ΚΕΤΘ - Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων

Πληροφορίες για όλα τα στρατόπεδα ανά την Ελλάδα, τις εγκαταστάσεις, το φαγητό, τις υπηρεσίες και τα στελέχη που υπηρετούν εκεί
Απάντηση
Στρατός και θητεία
nekrothaftis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από nekrothaftis »

xb1984 έγραψε:Καλησπέρα παιδιά.

Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον έχει υπηρετήσει ή γνωρίζει να μου δώσει πληροφορίες για τα LEOPARD. Καθώς θα μου άρεζε πάρα πολύ να έχω ειδικότητα που να έχει να κάνει με το συγκεκριμένο τύπο άρματος.

Θάλω να μάθω σε ποιες μονάδες υπάρχουν LEOPARD ώστε να δηλώσω προτίμηση εκεί (γνωρίζω ότι δεν λαμβάνουν υπόψιν τις προτιμήσεις που δηλώνουμε αλλά η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία).

Επίσης με ενδιαφέρει να μάθω λίγα πράγματα για το τι περιλαμβάνει η εκπαίδευση σε ένα τέτοιο άρμα κάθως και εάν υπάρχει πρόβλημα εξαιτίας του γεγονότος ότι έχω λίγη Μυωπία (1 βαθμό) .

Τέλος θα ήθελα να μου πείτε για την μονάδα ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ στο Πολύκαστρο. Είμαι από πολύ κοντινή περιόχη (15 χιλιόμετρα από Πολύκαστρο) και επειδή με ενδιαφέρουν πόλυ τα LEOPARD θα μπορούσα να βρω αυτού του τύπου τα άρματα και στο Πολύκαστρο;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και καλή θητεία σε όλους μας.

φίλε μου είμουν ΤΘ άλλα δεν ξέρω αρκετά τεχνικά θέματα./. Θα σου πώ αυτά που ξερω... Δεν δηλώνεις μονάδα αλλα περιοχή ΠΧ νησι εβρο ξανθη και τετοια. Εκτός και αν έχεις παραθυρακί Εικόνα με την μυώπια δεν έχεις κανένα πρβλημα. Εγω με 6,50 ήμουν Ι1... Για άρμα δενείμαι σίγουρος άλλα σπάνια εώς καθόλου δεν πέρνουν κληρωτοι τέτια ειδικότητα. Μόνο για τα M60 kai m48 a5 molf. Και μην ελπίζεις στην τέλεια εκπαίδευση. Τα βασίκα και ίσως λιγότερα... Έγω δεν μπήκα ποτέ σε άρμα ουτε καν σε ΤΟΜΑ η ΤΟΜΠ Η ΤΟΜΟ... Και απο βασική εκπαίδευση ουδεν λόγος. Στο πεζικό μαθαίνουν πιο πολλά
xb1984
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από xb1984 »

Ευχάριστω πόλυ φίλε Εάν πάω Δόκιμος (ΔΕΑ) υπάρχει καμία πιθανότητα για άρμα;

nekrothaftis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από nekrothaftis »

xb1984 έγραψε:Ευχάριστω πόλυ φίλε Εάν πάω Δόκιμος (ΔΕΑ) υπάρχει καμία πιθανότητα για άρμα;

ουσιαστίκα θα γίνεις ΑΠΜΑ αρχηγος πληρώματος μέσουν αρματος...
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 103
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σιγουρότατα θα έχεις ειδικότητα σε άρμα μάχης, σαν αρχηγός πληρώματος.

Τώρα παίζει ανάμεσα σε M48A5 MOLF και Leopard 1A5 (Leopard 2 ξέχνα τα, μόνο μόνιμοι τα επανδρώνουν).
xb1984
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 4

Δημοσίευση από xb1984 »

Σας ευχαριστώ πολύ όλους παιδιά.

Η αλήθεια είναι ότι κυρίως εξαιτίας της ηλικίας μου (25) δεν θα ήθελα την πρόσθετη θητεία που έχουν οι ΔΕΑ.

Η άγαπη μου όμως για τα άρματα μάχης οδηγεί την σκέψη μου σε άλλα μονοπάτια. Έχω αρχίσει να σκέφτομαι την ΣΑΤΘ.

Δεν ξέρω τι θα κάνω στο τέλος, πάντως σας ευχαριστώ όλους.

Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Γεια σας παιδια ειμαι απο αθήνα και παρουσιαζομαι αυλωνα τεθορακισμενα με ειδικοτητα οδηγου. Γνωριζει κανενας τι κανει ο οδηγος; Τι ειδος οδηγάει ; Γνωριζει μηπως κανενας που ειναι η μεταθεση μετα συνηθως;

Απο θέμα φαγητου εχω ακουσει τα χειροτερα ξερει κανενας αν ισχύει; Οταν μπαινουμε στρατο παραδηδουμε κ το διπλωμα οδηγησης;

ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 5
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Όσον αφορά τους ΕΠ. ΟΠ, όταν ήμουν εγω σε μοναδα εκστρατείας [ΣΕΠ2007-ΜΑΙ2008], δεν υπήρχαν ως ειδικότητες τα ΟΔΜΑ/ΠΑΜΑ/ΓΕΜΑ, όλοι τους ήταν "πλήρωμα άρματος". Οι έφεδροι / κληρωτοί Στρατιώτες όμως ήταν κανονικα, πχ
"οδηγός μέσου άρματος Μ48 Α3-Α5 - Μ60 "

κι ένα σχόλιο σχετικά με το φαγητό, γιατι κάτι γράφτηκε παραπάνω για "άθλιο".

Εγω προσωπικά έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος στο ΚΕΤΘ, και δεν αναφέρομαι στην ίλη ΥΕΑ, αλλα στο φαγητό που έτρωγα στην Επχια νεοσυλλεκτων.
με μόνη εξαίρεση την ομελέτα που απλά δεν ήθελα να τη βλέπω [άσχετα αν δοκίμασα λίγο την πρωτη φορά].
γενικά έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος.
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σε έπιασε κόψιμο η ομελέτα; Όντως, όταν παρουσιάστηκα ήταν άθλια! Στη Μονάδα μου μακράν πολύ καλύτερη και όταν επέστρεψα κάπως βελτιώθηκε.
Anonymous

Καλημερα σασ

το αδελφακι μου παρουσιαζεται 18 αυγουστου στην αυλωνα! Επισκεπτιριο εχει μονο σαββατο η και κυριακη; Κ μετα απο ποσες μερες ειναι η ορκομοσια; Δεν γνωριζω καθολου απο αυτα κ θελω να κανονησω να παρω αδεια απο την δουλεια μου για να μαι κ στο επισκεπτιριο του κ στην ορκομοσια του!
σας ευχαριστω πολυ
ναχετε μια ομορφη μερα

Anonymous

Καλησπέρα παιδιά. Παρουσιαζομαι 20 Αυγούστου στην Αυλώνα. Θα ήθελα να ρωτησω ποιες είναι οι πιθανές μεταθέσεις που μπορεί να πάρω όταν τελειώσω την εκπαίδευση. Ποιες είναι οι μεταθέσεις που πρέπει να αποφύγει κάποιος;
Έχω ακούσει ότι η Ρόδος και η Χίος θεωρουνται δυσμενείς μεταθέσεις;
Ευχαριστώ!
Anonymous

Παιδια μπενω 20 αυγουστου αυλονα μπορειτε να μου αν ειναι ωραια
Anonymous

Παιδια εγω 19 Αυγουστου παω Αυλωνα ελπιζω να ειναι καλα τα πραγματα...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από D.Y.K »

stauros έγραψε:Παιδια μπενω 20 αυγουστου αυλονα μπορειτε να μου αν ειναι ωραια
Είναι πολύ ωραία. Θα ενθουσιαστείς.

Anonymous

Παιδια η εξοδος απο τι ωρα ξεκιναει και τι ορα τελειονει
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

stauros έγραψε:Παιδια η εξοδος απο τι ωρα ξεκιναει και τι ορα τελειονει

Στις καθημερινές βγαίναμε κατά τις 14:30 και όσοι δεν είχαν διανυχτέρευση έπρεπε να γυρίσουν στις 12 το βράδυ. Υπήρχε μια κάποια ανοχή μέχρι τις 00:30 γιατί τότε έφτανε το τελευταίο τραίνο από Αθήνα.

Σάββατο βγαίναμε κάπου στις 13:00 μμ και Κυριακή στις 11:00.

Δεν ξέρω πως έχουν τα πράγματα τώρα. Μπορεί και να βγάινετε μετά τις 18:00 μμ.Εικόνα
Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες