Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
XristosMP
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 508

Δημοσίευση από XristosMP »

Λευτερη και Navy φαινεται οτι το λατρευετε οπως κι εγω οπως και πολλα παιδια. Ευχαριτω για τα καλα λογια ευχομαι να πανε ολα καλα και να τα πουμε ειτε στο ΚΕΑΠ ειτε σε κανα καραβι με τον Navy !
Άβαταρ μέλους
Kz90
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 22

Δημοσίευση από Kz90 »

Μην νομίζετε ότι όλοι οι ΟΒΑ θέλουν να δηλώσουν ΕΠΟΠ και δύσκολα θα μοριοδοτηθούν οι ΟΒΑ του 20. Υπομονη μέχρι τα Χριστούγεννα. Μακάρι να μπει ο χρόνος καλά για όλους μας

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 635

Δημοσίευση από Mark26 »

George νομίζω κάνεις λάθος για τον δείκτη μάζας σώματος. Πάντα έπρεπε να είσαι σε συγκεκριμένα όρια στο ύψος πχ πάνω από 1,65 και στα κιλά ανάλογα το ύψος.

Οπότε gpeppas αν έχεις θέμα με το βάρος σου, χάνεις κιλά για να είσαι στο επιτρεπτό δείκτη μάζας σώματος, αλλιώς κοβεσαι. Αν κάνω λάθος διορθώστε με

Commando 2018
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από Commando 2018 »

Δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Πρώτα θα μπουν οι ΟΒΑ που έχουν φάει τόσα χρόνια το σκατό και μετά οι υπόλοιποι... Αν και είναι έτοιμη να στελεχώσουν το στράτευμα από έναν πολίτη που αυτή την στιγμή κάθεται στον καναπέ του σπιτιού του και θέλει να φάει την θέση ενός ΟΒΑ... Παράλληλα τους συμφέρει να πάρει τους ΟΒΑ γιατί είναι Ίδη έτοιμη χωρίς να τους κάνει πάλι εκπαίδευση μεγάλη... Και επίσης το όριο ηλικίας θα αυξηθεί μόνο για τους ΟΒΑ γιατί έχουν μπει Ίδη και πιάνονται τα χρόνια υπηρεσίας τους από τότε που μπήκαν
XristosMP
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 508

Δημοσίευση από XristosMP »

Φιλε μου αν δεν εχει πτυχιο ο οβα οπως στο Π. Ν που ζηταει σε ολες ειναι εξω οσο εκπαιδευμενος και αν ειναι οποτε μην εισαι απολυτος. Επισης αν σου σκασει ο αλλος με ΑΕΙ πολυτεκνια ΔΕΑ ειδικων δυναμεων 1-2 γλωσσες παει περιπατο η εκπαιδευση και τα χρονια του οβα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος XristosMP την Παρ Δεκ 04, 2020 12:23 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 153

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Το 17 μπήκαν οβα με όριο 1986. Αρα φέτος αν σκέφτονται στο υπουργείο αυτό με τα χρόνια υπηρεσίας, το όριο πρέπει να είναι 1989, για πολίτες.

Απλά μαθηματικά.

Hlias77
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 93

Δημοσίευση από Hlias77 »

Commando 2018 έγραψε:Δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο νομίζετε. Πρώτα θα μπουν οι ΟΒΑ που έχουν φάει τόσα χρόνια το σκατό και μετά οι υπόλοιποι... Αν και είναι έτοιμη να στελεχώσουν το στράτευμα από έναν πολίτη που αυτή την στιγμή κάθεται στον καναπέ του σπιτιού του και θέλει να φάει την θέση ενός ΟΒΑ... Παράλληλα τους συμφέρει να πάρει τους ΟΒΑ γιατί είναι Ίδη έτοιμη χωρίς να τους κάνει πάλι εκπαίδευση μεγάλη... Και επίσης το όριο ηλικίας θα αυξηθεί μόνο για τους ΟΒΑ γιατί έχουν μπει Ίδη και πιάνονται τα χρόνια υπηρεσίας τους από τότε που μπήκαν

Θα μπουν αυτοί που έχουν τα περισσότερα μόρια είτε είναι πολίτης είτε ΟΒΑ.

Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 347

Δημοσίευση από George_Trls »

Υπάρχει στην προκήρυξη και αναφέρει τοπαρακάτω, αλλα εχω διαβάσει μεσα στο φόρουμ ότι δεν δίνουν βάση, πρέπει ναι είναι εμφανές το πρόβλημα για να σε κόψουν
οι υποψηφιοι για να κριθουν Ι1 πρεπει να εχουν σωματικο βαρος μεχρι 2/10 απο το φυσιολογικο, ενω για να κριθουν Ι2 πρεπει να εχουν σωματικο βαρος απο 2/10 εως 3/10 πανω απο το φυσιολογικο.
το φυσιολογικο βαρος εκφραζεται σε κιλα και ισουται με το αναστημα σε εκατοστα μειον 100. Για τις γυναικες το φυσιολογικο βαρος μειωνεται κατα 15%.

Άβαταρ μέλους
Kz90
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 22

Δημοσίευση από Kz90 »

Δεν είπε κανείς ότι είναι εύκολο, σε δύο μονάδες των Ε. Δ. Που έχω επαφή το ενδιαφέρον για την προκήρυξη από μεριάς ΟΒΑ δεν αγγίζει το 50%. Μη ξεχνάς ότι οι περισσότεροι ΟΒΑ υπηρετούν κοντά στον τόπο κατοικίας τους και πολλοί έχουν δεύτερες δουλειές, δεν μπήκαν όλοι με την προοπτική καριέρας στο στράτευμα. Τώρα το τι εκπαίδευση έχει ο κάθε υποψήφιος ατομικά και το αν κάθεται στον καναπέ του περιμένοντας να φάει τη θέση κάποιου ΟΒΑ δε το σχολιάζω.
Commando 2018
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Όσα πτυχία και να έχεις δεν τους ενδιαφέρει αυτό... Δεν θέλει επιστήμονες. Δεν ειναι αυτο οι ΕΠΟΠ. Είναι η λατζα του Στρατεύματος. Σκουπιδιαρα χωρτοκοπτικα και άλλα διάφορα εκεί έχεις πτυχίο; Θα πάρεις μεταπτυχιακό όταν μπεις αν δεν έχεις αν μπεις στο νησί η στον Έβρο που θα πας
Άβαταρ μέλους
ArmyOfficer
Posts in topic: 73

Δημοσίευση από ArmyOfficer »

Έχω δύο φίλους ΟΒΑ που μπήκαν Ε. Δ. Και δεν έχουν πτυχίο ΑΕΙ-ΤΕΙ-ΙΕΚ και έχω και άλλους 3 που είναι στον Έβρο και δεν είναι καν πτυχιούχοι... Τι θέλετε να μου πείτε ότι θα περάσουν οι ΟΒΑ π. Χ. Έναν πτυχιούχο με πολλά δικαιολογητικά;

Έχω πάει φαντάρος υπηρέτησα 9μηνο στις Φέρρες Έβρου και ξέρω πως είναι ο πραγματικός στρατός.Είμαι πτυχιούχος ΤΕΙ και μου άρεσε ο στρατός.(δεν πέρασα στις πανελλήνιες στις στρατιωτικές σχολές)

Απλά όποιος έχει όνειρα ποτέ δεν είναι αργά.

Απλά θέλω να πω ότι επειδή θα υπάρχει ανταγωνισμός, πολλοί ΟΒΑ μπορεί να κοπούν λόγω μοριοδότησης και πολλοί άλλοι πτυχιούχοι μπορεί να κοπούν λόγω αθλημάτων...

Commando 2018
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Αυτόν που δεν έχει πτυχίο θα πάρει γιατί ο άλλος με τα πτυχία και τα μεταπτυχιακα θα παραιτηθεί όταν θα καταλάβει ότι μπήκε για να κάνει την λατζα, και θα τον έχουν χειρότερα από φαντάρο... Γιατί αυτό σημαίνει ΕΠΟΠ... Για καριέρα είναι οι σχολές. Τα έχετε μπέρδεψει αλλά θα καταλάβετε την ημέρα της παραίτησης αν μπείτε
Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 347

Δημοσίευση από George_Trls »

Κομάντο δεν χρειάζεται να ζηλευεις τόσο. Κατάλαβαμε οτι δεν έχεις πτυχίο στα χέρια σου, ελπίζω όμως να περάσεις και συ αφού τοσο το θες.
Άβαταρ μέλους
ale3andros12
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 144

Δημοσίευση από ale3andros12 »

Καλα κομαντο ασε τον οαθενα να κανει οτι θελει δεν θα κλαψω για τους οβα η προκηρυξη τους ελεγε 3 και 3 χρονια και μετα σπιτακι τους το οτι προσπαθεις να μας πεισεις οτι αξιζουν να μπουν εποπ με ξεπερναει αντε σε λιο θα μας βγαλεις τους οβα οτι ειναι κομαντα ασε μας ρε φιλε.
Commando 2018
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Απλά σας τα λέω για να σας ξυπνήσω 3 χρόνια ΟΒΑ πτυχίο πολύτεκνος αγγλικά Και απολυτήριο 17 δεν έχω ανάγκη. Αλλά να ξέρετε κάποια πράγματα να μην πετάτε στα σύννεφα γτ η προσγείωση θα είναι δύσκολη...
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες