ΥΕΑ - Υποψήφιοι Έφεδροι Αξιωματικοί

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Οι ΥΕΑ υπηρετουν 3 η 5 μηνες παραπανω απο ενα απλο φανταρο

10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Jrhellas έγραψε:
10κωστας50 έγραψε:[ Σχεδον σε όλους γράφει ΥΕΑ.

Το βάζουν επειδη δεν πάνε πολλοι...

Και μενα το είχε

Κωστα για την ιστορια...

Στο παρελθον η ενδειξη ΥΕΑ υπηρχε σε ΟΛΟΥΣ οσους ειχαν τελειωσει τουλαχιστον Λυκειο.

Καποτε που η καθε σειρα νεοσυλλεκτων ειχε μεχρι και 1.000 ατομα δημιουργουσαν 3 λοχους εκπαιδευσης.

Ο Θεος να το κανει λοχο δηλαδη αφου με 300+ ατομα περισσοτερο για Ταγμα η Μοιρα θα Περιμενε κανεις να λεγεταιΕικόνα.

Παντα λοιπον τοτε ο ενας Λοχος (ο 3ος συγκεκριμενα) ηταν λοχος ΥΕΑ.

Βεβαια το τονιζω για την ιστορια και μονο μια και στο μεταξυ πολλα μπορει να εχουν αλλαξειΕικόνα

Ναι ειναι αλήθεια οτι οσοι εχουν τελειωσει το λύκειο εχουν ένδειξη ΥΕΑ.
Τωρα ομως δεν παίζει ρόλο ο λοχος τους βάζουν οπως να ναι!
Αναλόγως τι μέρα μπαίνεις εισαι και ο αντίστοιχος λόχος.

Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από yandr »

nekrothaftis έγραψε: Φαντάροι πολυτελείας είναι... Οι αγκαριομάχοι των αξιωματικών...
Εικόνα

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά αγγαρειομάχοι στο στρατό είναι μόνο οι φαντάροι.

Ως αξιωματικός υπηρεσίας, όταν μου ανέθεταν τον καθαρισμό του χώρου πίσω από τον όρχο οχημάτων εσένα έστελνα και σε επέβλεπα. Δεν το έκανα εγώ.

Αυτό για αποκατάσταση της πραγματικότητας.
nekrothaftis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από nekrothaftis »

yandr έγραψε:
nekrothaftis έγραψε: Φαντάροι πολυτελείας είναι... Οι αγκαριομάχοι των αξιωματικών...
Εικόνα

Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά αγγαρειομάχοι στο στρατό είναι μόνο οι φαντάροι.

Ως αξιωματικός υπηρεσίας, όταν μου ανέθεταν τον καθαρισμό του χώρου πίσω από τον όρχο οχημάτων εσένα έστελνα και σε επέβλεπα. Δεν το έκανα εγώ.

Αυτό για αποκατάσταση της πραγματικότητας.

φίλε στρατάρχα δεν ενοούσα τέτοίες αγγαρείες αλλά οπως Είπα των αξιωματικών... Είτε αυτο είναι υπηρεσία είτε είναι συνοδηγός είτε οτιδήποτε άλλο... Δεν ξέρω την ΕΣΣΟ είσαι παντως η σημερινή δόκιμοι είναι φαντάροι πολυτελείας... Μηδενική σχεδόν εκπαίδευση ειδικά σε διοικητικά θέματα... Και όλα ξεκινάνε απο τους ανώτερους... Αφου δεν ενδιαφέρονται και ούτε σέβονται αυτοί τους δόκιμους τότε ούτε οι φαντάροι θα το κάνουν... Χωρίς αυτο να είναι και καλό...
Υ. Γ και γω για ΥΕΑ πήγαινα άλλα με έκοψαν για 0.50 βαθμους διαθλαστικού σφαλματος... Εικόνα ήξερα πάντως που πήγανια και τι θα πέρναγα...
gletzes
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από gletzes »

E, ναι ρε παιδιά μη με παρεξηγείται. Απλά ήταν μια απορία.
ILARXOS
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 10
Ενδιαφέροντα: πλοια, τρενα, φυσικη . . .
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ILARXOS »

Κάπως έτσι είναι νεκροθάφτη, αλλά ευτυχώς υπάρχουν ακόμα φωτεινές εξαιρέσεις.
ξεκινώντας από επιβλητική εμφάνιση-παράσταση
[δυστυχως, ενας δοκιμακος 18 ετων,1,70 με το ζορι, δεν εμπνέει κ πολλά.]
και κυρίως, έχοντας 2-3 γνωσεις επί του αντικειμένου αλλά κ διοίκησης, χαίρεις το σεβασμό των αξκων αλλά κ των υφισταμένων.
Χωρίς να θέλω να διεκδικήσω τον τίτλο του σουπερ-ΔΕΑ, απλά να σου πω οτι συνοδηγός έκανα ελάχιστες φορές [στα δαχτυλα του ενος χεριου], διοτι επέμενα να παραμείνω στον όρχο και στα τανκς μου. Πάντα υπήρχαν άλλοι ΔΕΑ που ψωφούσαν για βόλτα κ έπαιρναν ευχαριστως τη θέση μου.
Όσο κ αν ήθελα να βγω μια βολτούλα έξω, από το να μείνω στη μαυρίλα, δεν καταδεχόμουν εγώ, "αξιωματικός", να πάω... Συνοδηγός. Απλά δεν αρμόζει.
Μην δεις μόνο το δέντρο [συνοδηγός] και χάσεις το δάσος [λοιπά καθήκοντα κλπ].
Το "αξιωματικλίκι" μπορεί να επεκταθεί παντού, με την ωραία φυσικά έννοια.[θάρρος λόγου-γνώμης, ευθύνη πράξεων, άψογη εμφάνιση κ. Α] Ποτέ μου όμως δεν έκανα [κακώς ίσως] χρήση βαθμού. Ποτέ στρατιώτης δεν μου έκανε το παραμικρό παράπονο.
Αυτά τα ολίγα προς το παρόν
Άβαταρ μέλους
yandr
Στρατάρχης
Στρατάρχης
Posts in topic: 54

Δημοσίευση από yandr »

nekrothaftis έγραψε: Δεν ξέρω την ΕΣΣΟ είσαι παντως η σημερινή δόκιμοι είναι φαντάροι πολυτελείας... Μηδενική σχεδόν εκπαίδευση ειδικά σε διοικητικά θέματα... Και όλα ξεκινάνε απο τους ανώτερους...

Ήμουν 1999Β ΕΣΣΟ, δηλαδή 10 χρόνια πριν.

Δεν λέω ότι είχαμε την σούπερ εκπαίδευση, ούτε πως οι ΔΕΑ είχαν το σούπερ επίπεδο.

Τα πάντα εξαρτώνται από τον καθένα προσπωικά.

Εγώ δεν αντιμετωπίστηκα ποτέ ως φαντάρος πολυτελείας και ούτε έδω δικαίωμα για να γίνει κάτι τέτοιο. Εννοείται ότι όλα ξεκινούν από τους ανώτερους αξιωματικούς, αλλά πάντα υπάρχει ο απαραίτητος σεβασμός προς τα πάνω και προς τα κάτω.

Εγώ έχω ξεχέσει κανονικότατα ΕΜΘ Λοχία που το έπαιζε στρατηγός σε ΑΜίτη ενώ είχα υπηρεσία Αρχιφύλακα Κεντρικής Πύλης και από την άλλη έχω ξεχέσει και σκοπούς ή άλλους φαντάρους.

Με λίγα λόγια, καλό είναι να μην γενικεύουμε. Παντού υπάρχουν άχρηστοι και οι ΔΕΑ δεν είναι εξαίρεση, αλλά το φαντάρος πολυτελείας είναι το ίδιο μειωτικός με τον κωλοφάνταρο του κερατά. Θα χαρακτήριζες όλους τους κληρωτούς κωλοφάνταρα του κερατά; Πιστεύω πως όχι.

Δεν έχει λόγο να συνεχίζουμε, νομίζω ότι δεν διαφωνούμε στην ουσία.
nekrothaftis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από nekrothaftis »

yandr έγραψε:

Δεν έχει λόγο να συνεχίζουμε, νομίζω ότι δεν διαφωνούμε στην ουσία.
δεν διαφωνούμε προφανως! Άπλως εγώ το βλέπω απο την μερία του φαντάρου εσύ απο του δόκιμου κάποιος άλλος απο του καραβανά και πάει λεγοντας!
και όσο αφορά τα κολοφάνταρα του κερατά υπάρχουν και σε μεγάλο ποσοστό!

Anonymous

Γεια σας παιδες.

καταρχην ζηταω συγνωμη απ τους διαχειριστες γιατι ξαναποσταρα
και σε αλλο θεμα αλλα δεν μου απανταει κανεις και ειλικρινα
εχω ψαξει ολο το σαιτ αλλα δεν εχω βρει απαντηση ακομα
ή βρηκα και ειναι πολυ παλιες.
στο θεμα.

μπαινω τον αυγουστο αλλα δεν ξερω ακομα που θα παρουσιαστω
και θελω να παω ΔΕΑ, αλλα ειναι καποια ερωτηματα
που με απασχολουν και θα ημουν ευγνωμον αν ξερει καποιος
να μου απαντησει.

1. Τα αθληματα εκτος του στιβου εχω ακουσει οτι
περιλαμβανουν και 20 καμψεις και 5 ελξεις.
ισχυει αυτο;

2. Τωρα με τη μειωση της θητειας ξερετε τι παιζει με τις μεταθεσεις των
δοκιμων; Υπαρχει περιπτωση να κατεβω κρητη;

3. Στο χαρτι πριν την αναβολη ενω δεν ειχα καν τοτε απολυτηριο
ειχα ενδειξη ΥΕΑ. Αρα και τωρα θα εχω λογικα ε;(εχω τελειωσει ιεκ χωρις πιστοποιηση ομως.)

4. Ειχα σπασει το ποδι μου αλλα εχω βγαλει τις λαμες τωρα και δε με ενοχλει
και εχω και 2 ψιλομικρα τατουαζ. Υπαρχει περιπτωση να μη με παρουν γι αυτο το λογο;

5. Και τελευταιο και πιο κρισιμο. Επειδη εχω μονο χαρτι ιεκ και δεδομενου πως στη σειρα του αυγουστου πανε συνηθως οσοι τελειωνουν τις σχολες τους (ΤΕΙ, πανεπιστημια κλπ), συν τη μειωση τωρα της θητειας.
πιστευετε οτι υπαρχουν πιθανοτητες να μη με παρουν;

συγνωμη για την πολυλογια μου και ευχαριστω προκαταβολικα.

υ. Γ. Το μονο βισμα που εχω ειναι ενα φιλο μου που μπηκε φανταρος τον αυγουστο :P
magikos7
Πολίτης
Πολίτης

Δημοσίευση από magikos7 »

Παιδεια μια ερωτηση. Παρουσιαζομαι στις 17/8 κορινθο πεζικο αλλα ελεγε το χαρτι κατι για ΥΕΑ. Τι ειναι αφτο το ΥΕΑ; Κανω παραπανω μηνες;

Αντώνιος
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Δημοσίευση από Αντώνιος »

Φίλς magiko δες εδώ /thiteia/dea_1.asp Για πληροφορίες σχετικά με τους Υποψήφιους Έφεδρους Αξιωματικούς

tmihalis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από tmihalis »

Καλησπέρα. Πολλές και χρήσιμες οι πληροφορίες για τους ΥΕΑ-ΔΕΑ. Δεν βρήκα όμως πολλά posts σχετικά με την μετεκπαίδευση των ΔΕΑ.

Πόσο συχνά (στην πράξη) καλούνται για μετεκπαίδευση;
(Αν είναι να δεσμευτώ για την υπόλοιπη ζωή μου με αυτό... )

Υπάρχει κάποιος που εκ πείρας μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα;

Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Anonymous

Καλησπέρα.
Σήμερα πήρα το χαρτί για να παρουσιαστώ στο πεζικό (YEA) στην Κόρινθο τον Αύγουστο. Το προηγούμενο χαρτί που είχε έρθει τον Μάιο ήταν για το υγειονομικό στην Άρτα (έχω τελειώσει ιατρική). Η ερώτηση μου είναι αν παω σαν ΥΕΑ θα είμαι σαν γιατρός; Ή έπρεπε να μου είχε έρθει πάλι για Άρτα ΥΕΑ;
Ευχαριστώ.
tmihalis
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από tmihalis »

Καλησπέρα. Ναί όντως είναι καλό ερώτημα. Οι δόκιμοι πλεον κάνουν 14 μήνες ή παραμένει 17 μήνες; Εγώ άκουσα ότι ισχύει το δεύτερο και ότι σύντομα θα καταργηθούν γενικά από την θητεία.
Άβαταρ μέλους
D.S.
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός

Δημοσίευση από D.S. »

tmihalis έγραψε: Καλησπέρα. Ναί όντως είναι καλό ερώτημα. Οι δόκιμοι πλεον κάνουν 14 μήνες ή παραμένει 17 μήνες; Εγώ άκουσα ότι ισχύει το δεύτερο και ότι σύντομα θα καταργηθούν γενικά από την θητεία.

Ελπίζω να μη γίνει κάτι τέτοιο γιατί τότε θα τρελαθώ!
Δε φτάνει που με (μας) ξενέρωσαν με τη μείωση της θητείας μας, τώρα θέλουν να καταργήσουν και τους ΔΕΑ;
Έλεος πια... Εικόνα
Όσο για το 17μηνο ισχύει! Και το ξέρω από συγγενή μου που είναι αξιωματικός στο ΠΕΥΚΟ!
Τώρα αν θα αλλάξει κι αυτό δεν το ξέρω.
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης