Προκήρυξη ΕΠΟΠ στο Στρατό Ξηράς (2021)
Ναι και που έχουμε 2020 και όχι 2009 τι διαφορά; Με εμένα γιατί τα έβαλες; Και άλλοι το ίδιο σου απαντήσανε.
Βάση της προκήρυξης της τελευταίας
μιλάμε όλοι.
Αλλά δεν το κόβω να αλλάζει το όριο ηλικίας, δεν φάνηκε άλλωστε να λέει κάτι τέτοιο ο υπουργός.
μιλάμε όλοι.
Αλλά δεν το κόβω να αλλάζει το όριο ηλικίας, δεν φάνηκε άλλωστε να λέει κάτι τέτοιο ο υπουργός.
Mark26 έγραψε:Ναι και που έχουμε 2020 και όχι 2009 τι διαφορά; Με εμένα γιατί τα έβαλες; Και άλλοι το ίδιο σου απαντήσανε.
μιλάμε όλοι.
Γιατί να τα βάλω διαφωνία έχουμε.
Θα φανεί σύντομα καλή συνέχεια τα λέμε παλικάρια.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 9
Καλησπέρα, είμαι Οβα ειδικών δυνάμεων εδώ και 3.5 χρόνια. Είμαι στο όριο ηλικίας 25 ετών.
Με πτυχίο αγγλικών Β2, πτυχίο 5 ενότητες σε H/Y. Πτυχίο σεκιουριτι, απολυτήριο λυκείου, έγγαμος με παιδί.
Θεωρείται πως είναι δίκαιο να μπει ένας άσχετος με το στρατό κ τις ειδικές δυνάμεις, σαν Εποπ και να μην μπω εγώ. Που έχω σταξει αίμα ιδρώτα κ κόπο ατελείωτο τα τελευταία χρόνια; Που στην μονάδα μου, οι υποχρεώσεις τα καθήκοντα που έχουμε οριστεί είναι συναφή με καθήκοντα εποπ με 10 χρόνια υπηρεσία; Νομίζει κάποιος πως συμφέρει την υπηρεσία να πάρει έναν άλλον επειδή μπορεί να έχει πτυχίο ΤΕΙ ζαμπονοκοπτικης αντί να κρατήσει εμένα και να με κάνει ΕΠΟΠ; Που ήδη έχω εμπειρία, ήδη έχω γνώσεις πάνω σε απαιτητικη ειδικότητα, διπλώματα στρατιωτικών οχημάτων, σχολεία ειδικών δυνάμεων, συμμετοχές σε ασκήσεις του ΝΆΤΟ εντός και εκτός Ελλάδας... Για κάποιον που ξέρει από στρατό Θα καταλάβει πως δεν παίζει να πάρει κάποιον άλλον εκτός από μένα και αντίστοιχους συναδέλφους οβα πάρα ελάχιστα άτομα κ αυτά στ πεζικο... Γιατί πολύ απλά εδώ και σχεδόν 4 χρόνια, και Παραπάνω αν βάλεις κ θητεία στις ειδικές δυνάμεις τους έχουμε κοστίσει σε εκπαίδευση.
Για κάποιον π απλά έκανε θητεία, με ατελείωτη σκοπιά αγγαρεία και δεν ξέρει από θέματα στελεχών κλπ. Όλα αυτά που λέω θα του φανούν κινέζικα και θα συνεχίσει να λέει τα δικά του πως θα κατουρησει Οβα κ θα τους πάρει την θέση επειδή έχει μόρια από ένα ΤΕΙ...
Με πτυχίο αγγλικών Β2, πτυχίο 5 ενότητες σε H/Y. Πτυχίο σεκιουριτι, απολυτήριο λυκείου, έγγαμος με παιδί.
Θεωρείται πως είναι δίκαιο να μπει ένας άσχετος με το στρατό κ τις ειδικές δυνάμεις, σαν Εποπ και να μην μπω εγώ. Που έχω σταξει αίμα ιδρώτα κ κόπο ατελείωτο τα τελευταία χρόνια; Που στην μονάδα μου, οι υποχρεώσεις τα καθήκοντα που έχουμε οριστεί είναι συναφή με καθήκοντα εποπ με 10 χρόνια υπηρεσία; Νομίζει κάποιος πως συμφέρει την υπηρεσία να πάρει έναν άλλον επειδή μπορεί να έχει πτυχίο ΤΕΙ ζαμπονοκοπτικης αντί να κρατήσει εμένα και να με κάνει ΕΠΟΠ; Που ήδη έχω εμπειρία, ήδη έχω γνώσεις πάνω σε απαιτητικη ειδικότητα, διπλώματα στρατιωτικών οχημάτων, σχολεία ειδικών δυνάμεων, συμμετοχές σε ασκήσεις του ΝΆΤΟ εντός και εκτός Ελλάδας... Για κάποιον που ξέρει από στρατό Θα καταλάβει πως δεν παίζει να πάρει κάποιον άλλον εκτός από μένα και αντίστοιχους συναδέλφους οβα πάρα ελάχιστα άτομα κ αυτά στ πεζικο... Γιατί πολύ απλά εδώ και σχεδόν 4 χρόνια, και Παραπάνω αν βάλεις κ θητεία στις ειδικές δυνάμεις τους έχουμε κοστίσει σε εκπαίδευση.
Για κάποιον π απλά έκανε θητεία, με ατελείωτη σκοπιά αγγαρεία και δεν ξέρει από θέματα στελεχών κλπ. Όλα αυτά που λέω θα του φανούν κινέζικα και θα συνεχίσει να λέει τα δικά του πως θα κατουρησει Οβα κ θα τους πάρει την θέση επειδή έχει μόρια από ένα ΤΕΙ...
Φίλε φαίνεται ότι το αγαπάς, αλλά με τα μόρια οβα δεν ξερω ακριβώς πόσα είναι, αλλά ούτε το παιδί νομίζω δίνει μόρια, ούτε το ecdl 5 ενότητες, ούτε το πτυχίο security. Αν είχες χαρτί αει/τει θα ήσουν πάρα πολύ καλά στα μόρια. Πάντως καλή σου επιτυχία!
- Mortar
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 255
ΟΒΑ 1η σειρά ΕΔ. Λογικά στο ηλικιακό όριο θα είσαι μέσα αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά. Σκέψου ότι αν δηλώσεις πάλι ΕΔ στην ίδια ειδικότητα θα πάρεις 250 μόρια λόγω αυτής. Έπειτα θα έχεις σίγουρα 100 μόρια ως ΟΒΑ. Το Β2 σου δίνει 80 μόρια. Άρα ξεκινάς με 420 μόρια ήδη. Τέλος δε ξέρω επειδη είσαι ΕΔ αν λαμβάνεις κι αλλά μόρια.
Mortar, επειδή δεν ξέρω καλά για ειδικές δυνάμεις δεν έχει μικρότερο όριο ηλικίας;
-
- Αντιστράτηγος
- Posts in topic: 887
Το νημα εδω περα δεν ειναι site ψυχολογικης υποστηριξης κανενος. Εδω μεσα μπαινουν ατομα που θελουν να διαβασουν 2-3 πληροφοριες σχετικα με προκηρυξη ΕΠΟΠ. Οπως ειπα και πριν, οι ΟΒΑ ανηκουν στο νημα των ΟΒΑ, τα παραπονα αποστελονται προς το ΓΕΣ και στους αρμοδιους. Το τι ειναι δικαιο και τι οχι, δεν ειμαστε εμεις για να το κρινουμε. Ο καθενας πορευεται με τις αποφασεις που εκανε στη ζωη του, οπως και οι επιλογες που θα τον κρινουν αργοτερα. Ναι ειναι αδικο για τους ΟΒΑ ναι ναι και ξανα ναι εχετε δικιο, αλλα παμε παρακατω.
- Mortar
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 255
28 ετών είναι και για τους ΕΠΟΠ ΕΔ. Ωστόσο ίσως αυτό αλλάξει αν λάβουνε υπόψιν το ηλικιακό όριο συην πρόσφατη προκηρυξη ΟΒΑ που ήταν τα 25 έτη. Αλλά όλα αυτά είναι εικασίες. Θεωρώ θα μείνει αμετάβλητο το όριο ειδικά για τις ΕΔ
Lefteri καλά τα λες. Για το παιδί από πάνω καλύτερα να τα γράψει στο νήμα των οβα γιατί εδώ είναι νήμα εποπ. Και όχι δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος απλά έχει μόρια από οβα θα πάρει μόνο αυτούς. Απλά προφανώς οι οβα με τα μόρια υπηρεσίας, ειδικότητας κλπ συν μόρια από Πτυχία υπερέχουν.
Αν πάλι ένας οβα έχει μόνο μόρια από οβα, άνετα του παίρνει την θέση εκείνος που έχει μόρια από πτυχία κλπ. Όσοι έχουν τα πιο πολλά μόρια και την ηλικία θα μπουν.
Καλή επιτυχία σε όλους και υπομονή να βγει το φεκ.
Αν πάλι ένας οβα έχει μόνο μόρια από οβα, άνετα του παίρνει την θέση εκείνος που έχει μόρια από πτυχία κλπ. Όσοι έχουν τα πιο πολλά μόρια και την ηλικία θα μπουν.
Καλή επιτυχία σε όλους και υπομονή να βγει το φεκ.
-
- Αντιστράτηγος
Oba 1h seira E.D έγραψε:Καλησπέρα, είμαι Οβα ειδικών δυνάμεων εδώ και 3.5 χρόνια.Είμαι στο όριο ηλικίας 25 ετών.
Για να απαντησω και συγκεκριμενα. Δεν ξερω αν διαβασες τα προηγουμενα σχολια μου αλλα γνωριζω πολυ καλα πως ειναι να εισαι ΟΒΑ στις Ε. Δ. Προλαβα Κοτσωνα, Λαναρα, Φωτοπουλο, Πανουργια στη ΜΑΛ και μονο σαν στρατιωτες μας σταζανε τα κορμια, καμια σχεση με αλλα σχολεια Ε. Δ εκτος της Ρεντινας. Ξερω και νιωθω το σκατο που εχεις φαει, ποσο μαλλον εγγαμος με παιδι. Αξιζεις οχι απλα να μπεις αλλα να εισαι ο πρωτος των πρωτων, αλλα δυστυχως γνωριζεις κι εσυ πολυ καλα τον θεσμο αυτον και ξερεις πως παντα, το κρατος, τα παιδια του τα πεταει εξω, ετσι επειδη απλα μπορει. Σου ευχομαι ολοψυχα να προλαβεις και να εισαι μεσα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lefteris 2αμαλ την Κυρ Νοέμ 22, 2020 5:25 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Mortar ευχαριστώ για την απάντηση
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 70
Το εχετε κουρασει ρε παιδια το θεμα. Σε ενα λογικο κρατος δεν θα υπηρχε καν θεσμος ΟΒΑ. Στην προκειμενη αφου υπαρχει θα επρεπε στους ικανοτερους κατοπιν αξιολογησης να δινεται ευκαιρια για μονιμοποιηση ειτε μεσω της προκυρηξης αυτης ειτε ξεχωριστης μονο για ΟΒΑ. Θα επρεπε να ειχαν διαχωριστει καπως οι θεσεις για πολιτες και για ΟΒΑ. Ειναι σιγουρα ηλιθιο ο ΕΣ να διωχνει ατομα που εχουν εμπειρια ωστοσο οταν μπηκατε ΟΒΑ το ξερατε ηδη οτι η πιθανοτητα μονιμοποιησης ειναι μικρη μιας και ο θεσμος ηταν για πεταμα εξ αρχης.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 9
Απλά όλα είναι θέμα επιλογών αν θέλει να ξανά ξεκινήσει από την αρχή με νέους χωρίς εμπειρία να το κάνει... Και θα πληρώσει το τίμημα όταν θα χάσει ΑΞΙΟΜΑΧΑ στέλεχοι από τις δυνάμεις του ο Ε. Σ Κατα τ άλλα, όσοι λένε να γράψουμε στ νήμα για τους οβα, γράφω εδώ γιατί πρόκειται να συμμετάσχω στην προκήρυξη, οπότε απλά δίνω μία ιδέα για το πόσα μόρια, και το σκεπτικό που θα έχει η πρώτη προκυρηξη μετά από χρόνια. Διοτι αν δεν μοριοδοτησει ανάλογος τους οβα ώστε να γίνουν εποπ πολύ απλά δεν θα κάνει κανείς ξανά χαρτιά για να γίνει οβα.
-
- Αντιστράτηγος
Oba 1h seira E.D έγραψε:Απλά όλα είναι θέμα επιλογών αν θέλει να ξανά ξεκινήσει από την αρχή με νέους χωρίς εμπειρία να το κάνει... Και θα πληρώσει το τίμημα όταν θα χάσει ΑΞΙΟΜΑΧΑ στέλεχοι από τις δυνάμεις του ο Ε. Σ Κατα τ άλλα, όσοι λένε να γράψουμε στ νήμα για τους οβα, γράφω εδώ γιατί πρόκειται να συμμετάσχω στην προκήρυξη, οπότε απλά δίνω μία ιδέα για το πόσα μόρια, και το σκεπτικό που θα έχει η πρώτη προκυρηξη μετά από χρόνια. Διοτι αν δεν μοριοδοτησει ανάλογος τους οβα ώστε να γίνουν εποπ πολύ απλά δεν θα κάνει κανείς ξανά χαρτιά για να γίνει οβα.
Δεν θα επρεπε να υπαρχει καν αυτος ο θεσμος κανονικα. Ειναι κριμα να " ζαχαρωνει " ατομα τα οποια εχουν αναγκη απο δουλεια τη συγκεκριμενη στιγμη ή απλα αγαπανε το στρατευμα και δεν εχουν αλλη επιλογη και μετα τα 6 ετη ... Στον δρομο. Δεν πρεπει εμεις, σαν πολιτες, να υποστηριζουμε τετοιους θεσμους, διοτι αν δεν το καναμε θα ειχε σταματησει προ πολλου. Σου ευχομαι καλη επιτυχια στη προκηρυξη.
Oba ρε φίλε φαίνεται ότι το αγαπάς πολύ όχι σαν κάτι άλλους οβα που δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, αλλά ένας με πτυχιο αει και proficiency σε περνάει άνετα στα μόρια. Ίσως μοριοδοτησουν παραπάνω τους πιο άξιους (βάση την αξιολόγηση) οβα, οπότε έτσι ίσως πάρεις παραπάνω μόρια. Καλή επιτυχία σου εύχομαι!
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης