Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 257

Δημοσίευση από D.Y.K »

Κανένα πρόβλημα. Συμφωνώ και εγώ.

Σε αυτή την περίπτωση όμως δικαίωμα συμμετοχής θα πρέπει να έχουν μόνο άνδρες υποψήφιοι με έξτρα μοριοδότηση σε υποβολή συναφούς ειδικότητας με αυτή της θητείας τους και υπέρ μοριοδότηση στους ΟΒΑ για τον ίδιο λόγο.

Οι δε γυναίκες, να μπορούν να δηλώσουν μόνο ειδικότητες διοικητικής μέριμνας και μόνο με συναφές πτυχίο.

Αν θέλουμε να μιλάμε περί ισότητας στην επαγγελματική απασχόληση δηλαδή στα πρότυπα της ΕΕ, όχι για κανένα άλλο λόγο.

XristosMP
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 259

Δημοσίευση από XristosMP »

Απολυτα σωστος.
Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 192

Δημοσίευση από George_Trls »

Αμα είναι προαπαιτούμενη η στρατιωτική θητεία τότε πολύ απλα δεν θα μπουν γυναικες. Δεν γίνεται να ισχύει μονο για τους αντρες. Δεν νομίζω να αλλάξει κατι πάνω σε αυτό.
Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Οπα σορρυ δεν μου εδειχνε απο κινητό οτι απαντησατε ηδη, τωρα μου τα έβγαλε,dyk σβησε αν μπορεις σε παρακαλω το τελευταίο μου μήνυμα
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 108

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Δεν ισχύει για τις γυναίκες αυτό, η ελληνική νομοθεσία έχει υποχρεωτική θητεία μόνο για τους άντρες, δεν είμαστε Ισραήλ. Στα υπόλοιπα σώματα ασφαλείας μπαίνουν κανονικά και οι άντρες πρέπει να έχουν υπηρετήσει.

GiannisAvramidis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από GiannisAvramidis »

Προς mortar και οβα εδω λεει ξεκαθαρα οτι οι οβα δεν μπορουν να ενταχθούν στους εποπ.

θα βγει νεο φεκ οπως μου ειπαν απο τα γραφεια χολαργου του γεα.

https://m.youtube.com/watch?v=ziecduyskkc

GiannisAvramidis
Δεκανέας - Έφεδρος
Δεκανέας - Έφεδρος
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από GiannisAvramidis »

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Δε γίνεται να μην υπηρετούν γυναίκες στις ένοπλες δυνάμεις ή στα σώματα ασφαλείας. Αυτό είναι παράλογο, άδικο και παράνομο. Η λύση είναι ίσα βάρκα ίσα πανιά στα πάντα και υπέρ μοριοδότηση σε όσους έχουν ιδρώσει σε ασκήσεις, αγήματα, υπηρεσίες, ειδικότητα και αθλήματα. Είτε αυτό λέγεται ειδικές δυνάμεις, είτε δοκιμιλίκι, είτε ΟΒΑ. Και από πίσω παν κι οι άλλοι.Προτεραιότητα είναι η λέξη κλειδί.

Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Πολύ καιρό πριν, κάποιος είχε αναφέρει στις σελιδες εδω, ότι σε περίπτωση που δεν πάρουν αστρατευτους θα είναι επειδή δεν θέλουν να χάσουν χρόνο μαθαίνοντας τους τα βασικά. Αυτό καταρρίπτεται οταν παίρνεις γυναικα γιατί της μαθαινεις τα βασικα. Οπότε ναι δεν υπάρχει λογος να μην παρει αστρατευτους. Μονο αυτο που είπε ο dyk παραπάνω στέκει αν γίνει, δηλαδή να πάρουν γυναίκες σε οχι μάχιμες μονάδες ή σε γραφεία κτλ.Πάντως στο βίντεο παραπάνω εκτιμαται οτι μετά τον Μάρτιο θα έχουμε εξελίξεις κ απο Σεπτέμβριο οι προσλήψεις.

Άβαταρ μέλους
Mortar
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 70

Δημοσίευση από Mortar »

Δυστυχώς έχεις πρόβλημα αντίληψης των λεγόμενων της κυρίας αυτής. Η κυρία αυτή αναφέρει αρχικά ότι δεν εγκαταλείπεται ο θεσμός των ΟΒΑ. Στην συνέχεια αναφέρει ότι οι ΟΒΑ δεν μπορούν να ενταχθούν στον θεσμό προφανώς γιατί δεν γίνονται αυτόματα. Δε μπορείς να κανείς τον ΟΒΑ ΕΠΟΠ εν μια νυκτι. Πρέπει πρώτα να βγει η προκηρυξη και μετά να γίνεις εποπ... Επίσης επειδή ακούς ότι σε βολεύει δεν γνωρίζουν το θεσμικό πλαίσιο πρόσληψης των ΕΠΟΠ... Άρα δεν ξέρουν το το θα αναφέρεται στην προκηρυξη... Μη προσπαθείς να κανείς το άσπρο μαυρο. Δε μιλάς με χαζους
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 108

Δημοσίευση από Diasostis31 »

Στην Κύπρο στους ΣΥΟΠ οι άντρες που έχουν υπηρετήσει πανε για εκπαίδευση 1 μηνα και οι γυναίκες 3. Δε χρειάζεται να ορκιστουν μαζί.

Lk94
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 254

Δημοσίευση από Lk94 »

Όπως λέει κ ο διάσωστης, έτσι είναι στην Ελλάδα, ουσιαστικά δεν πάνε φαντάροι γυναίκες, αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε εμεις. Βέβαια ο καθένας από την πλευρά του εχει τα δικιά του. Σωστό αυτό πχ με την μοριοδοτηση οβα κλπ αλλά από την άλλη έτσι αποκλίεις γυναίκες, όπως επίσης δεν μπορείς να βάλεις γυναίκες μόνο για δουλειά γραφείου, ούτε αυτό είναι σωστό, γιατί μετά δεν μιλάμε καθόλου για ισοτητα. Οπως είπα είναι όπως το δει ο καθένας. Πιστευω θα έπρεπε να βάζουν ποσοστη για θέσεις γυναικων-ανδρων (αλλά κ πάλι κάποιοι πχ δεν θα συμφωνούσαν).

Για οβα δεν ξέρω κ για φαντάρους που λέτε, αλλά βάση λογικής αυτό με τους οβα θα μπορούσε να γίνει. Αν μπουν όλοι απλά μέχρι να βγει γ εποπ ώστε να πάρουν μόρια. Κ αν υπερμοριοδοτηθουν οι οβα, τότε μετά όλες οι θέσεις οβα θα μείνουν κενές. Οπότε τσάμπα θα έβγαινε η προκήρυξη των οβα.

Για θητεία που λέτε. Παιδιά είναι υπερβολικό, δν νομίζω να το κάνουν προαπαιτουμενα.

D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ

Δημοσίευση από D.Y.K »

Επίσης, το όριο ηλικίας στην Κύπρο έχει πάει από τα 28 στα 35 εξισώνοντας αυτή την αδικία με το πλαίσιο της ΕΕ.

Μακάρι και στη χώρα μας.

Lk94
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 254

Δημοσίευση από Lk94 »

Αυτό με την ηλικία δεν το κόβω καθολου (γνώμη μου βέβαια αυτό μην παρεξηγηθώ), εφόσον από την στιγμή που όλο λένε για την ηλικία των εποπ που είναι μεγάλη κ ότι θέλουν να μειώσουν αυτό το φαινόμενο... Χλωμό δλδ να το αυξήσουν το όριο ηλικιας
XristosMP
Ταξίαρχος
Ταξίαρχος
Posts in topic: 259

Δημοσίευση από XristosMP »

Ακριβως, εδω θελουν να ριξουν το μεσο ορο ηλικιας δεν θα τον αυξησουν (κακως για μενα)
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες