illy έγραψε: Γιατι αυτοματα η ιση διεκδικηση των θεσεων να προυποθετει την αλλαγη των οριων; Δεν βρισκω το λογο να γινει αυτο...
γιατι διαφορετικα οι γυναικες, εχοντας συνηθως περισσοτερες γραμματικες γνωσεις και με τα παλια ορια, θα εμπαιναν ολες εποπ. Και δεν μπορω να φανταστω ενα στρατο γεματο γυναικες. Μου φαινεται σαν αστειο βιντεο στο you tube. Πρεπει να μπαινουν λιγες και καλες.
illy έγραψε: Μα βρε βελε μου δεν υπηρχε λογος να χαμηλωσουν ουτε τα αντρικα ορια αλλα ουτε και να αυξηθουν τα γυναικεια... Ιση διεκδικηση θεσεων κ ο καθενας στον τομεα του... Η γυναικα να ανταγωνιστει τη γυναικα, και ο αντρας τον αντρα... Με ισες ευκαιριες θεσεων
θα κρινοταν αντισυνταγματικο. Με την ιδια λογικη που προσεφυγαν οι γυναικες στη δικαιοσυνη, το ιδιο θα εκαναν και οι αντρες
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Rania_23 έγραψε:γραμματικες γνωσεις και με τα παλια ορια, θα εμπαιναν ολες εποπ. Και δεν μπορω να φανταστω ενα στρατο γεματο γυναικες. Μου φαινεται σαν αστειο βιντεο στο you tube. Πρεπει να μπαινουν λιγες και καλες.
ε οχι και ολες! Θα εμπαιναν ολες οσες ειχαν πολυ δυνατο βυσμα... Τωρα αν εσενα θα σου προκαλουσε γελιο, προβλημα σου... Για μενα θα ηταν πολυ σουπερ! Και προσωπικα θα γουσταρα να υπηρχε γυναικειος κ αντρικος στρατος ξεχωριστα... Βελε μου, εγω μιλαω για ισοτητα στα ανθρωπινα δικαιωματα και το να ζητας ιση διεκδικηση θεσεων εγκειται στα ανθρωπινα δικαιωματα... Τελος παντων, εχουμε ανοιξει ενα θεμα που καθενας θα λεει την αποψη του και δεν θα βγουμε σε ενα τελικο αποτελεσμα...
illy μου γινεσαι λιγο υπερβολικη. Ναι δικιο εχεις οτι τα αθληματα δεν ειναι ισοτιμα για εναν αντρα κ μια γυναικα. Αλλα σου λεει"αν θελεις κυρα μου να μπεις στο στρατο πρεπει να εισαι καλη σαν εναν αντρα". Και για στρατο μιλαμε, οχι για τουαλετες να τα χωρισουμε σε γυναικιες με αντρικες. Κ ας μην λεμε χαζα κ εγω γυναικα ειμαι, και εγω χτυπιεμαι οτι τα αθληματα μου ειναι δυσκολα αλλα στρατος ειναι. Βλεπω γυναικες που βαζουν οδηγος ερπυστριοφορου μονο κ μονο για να περασουν. Που πας! Εδω δεν μπορουμε ενα αμαξι να οδηγησουμε που λεει ο λογος θα οδηγησουμε αρμα; Και επισης οταν στο στρατοπεδο λεμε πχ θα πρεπει να αλλαξεις επιστριες τι θα κανεις θα φωναξεις εναν αντρα να κανει την δικη σου δουλεια επειδη δεν μπορεις να τις σηκωσεισ;
Γιατί βρε Αννα είναι τόσο ακατόρθωτο να γίνει αυτό; Δεν υπάρχουν γυναίκες που τα καταφέρνουν; Εδώ υπάρχουν γυναίκες που υπηρετούν στις ειδικές δυνάμεις! Το να υπάρχει ίση διεκδίκηση θέσεων γίνομαι υπερβολική; Το θέμα είναι να έχεις γνώθι σεαυτόν κ να δηλώσεις ειδικότητα που ξέρεις ότι θα είναι κομμένη κ ραμμένη στα μέτρα σου κ θα ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου κ στα καθήκοντά σου
Απλως οι περισσοτερες απο μας ουτε εχουμε μπει να δουμε πως ειναι ενα στρατοπεδο οχι και να δουλεψουμε. Εχουμε αγνοια το πως ειναι πραγματικα. Κ στην συνεντευξη ρωτουσα κοπελες τι δηλωσαν κ ολες ελεγαν ατ οπλων κ ρωτουσα τι ειναι αυτη η ειδικοτητα κ δεν ηξεραν καν για τι προκειτε. Ασε αλλες που δεν θυμοταν πως λεγοταν. Φυσικα υπαρχουν εξερεσεις αλλα ειναι δυσκολα για μια γυναικα π στρατος. Υπαρχουν καποιες ειδικοτητες που ειναι πιο ευκολες αλλα ζητουσε πιο λιγα ατομα...
Γιατί πρέπει να ξέρουμε πως είναι ο στρατός; Πολλοί άντρες μπαίνουν εποπ χωρίς να έχουν πάει φαντάροι ή ακόμη κ μαθητές/τριες δηλώνουν σχολές χωρίς να ξέρουν τί θα πει στρατός! Οι γυναίκες πάντως είναι σκληρές κ αντέχουν! Εγώ προφανώς αποτελώ εξαίρεση διότι ήξερα την ειδικότητα μου κ ο συντ/ρχης στην συνέντευξη μου είπε οτι είμαι ενημερωμένη για τα του στρατού κ του είπα πως όποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει κ πως προέρχομαι από οικογένεια στρατιωτικών
Εννοω οτι δεν ξερουμε τον στατο και μιλαμε ολες, μαζι και εγω, λες και θα παμε κατασκηνωση. Οταν η αλλη πορωμενη θελει να μπει και δεν ξερει καν την ειδικοτητα της φαινετε ατομο που ξερει τι ειναι στρατος; Και οπως ειπα υπαρχουν εξερεσεις, αλλα μιλαω βαση αυτων που ακουσα απο ιδιες κοπελες. Τι ειδικοτητα εβαλες εσυ;
Έχω βαρεθεί να ακούω την καραμέλα οτι οι γυναίκες στο στρατό είναι στα γραφεία ενώ όσες κοπέλες ξέρω κάνουν ότι και οι άντρες. Αφού αν μία κοπέλα προσπαθήσει να αξιοποιήσει ότι σπουδές έχει και να βρεί μιά καλύτερη θέση οι περισσότεροι συνάδερφοι της θα πέρουν να την φάνε έκτος βέβαια και αν είναι η γυναίκα τους που τότε αλλάξουν όλα.
Και εγω εχω βαρεθει την γκρινια σας! Καλα ρε Σου, τι σε πειραζει εσενα Κ ολους εσας; Κανετε λες και σας κοβουν τους μισθους σας για να τις πληρωνουν! Κ επιτελους δεν ειναι ολες αχρηστες... Οπως υπαρχουν+αχρηστοι αντρες αλλα δεν ειναι ολοι το ιδιο... Παντα με τα ξερα καιγονται κ τα χλωρα, παντα θα υπαρχουν αυτοι που χαλανε την "πιατσα"