Μετακίνηση σε μονάδες στο lockdown
Παιδιά όσοι θέλουν να μετακινηθούν στη μονάδα εκτός νομού Με αυτοκίνητο θα υπάρξει θέμα ή όχι λόγω λοκντάουν ;
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Πάρε τηλ το φρουραρχείο της περιοχής σου να ρωτήσεις https://www.stratologia.gr/froyrarxeia.pdf
Εμένα μου είπαν να περιμένω το απόγευμα να ακούσω τι θα πεί ο Χαρδαλιάς
Εμένα μου είπαν να περιμένω το απόγευμα να ακούσω τι θα πεί ο Χαρδαλιάς
Προφανώς υπάρχει πρόβλημα καθώς απαγορεύονται οι μετακινήσεις.
Αλλά αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης και όχι των ενόπλων δυνάμεων.
Με βάση όσα έχει ανακοινώσει το ΓΕΕΘΑ τις προηγούμενες ημέρες ισχύουν τα εξής ( ArmyVoice ) :
Αλλά αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης και όχι των ενόπλων δυνάμεων.
Με βάση όσα έχει ανακοινώσει το ΓΕΕΘΑ τις προηγούμενες ημέρες ισχύουν τα εξής ( ArmyVoice ) :
- Καθίσταται υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας από το σύνολο του προσωπικού, σε όλους τους κλειστούς και εξωτερικούς χώρους.
- Οι ορκωμοσίες στρατευσίμων θα εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους, σε δύο ημέρες, με ισομερή διαχωρισμό νεοσυλλέκτων οπλιτών και χωρίς την παρουσία προσκεκλημένων. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους τους παρευρισκόμενους
- Η άδεια ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων θα χορηγηθεί τον τελευταίο μήνα της θητείας τους.
- Οι τελετές πάσης φύσεως (παράδοσης και παραλαβής καθηκόντων, ορκωμοσίες κ. Τ. Λ.) θα εκτελούνται σε εξωτερικούς χώρους με ελάχιστη αντιπροσωπεία και τμήματα απόδοσης τιμών, χωρίς προσκεκλημένους και η παράδοση αναμνηστικών θα γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.
- Σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους των Μονάδων - Υπηρεσιών θα πρέπει να τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.
Πηρα στο φρουραρχειο της περιοχή μου εδώ και μου είπαν ότι δεν έχουν κάποια νέα ενημέρωση
Γενικά προβλέπεται δύσκολη εσσο. Είναι και η πολυπληθέστερη του έτους. Στα μεγάλα κέντρα εκπαίδευσης δεν ξέρω τι θα γίνει, όσο "καλα" και να το προετοιμάσουν.
Από το πρωί, εκατοντάδες υπόχρεοι στράτευσης και οι οικογένειές τους τηλεφωνούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητώντας διευκρινίσεις κυρίως για τον τρόπο μετάβασής τους στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών και στην 124 ΠΕΑ της Τρίπολης. Πολλοί ρωτούν αν θα τους επιτραπεί να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους στα ΣΥΠΟ όπου παρουσιάζονται οι νεοσύλλεκτοι -τα οποία συνήθως βρίσκονται σε άλλες γεωγραφικές περιφέρειες- και αν αρκεί το Σημείωμα Κατάταξης για να περάσουν από τα αστυνομικά μπλόκα στις εθνικές οδούς. Άλλοι επισημαίνουν ότι δεν έχουν τρόπο μετακίνησης στα ΣΥΠΟ παρά μόνο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -λεωφορεία, σιδηρόδρομο, αεροπλάνα- είτε ενημερώνουν τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές πως τα ΚΤΕΛ απαντούν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για την μετακίνησή τους.
...
Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται όλες οι παράμετροι και εντός της σημερινής Παρασκευής 6 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση με οδηγίες, χωρίς -επί του παρόντος- να αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του χρόνου κατάταξης των στρατευσίμων.
http://www.defencenet.gr/amyna/geetha/904662_se-anammena-karboyna-hiliades-oplites-poy-katatassontai-apo-deytera
...
Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζονται όλες οι παράμετροι και εντός της σημερινής Παρασκευής 6 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση με οδηγίες, χωρίς -επί του παρόντος- να αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του χρόνου κατάταξης των στρατευσίμων.
http://www.defencenet.gr/amyna/geetha/904662_se-anammena-karboyna-hiliades-oplites-poy-katatassontai-apo-deytera
Το ΓΕΕΘΑ ενημερώνει ότι στο πλαίσιο των επιπρόσθετων μέτρων που έχει λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Κορωναϊού (COVID-19) και για την διευκόλυνση των προς κατάταξη υπόχρεων Στρατιωτικής Θητείας με την 2020 Δ' ΕΣΣΟ για τον ΣΞ και το ΠΝ και την 2020 ΣΤ' ΕΣΣΟ για την ΠΑ, η οποία θα πραγματοποιηθεί κανονικά, έχει λάβει τα ακόλουθα μέτρα:
* Για όσους διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον COVID-19 πριν καταταγούν, να απευθύνονται στο κατά περίπτωση αρμόδιο Φρουραρχείο, προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση και να μετακινηθεί η ημερομηνία κατάταξης μετά την ίαση τους.
* Όσοι στρατεύσιμοι προσέλθουν για κατάταξη σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και μετά την υποβολή τους σε γρήγορο έλεγχο RAPID TEST COVID-19 διαγνωστούν θετικοί θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους.
* Αναφορικά με την μετακίνηση των προς κατάταξη οπλιτών, το σημείωμα κατάταξης αποτελεί αποδεικτικό για την αναγκαιότητα μετακίνησης αυτών και των γονέων τους που πιθανόν να τους συνοδεύουν.
* Στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών θα επιδίδεται στους γονείς των κατατασομένων βεβαίωση κατάταξης ως δικαιολογητικό επιστροφής στην μόνιμη κατοικία τους.
Σε όσους υπηρετούν την θητεία τους, θα χορηγείται άδεια εξόδου μόνο στους μόνιμα διαμένοντες εντός των ορίων της Φρουράς Υπηρεσίας. Σε όλους τους υπόλοιπους η χορήγηση άδειας εξόδου προς το παρόν αναβάλλεται και θα επανεξεταστεί όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.
https://hellasjournal.com/2020/11/kanonika-i-katataxi-opliton-odigies-ke-metra-geetha-gia-pandimia-ke-lockdown/
* Για όσους διαπιστωθεί ότι είναι θετικοί στον COVID-19 πριν καταταγούν, να απευθύνονται στο κατά περίπτωση αρμόδιο Φρουραρχείο, προκειμένου να εκδοθεί γνωμάτευση και να μετακινηθεί η ημερομηνία κατάταξης μετά την ίαση τους.
* Όσοι στρατεύσιμοι προσέλθουν για κατάταξη σε Σημείο Υποδοχής Οπλιτών και μετά την υποβολή τους σε γρήγορο έλεγχο RAPID TEST COVID-19 διαγνωστούν θετικοί θα κατατάσσονται κανονικά και θα παραμένουν σε προκαθορισμένο χώρο μέχρι την ίαση τους.
* Αναφορικά με την μετακίνηση των προς κατάταξη οπλιτών, το σημείωμα κατάταξης αποτελεί αποδεικτικό για την αναγκαιότητα μετακίνησης αυτών και των γονέων τους που πιθανόν να τους συνοδεύουν.
* Στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών θα επιδίδεται στους γονείς των κατατασομένων βεβαίωση κατάταξης ως δικαιολογητικό επιστροφής στην μόνιμη κατοικία τους.
Σε όσους υπηρετούν την θητεία τους, θα χορηγείται άδεια εξόδου μόνο στους μόνιμα διαμένοντες εντός των ορίων της Φρουράς Υπηρεσίας. Σε όλους τους υπόλοιπους η χορήγηση άδειας εξόδου προς το παρόν αναβάλλεται και θα επανεξεταστεί όταν οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν.
https://hellasjournal.com/2020/11/kanonika-i-katataxi-opliton-odigies-ke-metra-geetha-gia-pandimia-ke-lockdown/
Το χαρτί κατάταξης αποτελεί και δικαιολογητικό για την μετακίνηση σου προς το ΣΥΠΟ, όποια διαδρομή και να επιλέξεις για να φτάσεις εκεί.
Εάν σε μεταφέρουν οι γόνείς σου προς το ΣΥΠΟ τότε μόλις φτάσετε θα σας δώσουν μία βεβαίωση για να γυρίσουν πίσω χωρίς πρόβλημα.
Το αστείο της υπόθεσης τωρα, τα φρουραρχεία συνεχίζουν να δίνουν Κατάσταση επιβίβασης με το φθηνότερο μεταφορικό μέσο, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσεις μέσα από πόλεις με επικινδυνότητα επιπέδου 4, παρόλο που μια εναλλακτική διαδρομή προς αποφυγή της συγκεκριμένης πόλης θα κόστιζε έως 5 ευρώ παραπάνω.
Στην περίπτωσή μου για παράδειγμα, πρέπει από Λάρισα να πάω στον Έβρο και αντί να μου δώσουν κατάσταση επιβίβασης για Κτελ Λάρισα-Έβρος απευθείας, μου έδωσαν για Λάρισα-Θεσσαλονίκη (ΟΣΕ) και έπειτα Θεσσαλονίκη-Έβρος (ΚΤΕΛ), παρόλο που το απευθείας δρομολόγιο με κτελ κοστίζει μόνο 5 ευρώ παραπάνω, τα οποία θα μπορούσα να τα καλύψω και εγώ.
Είναι διατεθειμένοι δηλαδή να ρισκάρουν την υγεία των στρατιωτών και ολόκληρων μονάδων για μερικά ευρώ, δεδομένου ότι εάν εγώ κολλήσω τον ιό στη Θεσσαλονίκη στις 20:00 το απόγευμα και φτάσω στον Έβρο στις 08:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, το rapid-test που θα μου κάνουν δεν υπάρχει περίπτωση να ανιχνέυσει τον ιό διότι πρέπει να περάσουν περισσότερες ημέρες για να είναι ανιχνεύσιμος.
Εάν σε μεταφέρουν οι γόνείς σου προς το ΣΥΠΟ τότε μόλις φτάσετε θα σας δώσουν μία βεβαίωση για να γυρίσουν πίσω χωρίς πρόβλημα.
Το αστείο της υπόθεσης τωρα, τα φρουραρχεία συνεχίζουν να δίνουν Κατάσταση επιβίβασης με το φθηνότερο μεταφορικό μέσο, ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περάσεις μέσα από πόλεις με επικινδυνότητα επιπέδου 4, παρόλο που μια εναλλακτική διαδρομή προς αποφυγή της συγκεκριμένης πόλης θα κόστιζε έως 5 ευρώ παραπάνω.
Στην περίπτωσή μου για παράδειγμα, πρέπει από Λάρισα να πάω στον Έβρο και αντί να μου δώσουν κατάσταση επιβίβασης για Κτελ Λάρισα-Έβρος απευθείας, μου έδωσαν για Λάρισα-Θεσσαλονίκη (ΟΣΕ) και έπειτα Θεσσαλονίκη-Έβρος (ΚΤΕΛ), παρόλο που το απευθείας δρομολόγιο με κτελ κοστίζει μόνο 5 ευρώ παραπάνω, τα οποία θα μπορούσα να τα καλύψω και εγώ.
Είναι διατεθειμένοι δηλαδή να ρισκάρουν την υγεία των στρατιωτών και ολόκληρων μονάδων για μερικά ευρώ, δεδομένου ότι εάν εγώ κολλήσω τον ιό στη Θεσσαλονίκη στις 20:00 το απόγευμα και φτάσω στον Έβρο στις 08:00 το πρωί της επόμενης ημέρας, το rapid-test που θα μου κάνουν δεν υπάρχει περίπτωση να ανιχνέυσει τον ιό διότι πρέπει να περάσουν περισσότερες ημέρες για να είναι ανιχνεύσιμος.
-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
Καλημέρα παιδιά φρουραρχείο Αθηνών δεν απαντάει κάνεις Γνωρίζει κανείς αν ήμαστε καλλυμενοι με το σημείο κατάταξης για μεταφορά μας προς φρουραρχείο σε περίπτωση ελέγχου στον δρόμο;
Ναι, είσαι καλυμμένος σε περίπτωση ελέγχου, εφόσον έχεις μαζί σου το σημείωμα κατάταξης.Theologosvr έγραψε:Καλημέρα παιδιά φρουραρχείο Αθηνών δεν απαντάει κάνεις Γνωρίζει κανείς αν ήμαστε καλλυμενοι με το σημείο κατάταξης για μεταφορά μας προς φρουραρχείο σε περίπτωση ελέγχου στον δρόμο;
-
- Λοχίας - Έφεδρος
- Posts in topic: 2
Ευχαριστώ φίλε μου
Γνωρίζει κανείς Αν επιτρέπετε και σε αυτήν την Εσσό η μετακίνηση με το σημείωμα κατάταξης;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες