Συνέντευξη, ψυχoτεχνικά και τεστ προσωπικότητας

Οι προϋποθέσεις εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές, τα όρια ύψους, η σωματική ικανότητα και τα μόρια που απαιτούνται
Απάντηση
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Χρηστος
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Χρηστος »

Υπαρχει καποιο link για ψυχομετρικα τεστ ή καποιο βιβλιο με ερωτισεις αν ναι γνωριζεται τον συγγραφεα και τις εκδοσεις;
ΤΑΚΗΣ
Λοχίας
Λοχίας
Posts in topic: 6
Ενδιαφέροντα: ποδοσφαιρο
Επάγγελμα: μαθητης

Δημοσίευση από ΤΑΚΗΣ »

Βιβλιο νομιζει υπαρχει σιτε δεν νομιζω...
Anonymous

Δημοσίευση από Anonymous »

Δε χρειάζεται. Τώρα πλέον από ό, τι ξέρω μόνο κάτι δίνουν να ζωγραφίσετε π. Χ. Ένα σταθμαρχη και αν τον κάνεις φυσιολογικό έχει καλώς. Αν όχι (π. Χ. Μαλλί μέχρι τη μέση, σκουλαρίκια κ. Τ. Λ.) τότε... Γειά σας. Αυτό που εντείνουν φέτος είναι ερωτήσεις του τύπου ''γιατί θέλεις να σταδιδρομήσεις στο στρατό'' επειδή ΠΟΛΛΟΙ μπάινουν μόνο για το σταθερό μισθό χωρίς να αγαπούν το επάγγελμα και χωρίς τη διάθεση να τα δώσουν όλα για αυτό, με αποτέλεσμα να μειώνεται και το αξιόμαχο του στρατεύματος και να δημιουργούν προβλήματα στους υφισταμένους τους και να μη μεριμνούν για το στρατιώτη ως όφειλαν.
jimmy23
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 2

Δημοσίευση από jimmy23 »

Αν δεν ξερεις να ζωγραφηζεις τοτε εχεις προλημα δηλαδη;
Xalvas7
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Λοχίας - ΕΠΟΠ
Επάγγελμα: ΜΠΟΥΖΟΥΞΗΣ

Δημοσίευση από Xalvas7 »

Εγω παντως δεν εχω ακουσει καποιον να μενει στα ψυχολογικα τεστ.
jimmy23
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από jimmy23 »

Ουτε εγω αυτο ειναι αληθεια αλλα πρεπει να το ψαξεις και λιγο για να εισαι 100% σηγουρος
Αγγελική
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Αγγελική »

Καλησπέρα, παιδιά, τελειώνω ΣΣΑΣ Ψυχολόγων και πέραν του ότι έχω περάσει από τη διαδικασία αυτή την έχω μελετήσει σε κάποια εξάμηνά μου. Τα ψυχομετρικά τεστ έχουν πολλαπλούς ρόλους.

Ας πούμε στη ζωγραφική καθόλου δε μετράει η ικανότητά σου να σκιτσάρεις. Τους ενδιαφέρουν άλλα πράγματα, ας πούμε τι φύλου θα είναι ο άνθρωπος που θα ζωγραφίσεις πρώτα, που δείχνει τις περισσότερες φορές την ταύτισή σου με το αντίστοιχο φύλο και τους ρόλους που αναλαμβάνεις στην καθημερινότητά σου. Και γι αυτό σε ρωτάν και τι επάγγελμα πιστεύεις ότι ασκεί η ζωγραφισμένη φιγούρα, θέλοντας να διαπιστώσουν κυρίως τι ιδιότητες προσδίδεις εσύ ακουσίως στον εαυτό σου.

Σημαντικό είναι να ζωγραφίσεις έναν άνθρωπο αρτιμελή με κανένα χτυπητό λανθασμένο χαρακτηριστικό. Π. Χ. Να έχει 2 μάτια, μύτη, στόμα,2 χέρια και σώμα κατά προτίμηση, αποφύγετε τα σκίτσα με πρόσωπα μόνο. Εννοείται ότι οι κόρες στα μάτια πρέπει να υπάρχουν και τα τοιαύτα. Είναι πολύ απλά τα πράγματα και πολύ δύσκολα διαγνώσκεις διαταραχές σε ένα άτομο με αυτή τη διαδικασία, γι αυτό και υπάρχουν συμπληρωματικά τεστ. Επίσης, οι πολλές λεπτομέρειες δείχνουν ένα σχετικά αυξημένο δείχτη νοημοσύνης ελαφρά. Απλά και κατανοητά πράγματα. Αποφύγετε τις υπερβολές και τα παρακινδυνευμένα τολμήματα.

Συμπληρωματικό είναι και το τεστ προσωπικότητας το οποίο θα κληθείτε να απαντήσετε. Το συγκεκριμένο ηλεκτρονικά μετράει διάφορα χαρακτηριστικά σας παθολογικά και μη. Ας πούμε βλέπει υστερίες, υποχόνδριους τύπους κυρίως, φοβικούς, καταθλιπτικούς, ναρκισσιστές, με διπολική διαταραχή. Επίσης μετράει τα επίπεδα θυληκότητας ή αρρενωπότητας στο κάθε άτομο. Και πο΄λλά άλλα. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι και κριτήριο για να μπει η ταμπέλα σε κάποιον αν είναι ομοφυλόφιλος. Απλά έξετάζουν τρόπους συμπεριφοράς, καταλληλότητα για συμβίωση, για ηγεσία κτλ. Εννοείται ότι ελέγχουν και αν ένα άτομο έχει ομοφυλοφιλικές τάσεις, αλλά οι σχετικές ερωτήσεις είναι πολύ φανερές.

Υπάρχουν ερωτήματα που κρίνουν τις γονεϊκές σχέσεις και εάν υπήρξε κάποιο τραυματικό γεγονός στην οικογένεια.

Προσοχή! Πολλές ερωτήσεις επαναλαμβάνονται είτε επακριβώς είτε παρεμφερώς και υπάρχει κάποιος δείκτης ψέμματος ο οποίος δε γίνεται κατανοητός από τον εξεταζόμενο.

Εάν ο δείκτης αυτός ξεπεράσει το όριο το τεστ κρίνεται άκυρο. Εννοείται ότι σε κάθε γραπτό υπάρχει και κάποιος αυξημένος λίγο ή πολύ δείκτης ψέμματος, μιας και για εξετάσεις πρόκειται όπου το άτομο προσπαθεί να υπερτονίσει κάποιες δυνατότητές του ή να κρύψει τυχόν αδυναμίες του. Είναι αποδεκτός μέχρι ενός σημείου, αλλά εάν ξεπεραστεί το τεστ αυτό ματα ακυρώνεται.

Σε όλ αυτά, επειδή σαφέστατα δεν μπορούν 100% να είναι αξιόπιστα και έγκυρα μιας και είμαστε άνθρωποι και για να εξεταστούμε καλύτερα χρειάζεται περισσότερος χρόνος και ενδιαφέρον, υπάρχει και μια προφορική συνέντευξη εξαιρετικά σύντομη για διαπίστωση από την υγειονομική επιτροπή του στρατου, αποτελούμενη και από ψυχιάτρους αλλά και από ψυχολόγους, Και τυχόν πραγμάτων που τους "ξένισαν" λίγο στα προηγούμενα τεστ συζητιούνται μεταξύ σας.

Το τεστ αυτό, δυστυχώς δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο μιας και αποτελεί ιατρικό εργαλείο και μπορείς μόνο με πτυχίο και άδεια ψυχολόγου να το παραγγείλεις και αυτό αλλά και το πρόγραμμα από το εξωτερικό κατόπιν αδείας. Το έχω αναζητήσει κι εγώ για λόγους επαγγελματικούς, αλλά μέχρι να πάρω τουλάχιστον πτυχίο, δεν πρόκειται να το δω παρά μόνο ως εξεταζόμενη είτε ως φοιτήτρια ένα μικρό κομμάτι του.

ΙΩΑΝΝΗΣ
Στρατιώτης
Στρατιώτης

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΗΣ »

Καλημέρα παίδες... Μήπως γνωρίζει κάποιος τί περιλαμβάνει η Συνέντευξη (δοκιμασία ψυχομετρικών) και τί το Τεστ Προσωπικότητος... Θέλω να μάθω για να έχω μια ιδέα εν όψει των Προκαταρκτικών Εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθώ στις 17/07 για τη ΣΣΑΣ... ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΣΩ ΚΑΘΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΤΑΚΗΣ
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από ΤΑΚΗΣ »

Μπορειτε να μου πειτε στα ψυχοτεχνικα πανω-κατω τι ζητηθηκε;
Γιαννηςς
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Γιαννηςς »

ΤΑΚΗΣ έγραψε:Μπορειτε να μου πειτε στα ψυχοτεχνικα πανω-κατω τι ζητηθηκε;
Κατι ανθρωπους μας βαλανε να ζωγραφισουμε και να που με για εμας και την οικογενεια μας αλλα εσυ αργεις ακομη απο οτι θυμαμαι
Γιαννηςς
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Γιαννηςς »

ΤΑΚΗΣ έγραψε:Αργω ναι... Αλλα βλεπω οτι κοβονται αρκεται στα ψυχοτεχνικα και ανχονομαι... Εσυ τα βρρικες ευκολα;
Ναι ενταξει ειναι σχετικα ευκολα εκει που κοπηκαν οι περισσοτεροι ηταν τα ιατρικα και κυριως υψος και βαρος γι'αυτο προσεχε το βαρος σου απο τωρα ποτε δινεις εσυ;
Θανασης
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος

Δημοσίευση από Θανασης »

Ψυχοτεχνικα τα παιδια που κοπηκαν ειτε δεν μιλαγαν στις συνεντευξεις ειτε σχεδιασαν ακροτητες. Για παραδειγμα κοπηκε ενας που εκανε ενα κουτσο και ενας αλλος που σχεδιασε εναν παπα κι Ενα κοριτσακι. Δηλαδη πηγαιναν γυρευοντας.
ΤΑΚΗΣ
Λοχίας
Λοχίας

Δημοσίευση από ΤΑΚΗΣ »

Τουχρονου παω 2α λυκειου
billaras
Υπολοχαγός
Υπολοχαγός
Posts in topic: 13

Δημοσίευση από billaras »

Ρε παιδια... Δηλαδη αν το σχεδιο σου ειναι χαλια... (μετα βιας σχεδιαζω ενα προσωπο... Ποσο μαλλον και ολοσωμο) ξερω... Δεν βαθμολογουν το σχεδιο σου αλλα το τι σχειδιαζεις... Αλλα αν σχεδιασω εγω θα πουνε << Μας δουλευει αυτος>>
BabisOsougias
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος

Δημοσίευση από BabisOsougias »

Οχι ρε φιλε χαλαρωσε. Η κοπελα μου εκανε τα κλασσικα μονοδιαστατα ανθρωπακια με τις γραμμουλες και περασε. Δεν θελουν να εισαι πικασος, αυτο που ζητανε ειναι να δουνε με τι σειρα ζωγραφιζεις τις φιγουρες και κυριως πως. Εγω παντως εκανα και παντελονι και παππουτσια και φουστες και τακουνια και καρφακια και αυτια (ειμαι γεννημενος καλλιτεχνης τι να κανουμε... )
Ηλεκτρολόγος στο Χαλάνδρι - Δημήτρης Ανθής
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες