Προσλήψεις Εποχικών Πυροσβεστών (2021)

Πληροφορίες για προκηρύξεις Πυροσβεστών, Ειδικών Φρουρών, Λιμενικού και τα τα όρια ηλικίας, ύψους και ΔΜΣ.
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Άβαταρ μέλους
jioseftsavi
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 118

Δημοσίευση από jioseftsavi »

Καλησπερα και απο εμενα. Τυχαια ειδα το φορουμ. Και εγω που ρωτησα γνωστο εκ του Αρχηγειου, Τιποτε δεν ειναι Σιγουρο, αλλα το ποιο πιθανο να μην βγαλει καινουργια και να περνει απο τους πινακες του 2020. Μιας και του 2019 κατεβηκαν οι πινακες απο το αρχηγειο γιατι διαγραφηκαν. Οποτε απο του 2020 θα καλει αν προκυπτουν τυχον κενα στις υπηρεσιες απο ατομα που παραιτουνται. Ειτε διοτι τους φαινεται δυσκολη η δουλεια.

Ειτε γιατι καναν τα χαρτια τους μακρια απο την περιοχη τους και δεν ανταπεξερχονται οικονομικα. Ειτε γιατι περασαν καπου αλλου μονιμοι. Εγω το 2019 τα ειχα κανει στην πολη μου, και με παρακαλουσε φιλος μου να παω να τα κανω στο νησι που ειναι αυτος πυροσβεστης Μονιμος. Γιατι ηταν σιγουρος οτι στο νησι δεν θα καλυφθουν οι θεσεις... Και ετσι και εγινε! Τα εκανα στην πολη μου δεν περασα. Και στο νησι μειναν κενες θεσεις οδηγων!

Μιας και για οδηγος συμμετειχα με διπλωμα Γ. Εντομεταξυ το νησι ηταν κοντα στην πολη μου! Που να το ηξερα. Ειναι αν σε θελει! Το 2020 δεν εβγαλε θεσεις στην πολη μου, τα εκανα στο νησι και καναν αιτησεις λογο covid και ανεργιας απο ολη την Ελλαδα στο νησι!150 αιτησεις για 25 θεσεις! Αλλος απο αθηνα. Αλλος απο θεσσαλονικη χαμος! Και ηρθα στους οδηγους απο 10 ατομα που ζητουσε...21 σειρα! Δηλαδη 11ος επιλαχων! Βεβαια καποιοι φυγαν και οταν ξανα ζητησε ατομα τον Ιουνιο ηρθα απο 11ος-5ος! Δηλαδη πεμπτος επιλαχων...

Θα Ειχα περασει αλλα ηταν στους οδηγους 7 ατομα με διπλωμα Δ! Δεν το ηξερα οτι μοριοδοτειτε το Δ Κατηγοριας και δεν το εβγαλα. Ειχα μονο Γ! Αν το ειχα βγαλει θα δουλευα ηδη περυσι! Ειναι σαν να Μου λεει αστο φιλε δεν ειναι για εκει η τυχη σου! Και το καλο ειναι οτι Ειδικες δυναμεις ειχαν μονο 2 ατομα! Και με φαγαν με το διπλωμα Δ οι υπολοιποι!

Βεβαια αναμενουμε, πλησιαζει ο καιρος παλι. Αν οντως δεν βγαλει καινουργια μπας και με καλεσουν επιλαχων. Αν και δυσκολο να φυγουν 5 οδηγοι ακομη... Εδω θα ειμαστε και θα τα λεμε.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Δευ Φεβ 22, 2021 4:56 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
georgios03geor
Posts in topic: 142

Δημοσίευση από georgios03geor »

Πωωωωωω σε νιώθω φίλε. Ε πραγματικά δηλ αυτό νιώθω κ γω σαν να μου λέει κάτι άστο δεν είναι τυχερο να γίνει. Τουλάχιστον είσαι σε πολύ κοντινή θέση μπορεί να σε πάρουν. Με το καλό στο εύχομαι
Gg
Άβαταρ μέλους
jioseftsavi

Αν ήταν και η προκυρηξη του 2020 σαν του 2019 που έπρεπε να παρουσιάσεις αυτοπροσώπως στην υπηρεσία που επιθυμούσες να κάνεις τα χαρτιά σου. Σιγά μην είχαν πάει στο νησί αυτοπροσώπως όλοι αυτοί! Εγω θα πήγαινα. Μια ώρα μακριά είμαι. Ενώ στου 2020 την προκυρηξη λόγο covid έστελνες φάκελο ταχυδρομικώς και γιαυτό έγινε ο χαμός.

Λένε Που να στείλουμε; Στο τάδε νησί που δεν έχει πολλές αιτήσεις! Ε και έγινε χαμός! Και μου λεγαν φίλοι μου πυροσβέστες λίγο πριν βγει η προκυρηξη του 2020. Κοιτα μήπως χρειάζεται να βγάλεις κανένα δίπλωμα ακόμη για οδηγός. Όχι εγω! Ξερόλας! Μόνο Γ θέλει! Έλα όμως που έδινε 15 μορια και στο Δ! Και μέχρι την τελευταία στιγμή φίλος πυροσβεστης που ήταν στην παραλαβή φακέλων Μου λέει ειδικές δυνάμεις 2 άτομα έχουν στους οδηγούς! Λέω τέλεια! Είμαι να ετοιμάζομαι! Είμαι τεκνο πολυτέκνων με 2 παιδιά και δίπλωμα Γ.

Τι άλλο να έχουν για να με περάσουν; Πόσοι εθελοντές θα Υπάρξουν; Τσααακ τα τσακάλια το ήξεραν για το δίπλωμα Δ και είχαν βγάλει φουλ διπλώματα! Στου 2019 την προκυρηξη που κοιτούσα τους πίνακες αντε να είχαν και δυο άτομα Δ! Μου λέει φίλε αυτο δεν έχει ξαναγίνει εκαναν στο νησί 150 αιτήσεις! Και λέω αφού δεν είναι ειδικό δυναμίτες δεν πειράζει. Μέσα θα ειμαι...

Να σου τα διπλώματα Δ.21 σειρα! Ενώ ήμουν σιγουρος. Αφού έχω έρθει και 5 επιλαχών πάλι καλά... Άλλοι σε μεγάλες πόλεις είναι 100 επιλαχών... Αν και τι να λέει... Και 5 να είσαι αν δεν φύγουν άτομα το ίδιο είναι...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Δευ Φεβ 22, 2021 4:56 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
gramm
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από gramm »

Καλησπέρα στο φόρουμ

Δυστυχώς το σύστημα μοριοδότησης στο ΠΣ είναι τελείως απαρχαιωμένο και άδικο απέναντι σε κάποιες κατηγορίες υποψηφίων με πρώτο και καλύτερο τη περίπτωση των ΕΔ η οποία θα πρέπει να αλλάξει/μειωθεί. Είναι τελείως άδικο Για τις γυναίκες που θέλουν να μπουν και ειδικά για τους εθελοντές πυροσβέστες που υπηρετούν χρόνια.

Επιπλέον πιστεύω ότι 3τέκνοι/πολύτεκνοι θα έπρεπε αντί για μοριοδότηση να έχουν ειδικές κατηγορίες θέσεων όπως στις πανελλαδικές προκειμένου να έχουν ευκαιρία και άλλοι υποψήφιοι. Προσωπικά να πω ότι παρόλο που έχω απολυτήριο 18 υπηρετώ σαν Εθελοντής και γενικά κάποια άλλα προσόντα (ξένες γλώσσες, φοίτηση σε ΑΕΙ κτλ) αηδίασα τελείως με τον τρόπο πρόσληψης. Πριν βιαστεί κάποιος να με κρίνει να του αναφέρω ότι στην υπηρεσία που υπηρετώ είχαμε πέρυσι εποχιακό με απολυτήριο 12 και ΕΔ ενώ ήταν 120 κιλά με ύψος 1.70 !

Δεν αντιλέγω ότι οι ΕΔ είναι κάτι που πρέπει να μετράς στις προκυρήξεις αλλά με κάποιο έλεγχο καθώς όταν βλέπεις εθελοντές που υπηρετούν χρόνια στο ΠΣ (δεν το λέω για εμένα εγώ είμαι σχετικά φρέσκος) , έχουν βρεθεί σε δύσκολα περιστατικά, έχουν αφιερώσει μέρος απο τη καθημερινότητα τους χωρίς κανένα αντάλλαγμα απλά επειδή το θέλουν να μένουν εκτός και να βλέπεις τέτοια άτομα να μπαίνουν και να έχουν μετά απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι στους εθελοντές που υπηρετούν ξαναλέω χρόνια στο σώμα τότε απογοητεύεσαι τελείως.

Σίγουρα όταν μπήκαμε εθελοντές δεν είχαμε την απαίτηση να μπούμε μόνιμοι και πιστεύω οι περισσότεροι εθελοντές στο ΠΣ το κάνουν γτ το αγαπάνε και όχι για τη μοριοδότηση όμως ξαναλέω ζητάμε ίσες ευκαίριες στις προκυρήξεις.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Nassos την Δευ Φεβ 22, 2021 4:55 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
jioseftsavi

Καλημέρα. Συμφωνω και επαυξάνω.50 μορια είναι πάρα πολλά για τους εδ. Ας έδινε 20. Αντε να τον πιάσεις. Και είχαμε εδ που ήταν χοντροι. Αν εχει πάει φαντάρος πριν 8-10 χρονια ο άλλος Και τώρα δεν μπορεί να κουνηθεί τι 50 μορια του δίνεις; Δυστυχώς όμως δεν αλλάζει. Και βέβαια είναι άδικο για εσάς τους εθελοντές. Και εγώ έχω απολυτήριο 19,6. Και εμπειρία στα φορτηγά μιας και έχω δικό μου. Έχω δει στην υπηρεσία εδω στην περιοχή μου εποχικοι να μην έχουν ιδέα από φορτηγο. Να το γυρνάνε στην υπηρεσία χωρίς καθρέφτες. Γιατί προφανώς έχουν βγάλει απλα ένα δίπλωμα και εμπειρία 0. Εγω έβγαλα φέτος και το Δ μήπως και ξανά βγάλει. Αν και δεν το κόβω. Οπότε θα παρακολουθώ τους επιλαχοντες.
ETH-EP-PYR
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 139

Δημοσίευση από ETH-EP-PYR »

Gramm χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, τροφη για σκέψη θέλω μόνο να δώσω!Καταρχήν ασφαλώς όλα τα συστήματά έχουν τα λάθη τους και της ΠΣ και των ΕΦ και των ΕΠΟΠ κτλ κτλ

Όσον αφορά το απολυτήριο που ανέφερες γιατί να είναι στην ίδια κατηγορία το απολυτηρίο γενικού λυκείου με επαλ; Ένας με 18 στο επαλ γιατί να πάρει περισσότερα μόρια με έναν που έχει 16 στο γενικό; Από όσο γνωρίζω δεν είναι το ίδιο δύσκολο!

Συμφωνώ ότι πρέπει να μελετηθεί ένα σύστημα που να μην αδικεί κανέναν με σωστά και αντικειμενικά κριτήρια! Όπως πχ μοριοδοτεί ΕΔ και οι γυναίκες δεν πάνε στρατό, αν αυτό δεν είναι η μεγαλύτερη αδικία τότε ποιο είναι; Θα έπρεπε όπως οι οδηγοί είναι ξεχωριστή κατηγορία έτσι να ήταν και οι ΕΔ και πολύτεκνοι κτλ!

Όσον αφορά τον φίλο που έχει φθάσει 5ος επιλαχοντας προσωπική μου άποψη είναι πως να κάνει λίγο υπομονή και θα τον καλέσουν σιγουρα, μπορεί και από φέτος! Οι πίνακες έχουν ισχυ μέχρι να βγει νεότερη προκήρυξη, να θυμίσω πριν το 19 οι πίνακες διάρκεσαν περίπου 10 έτη!

Politis1994
Υποστράτηγος
Υποστράτηγος
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από Politis1994 »

Κανονικά ειναι να γίνουν 2500 προσλήψεις εποχικών για 2021 λετε να γινει η φούμαρα και να παρει απο προηγούμενους επιλαχοντες.
Kwnstantinos k
Posts in topic: 41

Δημοσίευση από Kwnstantinos k »

Politis1994 έγραψε:Κανονικά ειναι να γίνουν 2500 προσλήψεις εποχικών για 2021 λετε να γινει η φούμαρα και να παρει απο προηγούμενους επιλαχοντες.
Καλημέρα αδερφέ. Δεν έχουν πει συγκεκριμένα για νέα προκήρυξη. Απλώς οι θέσεις εποχικών φέτος πάλι θα είναι 2500 δηλαδή οι '19 και οι' 20 μαζί. Και αυτό που ακούγεται είναι η κάλυψη κενων από επιλαχόντες

Άβαταρ μέλους
gramm
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 24

Δημοσίευση από gramm »

Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο. Είμαστε στην υπηρεσία 3 παιδιά εθελοντές με απολυτήριο ΓΕΛ 17 και πάνω και σπουδάζουμε σε ΑΕΙ και οι 3. Πέρυσι λοιπόν όταν έβλεπες τα απολυτήρια των επιτυχόντων εποχιακών πραγματικά γελούσαν και τα πατώματα.10...12...11... Το ανώτερο που είδα αν θυμάμαι καλά ήταν ένα 14 αυτοί λοιπόν ήταν πρώτοι στις λίστες λόγω ΕΔ πολυτεκνίας κτλ και ακολουθούσαν αρκετά πιο κάτω στις λίστες των επιτυχόντων Απολυτήρια 19...19.5...18...17 και πάει λέγοντας. Όσο για τους εθελοντές τι να πώ το απόλυτο χάος εθελοντή πάνω από 25 επιλαχών δεν έβρισκες πουθενά
Predator
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 269

Δημοσίευση από Predator »

Συμφωνώ σε αυτό με τις ειδικέςδυνάμεις κ αν μπορούσα θα τους πήγαινα δικαστικά ! Εδώ χαλκίδα πέρασαν πολλοί 110+ κιλά 35 ετών επειδή στα 23 πήγα. ΕΔ ! ΕΙΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ 4 χρόνια περίπου και πταν μπήκα δεν μας ειχε πει κανένας για μονιμότητες κλπ κλπ μπήκα όπως όλοι Μας επειδή το γουστάραμε κ κοιτα τι μας έκανε το σώμα που δουλεύουμε γ αυτό! ΑΝ αυτοί οι κοιλαράδες που πλέον το παίζουν πυροσβέστες και δημοσίοι υπάλληλοι (και σας ξαναλέω ότι μόνιμοι από εποχικοί δν γίνεσαι κ αν γίνει θα γίνει σίγουρα μετά από 15 χρόνια λόγω κενών, το πολύ. Α γίνουν 5ετης) αν έβλεπαν όλοι αυτοί τια φωτιές και τα μέρη με φωτιά που έχουμε πάει οι εθελοντές εδώ εύβοια θα έβαζαν τε κλάματα... Πέρσι την πέρασαν ζάχαρη με συμβάντα του γέλιου ! Το σώμα πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει τα κριτήρια γιατί πι περισσότεροι είναι χαλβάδες γιωταδες

Άβαταρ μέλους
georgios03geor
Posts in topic: 142

Δημοσίευση από georgios03geor »

Αν τελικά βρεθούν ελλείψεις αλλά βρεθούν σε περιοχές που δεν προκήρυχτηκαν πέρσι θεσεις κ δεν υπάρχουν επιλαχόντες στην λίστα 2020 πως θα γίνει να πάρει από την λίστα του 2020;
Gg
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 107

Δημοσίευση από D.Y.K »

Κύριοι, κατανοώ ότι μία ενδεχόμενη προκήρυξη φέτος, είναι απόλυτα συνυφασμένη με τους επιλαχόντες της περσινής, ωστόσο παρακαλώ πολύ στο παρόν νήμα να συζητάμε ΜΌΝΟ για το ενδεχόμενο έκδοσης νέας, ενώ για τους περσινούς επιλαχόντες να συζητάμε στο παρακάτω

Επιλαχόντες Εποχικοί Πυροσβέστες (2020)

Ζητώ αυτό να τηρηθεί καθώς κατά τα φαινόμενα δεν θα υπάρξει νέα φέτος.

Ευχαριστώ.

ETH-EP-PYR
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Θα καλέσει τους επιλαχόντες που βρίσκονται στις πιο κοντινές περιοχές από εκεί που έχει τις αναγκες και όσοι δεν δέχονται θα προχωράει στους επόμενους κτλ κτλ
ETH-EP-PYR
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Gramm αν θέλεις την άποψη μου φιλικά πάντα ούτε και οι εθελοντές έπρεπε να έχουν προτεραιότητα διότι αυτό που κάνουν το κάνουν εθελοντικά άρα δεν προσδοκάνε κάτι, είναι οξύμωρο να ασχολουμε κάπου εθελοντικά και να ζητάω μόρια ώστε να ξεκινήσω να πληρώνομαι για αυτό!
Η καλύτερη προκήρυξη (αλλά για μένα σηκώνει διορθώσεις) είναι των ΕΦ!

Πχ

-Θα έπρεπε πολύτεκνοι, ΕΔ να είναι σε ξεχωριστή κατηγορία

-Όπως και τα λύκεια θα έπρεπε να έχουν διαφορετική βαρύτητα όπως και τα πτυχία αγγλικών (άλλο το city and guilds και άλλο το Cambridge)

-θα έπρεπε να βαθμολογούνται τα πτυχία της 3βαθμιας

Κτλ κτλ

Predator
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 269

Δημοσίευση από Predator »

Εδώ θα διαφωνήσω ! Οι εθελοντές θα έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα έμπαιναν διότι είναι ήδη εκπαιδευμένοι (μιλάω πάντα για τους ενεργούς) έχουν εξοπλισμό ξέρεις τι οικονομία κάνει έτσι αρχικά το ΠΣ αν το πάμε επιχειρηματικά (οικονομικά έχω σπουδάσει κ ξέρω τι σου λέω) επίσης οι εθελοντές ναι μεν το κάνουν άμισθα αλλά εφόσον λες ότι δεν θα έπρεπε για αυτό το λόγο τότε και οι εποχικοί να εφόσον υπογράφουν εποχικοί δεν λέει πουθενά όταν υπογράφουν οτο μετάτο πέρας της εποχικής απασχόλησης θα γίνουν 5ετης ... Όποτε να μην γκρινιάζουν όπως επίσης και οι 5ετης, υπογράφουν για 5 χρόνια ούτε αυτοί πρέπει τότε

να περιμένουν να γίνουν μόνιμοι πχ γιατί υπογράφουν για 5ετια άλλο που από στομα σε στομα τους θολώνουν το μυαλό και στους εποχικούς για μονιμότητες ... Φιλικά πάντα φίλε μου :)

Επίσης άκυρο ...

μόλις τώρα

είδα κ προκήρυξη για λιμενικό https://www.facebook.com/299435961018/posts/3849066161827061/?d=n

Μόνο το ΠΣ δεν θα βγάλει

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες