Πρόσληψη Εποχικών Πυροσβεστών (2020)
Το μόνο που ξέρω είναι πως έχουν φύγει 2-3 γνωστοί μου οπότε υποθέτω πως υπάρχουν αρκετοί...
Δες τον τελευταίο πίνακα και θα δεις τα κενά σε κάθε περιοχή! Από κει και πέρα νομίζω θα δημιουργούνται νέα κενά, αν γνωρίζει κάποιος ας πει και σε ποιες περιοχές!
Περνάνε κάθε η χρονιά εξετάσεις η εποχιακή και πρέπει να δίνουν κο6 κάθε χρονια;
Τώρα που ανοίγουν τα φυλάκια γνωρίζει κάποιος πότε θα ασχοληθούν με κενά και επιλαχόντες;
Ν. Χαρδαλιάς: Πρόσληψη 1300 επιπλέον δασοπυροσβεστών
Στην εγκατάσταση του εποχικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής στην περιοχή του δήμου Πρεσπών προχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης και των κάτοικων της περιοχής στο πλαίσιο της δασοπυρόσβεσης σε έναν από τους πιο σπάνιους βιότοπους και προστατευόμενη περιοχή της Ευρώπης.
Στον σύντομο χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στον δήμαρχο Παναγιώτη Πασχαλίδη και το δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε ότι "το κλιμάκιο θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά", τονίζοντας ότι "με εντολή της πολιτικής ηγεσίας και τη σύμφωνη γνώμη του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν όλες οι εφαρμοστικές διαδικασίες των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία τέτοιων δομών, ώστε η πράσινη κιβωτός -όπως αποκάλεσε την Πρέσπα- Θα έχει μόνιμο φρουρό στην περιοχή".
"Προχωράμε στη δημιουργία 80 εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων σε όλη την Ελλάδα" σε περιοχές που υπάρχει αναγκαιότητα λόγω προηγούμενων εμπειριών από πυρκαγιές, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της πρόληψης και της ενίσχυσης αυτών των περιοχών "προχωράμε στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού με 1300 επιπλέον δασοπυροσβέστες".
Σε ότι αφορά την ετοιμότητα των εναέριων μέσων κατάσβεσης ανακοίνωσε ότι προστίθενται τρία επιπλέον ελικόπτερα, δηλαδή από τα 6 θα υπάρχουν 9 ελικόπτερα βαρέως τύπου κατάσβεσης πυρκαγιών. Συμπλήρωσε δε, πως για την προστασία της νησιωτικής Ελλάδας δημιουργούνται δύο αερομεταφερόμενες μονάδες άμεσης επέμβασης, μια στον άξονα του Αιγαίου και μια για τα νησιά του Ιονίου, για τις ανάγκες του θέρους.
Capital.gr
οι προσληψεις θα είναι από την ίδια προκήρυξη η θα βγει καινούργια;Nassos έγραψε:Ν. Χαρδαλιάς: Πρόσληψη 1300 επιπλέον δασοπυροσβεστών
Στην εγκατάσταση του εποχικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής στην περιοχή του δήμου Πρεσπών προχώρησε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της αυτοδιοίκησης και των κάτοικων της περιοχής στο πλαίσιο της δασοπυρόσβεσης σε έναν από τους πιο σπάνιους βιότοπους και προστατευόμενη περιοχή της Ευρώπης.
Στον σύντομο χαιρετισμό του και απευθυνόμενος στον δήμαρχο Παναγιώτη Πασχαλίδη και το δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε ότι "το κλιμάκιο θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά", τονίζοντας ότι "με εντολή της πολιτικής ηγεσίας και τη σύμφωνη γνώμη του Αρχηγού της Πυροσβεστικής, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν όλες οι εφαρμοστικές διαδικασίες των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία τέτοιων δομών, ώστε η πράσινη κιβωτός -όπως αποκάλεσε την Πρέσπα- Θα έχει μόνιμο φρουρό στην περιοχή".
"Προχωράμε στη δημιουργία 80 εποχικών πυροσβεστικών κλιμακίων σε όλη την Ελλάδα" σε περιοχές που υπάρχει αναγκαιότητα λόγω προηγούμενων εμπειριών από πυρκαγιές, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της πρόληψης και της ενίσχυσης αυτών των περιοχών "προχωράμε στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού με 1300 επιπλέον δασοπυροσβέστες".
Σε ότι αφορά την ετοιμότητα των εναέριων μέσων κατάσβεσης ανακοίνωσε ότι προστίθενται τρία επιπλέον ελικόπτερα, δηλαδή από τα 6 θα υπάρχουν 9 ελικόπτερα βαρέως τύπου κατάσβεσης πυρκαγιών. Συμπλήρωσε δε, πως για την προστασία της νησιωτικής Ελλάδας δημιουργούνται δύο αερομεταφερόμενες μονάδες άμεσης επέμβασης, μια στον άξονα του Αιγαίου και μια για τα νησιά του Ιονίου, για τις ανάγκες του θέρους.
Capital.gr
Τέλος του μήνα θα κινηθούν διαδικασίες για να καλυφθούν οι κενές θέσεις της προκύρηξης του 20.. Σχετικά με τις θέσεις που έχουν μείνει κενές από τη σειρά του 19 είναι άγνωστο το τι θα γίνει. Νομικά πρέπει να πάρει του 20 γιατί όταν γίνεται προκυρηξη ι δια με την προηγούμενη οι επιλαχόντες της πρώτης διαγράφονται. Ηθικά πρέπει να πάρει του 19 ομως.. Του 19 αντιδράνε (με το δίκιο τους) οπότε έχει πολύ μέλλον ακόμα!
Μήπως γνωρίζεται σε ποιες Π. Υ θα δημιουργηθούν τα εποχικά κλιμάκια;
Φίλε μου Επιλαχων είχαμε κάτι νεότερο με τις κινήσεις που έκανες; Ίδιο πρόβλημα κ απορία έχω κ εγώ όσο αφορά τα κενά από τα παιδιά που παραιτήθηκαν από την σειρά εποχικών του 19. Τι μπορεί να γίνει για αυτό;
Φίλε καμία εξέλιξη. Δεν έκανα εγώ κάποια κίνηση.
Καλησπερα παιδια!! Η προκήρυξη αφορά και άτομα π δν συμμετείχαν καθόλου στην προηγουμενη η αφορά παλιά και επιλλαχοντες από την προηγουμενη ο βγήκε;
Καλησπέρα! Υπάρχει κάποια ενημέρωση για της κενές θέσεις;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες