Πεζοναύτες: Εκπαίδευση - Ασκήσεις

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Στρατός και θητεία
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 6

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Criss έγραψε:Δηλαδή φίλε σε ένα πόλεμο - θερμό επισόδειο- μάχη θα παίξει ρόλο η υπαγωγή ενός σώματος ή η εκπαίδευσή του, για εσένα; Οι Πεζοναύτες άλλαξαν στα χαρτιά και πήγαν στο πεζικό όμως η εκπαίδευση που έχουν είναι σίγουρα Ειδικών Δυνάμεων. Πάμε τώρα στο άλλο...

Δηλαδή εσένα σου φαίνονται εφικτά τα 10 χιλιόμετρα κάθε ημέρα; Το άλλο που μου είπε είναι οτι όταν κάποιος έπεφτε απο την κούραση σταματούσε όλη η μοίρα, τσίμπαγαν μερικές κάμψεις και μετά συνέχεια τρέξιμο. Εσύ όταν τρέχεις (υπηρετείς ακόμη;) τί απόσταση καλύπτεις;

Χωρίς παρεξήγηση πάντα!

Σου απάντησε ο Δ. Υ. Κ.

Εγω ειμαι στην 1ΜΑΛ...

Το περισσοτερο που εχουμε τρεξει ειναι 6μίλια (=9600 μέτρα). Σε 55 λεπτα...

Απο κει και πέρα η καθημερινη Γυμναστικη μας ειναι 3 μίλια και αν καποιος μιλισει η ρωτησει μαλακια κατα την διαρκεια της γυμναστικης τσιμπαμε και κάμψεις...

Μην νόμιζεις οτι παιζει ρόλο μονο το τρέξιμο και οι κάμψεις στο στρατο.

Αν πας με αυτο το σκεφτικο έχασες...

Παιζουν πολλα ρολο για να μπορεις να ονομάζεσαι μάχιμος και πίστεψε με εφεδρος μαχιμος ΔΕΝ υπάρχει...

Εγω προσωπικα δεν θεωρω τον εαυτο μου μαχιμο οτι και να κανω απ τη στιγμη που εχω λοχαγο ranger και ξεχναει να σταματησει οταν τρεχει...

Θα δεις οταν μπεις πως εχουν τα πραγματα...

Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δ. Υ. Κ έγραψε:Φιλε Criss αλλο σου λεει ο συναδελφος παραπανω και αλλο λες εσυ (χωρις παρεξηγηση παντα).

Ο κωστας σου αναφερει απλα πραγματα τα οποια ειναι αληθη και συμβαινουν.

Οι πεζοναυτες οσο και να χτυπιουνται ορισμενοι δεν υπαγονται στις Ε. Δ και δεν μοριοδοτουνται.

Απο εκει και περα μην ακους το τι σου λεει και ο καθενας.

Και εγω οσο ημουν στο πευκο π... Ρια γυμναστικη καναμε.

Εγω προσωπικα τα ειδα ολα μετα στην μοιρα.

Αυτο ακριβως φίλε ΔΥΚΕικόνα

Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από D.Y.K »

Φιλε 10κωστας50 με καλυψες απολυτα Εικόνα
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Ρε αλανια ξερει κανενας τα ορια στις ασκησεις για τους πεζοναυτες στην αρχη της εκπαιδευσης;
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Μάγκες οσοι είστε πεζοναύτες θα τεντώσετε απο εδω και πέρα.

Ταγματάρχης Γεωργαντάς στο Βολο απο προχθες. Νόμιζω σαν υπόδικας.

Καλη δυναμη και υπομονή και δυνατες αναγνωρίσεις στις εφόδους.

Καβλώνει ο τύπος πολυ εφέ!

vagelis p.m.i
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από vagelis p.m.i »

Πεστα ρε εοκα-β!γιατι ειμαστε παντου΄΄πεζοναυτες στον αερα πεζοναυτες στο βουνο κολαση κανουν την μερα και την νυχτα πανικο΄΄τι να λεμε για μορια και και αν δεν ειναι στις ε. Δ τωρα! Το θεμα ειναι οτι αν γουσταρεις να υπηρετησεις μια θητεια γεματη καλη εκπεδευση και γνωση... Τοτε πας και ας λεγεσε πεζικαριος... Μακαρι ναξεραν μερικοι τι μοναδες πεζικου υπαρχουν.
Anonymous

Καλησπερα... Θα η8ελα να κανω της εξης ερωτησεις

παρουσιαζομε τιν επομενη πεπμτη... Κοριν8ο και απο εκει 8ελω να δηλωσο πεζοναυτης... Και 8ελω να μου πειτε...

1) τι πρεπει να κανω ;
2) σε πιο ΚΕΝ γινεται εκπεδευση πεζοναυτον... ;
3) με της μετα8εσεις δν εχω καταλαβει τι γινεται. Τελειωνεις τν εκπεδευση και πας καπου συγκεκριμενα ι οπου ναναι;

Συγνωμη αν εγινα βαρετος... Απλα δν εχω ιδεα...
Ευχαριστω εκ τον προτερον...

Πεζοναύτης !
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Πεζοναύτης ! »

Έχουμε και λέμε.

Στην Κόρινθο που θα παρουσιαστείς θα περάσει κάποια επιτροπή και θα σας ρωτήσει αν θέλετε να πάτε ειδικές δυνάμεις, δηλαδή Πεζοναύτες, Καταδρομείς, Αλεξιπτωτιστές. Αν το θέλεις να πάς Πεζοναύτης θα περάσεις κάποια αθλήματα (έλξεις,30 κάμψεις,1 χιλιόμετρο σε 4,20).

Κάποιες μέρες μετά θα έρθει χαρτί που να σου λέει οτι πρέπει να φύγεις και να πας στο 505 Τάγμα Πεζοναυτών στην Ν. Ιωνία Βόλου. Εκεί θα περάσεις το ΚΕΝ (6 ΕΒΔΟΜΆΔΕΣ περίπου) και ετοιμάσου για στάξιμο (τρέξιμο φωνή και φασαρία) αν έχεις δυνατό χαρακτήρα θα γουστάρεις όπως εγώ διαφορετικά θα σπαστείς ψυχολογικά και θα πας να βγεις Ι ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΌ όπως έκαναν τόσοι άλλοι στη 307 που είμαι εγώ.

Οι μεταθέσεις είναι για αυτούς που μένουν απο Θεσσαλία και πάνω μένουν στο 521 Τάγμα Πεζοναυτών που βρίσκεται στο ίδιο στρατόπεδο με το 505 και για αυτούς που είναι απο Αττική, Εύβοια, Βοιωτία η μετάθεση τους είναι το 575 Τάγμα Πεζοναυτών στην Αυλώνα.

Συμβουλή μου είναι, να είσαι πάντα πρώτος σε όλα (καθαριότητες, εκπαίδευση κλπ) . Επίσης μιας και λέμε για καθαριότητες πάρε και μερικά γάντια latex μιας χρήσης, τα βρίσκεις σε super market...

Για οτι άλλο θέλεις ξέρεις που να μας βρεις... Οι Πεζοναύτες είναι οι Ειδικές Δυνάμεις!

Θαρσειν Χρη Παντού και Πάντα!
Anonymous

Πεζοναυτης... Μια ερωτηση φιλε...

ειναι δισκολαα εκει; Αν μπορεις πες μου λεπτομερεις...

Πεζοναύτης !
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από Πεζοναύτης ! »

Οι Πεζοναύτες δεν πάνε παραμεθόριο! Μόνο στον Βόλο και στην Αυλώνα! Αν όμως είσαι απο Έβρο μπορείς να πάς Πεζοναύτες και μετά να δοκιμάσεις να πας με απόσπαση σε κάποια μονάδα Πεζικού στον Έβρο.

Στο άγημα που έγινε στην Ευελπίδων για τον νέο Α-ΓΕΣ εκείνος έμεινε τόσο ευχαριστημένος απο τις Δυνάμεις Πεζοναυτών που είπε οτι τον Νοέμβρη θα έχουν ξαναμπεί στις Ειδικές Δυνάμεις και θα έχουν και μόρια. Έχω να πω όμως ένα. Αν έχετε στο μυαλό σας τα μόρια ή τη μετάθεση μην πάτε. Πιθανόν να τα παρατήσετε! Να πάτε όπως εγώ που έμαθα την ιστορία των Δυνάμεων Πεζοναυτών και αγαπώ το σώμα... Τότε θα περάσετε καλά και θα μάθετε! Οι Λοχαγοί και στους 2 λόχους τώρα είναι απο τους καλύτερους στη δουλειά τους και μαζί τους θα μάθετε.

Υπάρχει αυξανόμενη δυσκολία. Όσο δύσκολα και να σας φανούν οι 15 μέρες περίπου μέχρι να ορκιστείτε, πιστέψτε με δεν έχει καμια σχέση με αυτό που θα ακολουθήσει μετά την ορκομωσία... Έχω μιλήσει με καταδρομείς και την αντοχή και την τρέλα μας δεν την έχουν. Μιλάμε για χιλιόμετρα πορείας κάθε εβδομάδα.

1 και Δυνάμεις! Δυνάμεις Δυνάμεις Πεζόναυτών!
BATRAXOS
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από BATRAXOS »

ΧΧχ τιποτα δεν ειναι ευκολο, οταν ξερεις οτι θα μπεις σε ενα τετοιο σωμα... Αλλα μπορω να σε βοηθησω σε αυτο που ρωτας λεγοντας σου... Οτι ακομα υπαρχουν ατομα που παιρνουν αναβολη... Πριν μια βδομαδα ηδη 5 ατομα αιτηθηκαν αναβολη, τωρα το αν θα την παρουν ειναι αλλο ερωτημα... Δεν υπαρχει λογικη εκει μεσα...
ranger3192
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος

Δημοσίευση από ranger3192 »

Η εκπαιδευση των πεζοναυτων ειναι ιδια με αυτη των καταδρομεων;
Σκεφτομαι να μπω μονιμος, αξιζει;
Άβαταρ μέλους
D.S.
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από D.S. »

Καλημέρα σε όλους! Με ρώτησε ένας φίλος αν οι Πεζοναύτες ασχολούνται καθόλου με καταδύσεις!

Εγώ απ' ότι ξέρω δεν ασχολούνται, όπως και του είπα, αλλά για να είμαι σίγουρος ρωτάω "εσάς" να μου πείτε!Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Οχι αδερφέ, καμία σχέση με καταδύσεις... (Για φαντάρους μιλας φαντάζομαι)
Άβαταρ μέλους
D.S.

Δημοσίευση από D.S. »

Nicolas_mk2 έγραψε:Οχι αδερφέ, καμία σχέση με καταδύσεις... (Για φαντάρους μιλας φαντάζομαι)
Λογικά για κληρωτούς με ρώταγε!

Οι μόνιμοι κάνουν καταδύσεις;

Ευχαριστώ για την απάντηση σου!Εικόνα

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες