Διαδικασίες κατάταξης ΟΒΑ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Mpell13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 133

Δημοσίευση από Mpell13 »

Πόσοι θα κάνουν τα χαρτιά τους ρε φίλε; Έδω το ΓΕΣ μας τάραξε στα σποτακια και email για την προκήρυξη και πάλι... Άντε να είναι καμιά 50-100;200; Πάλι θα υπάρξουν εληψεις, εγώ ποντάρω πως αν δεν συμπληρώνεται στα 1200η προκήρυξη θα μας πάρουν όλους! Το εύχομαι να μας πάρουν όλους να χαρούμε και να χαρούν και οι οικογένειές μας. Καλη επιτυχία σε όλους
«Είς Οίωνὸ ς Άριστος Αμύνεσθαι περὶ πάτρης.»
Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 131

Δημοσίευση από lancecorporal »

Μακαρι μπελ, απλα λεω ακομα και 100 ατομα να ειναι δε θα τους ακυρωσουν τις αιτησεις απλα θα παει μακρια η βαλιτσα όπως φαινεται.
You couldn't beat me even if you wanted to.
Lok347
Επιλοχίας
Επιλοχίας
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από Lok347 »

Εγώ πιστεύω μέχρι μέσα Ιουλίου θα έχουν βγει όλα τα αποτελέσματα παιδιά !! Δεν θα αργήσει τόσο
Άβαταρ μέλους
Αρσενης
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 8

Δημοσίευση από Αρσενης »

Γιατί λέει μόνο για εφεδρους; εμείς που κάναμε τα χαρτιά μας σαν στρατιώτες και απολυθηκαμαι μετά... μας πιάνει η λίστα που βγήκε για ΠΖ ή θα πρέπει να περιμένουμε;
Aeroporos9
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Aeroporos9 »

Για τους στρατιώτες θα βγεί άλλη λίστα αν η προκήρυξη πάει σαν την προηγούμενη των οβα μέσα θα μπούμε στις τελευταίες μέρες της εσσο του ιουνιο άρα γύρω στις 10 Ιουλίου!
Lok347
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Lok347 »

Κ εγώ έτσι πιστεύω παιδιά
Άβαταρ μέλους
Αρσενης
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Αρσενης »

Δηλαδή να μην ανχωνομαστε που δεν είδαμε μέσα τα ονόματα μας εμείς που τα κάναμε σαν στρατιώτες και απολυθηκαμαι; Και αν βγει λίστα με εμάς υπολογίζεται περίπου πότε θα βγει ή θα μας πάρουν τηλέφωνο
Lok347
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Lok347 »

Λογικά κατά τις 15 μπρο πιστεύω θα βγει για εσάς
Aeroporos9
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 9

Δημοσίευση από Aeroporos9 »

Αδερφέ αν έχεις ειδικότητα που θέλει η προκήρυξη και έκανες τα χαρτιά σου σαν στρατιώτης και πάνε όλα καλά με τους γιατρούς περνάς όλους τους εφέδρους σε σειρά ! Το πρώτο και πιο σημαντικό κριτήριο είναι να είσαι σε πιο πρόσφατη εσσο!!
Άβαταρ μέλους
Αρσενης
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Αρσενης »

Εγώ φίλε σειρά 363 είμαι.. απολυθηκα Μάιο και ειδικότητα μου υπάρχει μεσα... το θέμα είναι πως ούτε λίστα για γιατρό δεν έχει βγει για εμας
Άβαταρ μέλους
John2017
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 40

Δημοσίευση από John2017 »

Παιδιά εμενα που είμαι πεζικο μου είπαν για 401 για να περάσω υγειονομικές εξετάσεις και ας μ ειχε η λίστα στην τριπολη (μιας και η καταγωγή μου ειναι απο Ν. ΗΛΕΙΑΣ) . Πιστεύω πως μετα το 15 Αύγουστο με Σεμπτεμβρη θα βγουν τα αποτελέσματα και θα μπούμε... Δεν νομίζω για τώρα (λογο κορονοϊου) θα υπάρχει ενα κόλλημα. Εδω και οι άλλες προκυρηξεις που ηταν να βγουν δεν έχουν βγει ακόμα. Υπομονή.. Εικόνα
Lok347
Επιλοχίας
Επιλοχίας

Δημοσίευση από Lok347 »

Για ειδικές δυνάμεις είσαι η πεζικό ;
Άβαταρ μέλους
Αρσενης
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από Αρσενης »

Εγώ για ΠΖ είμαι αλλά ακόμα ούτε γιατρούς ούτε τίποτα δεν έχω περάσει και ας είχα κάνει τα χαρτιά μου σαν οπλίτης
Άβαταρ μέλους
Laskaris
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από Laskaris »

Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να γράψω μερικά πράγματα ως πρώην ΟΒΑ που έκλεισε μια πλήρη τριετία στον θεσμό, τα οποία ίσως φανούν χρήσιμα στους μεταγενέστερους. Να αναφέρω ότι υπηρέτησα στις Ειδικές Δυνάμεις, επομένως οι εμπειρίες μου προέρχονται από αυτόν τον χώρο. Κατ'αρχην μην ψαρωνεται με τις διάφορες #@^&@! Που τυχόν έχετε ακούσει για τον θεσμό και πέφτει το ηθικό σας. Ο θεσμός οπωσδήποτε έχει κάποιες αδυναμίες αλλα, ειδικά στην εποχή μας και αν γουστάρεις το αντικείμενο είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή.

Έχεις πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα, άδειες, απαλλαγές μετά από υπηρεσία, σταθερό μισθό δικαίωμα συμμετοχής στα περισσότερα σχολεία των Ειδικών Δυνάμεων (π. Χ.TCCC, Αυτοάμυνας, τεχνικής αναρρίχησης, ΣΒΕΚ κτλ.) Υπάρχει θέματακι ακόμα με το ΣΒΕΑ λόγω της συντήρησης, αν και προσωπική εκτίμηση είναι οτι σύντομα θα περάσουν όλοι οι ΟΒΑ Ε. Δ. Εννοείται βέβαια ότι δεν είναι όλα ρόδινα, το αντίθετο μάλιστα. Θα είστε ότι "νεότερο" κυκλοφορεί με ό, τι συνεπάγεται αυτό. Δηλαδή αφήστε έξω τους ψευτοεγωισμους και μην νομίζεται ότι θα σας αποδεχτεί το σύστημα εξ αρχής Πρεπει να αποδείξετε την αξία σας.

Στην αρχή θα είναι δύσκολα. Δείξτε φιλότιμο και εθελοντικό πνεύμα. Η επίδειξη σύνεσης, μετροοφροσυνης και υπευθυνότητας θα σας κάνει σεβαστούς σε όλους. Ξεκινώντας από τα πιο απλά. Προσπαθήστε να μην αργείτε ποτέ ούτε το πρωί ούτε στις αναφορές. Μην παραμελείτε την φυσική σας κατάσταση και δείξτε ενδιαφέρον για την ειδικότητα σας και γενικότερα για το επίπεδο γνώσεων. Αν θέλετε να σας σέβονται και να σας υπολογίζουν θα υπάρχουν απαιτήσεις από εσάς.

Προσωπικά μπορω να πω ότι, έχοντας και μια σχετικη πείρα από τον ιδιωτικό τομέα και ως απόφοιτος ΑΕΙ, θεωρώ την συγκεκριμένη απόφαση από τις καλύτερες της ζωής μου. Είναι αλήθεια βέβαια ότι όπως οι περισσότεροι τομείς έτσι και αυτός χαρακτηριζεται από πολυμορφία. Δηλαδή παίζει τεράστιο ρόλο που θα πέσεις. Προσωπικά ήμουν αφάνταστα τυχερός που υπηρέτησα σε μια από τις δύο καλύτερες μονάδες του Ελληνικού στρατού, την Ζ ΜΑΚ.

Επειδή ταξίδεψα πάρα πολύ σε όλη την Ελλάδα για ασκησεις, αναγνωρίσεις κτλ. Και είδα πάρα πολλές άλλες μονάδες μπορώ να πω ότι η Ζ ΜΑΚ και το ΕΤΑ είναι πραγματικά σε κορυφαίο επίπεδο. Είναι πολύ μπροστά και θα έπρεπε να αποτελούν πρότυπο για τις υπόλοιπες μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων. Πήρα πάρα πολλά πράγματα, γνώσεις και εμπειρίες απίστευτες. Εκεί έμαθα τι σημαίνει πραγματική εκπαίδευση δοκιμασμένη και αξιολογητέα σε κάθε πτυχή της, όπως επίσης και την έννοια της πραγματικής αλληλεγγύης. Να γίνεσαι ΕΝΑ με την ομάδα σου, Συμπέρασματικα θα πω το εξής.

Επειδή ξέρω ότι κάποιοι από εσάς θα έχουν την ίδια τύχη να υπηρετήσουν εκεί, οποιος θέλει να υπηρετήσει σε αυτήν την μοναδα καλό είναι να το σκεφτεί καλά και να είναι εξ αρχής πάρα πολύ συνδειδητοποιημενος. Κάποια πράγματα απλά δεν συγχωρουνται. Το τηλέφωνο θα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του σώματος του και θα πρέπει να είναι διατεθείμενος να επενδύσει πάρα πολύ χρόνο στην φυσική του κατάσταση, το επίπεδο εκπαίδευσης όπως επίσης και, δυστυχώς γιατί θα έπρεπε να παρέχονται, ένα διόλου ευκαταφρονητο μέρος των απολαβων του για υλικά. Όσοι πάτε θα καταλάβετε τι σας λέω.

Εύχομαι σε όλους καλή σταδιοδρομία με αγάπη προς την Πατρίδα.
Άβαταρ μέλους
John2017
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 40

Δημοσίευση από John2017 »

Υπάρχει κάποιος να μας πει αν όλοι που θα μπουν οβα θα γίνουν υποδεκανης; Και κατα δεύτερον επιτρεπονται τα αμερικανικα άρβυλα τυπου π. Χ μπεζ ερήμου; Ας απαντήσει όποιος ξερει..
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες