Ανυπότακτοι εξωτερικού (2019)

Πληροφορίες για μειωμένη θητεία, σωματική ικανότητα, ανυπότακτους και αντιρρησίες συνείδησης, δελτίο απογραφής στρατευσίμων, κατοίκους εξωτερικού κλπ
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Heraldic
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Heraldic »

Οκ, εχω καποιες ερωτησεις γενικα με ολο το θεμα. Ειμαι εξωτερικο απο τον Σεπτεμβριο, παντρεβωμαι και σκοπευω να μηνω εδω, σε χωρα εκτος Ε. Ε. Για παντα, θεμα ειναι οτι εχω αναβωλη μεχρι το τελος το 2019 και για επομενες βιζες θελει ξανα ποινικο μητρωο και αμα ειμαι ανυποτακτος εξωτερικου τοτε δεν θα ειναι τοσο καθαρο μετα απο 2 χρονια.
1) Αμα κυρηχθεις ανυποτακτος εξωτερικου, τι γραφεται στο ποινικο σου μητρωο; Και μετα απο ποσο καιρο; Ξερω οτι δεν ειναι ποινικο αδικημα αλλα πως ακριβως γραφεται;
2) Δεν ειμαι σιγουρος αμα ειναι αυτο σωστο, αλλα διαβασα οτι μπορεις να τρεναρης την κυρυξη σου ως ανυποτακτος μεσω δικιγορου, ειναι σωστο αυτο; Και πως γινεται; Υποθετω οτι για να κυρηχθεις γινεται ενα γρηγορο διακαστιριο οποτε αμα εχεις δικιγορω μπορεις να το τρεναρεις για χρονια.
3) Η αλλη περιπτωση ειναι Ι5, αλλα θα πρεπει να γυρισω πισω πριν το τελος του χρονου, τους κανουν ιδιοτες ψυχολογοι; Και ποσο καιρο περνει για να παρεις ξανα αναβωλη;

Ευτηχως μπορεις να παρεις διαβατηρια και ας εισαι ανυποτακτος εξωτερικου μεσω πρεσβειας αλλα με ενδιαφερει το μελλον αφου η βιζες μπορει να παρουν χρονια.

Ευχαριστω

Παύλος

Δημοσίευση από Παύλος »

Ευχαριστώ Galathorn,

Οπότε καλύτερα να βγάλω τη βεβαίωση ανυπότακτου εξωτερικού εφόσον περάσει η μέρα από το χαρτί κατάταξης που θα μου στείλουν μετά τη λήξη της αναβολής μου ;

Terminator
Α/ΓΕΑ
Α/ΓΕΑ
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Terminator »

Το ποινικό μητρώο αναγράφει πάνω τα προσωπικά σου στοιχεία και αν είναι λευκό γράφει με κεφαλαία γράμματα μηδέν. Αν έχεις καταδικαστεί τότε αναγράφει Π. Χ ''Ποινική κατάσταση του ανωτέρω αναγραφόμενου Προσώπου 1. Απόφαση Αρ. Τάδε τριμελές στρατοδικείου αθηνών

Αξιόποινη πράξη: Ανυποταξία εν καιρό ειρήνης

Ποινή:9 μήνες με 3ετή αναστολή.

Αν έχει ασκηθεί έφεση τότε υπάρχει σχετική ένδειξη πάνω στην κατηγορία. Ο δικηγόρος μπορεί να δώσει χαρτί στο δικαστήριο ότι λόγω κωλύματος δεν μπορεί να παρευρεθεί εξαιτίας άλλου δικαστήριου (π. Χ πενταμελές εφετείο κακουργημάτων) σοβαρότερου σε άλλη πολη Οπότε και ζητάει αναβολή της δίκης. Απο εκεί και πέρα είναι αρμόδιο το δικαστήριο να εξετάσει αν είναι αναγκαία η αναβολή ή θα δικαστείς χωρίς δικηγόρο γιατί στα πλημμελήματα δεν είναι αναγκαία η ύπαρξη δικηγόρου.

monimoske
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από monimoske »

Καλημέρα, έχω ζήσει 2 χρόνια Δανία για μεταπτυχιακές σπουδές και 4 χρόνια στο Βέλγιο για εργασία. Διάβασα ότι θεωρούνται ΜΚΕ όσοι:
"B. Έxoυv βιoπopιστική εγκατάσταση (εργασία) και κατoικoύv στo εξωτεpικό για επτά τoυλάxιστov συvεxόμεvα έτη, σε μια ή πεpισσότερες xώρες. "

Μετράνε και τα 2 χρόνια σπουδών στο εξωτερικό ως βιοποριστική εγκατάσταση; Ή μόνο τα χρόνια εργασίας; Δηλαδή μπορώ να βγω ΜΚΕ σε ένα χρόνο ή χρειάζομαι άλλα 3;

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Σύμφωνα με τον νόμο 3421 του 2005 / άρθρο 25, μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού για στρατολογικές υποθέσεις θεωρούνται:α. Όσοι ενήλικες έχουν γεννηθεί και διαμένουν μόνιμα και συνεχόμενα στο Εξωτερικό μέχρι και σήμερα ή

β. Όσοι έχουν κύρια και μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό (σε μία ή περισσότερες χώρες) κατά τα τελευταία ένδεκα (11) τουλάχιστον συνεχόμενα έτη.

γ. Όσοι έχουν βιοποριστική εγκατάσταση (δηλαδή ζουν και εργάζονται, όντας ασφαλισμένοι κανονικά) στο εξωτερικό (σε μία ή περισσότερες χώρες) κατά τα τελευταία επτά (7) τουλάχιστον συνεχόμενα έτη.

Άρα θες άλλα τρία χρόνια στο Βέλγιο που θα σου είναι πιο έυκολο στη συγκέντρωση των εγγράφων.

Η άλλη λύση είναι το (β), που σημαίνει ότι θα πρέπει να μαζέψεις ό, τι χαρτιά χρειάζονται από τη Δανία και το Βέλγιο και να περιμένεις άλλα 5 χρόνια για να συμπληρώσεις 11 χρόνια μόνιμης διαβίωσης στο εξωτερικό.

Heraldic
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ποσο καιρο παιρνει μεχρι να γραφτει αυτο στο μητρωο;

Γιατι εγω υποθετω, μολις τελειωνει η αναβολη, σου στελνουν μυνημα στο σπιτι για να εμφανιστεις, αμα δεν εμφανιστεις ερχεται η αστυνομια και σε ψαχνουν, και αμα δεν σε βρουνε μετα απο καπιο χρονικο διαστημα τοτε σε κυρισουν ανυποτακτο και κατευθειαν αυτο γραφεται στο ποινικο σου μυτρωο.
Άβαταρ μέλους
Galathorn
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Galathorn »

Ακριβως αυτο που ειπες Εικόνα

Δεν σε αφησουν καν να βγαλεις αν πας πριν την ημερομηνια υποτιθεμενης καταταξης. Εμενα στο Λονδινο με εστειλαν σπιτι Εικόνα

Δημητρης

Δημοσίευση από Δημητρης »

Καλησπέρα! Διάβασα το εξης: ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Σύμφωνα με τον νόμο 3421 του 2005 / άρθρο 25, μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού για στρατολογικές υποθέσεις θεωρούνται: α. Όσοι ενήλικες έχουν γεννηθεί και διαμένουν μόνιμα και συνεχόμενα στο Εξωτερικό μέχρι και σήμερα ή β. Όσοι έχουν κύρια και μόνιμη εγκατάσταση στο εξωτερικό (σε μία ή περισσότερες χώρες) κατά τα τελευταία ένδεκα (11) τουλάχιστον συνεχόμενα έτη. γ. Όσοι έχουν βιοποριστική εγκατάσταση (δηλαδή ζουν και εργάζονται, όντας ασφαλισμένοι κανονικά) στο εξωτερικό (σε μία ή περισσότερες χώρες) κατά τα τελευταία επτά (7) τουλάχιστον συνεχόμενα έτη. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τόσο ο ενδιαφερόμενος από την ενηλικίωσή του και μετά, όσο και οι γονείς του μέχρι την ενηλικίωσή του, δεν θα πρέπει να υπήρξαν λειτουργοί ή έμμισθοι υπάλληλοι πολιτικοί ή στρατιωτικοί ή μισθωτοί, που απασχολούνταν στο ελληνικό δημόσιο και στα κρατικά νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας. Εννοεί ότι αν οι γονείς καποιου είναι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα τότε σε μπορείς να κυρηχθεις Ανυπότακτος η μόνο αν υπάγονται στο στρατό;
Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Μάλλον εννοεί όσους είναι ή ήταν κρατικοί υπάλληλοι σε υπηρεσίες του εξωτερικού (διπλωμάτες, στρατιωτικοί ακόλουθοι πρεσβειών, καθηγητικό προσωπικό Ελληνικών σχολείων εξωτερικού κλπ.)
Άβαταρ μέλους
KostasSss
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Επάγγελμα: Ηλεκτρολόγος

Δημοσίευση από KostasSss »

Καλησπέρα στην Ομάδα. Αύριο πετάω απο Γερμανία προς Ελλάδα. Εχω το χαρτί της Ανυποταξιας μαζί μου (Εντός Εξαμήνου) και τα εισιτήρια παντα μαζί εννοείται αν τυχόν γίνει έλεγχος. Ειναι σύνηθες το φαινόμενο να σου κάνουν προβλήματα στο αεροδρόμιο; Και οι δυο χώρες είναι εντός Σένγκεν. Εχω ακούσει και οτι δεν κάνουν συχνά ελέγχους στρατολογικής κατάστασης. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Κάθε γνώμη δεκτή!!
Heraldic
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Ποσο καιρο συνηθως παιρνει πριν γραφτει κατι στο ποινικο σου μυτρωο; Και ειπαις οτι δεν σου το δινουν αμα εχει τελιωσει η αναβολη; Ακομα και αν ζυτηθει απο πρεσβεια;

Η αναβολη τελειωνει σε 31/12/2019, μετα απο κει σου στελνουν καποιο χαρτι σπιτι με ημερομηνια καταταξης, ποτε μπορει να ειναι αυτη η ημερομηνια; Και μετα οταν περασει αυτη η ημερομηνια ξεκιναει ολο το ψαξημο το οποιο περνει κανα 6-μηνο πριν γραφτει τιποτα στο μυτρωο σου;

Διαβασα αυτο "Ποινικό μητρώο = καταγραφή ποινής απο καταδίκη σε δικαστήριο, μη τα μπερδεύεις. Σου λέω οτι στο ποινικό μητρώο σου δέν καταγράφεται, τελεία. Θα καταγραφόταν εάν περνούσες ποτέ στρατοδικείο και καταδικαζόσουνα (που ούτε θα περάσεις, ούτε θα σε καταδίκαζε και να περνούσες). ".

Υποθετω λαθος ειναι αφου λογικα δεν χρειαζεται να σε κει για να σε καταδικασουν.

Παύλος

Δημοσίευση από Παύλος »

Galathorn,

σε προηγούμενη ερώτηση σχετικά με το πρόστιμο και την επιστροφή του.

Ένας γνωστός μου το πήρε πίσω μετά από 3,5 μήνες περίπου. Είπε βέβαια πως 2 φίλοι του το πήραν πίσω μέσα σε 1,5 μήνα από τη στιγμή που βγήκαν ΜΚΕ αλλά το κυνήγησαν πολύ το θέμα. Όλοι τους εργάζονται Σουηδία.

Μια ερώτηση σε όποιον γνωρίζει :

Η αναβολή μου λήγει 31.12.2019 . Γίνεται να πετάξω από Γεναρη 2020 για Ελλάδα ακόμα κ αν δεν έχω βγάλει τη βεβαίωση ανυπότακτου εξωτερικού?

Πρέπει να περιμένω μέχρι να περάσει η μέρα κατάταξης, να βγάλω τη βεβαίωση ανυπότακτου κ μετά να μπορώ να πετάξω για Ελλάδα ; Πώς Είναι;

Άβαταρ μέλους
Galathorn
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Galathorn »

Ακριβως αυτό που ειπες τελευταιο Παυλο.

Η ληξη αναβολης και η καταταξη ειναι δυο διαφορετικες εννοιες.

Περανει η ημερομηνια καταταξης = Ανυποτακτος

Εαν ληξει η αναβολη σου = Απλα θα σε καλεσουμε να καταταχτεις με την ταδε ΕΣΣΟ.

Ξαναλεω, μην κανεις χαρτια αν δεν εχει περασει η ημερομηνια καταταξης. Δεν θα σε αφησουν να βγαλεις το χαρτι.

Παύλος

Δημοσίευση από Παύλος »

Ευχαριστώ πολύ, Εάν στο μέλλον έχω κάποιες ακόμα ερωτήσεις θα στείλω!

Νίκος Γ.

Δημοσίευση από Νίκος Γ. »

Γεια σας παιδιά, η αναβολή μου λήγει κ εμένα στις 31.12.2019 Κ μένω κ εγώ Γερμανία.
Σε προηγούμενα μηνύματα που διάβασα στη σελίδα δεν κατάλαβα αν από τη λήξη της αναβολής μέχρι την ημερομηνία κατάταξης (πχ. Μάιος 2020 ) έχω τη δυνατότητα να πετάω για Ελλάδα χωρίς πρόβλημα;

Οι 30 μέρες ξεκινούν μετά την ημερομηνία κατάταξης; (Πχ Μάιος κ μετά )

Ευχαριστώ!

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες