Αλεξιπτωτιστές: Εκπαίδευση/Ασκήσεις
Ευχαριστώ! Ναι, αυτός είναι ο τύπος μπέργκιν (Αγγλιστι Bergen) που έχουν οι Ειδικές Δυνάμεις.
Όπως και η εξάρτυση "ειδικού τύπου", αντίστοιχη της TLBV
Όπως και η εξάρτυση "ειδικού τύπου", αντίστοιχη της TLBV
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 14
Φιλε Γιαννη στον αερα καλα θα ηταν να ΜΗΝ βρεθητεGiannis-Patra έγραψε:
[Ναι σιγουρα θα σου στειλω και μακαρι να βρεθουμε εκει μεσα μαζί και ισως καποια στιγμη στον αέρα

Πιστεψε με δεν θα το ηθελες ΚΑΘΟΛΟΥ

Ο Κωστας θα καταλαβαινει τι εννοω

Για αυτο και ΑΝ ποτε τυχει να βρεθητε αρχιστε το ταχυτερο τα "τραβα δεξια"

Τελος παντων αστειευομαι... Σου ευχομαι απο την καρδια μου να τα καταφερεις και να πετυχεις αυτο που θες τοσο

"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 103
Jrhellas έγραψε:Φιλε Γιαννη στον αερα καλα θα ηταν να ΜΗΝ βρεθητεGiannis-Patra έγραψε:
[Ναι σιγουρα θα σου στειλω και μακαρι να βρεθουμε εκει μεσα μαζί και ισως καποια στιγμη στον αέρα.
Ο Κωστας θα καταλαβαινει τι εννοωμε αυτο
.
Για αυτο και ΑΝ ποτε τυχει να βρεθητε αρχιστε το ταχυτερο τα "τραβα δεξια".
Τελος παντων αστειευομαι... Σου ευχομαι απο την καρδια μου να τα καταφερεις και να πετυχεις αυτο που θες τοσο

Μονο αν γίνω εκπεδευτής θα βρεθούμε με το παλικαρι μαζι στο c!
Βρεθούμε δε βρεθούμε μακάρι το παιδί να ερθει στη θεση μου γιατι πιστευω οτι αξίζει.
Μην ξεχναμε οτι ημουν και εγω στη δική του πριν λιγους μήνες και θυμάμαι ποσο πολυ το ήθελα να ανέβω εκει ψηλά...
Πρεπει να εχεις πείσμα και να μπορείς να ξεχωρίζεις απ τους αλλους με τους οποιους κανεις τα ίδια με τη διαφορά οτι αυτοι (οχι ολοι) δε το αξίζουν να ειναι μαζί σου...
Υπάρχουν ομως παλικάρια με τόλμη και ανδρεία, βουτάνε το αλεξίπτωτο και πέφτουν με μανία!

Καλη τύχη φίλε!
JRhellas την εβδομαδα που ερχεται τριτη-τετάρτη εχει απονομή πουλάδας!
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 14
Κωστα περιμενω οποσδηποτε τηλεφωνημα σου η μηνυμα για το ποτε ακριβως.10κωστας50 έγραψε: JRhellas την εβδομαδα που ερχεται τριτη-τετάρτη εχει απονομή πουλάδας!
ΔΕΝ την χανω την απονομη με ΤΙΠΟΤΑ.

(Τελειωσατε και τα 5; )
"... του Ξέρξου γράψαντος πέμψων τα όπλα, αντέγραψε μολών λαβέ".
10κωστας50 έγραψε: Ρε δεν εχουν καταλάβει οτι εκεί ψηλά δεν θα ειναι ουτε το βύσμα τους, ουτε το ταμείο να τους δώσει την συντηρήση ούτε το σπίτι τους απόστασης 10 λεπτων... Θα είναι αυτοι το C και ο αρχηγός... Και θα πρέπει να δώσουν πολυ ιδρώτα για να ανέβουν εκει πάνω και για να βάλουν τη πουλάδα στο στήθος που καποιοι πιο παλια την έπαιρναν με αίμα. Οπως και τον πράσινο μπερε. Αλλα ειμαστε παιδική χαρά τωρα γι αυτο ειναι ολοι οι ακατάλληλοι στα αλεξίπτωτα και τις ειδικές δυνάμεις γενικά... Δεν πανε για την κάβλα τους ουτε γι αυτους. Πανε για να φορανε μπλουζάκια ΣΧΑΛ και ειδικές δυνάμεις και να λενε στις γκόμενες οτι πεφτουν απο ψηλά... Δυστυχως ναι, αυτοι πεφτουν απο ψηλα και οι μαγκες ειναι στο πεζικο... Μην ερθετε ρε αλεξιπτωτα αν ειστε ετσι. Θα φυλαω εγω τις σκοπιές σας δε με νοιαζει. Αρκει να βλεπω στη ΜΑΛ 10 άτομα αλλα να ειναι ΓΑΜΑΤΟΙ... Κανεις απο εμας που ειμαστε μεσα δεν αξίζει και τιποτα Δεν ειναι οπως ηταν πιο παλια... Ειμαστε καλομαθημένοι. Συγγνωμη που τα χώνω αλλα εχω δει πως ειναι να εισαι εξω και εχω πως ειναι να είσαι μέσα στο χωρό... Δεν ειμαι τιποτα αλλο παρα ενας φαντάρος που βλέπει τις τιμημένες ελληνικες ειδικες δυναμεις να καταρρέουν... Λυπάμαι... Και ειμαι μόνο 18...
Κομάντος μπράβο για τις απόψεις σου παρά το νεαρό της ηλικίας σου, τελικά δεν έχουν χαθεί όλα σε αυτόν τον τόπο, είμαι ένας έφεδρος Λχίας αλεξπττωτιστής που υπηρέτησε στη 2η ΜΟΙΡΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ τον Ιούλιο του 1998,98΄Δ ΕΣΣΟ-265 ΣΒΕΑ, θα σου πω τα εξής να είσαι περήφανος που φόρεσες τον πράσινο μπερέ και επιλέκτηκες ανάμεσα απο εκατοντάδες συνομήλικους σου ώς ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ - ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ, και θα το δείς στην πορεία σε πολλά θέματα, να θυμάσαι οτι αργότερα που θα δημιουργήσεις οικογένεια τα παιδιά σου θα είναι περήφανα για τον πατέρα τους όπως το δικό μου.
-
- Αντισυνταγματάρχης
θΑ σου στείλω μύνημα να σου πω ακριβώς!Jrhellas έγραψε:Κωστα περιμενω οποσδηποτε τηλεφωνημα σου η μηνυμα για το ποτε ακριβως.10κωστας50 έγραψε: JRhellas την εβδομαδα που ερχεται τριτη-τετάρτη εχει απονομή πουλάδας!
ΔΕΝ την χανω την απονομη με ΤΙΠΟΤΑ.
(Τελειωσατε και τα 5;)
Ναι τελειώσαμε! Ευτυχώς ολα καλώς!
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
-
- Αντισυνταγματάρχης
Κομάντος μπράβο για τις απόψεις σου παρά το νεαρό της ηλικίας σου, τελικά δεν έχουν χαθεί όλα σε αυτόν τον τόπο, είμαι ένας έφεδρος Λχίας αλεξπττωτιστής που υπηρέτησε στη 2η ΜΟΙΡΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ τον Ιούλιο του 1998,98΄Δ ΕΣΣΟ-265 ΣΒΕΑ, θα σου πω τα εξής να είσαι περήφανος που φόρεσες τον πράσινο μπερέ και επιλέκτηκες ανάμεσα απο εκατοντάδες συνομήλικους σου ώς ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ - ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ, και θα το δείς στην πορεία σε πολλά θέματα, να θυμάσαι οτι αργότερα που θα δημιουργήσεις οικογένεια τα παιδιά σου θα είναι περήφανα για τον πατέρα τους όπως το δικό μου. Σ ευχαριστώ να σαι καλα και να ειναι καλα η οικογενειά σου...
Αυτα που είδες εσυ και οι πιο παλιότερες σειρές δε τα είδα ουτε πρόκειται να τα δω αλλα είμαι πραγματικά περίφανος που εστω και με λίγο ιδρώτα έγινα καταδρομέας αλλα και ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΗΣ...
Ειναι τίμη να φοράς πράσινο μπέρε εχωντας γνώση το τι κομάντος φορούσαν τον ακριβώς ιδιο μπερε πριν λίγα χρόνια...
Εγω τουλάχιστον ετσι το σκεύτομαι παρόλο που με το πέρασμα του χρόνου χανουν ενα-ενα τα ''πράγματα'' την αξία τους...
ΔΥΣΤΥΧΩς...
ΚΔ/ΑΛ και υποψήφιος δεκανέας και εγω! Να σαι καλα Λοχία!

-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 1
10κωστας50 έγραψε:Jrhellas έγραψε:Φιλε Γιαννη στον αερα καλα θα ηταν να ΜΗΝ βρεθητεGiannis-Patra έγραψε:
[Ναι σιγουρα θα σου στειλω και μακαρι να βρεθουμε εκει μεσα μαζί και ισως καποια στιγμη στον αέρα.
Ο Κωστας θα καταλαβαινει τι εννοωμε αυτο
.
Για αυτο και ΑΝ ποτε τυχει να βρεθητε αρχιστε το ταχυτερο τα "τραβα δεξια".
Τελος παντων αστειευομαι... Σου ευχομαι απο την καρδια μου να τα καταφερεις και να πετυχεις αυτο που θες τοσοΠανί αλμύρα και τέτοια!
Μονο αν γίνω εκπεδευτής θα βρεθούμε με το παλικαρι μαζι στο c!
Βρεθούμε δε βρεθούμε μακάρι το παιδί να ερθει στη θεση μου γιατι πιστευω οτι αξίζει.
Μην ξεχναμε οτι ημουν και εγω στη δική του πριν λιγους μήνες και θυμάμαι ποσο πολυ το ήθελα να ανέβω εκει ψηλά...
Πρεπει να εχεις πείσμα και να μπορείς να ξεχωρίζεις απ τους αλλους με τους οποιους κανεις τα ίδια με τη διαφορά οτι αυτοι (οχι ολοι) δε το αξίζουν να ειναι μαζί σου...
Υπάρχουν ομως παλικάρια με τόλμη και ανδρεία, βουτάνε το αλεξίπτωτο και πέφτουν με μανία!
Καλη τύχη φίλε!
JRhellas την εβδομαδα που ερχεται τριτη-τετάρτη εχει απονομή πουλάδας!
Αν και δεν εχω παει αλεξιπτωτιστης για να ξερω ακριβως τι σημαινει "τραβα δεξια" φανταζομαι οτι εννοεις μην γινουμε μαλλια κουβαριααπο το μπλεξιμο. Προς θεου δεν θελω να το σκεφτομαι καν αυτο.
Ευχαριστω παιδια για τα καλα σας λογια και μακαρι σε 6 μηνες περιπου να εχω και εγω την δικη μου πουλαδα και να τα λεμε ακομα απο εδω μεσα. Θα με "σκασουν" αν με κοψουν χωρις λογο.
Δεν φανταζεστε την χαρα μου καθε φορα που μπαινω στο φορουμ και βλεπω οτι υπαρχουν νεα μηνυματα στο θεμα Αλεξιπτωτιστες.
-
- Υποψήφιος Βαθμοφόρος
- Posts in topic: 4
Γεία σας παιδιά! Παρουσιάζομαι στην Σπάρτη 17 αυγούστου στο ΚΕΕΜ αλλά εγώ το σκέφτομαι σοβαρά για αλεξίπτωτα, ήθελα πρώτον να ρωτήσω άν μπορώ να πάω αλεξιπτωτιστής και πώς και δεύτερον αν πάω κατά πόσο είναι επικίνδυνη μια πτώση; Υπάρχει και εφεδρικό αλεξίπτωτο σε περιπτώση που δεν ανοίξει το κανονικό;
Μάγκες... Σήμερα μίλησα με ένα απόστρατο υποστράτηγο... (που τον ξέρω τώρα μη ρωτάτε... Καθαρά τυχαία τον γνώρισα)
Μου είπε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας αλεξιπτωτιστής που να μην εμφάνισε αργότερα σε μεγαλύτερη ηλικία πρόβλημα με τη μέση του λόγω των αλμάτων...
Ξέρει κανείς κάτι για αυτό; Αυτός βέβαια ήταν στο στρατό ξηράς πριν από 15-20 χρόνια περίπου (είναι μεγάλος σε ηλικία) ...
Πως έχουν εξελιχθεί τώρα τα πράγματα; Ξέρει κανείς τίποτα;
Αυτός είναι και ο λόγος από ότι μου είπε που οι αλεξιπτωτιστές πέρνουν επίδομα (το ότι εμφανίζουν προβλήματα υγείας αργότερα... Και όχι λόγω της επικυνδινότητας).
Μακάρι να μπορούσα να ρωτήσω και το Νονό μου για τα αλεξίπτωτα (πήγε αλεξιπτωτιστής... Αλλά βλέπετε δυστυχώς ο νόνός μου βρίσκεται στα τελευταία του...
Μου είπε ότι δεν υπάρχει ούτε ένας αλεξιπτωτιστής που να μην εμφάνισε αργότερα σε μεγαλύτερη ηλικία πρόβλημα με τη μέση του λόγω των αλμάτων...
Ξέρει κανείς κάτι για αυτό; Αυτός βέβαια ήταν στο στρατό ξηράς πριν από 15-20 χρόνια περίπου (είναι μεγάλος σε ηλικία) ...
Πως έχουν εξελιχθεί τώρα τα πράγματα; Ξέρει κανείς τίποτα;
Αυτός είναι και ο λόγος από ότι μου είπε που οι αλεξιπτωτιστές πέρνουν επίδομα (το ότι εμφανίζουν προβλήματα υγείας αργότερα... Και όχι λόγω της επικυνδινότητας).
Μακάρι να μπορούσα να ρωτήσω και το Νονό μου για τα αλεξίπτωτα (πήγε αλεξιπτωτιστής... Αλλά βλέπετε δυστυχώς ο νόνός μου βρίσκεται στα τελευταία του...
- Nicolas_mk2
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 4
- Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
- Επικοινωνία:
Χρήστο καταλαβαίνω το άγχος σου για το θέμα αλλά μην το ''ψιριάζεις'' τόσο, όταν έρθει η ώρα θα τα δεις όλα από κοντά... 

Είναι αλήθεια ότι έχω άγχος... Όμως έχω και την αίσθηση ότι αυτά είναι που πραγματικά ενδιαφέρουν τον κόσμο... Καλώς ή κακώς οι περισσότεροι το λένε ότι οι ειδικές δυνάμεις έχουν "χαλάσει" για τους απλούς φαντάρους... Να μην το πούμε; ΟΚ δεν το λέμε.Nicolas_mk2 έγραψε:Χρήστο καταλαβαίνω το άγχος σου για το θέμα αλλά μην το ''ψιριάζεις'' τόσο, όταν έρθει η ώρα θα τα δεις όλα από κοντά...
Στα 10.000 άλματα τα 3 θα είναι θανατηφόρα... Αυτή είναι η πιθανότητα... Να μην την πουμε κι αυτή;
Θέλει να μπορείς να κάνεις 30 κάμψεις... Ε, πως να το κάνουμε τώρα; Άμα ο άλλος είναι όλη μέρα με τις ρετσίνες, τα τσιγάρα και τα σουβλάκια να σταματήσει να ονειρεύεται.
Εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερα κάποιος να ξέρει όλες τις λεπτομέρειες και όταν θα διαλέξει αλεξίπτωτα Να ξέρει που πάει, παρά να ακούει 1000 παπάτζες και κατα τα άλλα να του λένε ότι "όταν θα πας θα τα δεις".
Εγώ καταλαβαίνω πως το εννοείς ότι το ψιρίζω το θέμα αλλά όσο περισσότερες πληροφορίες τόσο καλύτερα. Και μην αγχώνεσται εγώ θα τα δηλώσω τα αλεξίπτωτα όπως και να έχει...
-
- Αντισυνταγματάρχης
Χρήστος έγραψε:Μάγκες έχω κι άλλες έγκυρες πληροφορίες.
Πρόκειται για στρατιωτικό ιατρό (ταγματάρχη, περίπου 40 ετών τον έκοψα) που συνάντησα στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο οποίο πήγα να βγάλω ακτινογραφία θώρακος για την κατάταξή μου. Τον κατάλαβα από την πουλάδα στη στολή και του έπιασα κουβέντα. Θα σας πω το διάλογο όπως έγινε:
Εγώ: - Θέλω πολύ να κάνω τη θητεία στα αλεξίπτωτα, αλλα το μόνο που με τραβάει πίσω είναι ότι άλλοι αξιωματικοί μου είπαν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φύγω με προβλήματα στη μέση ή και στα γόνατα. Ισχύει;
Ιατρός:- Είμαι μια χαρά, όπως βλέπεις Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το αν θα πάθεις κάτι εξαρτάται και φυσικά είναι πιθανό.
Εγώ:- Από εσένα τον ίδιο; Αν θα ακολουθείς τις οδηγίες για τα άλματα σωστά;
Ιατρός: - Ακριβώς. Στο μεγαλύτερο βαθμό από εσένα και το πόσο σοβαρά θα το πάρεις. Δυστυχώς βέβαια και από άλλους παράγοντες που είναι τύχη (δηλαδή καιρικές συνθήκες κ. Τ. Λ.). Να ξέρεις ότι το 1%-2% θα πάθουν σωματικές βλάβες χωρίς να κάνουν κάτι λάθος ή να φταίνε οι ίδιοι.
(Δικό μου σχόλιο: Μάγκες για τέτοιες περιπτώσεις το 1%-2% είναι σημαντικό ποσοστό μην σας φαίνεται μικρό)
Εγώ: - Τι λέτε καλά κάνω και θέλω να πάω αλεξίπτωτα;
Ιατρός: - Εγώ πήγα και θα ξαναπήγαινα. Θα προσπαθούσα όμως τα παιδιά μου να μην πάνε.
Εγώ: - Γιατί;
Ιατρός:- Είναι μεγάλος κίνδυνος και τον είδα με τα μάτια μου, τον έζησα, τον ένιωσα! Κοίταξε δεν μπορώ να πάρω κανένα ρίσκο να σου προτείνω σα νέο παιδί. Εγώ θα ξαναπήγαινα, τα παιδιά μου δε θα ήθελα να πάνε!
Εγώ: - Τα πράγματα στην εκπαίδευση είναι δύσκολα;
Ιατρός: - Πάρα πολύ δύσκολα!
Εγώ:- Από ψυχολογικής ή από σωματικής πλευράς;
Ιατρός: - Και από τα δύο είναι δύσκολα, εσένα βέβαια σε βλέπω εντάξει από σωματικής πλευράς, δε θα έχεις πρόβλημα.
(Για να σας εμψυχώσω: Δεν είμαι κανένας μπρατσαράς! Εντάξει κάνω γυμναστική και φαίνεται ότι είμαι αθλητικός τύπος αλλά μη φανταστείτε τίποτα φοβερό. Και από την ίδια την κουβέντα μαζί του φάνηκε να μη δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα ο ιατρός στον τομέα της φυσικής κατάστασης, σα να το θεωρούσε εύκολο. Επίσης και αυτόν άμα τον βλέπατε δε γέμιζε από σωματικής άποψης το μάτι για ειδικές δυνάμεις, αδυνατούλης ήτανε)
Κατα την αποψη μου καπως ετσι ειναι τα πραγματα.
Σε 2 απ ολα αυτα θα σταθω και θα σχολιασω.
1- Το οτι είπε πως δεν θα εστελνε τα παιδιά του ΕΔ ειναι σημαντικο και εννοει πολλα.
2-Οτι ειναι πολυ δύσκολα θα απαντησε μαλλον με τα δεδομένα τα δικα του δηλαδη τα χρονια που περνουσε αυτος ΣΒΕΑ.
Που για να ειναι ταγματαρχης ειναι πολλα σχολεια πριν...
Είχα ΕΜΘ Επιλοχία (ΤΘ) στη Μονάδα μου που υπηρέτησε Αλεξίπτωτα το 1991-1992 και σε σύγκριση με το τώρα ήταν πολύ πιο δύσκολα, με βάση αυτά που έλεγε.
Τα επιβεβαίωσε και ένας ΕΠΟΠ που υπηρέτησε ως ΔΕΑ το 1998, αν και οι καταστάσεις τότε ήταν λίγο καλύτερες.
Τα επιβεβαίωσε και ένας ΕΠΟΠ που υπηρέτησε ως ΔΕΑ το 1998, αν και οι καταστάσεις τότε ήταν λίγο καλύτερες.
-
- Αντισυνταγματάρχης
Χρήστος έγραψε:Είναι αλήθεια ότι έχω άγχος... Όμως έχω και την αίσθηση ότι αυτά είναι που πραγματικά ενδιαφέρουν τον κόσμο... Καλώς ή κακώς οι περισσότεροι το λένε ότι οι ειδικές δυνάμεις έχουν "χαλάσει" για τους απλούς φαντάρους... Να μην το πούμε; ΟΚ δεν το λέμε.Nicolas_mk2 έγραψε:Χρήστο καταλαβαίνω το άγχος σου για το θέμα αλλά μην το ''ψιριάζεις'' τόσο, όταν έρθει η ώρα θα τα δεις όλα από κοντά...
Στα 10.000 άλματα τα 3 θα είναι θανατηφόρα... Αυτή είναι η πιθανότητα... Να μην την πουμε κι αυτή;
Θέλει να μπορείς να κάνεις 30 κάμψεις... Ε, πως να το κάνουμε τώρα; Άμα ο άλλος είναι όλη μέρα με τις ρετσίνες, τα τσιγάρα και τα σουβλάκια να σταματήσει να ονειρεύεται.
Εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερα κάποιος να ξέρει όλες τις λεπτομέρειες και όταν θα διαλέξει αλεξίπτωτα Να ξέρει που πάει, παρά να ακούει 1000 παπάτζες και κατα τα άλλα να του λένε ότι "όταν θα πας θα τα δεις".
Εγώ καταλαβαίνω πως το εννοείς ότι το ψιρίζω το θέμα αλλά όσο περισσότερες πληροφορίες τόσο καλύτερα. Και μην αγχώνεσται εγώ θα τα δηλώσω τα αλεξίπτωτα όπως και να έχει...
Το ψάχνεις παραπανω απ οσο πρεπει και θα την πατήσεις οπως και εγω...
Αλλα περιμενα αλλα ειδα...
Και για να σε βοηθησω ποτε καποιος οταν μπαίνει στρατό δεν ξερει που παει ποσο μαλλον αλεξιπτωτα. Αλλα νομιζεις αλλα θα δεις.
Λιγες στιγμες αξίζουν και αυτες ειναι οταν ερχεσαι σε επαφή με το αλεξιπτωτο.
Και πιστεψε με ειναι πολυυυ λιγες.
Μαλλον τη σκουπα θα μαθεις να χειριζεσαι.
Να θυμασαι... Μονο η ΣΒΕΑ αξίζει και κραταει λίγο...

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες