Πεζοναύτες: Ανήκουν στις Ειδικές Δυνάμεις;

Πληροφορίες για τους καταδρομείς, πεζοναύτες, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ, ΕΤΑ, ελεύθεροι σκοπευτές, εκπαίδευση και προϋποθέσεις κατάταξης
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Γεια σας! Μολις δηλωσα πεζοναυτησ... Και ηταν στις ειδικες δυναμεισ... Προκειται να βγουν οι πεζοναυτες απο εδ; και αν ναι μπορς αργοτερα να δηλωσω καταδρομεας; οι αλπινιστες πως επιλεγοντε;
nemogr
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Υποψήφιος Βαθμοφόρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από nemogr »

Εμενα μουρθε το χαρτη για πεζοναυτης κ εχουν φυγει απο εδ κ εχουν παει πεζικο κ εγο επιδη ειχα τιν ιδια απορια με σενα ρτισα κ μουπαν οτι αν εισαι ι1 κ δνε σε αλαχουν μπορεις να δωσεις για καταδρομεις. Μπορει να κανο κ λαθος ομοσ
BATRAXOS
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 3

Δημοσίευση από BATRAXOS »

Εγω ρε συ ρωτησα και μου ειπαν οτι δεν ανηκουν... Δεν ξερω ειλικρινα τι παιζει... Δηλωσα νεα περαμο και αμα ειναι θα παω απο κει μετα πεζοναυτης... Παω στα σιγουρα και μετα βλεπουμε...
BATRAXOS
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

καθε σωμα εχει την δικια του εκπαιδευση και αυτο ειναι που το κανει διαφορετικο απο τα αλλα... Οι πεζοναυτες δεν ανηκουν ποια στις ειδικες δυναμεις, και αυτο που δεν ξερω ειναι η επιπτωση που εχει οσον αφορα την εκπαιδευση τους... Μακαρι να ειναι οπως ηταν καποτε, το ιδιο καλη. Και για οσους ισως δεν το ξερουν... Οσοι συμφωνα με την προλεγομενη μειωση της θητειας αντι για 9 υπηρετουν 6, δεν θα μπορουν να δηλωσουν τετοια σωματα(πεζοναυτες, καταδρομεις, αλεξιπτωτα)... Εκτος αν υπογραψουν ενα χαρτι που λεει οτι δεν θελουν αν εχουν μειωση και παραμενουν στους 9 μηνες θητεια... Ευχαριστω
Anonymous

Για σου φίλε μου Βάτραχε! Όταν πήγα στρατολογία το "μεγάλο κεφάλι" μου είπε οτι στις Ειδικές Δυνάμεις είναι εθελοντική η κατάταξη... Άρα εννοεί οτι οι Πεζοναύτες είναι Ειδικές Δυνάμεις;

Επίσης οταν λένε οτι η "έξωση" των Πεζοναυτών απο τις Ειδικές Δυνάμεις είναι θέμα "διαδικαστικό" τί μπορεί να σημαίνει; Καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ Πολύ

Δυνατά και Ελληνικά!
BATRAXOS
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Γειά σου αδερφέ μου Criss... Όταν λέει ότι είναι εθελοντικές οι ειδικές δυνάμεις εννοούσε ότι μπορείς αμα θέλεις να μην τις δηλωσεις και να μην πας καθολου... Και να καταταχτεις σε καποιο αλλο σωμα του στρατου ξηράς...
Οταν λενε οτι ειναι 'θεμα διαδικαστικο' θελουν να πουν μαλλον οτι ουτε αυτοι δεν ξερουν ακομα που να τους καταξουν... Μεχρι στιγμης οι πεζοναυτες κανονικα δεν ανηκουν πουθενα να σου δωσω να καταλαβεις ειναι κατι σαν αυτονομο σωμα... Δεν εχουν παρει μια σωστη αποφαση ακομα... Εγω προσωπικα δηλωσα καταδρομεις και αμα δω οτι οι πεζοναυτες ειναι αυτο που θελω... Θα παω εκει...
ευχαριστω... Ελπιζω να βοηθησα καπως!
Βαγγέλης16
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Ενδιαφέροντα: Είμαι τρελός για Ειδικές Δυνάμεις
Επάγγελμα: Γυμνάζομαι προς το παρόν

Δημοσίευση από Βαγγέλης16 »

Οι Δυνάμεις Πεζοναυτών ανίκουν στις Ειδικές Δυνάμεις; Η έχουν φύγει;

Anonymous

Ρε παιδιά καλησπέρα, εγώ για περιοδεύον δήλωσαν ειδικές δυνάμεις. Θα μπορώ να μπω πεζοναύτης;
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από D.Y.K »

Ανδρέας έγραψε:Ρε παιδιά καλησπέρα, εγώ για περιοδεύον δήλωσαν ειδικές δυνάμεις. Θα μπορώ να μπω πεζοναύτης;

Φιλε μου αν δεις πιο πανω παλαιοτερα posts εχουμε ξαναπει πως απο 1η γεναρη του 2008 οι πεζοναυτες ΔΕΝ ανηκουν πλεον στις ειδικες δυναμεις και οσοι υπηρετουν στο σωμα των πεζοναυτων ΔΕΝ μοριοδοτουνται με τα μορια των ειδικων δυναμεων!

Γνωμη μου παντως ειναι αν σ'ενδιαφερουν τα μορια και φυσικα η εμπειρια και μια σωστη-πειθαρχημενη-καλη θητεια να επιλεξεις ειτε να υπηρετησεις στις Ειδικες Δυναμεις ειτε ως Δοκιμος Εφεδρος Αξιωματικος!
10κωστας50
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δημοσίευση από 10κωστας50 »

Ανδρέας έγραψε:Ρε παιδιά καλησπέρα, εγώ για περιοδεύον δήλωσαν ειδικές δυνάμεις. Θα μπορώ να μπω πεζοναύτης;

Φίλε και ΕΔ να παρουσιαστεις μπορεις να δηλώσεις πεζοναυτης...
Εγω ειμαι 09 α εσσο και οταν ειχαμε να δηλωσουμε που θελουμε να παμε (ορεινοι, αμφιβιοι,35μκ ή αλεξιπτωτα) ειχε και την επιλογη πεζοναυτων αν και μας ειπαν οτι δεν υπαγονται στις ΕΔ... Εικόνα
Άντρας λογάται, όποιος μπορεί να σκύβει το κεφάλι, όπου πουλάν παλικαριές κ' εγωισμούς οι άλλοι...
Anonymous

Ρε παιδία μπορεί να μου πει κάποιος αν οι πεζονάυτες ανοίκουν Στις ΕΔ και αν παίρνουν τα μόρια;
Άβαταρ μέλους
Nicolas_mk2
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Επάγγελμα: Υπάλληλος Μ.Ι.Τ.
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nicolas_mk2 »

Οδυσσεας έγραψε:Ρε παιδία μπορεί να μου πει κάποιος αν οι πεζονάυτες ανοίκουν Στις ΕΔ και αν παίρνουν τα μόρια;

ΟΧΙ πλεον...
EOKA-B
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από EOKA-B »

Μπορεί ρε φίλε τί να σου πώ; Ρώτησε τους καραβανάδες μέσα και του είπαν ότι ακόμη πέρνουν. Αν κάποιος απόστρατος έφεδρος πεζοναύτης ζητήσει στο χαρτί από το στρατολογικό γραφείο (για λόγους προσλήψεων) να του γράψουν ότι υπηρέτησε Ειδικές Δυνάμεις νομίζω ότι αυτό θα γραφτεί. Τελοσπάντων κάποια στιγμή θα ξεκαθαρίσει κι αυτό το απαράδεκτο θέμα. Πάντως προχθές στο Βόλο σε Πανελλήνιο αγώνα οπλοασκήσεων, μεταξύ όλων των τμημάτων των Ειδικών Δυνάμεων, οι πεζοναύτες διέπρεψαν και πάλι. Βγήκαν πρώτοι! Εγώ υπηρέτησα στο 521 τάγμα ΠΝ στο Βόλο ('97-'99). Κάναμε ότι έκαναν οι αμφίβιοι και οι ορεινοί καταδρομείς συν την απόβαση... Τώρα πως γίνεται να μην θεωρούνται Ειδ. Δυνάμεις ο Θεός και η ψυχή τους!
Υ. Γ. Και μην ξεχνάτε ότι η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών είναι αερομεταφερόμενη. Και πεζοναύτες και αερομεταφερόμενοι!
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 5

Δημοσίευση από D.Y.K »

Συμφωνω σε ολο το μηνυμα σου αδερφε μου! Και για να μην μακρυγορω το Ζητημα των πεζοναυτων εχει καταντησει Α Π Α Ρ Α Δ Ε Κ Τ Ο!
Anonymous

Ερωτηση προς τον πουργο εθνικης αμυνης - θεμα: πεζοναυτεσ

http://www.thanos-plevris.gr/eperotiseis/pezonaytes.html

Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες