οταν παρουσιαστεις μετα απο 2 εβδομαδες περιπου σας ρωτανε για οικογενεικη κατασταση και ζητανε πιστοποιητικο οικογενειακης καταστασεως.stratos έγραψε: καλησπέρα, θα ηθελα να ρωτήσω κατι αναφορικά με την μειωμένη θητεία. Θα υπηρετήσω 9μηνο λόγω τριτεκνίας αλλά δεν μου εχεί ζητηθεί κάποιο Έγγραφο. Πρέπει να κάνω καμία κίνηση εγώ; Θα Περιμένω να το αναφέρω οταν παρουσιαστώ;
Μειωμένη θητεία - Τρίτεκνοι
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 2
-
- Στρατιώτης
θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:
είμαστε 3 αδέρφια. Τα 2 μου μεγαλύτερα αδέρφια έχουν κάνει πρίν αρκετά χρόνια(10-15) τη θητεία τους κανονικά,18 μήνες τότε. Μάλιστα ο ένας είναι κ παντρεμένος. Εγώ δικαιούμαι μειωμένη θητεία η όχι; ;
έχω διαβάσει τα σχετικά γραφόμενα, παρ'ολα αυτά έχω πρόβλημα στη κατανόηση. ('' ο μόνος η μεγαλύτερος αδερφός απο τρία αδερφια'').
αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει στην απορία μου.
ευχαριστώ πολύ...
είμαστε 3 αδέρφια. Τα 2 μου μεγαλύτερα αδέρφια έχουν κάνει πρίν αρκετά χρόνια(10-15) τη θητεία τους κανονικά,18 μήνες τότε. Μάλιστα ο ένας είναι κ παντρεμένος. Εγώ δικαιούμαι μειωμένη θητεία η όχι; ;
έχω διαβάσει τα σχετικά γραφόμενα, παρ'ολα αυτά έχω πρόβλημα στη κατανόηση. ('' ο μόνος η μεγαλύτερος αδερφός απο τρία αδερφια'').
αν μπορεί κάποιος ας με βοηθήσει στην απορία μου.
ευχαριστώ πολύ...

Γιατί δεν έκανε ο πρώτος μειωμένη θητεία;
-
- Στρατιώτης
ο πρώτος αλλά και ο δεύτερος αδεφός μου όπως προείπα έκαναν την θητεία τους πριν αρκετά χρόνια (αρχές και μέσα '90). Έκαναν κανονικά τη θητεία τους. Δεν ξέρω αν ίσχυε για τρίτεκνες τότε. ίσως να μην τους ενδιέφερε τότε. Έκαναν 18 μήνες. Εγώ είμαι ο μικρότερος αδερφός. Δικαιούμαι τώρα μειωμένη ; ;
-
- Επιλοχίας
τοτε δεν ισχυε για τους εχοντες 3 τεκνα... Νομιζω πως δικαιουσε αλλα κανε κι ενα τηλεφωνο να σιγουρευτεις στρατολογια...d_artagnan έγραψε: ο πρώτος αλλά και ο δεύτερος αδεφός μου όπως προείπα έκαναν την θητεία τους πριν αρκετά χρόνια (αρχές και μέσα '90). Έκαναν κανονικά τη θητεία τους. Δεν ξέρω αν ίσχυε για τρίτεκνες τότε. ίσως να μην τους ενδιέφερε τότε. Έκαναν 18 μήνες. Εγώ είμαι ο μικρότερος αδερφός. Δικαιούμαι τώρα μειωμένη ; ;

-
- Συνταγματάρχης
- Posts in topic: 3
τώρα ισχύει για τα 3 τέκνα. Αλλά μόνο το 1ο τέκνο δικαιούται μειωμένη. Γιαυτό η συμβουλή μου είναι: αν υπάρχουν δύο άρρενες στην οικογένεια (αδέρφια εννοείται) και είναι κοντά στην ηλικία καλό είναι να συνυπηρετήσουν ώστε ο ένας να κάνει 9μηνη θητεία και ο άλλος να κάνει χρήση του δικαιώματος για υπηρεσία σε κοντινή από τον τόπο κατοικίας του περιοχή.ηλεκτρα έγραψε:τοτε δεν ισχυε για τους εχοντες 3 τεκνα... Νομιζω πως δικαιουσε αλλα κανε κι ενα τηλεφωνο να σιγουρευτεις στρατολογια...d_artagnan έγραψε: ο πρώτος αλλά και ο δεύτερος αδεφός μου όπως προείπα έκαναν την θητεία τους πριν αρκετά χρόνια (αρχές και μέσα '90). Έκαναν κανονικά τη θητεία τους. Δεν ξέρω αν ίσχυε για τρίτεκνες τότε. ίσως να μην τους ενδιέφερε τότε. Έκαναν 18 μήνες. Εγώ είμαι ο μικρότερος αδερφός. Δικαιούμαι τώρα μειωμένη ; ;
Καλησπέρα και από μένα... Είμαστε τρία παιδιά στην οικογένεια και ο μεγαλύτερος αδερφός μου στο εξωτερικό, οπότε θα αργήσει να γυρίσει και θα εξαγοράσει τη θητεία του. Μπορώ να κάνω εγώ ως μικρότερος το 9μήνο ; και γενικά ισχύει αν πάει πρώτα ο μικρότερος αδερφός κάνει αυτος το 9μηνο; Ευχαριστώ πολύ
-
- Συνταγματάρχης
Όποιος δηλώσει και καταταχτεί πρώτος δικαιούται το 9μηνο.gozzz έγραψε:Καλησπέρα και από μένα... Είμαστε τρία παιδιά στην οικογένεια και ο μεγαλύτερος αδερφός μου στο εξωτερικό, οπότε θα αργήσει να γυρίσει και θα εξαγοράσει τη θητεία του. Μπορώ να κάνω εγώ ως μικρότερος το 9μήνο ; και γενικά ισχύει αν πάει πρώτα ο μικρότερος αδερφός κάνει αυτος το 9μηνο; Ευχαριστώ πολύ
-
- Ταγματάρχης
- Posts in topic: 5
Εγω που εχω 2 μεγαλυτερα αδελφια(κοπελες) θεωρουμαι μελος πολυτεκνης οικογενειας αρα θα κανω 9μηνο;
πειραιωτης έγραψε:Εγω που εχω 2 μεγαλυτερα αδελφια(κοπελες) θεωρουμαι μελος πολυτεκνης οικογενειας αρα θα κανω 9μηνο;
Ναι...
Εγώ έχω 2 μεγαλύτερα αδέρφια (αγόρια) που έκαναν κανονική θητεία (18μηνο) πριν αρκετά χρόνια. Δικαιούμαι μειωμένη ; ;
-
- Συνταγματάρχης
Ναί. Διότι τότε δεν υπήρχε το δικαίωμα στους τρίτεκνους να έχουν μειωμένη θητεία. Λογικά μπορείς και θα κάνεις 9μηνο. Αλλά ρώτα καλού κακού στο Στρατολογικό Γραφείο της περιοχής σου.D_artagnan έγραψε: Εγώ έχω 2 μεγαλύτερα αδέρφια (αγόρια) που έκαναν κανονική θητεία (18μηνο) πριν αρκετά χρόνια. Δικαιούμαι μειωμένη ; ;
Παντως φιλε εγω ειμαι ο δευτερος αδερφος απο απο 3 αδερφια και μου ειπαν οταν μπηκα στο ΚΕΝ οτι δε μεταφερεται το δικαιωμα της μειωμενης θητειας ακομα και αν ο πρωτος αδερφος δε το πηρε οταν υπηρετησε... Αρα κανουμε 12μηνο. Ειμαι ηδη μεσα τωρα οποτε ενημερωστε οσοι γνωριζεται κατι περισσοτερο γιαυτο το θεμα.
Ευχαριστω!
Ευχαριστω!
γεία σας έχω μία απορία σχέτικα με την μείωση της θητείας κατά τρείς μήνες λόγο τριτεκνίας.
Λοίπον η κατάσταση έχει ως εξής :
Είμαστε δύο αδέρφια εγώ είμαι ο μεγαλύτερος... Αλλά ο πατέρας μου έχει και μία κορή απο άλλη γύναικα όχι την μητέρα μου... Το πρόβλημα είναι το εξής η κοπέλα(η αδερφή μου δηλαδή)ειναι πολίτης σουηδίας λογο οτι και η μητέρα της είναι σουηδέζα και κατοικούν εκεί. tο παιδι ειναι αναγνωρισμένο απο τον πατερα μου
Λοίπον η κατάσταση έχει ως εξής :
Είμαστε δύο αδέρφια εγώ είμαι ο μεγαλύτερος... Αλλά ο πατέρας μου έχει και μία κορή απο άλλη γύναικα όχι την μητέρα μου... Το πρόβλημα είναι το εξής η κοπέλα(η αδερφή μου δηλαδή)ειναι πολίτης σουηδίας λογο οτι και η μητέρα της είναι σουηδέζα και κατοικούν εκεί. tο παιδι ειναι αναγνωρισμένο απο τον πατερα μου
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 1
Ειμαι ο τριτος γιος αλλα μου ειπαν οτι δεν δικαιουμαι 9μηνο μπορω να το ζητησω μεσα; βεβαιωση οικογενειακης καταστασης απο τον δημο μετραει;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης