έλλη έγραψε: Καλησπέρα. Με ενημέρωσαν οτι οι Φρουρές που κατέθεσα ήταν λάθος γιατί λέει έπρεπε να ήταν μόνο 4ο Σώμα &νησιά. Ισχύει κάτι τέτοιο; Μου κάνει εντύπωση γιατί δεν ήταν η πρώτη φορα και κάτι παρόμοιο δεν έχω ακούσει.
Μην ακούς *****, θα βάλεις φρουρές που υπάρχουν στο ΄Οπλο-Σώμα που ανήκεις και υπάρχει για τον βαθμό σου και την ειδικοτητά σου θέση, σύμφωνα με τον Π. Ο. Υ.
tom έγραψε: Μπορει ενας νεος εποπ να παρει πρωτη μεταθεση σε μοναδα του Β' Σωματος Στρατου; Συγκεκριμενα αναφερομαι στην 71η Α/Μ Ταξιαρχια Στο Κιλκις και στην 32η ΤΑΞ Πεζοναυτων στο Βόλο/Λάρισσα. Ουσιαστικα δεν ειναι παραμεθωριες περιοχες αλλα ειναι ειδικες μοναδες. Μπορει καποιος δηλωσει τις παραπανω μοναδες στις φρουρες προτιμησης;
Ναι φίλε μου μπορείς γιατί αυτές οι μονάδες έχουν τρέξιμο και η Διεύθυνση Πεζικού θέλει κόσμο για να τις επανδρώσει, άσχετα έαν δεν είναι παραμεθώριο, υπόψιν θα ανήκεις στην Διεύθυνση Πεζικού και όχι στην Διεύθηνση Ειδικών Δυνάμεων.
tom έγραψε: Μπορει ενας νεος εποπ να παρει πρωτη μεταθεση σε μοναδα του Β' Σωματος Στρατου; Συγκεκριμενα αναφερομαι στην 71η Α/Μ Ταξιαρχια Στο Κιλκις και στην 32η ΤΑΞ Πεζοναυτων στο Βόλο/Λάρισσα. Ουσιαστικα δεν ειναι παραμεθωριες περιοχες αλλα ειναι ειδικες μοναδες. Μπορει καποιος δηλωσει τις παραπανω μοναδες στις φρουρες προτιμησης;
Ναι φίλε μου μπορείς γιατί αυτές οι μονάδες έχουν τρέξιμο και η Διεύθυνση Πεζικού θέλει κόσμο για να τις επανδρώσει, άσχετα έαν δεν είναι παραμεθώριο, υπόψιν θα ανήκεις στην Διεύθυνση Πεζικού και όχι στην Διεύθηνση Ειδικών Δυνάμεων.
Φίλε Lxias σε ευχαριστω για τις πληροφοριες. Αυτο ισχυει και για το πυροβολικο; Επειδη και οι δυο Ταξιαρχιες εχουν μοναδες πυροβολικου αλλα γνωριζω οτι ειναι εξισου δυσκολα οσο και τα αλλα ταγματα των ταξιαρχιων
Αυτο ισχυει και για το πυροβολικο; Επειδη και οι δυο Ταξιαρχιες εχουν μοναδες πυροβολικου αλλα γνωριζω οτι ειναι εξισου δυσκολα οσο και τα αλλα ταγματα των ταξιαρχιων
Εγω εχω γνωστο που ειναι στην αεροπορια απ το 1998 (ή 1997. Δεν θυμαμαι ακριβως) και ειναι παιδια τοσα χρονια στην 138 στο Τυμπακι. Δεν εχει κουνησει να παει πουθενα! Η μοναδικη φορα που εφυγε απ το στρατοπεδο ηταν για να παει να εκπαιδευτει στα Tor. Καλως ή κακως στην αεροπορια (μιλαω για τους Κρητικους που το 100% βρισκεται στην Κρητη) δεν παιρνουν μεταθεσεις καθε 3-4 χρονια.
Παιδες καλησπερα! Να ρωτησω κατι; Αν καποιος περασει εποπ τωρα στο στρατο ξηρας, μπορει να αλλαξει ειδικοτητα στο κεντρο; Δηλαδη με σχετικη αιτηση και καταθεση προυπηρεσιας, γινεται να κανει μεταταξη σε αλλη ειδικοτητα;(πχ απο υπηρετης ελαφρου οπλισμου σε πυροσβεστης) ; Παρακαλω οποιος γνωριζει ας απαντησει. Ευχαριστω
Ε. Π. Σ. έγραψε:Παιδες καλησπερα! Να ρωτησω κατι; Αν καποιος περασει εποπ τωρα στο στρατο ξηρας, μπορει να αλλαξει ειδικοτητα στο κεντρο; Δηλαδη με σχετικη αιτηση και καταθεση προυπηρεσιας, γινεται να κανει μεταταξη σε αλλη ειδικοτητα;(πχ απο υπηρετης ελαφρου οπλισμου σε πυροσβεστης) ; Παρακαλω οποιος γνωριζει ας απαντησει. Ευχαριστω
αχ καλε μου, ναι θυμαμαι που τρελαινεσαι για πυροσβεστης! Δοκιμασες την τυχη σου τωρα στην αεροπορια; Αλλα αν θυμαμαι καλα ειχε κ τετοια ειδικοτητα στον στρατο ξηρας, στο πυροβολικο... Δεν εβαλες αυτη;
Χμμμμ, καλα το καταλαβα... Αν ειδα καλα, διοτι δεν θυμαμαι κ ολο το αρχειο που ειδα, ειδα καποιον που του αλλαξαν ειδικοτητα... Γινεται κ αυτο ετσι; Και θα ηθελα να μαθω κ κατι τελευταιο... Για τους παραμενοντες, μη προακτεους ή ακομη κ για αυτους που τους απολυουν τους εξηγουν για ποιο λογο ή ζηταω πολυτελειες;
AΛλαγη ειδικοτητας γινεται μονο για λογους υγειας. Φυσικα αν εχει βυσμα ο αλλος, ολα γινονται. Στο επισημο εγγραφο δεν αναγραφεται ο λογος της αποστρατειας. Τωρα με το γνωστο τροπο μπορεις παντα να μαθεις. Συνηθως ομως οι λογοι ειναι ιατρικοι ή πειθαρχικοι
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Γεια σας παιδια. Ειμαι εποπ λοχιας 2ης σειρας και θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να κανω μεταταξη απο πεζικο σε πυροβολικο (MLRS). Κι αυτο διοτι προεκυψε δυνατο δοντι :)
Έχω θείο απόστρατο αξιωματικό και σε κάποια ερωτήματα μου τώρα για τα εποπ του έθεσα ακριβώς την ιδια ερώτηση με την γατούλα, όχι δεν γίνετε να αλλάξεις ειδηκότητα, παραμένεις με αυτή που έχεις επιλεχτεί