Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2020)
Αριθμός ατόμων είναι το θέμα και για τους ΟΒΑ να μπορουν να λάβουν μέρος να προαχθουν σε ΕΠΟΠ.
- Mortar
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 70
Για άλλη μια φορά μη λέτε αυθαίρετα πράγματα. Όταν έβγαιναν προκηρύξεις ΕΠΟΠ έβγαιναν παράλληλα και ΟΒΑ. Όσοι ήταν ήδη ΟΒΑ μπορούσαν να κάνουν για ΕΠΟΠ και είχαν επιπλέον μοριοδότηση. Το ότι θα πάρει και ΕΠΟΠ και ΟΒΑ δε σημαίνει ότι δε θα συμμετέχουν σε πιθανή προκηρυξη οι τωρινοί ΟΒΑ. Ίσα ίσα που είναι ήδη μέσα στον στρατό και γίνεται ακόμη ποιο εύκολο να μεταπηδήσουν στον θεσμό των ΕΠΟΠ.
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 254
Πιο εύκολο να μεταπηδησουν. Πως; Εννοείται παίρνουν παραπάνω μόρια, αλλά δν είναι πολλά. Αν δεν κάνω λάθος είναι 100μορια, οποτε αν δεν έχουν γενικότερα αλλά μόρια... Σιγά!
- Mortar
- Αντισυνταγματάρχης
Με την επιπλέον μοριοδότηση είναι πιο εύκολο. Δεν είναι λίγα τα 100 μόρια. Αν έχεις πτυχίο, ξένη γλώσσα, ΕΔ και είσαι και ΟΒΑ είσαι σίγουρα μέσα. Πάντα με τα δεδομένα της τελευταίας προκήρυξης. Απλώς δεν καταλαβαίνετε ότι ο ένας θεσμός δεν ακυρώνει τον άλλον. Πάντα έπαιρναν και ΕΠΟΠ και ΟΒΑ παράλληλα. Απλώς λόγω των οικονομικών δυσκολιών των τελευταίων ετών, ατόνησε ο θεσμός των ΕΠΟΠ και έβγαιναν μόνο ΟΒΑ. Και εννοείται ότι έχεις το δικαίωμα και πας στον άλλο θεσμό
- George_Trls
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 192
Δεν ειπε κάποιος οτι δεν ίσχυε και ότι δεν θα ισχύσει. Εχει ξανα συζητηθεί εξ αλλου αν κοιτάξεις πιο πισω. Αλλα στα δικά μου τα μάτια, σαν Γιώργος, ειναι άκυρο το να βγαζεις οβα κ παράλληλα εποπ. Και πόσο μάλλον οι οβα που θα μπουν τωρα ας πουμε, να μπουν 3 μηνες μετα ΕΠΟΠ. Εκτός κι αν το δικό μου το σκεπτικό ειναι τόσο λάθος πια. Συγχωρέστε με αν κανω κατι λαθος και παραλειπω πράγματα.
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 254
Παιδιά για να μην παρεξηγηθώ,είπα δεν είναι πολλά 100μορια αν γενικότερα δεν έχει καποιος μόρια. Άλλο να έχουν και πτυχία, ξ. Γλωσσες κλπ. Μόνο τότε είναι πιο εύκολο για εποπ, οχι γενικότερα λόγω 100μοριων.
Τώρα υπομονή, θα δείξει όταν βγει με το καλό η προκήρυξη ποια θα είναι τα κριτήρια μοριοδοτησης, τι θα γίνει με οβα κλπ
Τώρα υπομονή, θα δείξει όταν βγει με το καλό η προκήρυξη ποια θα είναι τα κριτήρια μοριοδοτησης, τι θα γίνει με οβα κλπ
Βάσει των 2000 ΕΠΟΠ που προανειγγειλε το αρθρο, οι 1000 θα είναι για ΣΞ και οι άλλοι 1000 πιθανοτατα για ΠΝ και ΠΑ.
Παιδιά να ρωτήσω κάτι σίγουρα κάποιοι από μεσα θα το γνωρίζετε αυτό... Εγω που ειμαι από Αθήνα εχω πολλές πιθανότητες να με στείλουν προς Έβρο/Αλεξανδρούπολη κλπ... Ρωτάω γιατί ασχέτως ότι έχω αποδεχθεί τις συνέπειες του επαγγέλματος θα είναι πολύ καλύτερο προσωπικά για μενα να με στείλουν εκει παρα οπουδήποτε αλλού... Ειναι όνειρο ζωής από μικρός για μενα το επάγγελμα οπότε δεν με νοιάζει οπουδήποτε και αν Παω και δν ζητάω κάποιον να μου πει κάτι έξτρα απλως αυτο που ρωταω...
Crab_GR έγραψε:Παιδιά να ρωτήσω κάτι σίγουρα κάποιοι από μεσα θα το γνωρίζετε αυτό... Εγω που ειμαι από Αθήνα εχω πολλές πιθανότητες να με στείλουν προς Έβρο/Αλεξανδρούπολη Κλπ... Ρωτάω γιατί ασχέτως ότι έχω αποδεχθεί τις συνέπειες του επαγγέλματος θα είναι πολύ καλύτερο προσωπικά για μενα να με στείλουν εκει παρα οπουδήποτε αλλού... Ειναι όνειρο ζωής από μικρός για μενα το επάγγελμα οπότε δεν με νοιάζει οπουδήποτε και αν Παω και δν ζητάω κάποιον να μου πει κάτι έξτρα απλως αυτο που ρωταω...
Αν περάσω**
- Mortar
- Αντισυνταγματάρχης
Δεν έχει σχέση από που είσαι. Το πιθανότερο είναι να σε στείλουν Δ ΣΣ και ΑΣΔΕΝ
-
- Αντιστράτηγος
- Posts in topic: 31
Υπαρχει σχετικο νημα για τους ΟΒιτες
http://www.ellinikos-stratos.com/forum/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BF%CE%B2%CE%B1-2020_topic19982_page70.html
Μη κανετε ασχετες ερωτησεις για τους ΟΒΑ σε νημα για ΕΠΟΠ.
http://www.ellinikos-stratos.com/forum/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CE%BF%CE%B2%CE%B1-2020_topic19982_page70.html
Μη κανετε ασχετες ερωτησεις για τους ΟΒΑ σε νημα για ΕΠΟΠ.
-
- Αντιστράτηγος
- Posts in topic: 31
Crab_GR έγραψε:Παιδιά να ρωτήσω κάτι σίγουρα κάποιοι από μεσα θα το γνωρίζετε αυτό... Εγω που ειμαι από Αθήνα εχω πολλές πιθανότητες να με στείλουν προς Έβρο/Αλεξανδρούπολη κλπ... Ρωτάω γιατί ασχέτως ότι έχω αποδεχθεί τις συνέπειες του επαγγέλματος θα είναι πολύ καλύτερο προσωπικά για μενα να με στείλουν εκει παρα οπουδήποτε αλλού... Ειναι όνειρο ζωής από μικρός για μενα το επάγγελμα οπότε δεν με νοιάζει οπουδήποτε και αν Παω και δν ζητάω κάποιον να μου πει κάτι έξτρα απλως αυτο που ρωταω...
Σε μια πιθανη προκηρυξη ΕΠ. ΟΠ το 90% θα παει σε παραμεθοριο για καποια χρονια, αν και με τη πιθανη κλιμακωση Ελλαδας - Τουρκιας το πιο πιθανο ειναι να πανε κι ολλοι μονομιας.
Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ανακοινώνεται ότι σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δ. Ε. Θ. όσον αφορά στην ενίσχυση της Άμυνας και της Ασφάλειας σε προσωπικό, και κατόπιν συντονισμένων ενεργειών μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και Εσωτερικών, εγκρίθηκε για το έτος 2021 η εισαγωγή 516 επιπλέον σπουδαστών στις Στρατιωτικές Σχολές, καθώς και η πρόσληψη 1.600 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ. ΟΠ.) και 1.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (Ο. Β. Α.).
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
- Posts in topic: 108
Είναι επίσημη ανακοίνωση επιτέλους. Αφού εγκρίθηκαν, δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσει. Εντός 2020 τα φεκ πιστεύω.
Επιτελους ναι... Λογικα θα βγει το φεκ πριν το 21
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες