Προσλήψεις Εποχικών Πυροσβεστών (2021)
Κοίταξε από τη μια πλευρά έχεις δίκιο εθελοντικά πήγαμε εκεί αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε περάσει μια εκπαίδευση, έχουμε δώσει εξετάσεις και υπηρετούμε χρόνια αποκτώντας κάποια εμπειρία από διάφορες καταστάσεις. Από τη στιγμή λοιπόν που το σώμα ζητάει άτομα για να κάνουν μια δουλειά την οποία αρκετοί άνθρωποι την κάνουν τόσο καιρό τι πιο φυσικό να προσλαβει κάποιους που έχουν εμπειρία από το να πάρει κάποιον που τόσο καιρό ήταν άσχετος με το αντικείμενο (δεν λέμε να πάρει μόνο εθελοντές αυτό που λέω είναι να έχουμε σωστές ευκαιρίες). Δεν λέω ότι οι εθελοντές είμαστε ΕΜΑΚ ή έχουμε φάει τις φωτιές με το κουτάλι αλλά έχουμε κάποιες βασικές γνώσεις. Η εκπαίδευση που πέρασαν πέρυσι οι εποχιακοί ας μην κοροιδευομαστε ήταν ελλειπείς και βιαστική αφού άργησε να βγεί η προκήρυξη με τα αποτελέσματα να είναι αισθητά ειδικά το πρώτο δίμηνο της αντιπυρικης περιόδου και το λέω επειδή τους είδα στη πράξη δεν τα βγάζω από το μυαλό μου
Για να αποφύγω παρεξηγήσεις δεν λέω ότι όσοι μπήκαν εποχιακοί πέρυσι δεν κάνανε σωστά τη δουλειά τους πολλά παιδιά που μπήκαν στη πορεία αποδείχτηκαν εξαιρετικοί, εστιάζω κυρίως στην αδικία της μοριοδοτηση όχι στο ποιος μπήκε εποχιακός πέρυσι
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 269
gramm αλήθεια είπες ακριβώς αυτό που σκεφτόμουν ! Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λες ... Σε όλα όμως ! Έτσι είναι εδώ στην εύβοια επειδή τους ξέρω τους εποχικούς πολλοί ήταν υπέρβαροι και δεν θα έπρεπε να μπουν κ μερικοί μετο ζόρι έβγαλαν τα αθλήματα με αποτέλεσμα το λουκι των υπηρεσιών να το φάνε τα παιδιά που ήταν άλλη φάση δλδ είχαν όλα τα προσόντα (κιλά, δύναμη, όρεξη κυρίως και ήταν αποτελεσματικότεροι) γιατί λοιπόν τέτοιοι να τρώνε τις θέσεις εις βάρος άλλων; Θα νιώθατε ασφάλεια να γινόταν μια τεράστια φωτιά κ να περιμένατε από αυτους να σας σώσουν; Καλύτερα να έπεφτα στο γκρεμό ... Κ επίσης ναι πολύ ελλειπης η εκπαίδευση τους
- georgios03geor
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 142
Αυτό μου φαίνεται λίγο απίθανο αλλά αν συμβαίνει ναι τραγικό τότε. Αναφέρομαι στα αθλήματα. Σιγά τα αθλήματα ρε παιδιά κ η κουτσή μαρια τρέχει ένα 200αρι. Εγώ είμαι 30 πλας κ βγάζω χιλιαρι άνετα στα 4,20 χρόνο που ζητάει σε σώματα ασφαλείας. Το αναφέρω απλά δεν το γράφω ψωνίστηκα μην παρεξηγηθώ. Όπως κ να έχει ρε παιδιά όλοι θελουμε να μπούμε τι να κάνουμε αυτοί που μπήκαν τυχερόι λογικά θα εκπαιδεύτουν με τον καιρό. Το θέμα μας αλλο είναι να βγάλει νέα προκήρυξη να κάνουμε κ εμείς τα χαρτιά μας
Gg
-
- Ανθυπασπιστής
- Posts in topic: 139
Η διαφωνία είναι υγεία και επικοδομητικη! Η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά!
Όταν ζητας μόρια για εθελοντική εργασία δεν είναι ανιδιοτελής προφορά!
Η διαφωνία μου δεν είναι να μην απορροφηθούν οι «εθελοντές» αλλά ίσως πρέπει να ονομαστούν αλλιώς πχ «υποψήφιοι»
Διαφωνώ με την λέξη εθελοντισμός και μοριοδότηση στον εθελοντισμό
Επίσης το ότι υπάρχουν εποχικοί που ΔΕΝ κάνουν για το Πς, άλλο τόσο υπάρχουν εθελοντές που ΔΕΝ κάνουν και άλλο τόσο υπάρχουν μόνιμοι που ΔΕΝ κάνουν κτλ
Επίσης ότι οι εθελοντές έχουν καλύτερη εκπαίδευση ισχύει διότι έχουν και το αστικό κομμάτι και το παροχή βοήθειας στην ύλη και στην πράξη, ενώ οι εποχικοί εκπαιδεύονται και αντιμετωπίζουν το δασικό κομμάτι, άρα είναι λίγο διαφορετικό το αντικείμενο τους!
Τώρα το αν είσαι καλός πυροσβεστης αυτό είναι όπως σε όλα τα επαγγέλματα αν είσαι καλός επαγγελματίας ή όχι!
Φιλικά πάντα
Όταν ζητας μόρια για εθελοντική εργασία δεν είναι ανιδιοτελής προφορά!
Η διαφωνία μου δεν είναι να μην απορροφηθούν οι «εθελοντές» αλλά ίσως πρέπει να ονομαστούν αλλιώς πχ «υποψήφιοι»
Διαφωνώ με την λέξη εθελοντισμός και μοριοδότηση στον εθελοντισμό
Επίσης το ότι υπάρχουν εποχικοί που ΔΕΝ κάνουν για το Πς, άλλο τόσο υπάρχουν εθελοντές που ΔΕΝ κάνουν και άλλο τόσο υπάρχουν μόνιμοι που ΔΕΝ κάνουν κτλ
Επίσης ότι οι εθελοντές έχουν καλύτερη εκπαίδευση ισχύει διότι έχουν και το αστικό κομμάτι και το παροχή βοήθειας στην ύλη και στην πράξη, ενώ οι εποχικοί εκπαιδεύονται και αντιμετωπίζουν το δασικό κομμάτι, άρα είναι λίγο διαφορετικό το αντικείμενο τους!
Τώρα το αν είσαι καλός πυροσβεστης αυτό είναι όπως σε όλα τα επαγγέλματα αν είσαι καλός επαγγελματίας ή όχι!
Φιλικά πάντα
Χαίρομαι να ακούω και διαφορετικές απόψεις από τη δική μου εξάλλου για αυτό υπάρχει το φόρουμ για να ανταλλάσσουμε απόψεις. Τώρα και για αυτό που λες περί εκπαίδευσης συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και αυτό είναι κάτι που μας το τόνιζαν και οι μόνιμοι Το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει αλλά προς το παρόν κρατάω αυτό που λες στο τέλος και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο ότι το σημαντικό είναι να κάνεις σωστά τη δουλειά σου
Υπενθυμίζω ότι υπάρχουν τα παρακάτω νήματα
Επιλαχόντες Εποχικοί Πυροσβέστες (2020)
Εθελοντές πυροσβέστες
Εάν κάποιος έχει νεότερα για φετινή προκήρυξη το αναρτά εδώ.
Επιλαχόντες Εποχικοί Πυροσβέστες (2020)
Εθελοντές πυροσβέστες
Εάν κάποιος έχει νεότερα για φετινή προκήρυξη το αναρτά εδώ.
Δύσκολα τα βλέπω για φέτος τα πράγματα για προκήρυξη παίδες...
Ρώτησε κανείς σε κάποιο σταθμό για ενδεχόμενη προκήρυξη; Σε λίγο έφυγε ο Φλεβάρης.
- Ε'ΜΚ
- Posts in topic: 72
Καλησπερα παιδια, ρωτησα χθες στον 5ο πυροσβεστικο σταθμο Αττικης και μου απαντησαν οτι δεν γνωριζαν κατι.
Κάποια στιγμή θα ξαναρωτήσω και γω σε σταθμό μέσα στην εβδομάδα. Στο τέλος θα μας πάρουν με τις πέτρες ...
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 269
Πιστεύω τέλος Μαρτίου αν πάθει κάποια απόφαση διότι εκεί ίσως φανούν κάποια κενά λόγω άλλων προκηρύξεων ... Έβγαλε σήμερα το λιμενικό
- georgios03geor
Έχετε πίστη παρότι πιστεύω δεν θα βγει γιατί αλλιώς κάτι θα Ακουγόταν. Αλλά κ πάλι τρέχουν κ ασχολούνται με άλλες προκηρύξεις που είναι πιο ενδιαφέρουσες. Οποτε ισως ξαφνικά εμφανιστεί κάτι. Μακάρι ρε παιδιά μακάρι. Μας το εύχομαι όλους μας. Έστω κ του χρόνου αλλά αν βγουν για όλα τα σώματα ασφάλεια κ στρατό κ δεν ξέρω γω τι θα σκάσω. Τόσο θέληση για 6 μήνες δουλειά έχουμε μας εύχομαι να το πετύχουμε κάποια στιγμή.
Gg
- georgios03geor
Ξέχασα να γραψω Ρόδο που ρώτησα μου είπαν μπααααα δύσκολα να βγει νέα θα ναι η τελευαταια λέει προκήρυξη αν κ γω δεν το πιστεύω
Gg
- georgios03geor
Ξέχασα να γραψω Ρόδο που ρώτησα μου είπαν μπααααα δύσκολα να βγει νέα θα ναι η τελευαταια λέει προκήρυξη αν κ γω δεν το πιστεύω
Gg
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης