Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
BilD
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από BilD »

Παιδιά έχω μπερδευτεί με τις ηλικίες για την προκήρυξη εποπ! Έχει ανακοινωθεί κάτι για τις ηλικίες;
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 635

Δημοσίευση από Mark26 »

Dyk λες δηλαδή να έχουν μπει όλοι στις θέσεις τους μετά τον Μάιο ή όπως λένε διαδικασίες fast track και να δούμε τίποτα προσλήψεις καλό Μάρτιο, αντε το πολύ Απρίλιο; !
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Bild, αν δεν αλλάξει κάτι είναι 18-28 (να μην έχεις γίνει δηλαδή 28). Το 31 που είδες ήταν εισήγηση των ιβα και των επιτελειων. Ο υπουργός όπως είπαμε τις προάλλες έλεγε 28ετων. Τωρα θα δούμε. Υπομονή φίλε αφού βγαίνει Δεκέμβριο η προκήρυξη
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

*Οβα
Tzotzos.o.palios
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Tzotzos.o.palios »

Επειδή το γνωρίζω καλα το θέμα από άποψη ευρωπαϊκού δικαίου. Το να υπάρχουν διαφορετικές ηλικίες είναι αντίθετο στην ευρωπαϊκή χάρτα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οποτε τα όρια ηλικίας θα είναι κοινά για όλους. Αν αλλάξει δηλαδή που είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα αλλάξει, τότε θα αλλάξει για όλους και όχι μόνο για τους οβα
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 153

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Τα site έχουν μπερδευτεί, έχουν διαβάσει λάθος την πρόταση της ΠΟΕΣ /επιτελείων.Προτείνουν να μην έχεις συμπληρώσει το 31ο, δηλαδή 30, για τους πολίτες. Και για τους Οβα που υπηρετούν άνευ ορίου ηλικίας.

Γιατί και 30 να πάει για όλους, τους πετάει έξω. Υπάρχουν οβα μέχρι 35 ενώ το 2017 τους προσέλαβαν με όριο 32.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Diasostis31 την Τετ Νοέμ 25, 2020 11:50 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Δεν νομίζω να αλλάξει ούτε στα 30, βάση δηλαδή τα λεγόμενα του υπουργου. Τώρα θα δείξει απλά υπομονή μέχρι τον Δεκέμβριο παίδες. Απλά ειδικά να πάει 35 το κόβω αδύνατο. Ξαναλέω. Μην παρεξηγηθώ. Το λέω βάση των λεγόμενων του υπουργου

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Όπως λέει και ο tzotzos, αν αλλάξει κάτι θα είναι κοινό για όλους. Ειδικά αυτό το άνευ ορίου ηλικίας, δεν γίνεται να μπει κάποιος χωρίς όριο ηλικίας. Είναι λογικά αντισυνταγματικη τέτοια διάκριση ή όπως το λέει καλύτερα ο φίλος από πάνω, είναι αντίθετο στα ανθρώπινα δικαιώματα. Έτσι πιστεύω δηλαδή
Epe21
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από Epe21 »

Για το όριο ηλικίας έχουν ακουστεί πολλά μένει μόνο να δούμε τι θα γίνει. Αν και το 28 μου φαίνονται το μέγιστο λογικό. Επίσης παντού στο ίντερνετ λένε για αρχές του χρόνου. Δεν λέω ότι είναι έμπιστες οι πηγές αλλά κάθε φορά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κάτι για ΕΠΟΠ η ΟΒΑ έβγαινε βρώμα πιο πριν στο ίντερνετ και λίγο πολύ το περιμέναμε. Οπότε πιστεύω πως είναι κοντά. Τώρα για τα κριτήρια δεν ξέρω αν θα είναι ίδια με το 2009 δεν θα μου φαινόταν παράξενο να έμεναν ίδια η να έμοιαζε η προκήρυξη σαν αυτή των ειδικών φρουρών.
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 153

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού ξεσηκωθηκαν ΠΟΕς, επιτελεία και αρχηγός. Ακόμα και ο υφυπουργός Στεφανής θέλει να ανέβει το όριο.

Για να το πω αλλιώς οι ενστολοι είναι υπέρ της αύξησης, η πολιτική ηγεσία (η ΝΔ δηλαδή) φαίνεται να είναι κατά προς το παρόν.

Αν δεν περάσουν οι προτάσεις τους, αλλάζουν πολιτικό στρατόπεδο στις επόμενες εκλογές, μαζί με 3.000 οβα που θα υπηρετούν ακόμα και θα ελπίζουν να αλλάξει κάτι με άλλη κυβέρνηση.

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Αντικειμενικα μιλώντας όμως, αν μείνει η ΝΔ σε όλη την τετραετή θητεία της και μετά η δεν γίνουν προσλήψεις εποπ η έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 30 κάποιοι τι θα γίνει; Δεν λέω ότι είναι σωστό ή λάθος, αλλά δεν νομίζω τόσα χρόνια να λένε για την ηλικία των ΕΠΟΠ, ο υπουργός να είναι κάθετος κλπ και ξαφνικά δηλαδή να το πάνε 32-35. Οσο για τα στρατόπεδα που λες, η κυβέρνηση κάνει ότι θέλει. Τόσα χρόνια επιτελεία, οβα κλπ κάνανε φώναζαν για προσλήψεις, ζητούσαν πράγματα και δεν έγινε απολύτως τίποτα. Γραμμένους μας έχουν γενικότερα ασε
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 255

Δημοσίευση από D.Y.K »

Mortar έγραψε:

ΔΥΚ έχεις ακούσει κάτι σχετικό με αυτό που λέω ; Ευχαριστώ

Δεν έχω σχετική ενημέρωση για κάτι τέτοιο.

Αρκετά πρακτικό ωστόσο ακούγεται.

Καθόλου απίθανο να υλοποιηθεί.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 255

Δημοσίευση από D.Y.K »

Mark26 έγραψε:

Dyk λες δηλαδή να έχουν μπει όλοι στις θέσεις τους μετά τον Μάιο ή όπως λένε διαδικασίες fast track και να δούμε τίποτα προσλήψεις καλό Μάρτιο, αντε το πολύ Απρίλιο;

Το ΓΕΕΘΑ πιέζει πολύ προς αυτή την κατεύθυνση και η κυβέρνηση δείχνει και αυτή πρόθυμη να το υλοποιήσει.

ΦΕΚ κατά 90% τον Δεκέμβριο εκτός απροόπτου.

Mark26
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από Mark26 »

Ρε Dyk ευχαριστώ πολύ. Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο μιας και το συζητάγαμε χτες. Τα αθληματα πόσο καιρό έχουμε για να τα δώσουμε; Νόμιζαν ότι είχαμε κάνα δίμηνο περιθώριο, χτες ένα παιδί είπε αθλήματα μετά από 5 μήνες και η όλη διαδικασία ήταν κάνα 8μηνο και τώρα λέμε για αρχές του χρόνου προσλήψεις. Πως δηλαδή θα γίνουν τόσο σύντομα προσλήψεις αν μόνο τα αθληματα τα δίνεις τόσο καιρό μετά;
ChiefCon
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από ChiefCon »

Καλησπέρα σε όλους.
Πριν αρκετά χρόνια είχα δηλώσει τα χαρτιά μου για ΕΠΟΠ στις ΕΔ χωρίς επιτυχία δυστυχώς.

Είχα φτάσει μέχρι τα αθλήματα. Ποτέ δεν έμαθα γιατί δεν πέρασα στους επιλαχόντες.

Σήμερα είμαι πλέον 30 ετών και θα ήθελα πολύ να υπηρετήσω τη πατρίδα μου ως μόνιμος στρατιώτης.

Διάβασα αυτό:

Παράλληλα, προτάθηκε η τροποποίηση του ορίου ηλικίας όσων ΟΒΑ επιθυμούν να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι στο θεσμό των ΕΠΟΠ (31ο αντί 28ο έτος), αλλά και επιπλέον μοριοδότηση για την επιλογή τους ως ΕΠΟΠ. Με την ρύθμιση αυτή, οι ΕΔ κερδίζουν την ένταξη στον υπ' όψη θεσμό προσωπικού το οποίο είναι ήδη εκπαιδευμένο και επιχειρησιακά έτοιμο.

Σημαίνει πως θα Μπορώ να κάνω τα χαρτιά μου για να καταταγώ ως ΕΠΟΠ; Η αφορά μόνο τους ΟΒΑ;

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες