/ Χ. Ε. Λ.

Περιττό ν'αναφέρω ότι περιπλανιέμαι χρόνια κάνωντας ''πολιτικά επαγγέλματα'' και δυστυχώς το ναι είσαι ένοπλος φρουρός σε πλοία, είναι μόνο για όσους αντέχουν την θάλασσα.

Ας μην τα πολυλογίσω, θα συμμετέχω επιτέλους στην προκήρυξη, μπήκα στα 28 τον Οκτώβρη και ασχολούμαι με το αντικείμενο και πρακτικά και θεωρητικά, διότι αυτό είναι το σωστό επάγγελμα για μένα.

α) Δεν παραπονιέμαι για τα μόρια των ΟΒΑ. Το γράφω για όσους το κάνουν. Δεν υφίσταται επιχείρημα που ν'αποδεικνύει, ότι οι ΟΒΑ δεν έχουν προτεραιότητα.

1. Έχουν προυπηρεσία.

2. Έχουν εμπειρία.

3. Είναι ήδη επαγγελματίες/ στελέχη.

Έχουν προτεραιότητα λόγω ικανότητας! Απλή λογική, μας αρέσει δεν μας αρέσει.

β) Προτεραιότητα, επιλογής στην προκήρυξη, έχουν επίσης, όσοι έχουν αντίστοιχη προυπηρεσία, στην αντίστοιχη ειδικότητα - Όπλο/ Σώμα. Λόγω ικανότητας. Είναι το στράτευμα και χρειάζεται στρατιωτικούς και γι αυτό όλα πρέπει να κρίνονται με βάση την αποτελεσματικότητά τους.

δ) Αν ξεκινήσεις προτού συμμετέχεις στην προκήρυξη, να μιλάς γι'αδικίες φίλε συμπολίτη ''άστο'' μην χαραμίζεις τον χρόνο σου, τζάμπα θα φας την θέση και θα κοπείς από μόνος σου, όταν συνειδητοποιήσεις που ακριβώς μπήκες. Εξ άλλου, αν ο στόχος σου είναι απλά το δημόσιο, κλάφτα, το στράτευμα δεν είναι δημόσιο. Είναι ένας χώρος, στον οποίον πρέπει να είσαι σε θέση, να εκτελέσεις άριστα, συγκεκριμένα πράγματα και είτε προορίζεσαι για το επάγγελμα, είτε όχι.

(Στον πόλεμο, κάθε οπλίτης, αποτελεί μια μονάδα, σε ένα λογιστικό σχέδιο, που αυξάνει συγκεκριμένα ποσοστά, αποτελεσματικότητας και επιτυχίας της έκβασης, μιας επιχείρησης.'Ενα - (μείων) όταν συνδυαστεί με άλλο - (μείων) αυξάνει την Χ - Ψ (μείωση) στο Χ - Ψ ζήτημα και επηρεάζει τις συνολικές δυνατότητες του στρατεύματος).

ε) Προσθέτω: Κανονικά, δεν θα πρεπε να λειτουργεί καν με μόρια η διαδικασία αλλά με ''προσόντα'' προυπηρεσίας/ εξειδίκευσης και εξετάσεις (ψυχοσωματικές) που θα κρίνουν το ''άτομο'' και τις ικανότητες του καθενός μας.

Χαίρομαι τουλάχιστον, που δεν έχουν αφεθεί στην τύχη των ''μορίων'' οι τεχνικές ειδικότητες. Τα κριτήρια γι'αυτές νομίζω είναι εξαιρετικά.

Το μόνο που δεν θέλω, είναι να μη μου φάει την θέση, κάποιος με ''χαρτιά'' χωρίς όμως προυπηρεσία στις Ειδικές Δυνάμεις. Αυτό νομίζω εξαρτάται από το αν θέλουμε οπλίτες, η απλά να πούμε ότι καλύψαμε θέσεις σε μια προκήρυξη για το θεαθήναι.

Τέλος, το ξαναλέω, δεν ήμουν και δεν είμαι ΟΒΑ, όμως οι ΟΒΑ, έχουν τα προσόντα και έτσι λοιπόν, έχουν την πρακτικώς, λογική και αυτονόητη, προτεραιότητα!

Ευχαριστώ

Φίλε μου για να είσαι ένοπλος φρουρός στα καράβια δλδ μαρι τάιμ, έχεις περάσει από ΙΕΚ κλπ

Και εγώ ασχολουμαι με το θέμα της ασφάλειας ΙΕΚ πιστοποίηση κλπ! Αν δεν περασω αυτό σκέφτομαι να κάνω να παω ένοπλος φρουρός!

Άβαταρ μέλους
Pyr
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 146

Δημοσίευση από Pyr »

Air1998 έγραψε:Φίλε μου οι οβα δεν έχουν προτεραιότητα μην τρομάζετε τους πολίτες οι οποίοι είναι και η πλειοψηφία που αδικηθηκαν επειδή δεν έβγαζε τόσα χρόνια προκυρηξη και περίμεναν και κάποιοι όχι όλοι πέρασαν τα 28, οχι εγώ... Επίσης οι οβα απλά περνούν μόρια όχι προτεραιότητα. Επίσης ένας οβα ηλεκτρολόγος πχ που μπήκε με μια απλή εξετασουλα στο στρατιωτικο νοσοκομείο και μια αιτισουλα, τι δουλειά με έναν πολίτη ηλεκτρολογο από... Πολυτεχνείο... Με 6 χρόνια ένσημα. Κλπ... Χάχα αχα καμία ελπίδα ο οβα... Καμία σύγκριση

μάθε ελληνικά πρώτα κ έλα να μας πείς τι ακριβώς θέλεις να μας πείς.

Dimi99
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Δημοσίευση από Dimi99 »

Γρεβενα μπορούμε να μάθουμε τι ειδικοτητα παει; Έχω νοικιασμένο σπιτι γιατι σπουδάζω. Αν ειναι να το κρατησω 🤣🤣
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης