Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος
Posts in topic: 887

Δημοσίευση από Lefteris 2αμαλ »

D.Y.K έγραψε:Σίγουρα έτσι είναι.Ανάλογα φυσικά και με την επαφή που έχει ο καθένας με το άθλημα.

Εγώ απέχω χρόνια, γι'αυτό ψάχνω κάτι εύκολο και σχετικά γρήγορο γιατί πλέον λόγω ηλικίας, ούτε έχω την διάθεση, ούτε την διαύγεια για τρέλες.

Εσύ ποιο έδωσες;

Αν θυμαμαι καλα το Michigan ηταν, οταν μπορεσω και παω στο πατρικο μου θα το τσεκαρω και 100%.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Παρ Νοέμ 27, 2020 8:01 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Κατά τα άλλα, υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες πιστοποιητικών Γ2 για την Άριστη Γνώση της Αγγλικής.

1. Τα "Proficiency" που δίνονται 2-3 φορές το χρόνο, συνήθως Μάιο και Δεκέμβριο (π. Χ. Το LRN, Cambridge, Michigan, ESB, NOCN, MSU, ΚΠΓ) και αυτά που δίνονται κάθε μήνα, όπως το το IELTS.

2. Τα διαβαθμισμένα, που σου δίνουν επίπεδο B2,C1 &C2 όπως το IELTS Ανάλογα με το πώς θα γράψεις, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά, που είτε το περνάς στο συγκεκριμένο επίπεδο, είτε αποτυγχάνεις, π. Χ. Το ECPE Michigan.

3. Αυτά που σε ενημερώνουν για ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ύλη που πρέπει να μελετήσεις. Υπάρχουν Proficiency, Π. Χ. Το LRN C2 Που σου δίνει εκ των προτέρων, μια λίστα με 10-12 θέματα προφορικών, ένα εκ των οποίων μπαίνει στο speaking.

4. Υπάρχει και μια ειδική κατηγορία πτυχίων Proficiency, όπως π. Χ. Το NOCN Που σου επιτρέπει να κρατήσεις το paper στο οποίο πέτυχες και να δώσεις ξανά μόνο το paper που δεν πέρασες.

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Με λιγα λογια πας στο LRN ΔΥΚ, αλλα και αυτο αν θες καλα αποτελεσματα και σιγουρα θες τουλαχιστον 6-8 μηνες, αναλογα και ποσο καλα χειριζεσαι και τα αγγλικα αυτη τη στιγμη.
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 255

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ήσουν πλήρως κατατοπιστικός. Σε ευχαριστώ πολύ.

Μάλλον θα κινηθώ προς το LRN μιας και μου το προτείνετε αρκετοί.

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Ε, τοσα χρονια βοηθας ατομα εδω μεσα, καιρος να βοηθησουμε και εμεις εσενα χεχε.

Προσπαθησε το ναι, ισως να κανεις και λιγοτερους μηνες διοτι ειναι καθαρα το ποσο γρηγορα αντιλαμβανεται καποιος την αγγλικη γλωσσα μετα απο χρονια αδρανειας.
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 635

Δημοσίευση από Mark26 »

Dyk, δες είτε Lrn είτε tie.

Ομως να σε ρωτήσω αν ξέρεις αν και δεν είναι για μένα αυτό. Αν κάποιος έχει δώσει για το αντίστοιχο του Lower στα γαλλικα, και έχει απλα την βεβαίωση ότι πέρασε τις εξετασεις και επειδη δεν του έχουν στείλει το χαρτί ακόμη, μπορεί να δώσει με την βεβαίωση σωστά;

Άβαταρ μέλους
nikos521
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 15

Δημοσίευση από nikos521 »

Για όσους σκέφτεστε για proficiency Δώστε το LRN παιδιά και εγώ αυτό έδωσα πέρυσι είναι και λίγο πιο βατό από τα Υπόλοιπα Και εννοείται πως αναγνωρίζεται παντού.
Άβαταρ μέλους
papadopoulos1988
Λοχαγός
Λοχαγός
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από papadopoulos1988 »

D.Y.K έγραψε:Ήσουν πλήρως κατατοπιστικός.Σε ευχαριστώ πολύ.

Μάλλον θα κινηθώ προς το LRN μιας και μου το προτείνετε αρκετοί.

Για δες και αυτό: Εξέταση C2 80 ευρώ,online και σε 3 μέρες τα αποτελέσματα.

https://www.languagecert.org/gr?gclid=EAIaIQobChMIm_ibifui7QIVhbp3Ch1PGg88EAAYASAAEgJwkvD_BwE

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Αυτο για τις 3 μερες που λες, λογικα θα απευθυνεται για ατομα που τα αγγλικα τα εχουν φρεσκα και ολιγον τι τα παιζουν στα δαχτυλα. Διοτι δεν νομιζω καποιος που ειχε χρονια να διαβασει ή να δωσει καποιο πτυχιο αγγλικων, να μπορεσει σε 3 μερες να δωσει για C2 διοτι η αποτυχια θα ειναι 100%.
Εκτος αν δεν καταλαβα εγω κατι, οποτε με συγχωρεις Παπαδοπουλε προκαταβολικα.
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Ξέρει κάποιος να μου απαντήσει τι γίνεται σε περίπτωση που έχουμε επιτύχει στις εξετάσεις για το πτυχίο επιπέδου Lower στα γαλλικα, αλλά έχουμε την βεβαίωση ότι επιτυχαμε (διοτι δεν μας έχει σταλεί ακόμη το πτυχίο); Νομίζω μπορεί να καταθέσεις την βεβαίωση και είσαι οκ.

Αυτο καταλαβαίνω και από το φεκ του ναυτικού Που έλεγαν αυτο: Η γνώση της Αγγλικής γλώσσας, καθώς και το επίπεδο αυτής (άριστη T2/C2, πολύ καλή PI/C1 και καλή Β2),

αποδεικνύεται με κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας, κατά τα οριζόμενα στον ν.2740/1999 (Α΄186) ή με τίτλους

ή πιστοποιητικά τα οποία χορηγούνται από φορείς που πιστοποιούνται από τον αρμόδιο φορέα πιστοποίησης

γλωσσομάθειας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Lefteris 2αμαλ
Αντιστράτηγος
Αντιστράτηγος

Δεν ξερω συγκεκριμενα για ΕΠΟΠ, αλλα φιλαρακι μου καλο που μπηκε στους Ειδικους Φρουρους το 19 ειχε ακριβως το ιδιο προβλημα με εσενα και εφοσον εδειξε την βεβαιωση του μετρησαν κανονικα τα μορια (του ειπαν επισης ομως οταν εχει το χαρτι στα χερια του να το προσκομισει ταχυδρομικα) .
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Σας καλύπτει η βεβαίωση, ναι. Θα πρέπει άμεσα όμως να προσκομίσετε το πτυχίο στην υπηρεσία όταν το πάρετε στα χέρια σας διότι μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόβλημα.

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Ευχαριστώ πολύ Lefteri. Δεν το ρωτάω για εμένα αλλά για φίλο. Ξέρω πως στον ασεπ γίνεται αυτό. Οπότε βάση και του φεκ στο ναυτικό όπως έγραψα πριν, νομίζω γίνεται. Το λέει άλλωστε τίτλο ή πιστοποιητικό. Κάτι τελευταίο μόνο για να μην σε κουράζω, ο φίλος σου το μετέφρασε και το επικύρωσε το χαρτί της βεβαίωσης η το έστειλε έτσι απλά; Στον ασεπ πχ το θέλουν επικυρωμένο και πιο παλιά ήθελαν και μετάφραση.
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Ευχαριστώ Dyk!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

papadopoulos1988 έγραψε:

Για δες και αυτό: Εξέταση C2 80 ευρώ,online και σε 3 μέρες τα αποτελέσματα.

https://www.languagecert.org/gr?gclid=EAIaIQobChMIm_ibifui7QIVhbp3Ch1PGg88EAAYASAAEgJwkvD_BwE

Σ'ευχαριστώ παπ.

Θα το τσεκάρω και αυτό αν και μάλλον κλίνω προς το LRN.

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης