Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
D.Y.K
Α/ΓΕΝ
Α/ΓΕΝ
Posts in topic: 257

Δημοσίευση από D.Y.K »

George_Trls έγραψε:

Σε περίπτωση που διαλέξει κάποιος πεζικό, υπάρχουν σχολεία που μπορεί να εκπαιδευτεί σε ειδικές δυναμεις ας πούμε; Αν ναι, υπάρχει κάπου συγκεκριμένα κάποιος οδηγός; Γιατί στο army δεν υπάρχει κατι τέτοιο

Ο μόνος τρόπος για να παρακολουθήσει ένας ΕΠΟΠ σχολεία των καταδρομών, είναι να κάνει αναφορά σε προβλεπόμενο χρόνο κατόπιν διαταγής από το ΓΕς, ώστε να μεταπηδήσει στις ειδικές δυνάμεις. Και αναφέρομαι κυρίως στο ΠΖ καθώς από εκεί αντλείται το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού.

Τα υπόλοιπα (Ο-Σ) πολύ πολύ σπάνια αποδεσμεύουν κόσμο για τις καταδρομές λόγω έλλειψης προσωπικού.

Συγκεκριμένα σχολεία των ειδικών δυνάμεων από λοιπά όπλα (ΠΖ - ΠΒ - ΤΘ) ή σώματα (όπως πχ το ΣΒΕΑ για να πάρουν την πουλάδα), χωρίς να κάνουν μετάταξη έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν μόνο απόφοιτοι παραγωγικών σχολών (ΣΣΕ - ΣΜΥ - ΣΣΑΣ).

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος D.Y.K την Πέμ Σεπ 17, 2020 2:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 192

Δημοσίευση από George_Trls »

Αρα μπορείς να παρακολουθήσεις μονο τα σχολεία του σώματος που έχεις καταταγεί, κατανοητό.
Dass77
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 7

Δημοσίευση από Dass77 »

Δηλαδή εγώ που ενδιαφέρομαι για ειδικές δυνάμεις θα κάνω τα χαρτιά μου για πεζικό η για ειδικές δυνάμεις και σε περίπτωση που πάω ειδικές δυνάμεις θα περάσω κάποια απαρατήρητα σχολεία πχ σπεεποπεδ σχαλ κεαπ. Η υπάρχουν και άλλα για εποπ. Ρωτάω γτ κάπου έχω μπερδευτεί. Και έψαξα αλλά δεν βρήκα κάπου να λέει τι σχολεία μπορεί να περάσει ένας εποπ. Πχ εγώ δεν θα ήθελα να με στείλουν απλά σε μια μονάδα και απλά να κάνω υπηρεσίες. Θα ήθελα πρώτα να κανω μια εκπαίδευση να μάθω πράγματα.
Marios_kits
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας
Posts in topic: 19

Δημοσίευση από Marios_kits »

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ μου απαντησει σιγουρα. Μπορεις να παραιτηθεις απο επ. Οπ για να πας στους ειδικους φρουρους;

στην προκυρηξη του 2009 αναφερεται το εξης :

α. Οι Επαγγελµατίες Οπλίτες αναλαµβάνουν υποχρέωση επταετούς παραµονής στο Στρατό Ξηράς, εκτός εάν υποβάλλουν αίτηση παραίτησης πριν συµπληρωθεί η επταετία, µε την επιφύλαξη της επόµενης υποπαραγράφου.

Η παραπάνω αίτηση µπορεί να υποβληθεί µετά τη συµπλήρωση τριετούς πραγµατικής υπηρεσίας για όσους ΕΠ. ΟΠ είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούσαν στις Ένοπλες ∆υνάµεις, τετραετούς δε για όσους δεν είχαν καταταγεί για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων κατά την κατάταξή τους ως ΕΠ. ΟΠ. Μετά τη συµπλήρωση επταετούς υπηρεσίας µπορούν να µονιµοποιηθούν ύστερα από αίτησή τους, µε το βαθµό που φέρουν, εφόσον επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις δοκιµασίας και κριθούν κατάλληλοι για µονιµοποίηση από το αρµόδιο Συµβούλιο Κρίσεων.

Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Αν μπεις στο army στην κατηγορία εποπ, κάτω κάτω γράφει ''καθήκοντα''. Κατεβαζεις το αρχείο κ στα εχει αναλυτικά τις κατηγορίες και τι είναι η κάθε μια. Αν διαλέξεις πεζικο μπορείς να διαλεξεις κατηγορία που βρισκεται στο πεζικο, αν διαλεξεις ε. Δ. Μονο κατηγορία απο ε. Δ. Κοκ.

Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 239

Δημοσίευση από lancecorporal »

Νομίζω από ΕΠΟΠ δεν γίνεται να παραιτηθείς μέχρι κάποιον καιρό είναι υποχρεωτικό να είσαι ΕΠΟΠ. Έτσι θυμάμαι.
You couldn't beat me even if you wanted to.
Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Έχει έναν Χ καιρό που πρέπει να υπηρετήσεις πριν παραιτηθείς. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

lancecorporal έγραψε:Έχει έναν Χ καιρό που πρέπει να υπηρετήσεις πριν παραιτηθείς. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Ναι ισχύει, ειναι 3 χρόνια αν έχεις εκπληρώσει την κανονική θητεία,4 χρόνια αν οχι. Αλλά για ειδικούς φρουρους κ γενικά σώματα ασφαλειας, νομίζω δεν έχει περιορισμό στον χρόνο για να αλλάξεις. Αντίθετα παίρνεις και μόρια.

Marios_kits
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Ποσο διαστημα ειναι αυτος ο καιρος ομως;
Marios_kits
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

George_Trls έγραψε:
lancecorporal έγραψε:Έχει έναν Χ καιρό που πρέπει να υπηρετήσεις πριν παραιτηθείς. Μπορεί να κάνω και λάθος.
Ναι ισχύει, ειναι 3 χρόνια αν έχεις εκπληρώσει την κανονική θητεία,4 χρόνια αν οχι. Αλλά για ειδικούς φρουρους κ γενικά σώματα ασφαλειας, νομίζω δεν έχει περιορισμό στον χρόνο για να αλλάξεις. Αντίθετα παίρνεις και μόρια.

εμενα το ονειρο μου ειναι να μπω στους ειδικους φρουρους και ο στρατος μου αρεσει βεβαια αλλα στην Πρωτη περιπτωση μιλαμε για το παθος μου.

απλως δεν γνωριζω αν μπορεις να παραιτηθεις απο το ενα σωμα για Να Πας στο αλλο.

Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Από ΕΠΟΠ σε ΕΦ να πας ενώ είσαι εν ενεργεία; Δεν νομίζω. Πρέπει να είσαι πρώην ΕΠΟΠ, έτσι νομίζω.
Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Νομίζω εν ενεργεία δεν μπορείς να κάνεις αίτηση σε άλλο σώμα. Έτσι νομίζω μην με αρπαξετε. Και για ΕΠΟΠ θυμάμαι κάποιο διάστημα είσαι υποχρεωμένος να υπηρετήσεις πριν πεις παραιτουμαι.
Άβαταρ μέλους
lancecorporal
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Κάπου πρέπει να τα γράφει αυτά, ψάξε και θα βρεις τι και πώς για τους ΕΠΟΠ. Θυμάμαι γιατί τα είχα διαβάσει. Τώρα αν θυμάμαι λάθος δεν ξέρω.
Άβαταρ μέλους
George_Trls
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

''Προσοχή: Οι ΕΠΟΠ απαιτείται να εχουν ολοκληρώσει την αρχικώς αναληφθείσα υποχρεωτική θητεία. Αν υποψήφιος εχει υπηρετήσει τουλάχιστον 9 μήνες ως ΕΠΟΠ σε Ειδικές Δυνάμεις, λαμβάνει και την προβλεπόμενη μοριοδότηση''

Επίσημο απο την τελευταία προκήρυξη ειδικών φρουρών

Marios_kits
Υποδεκανέας
Υποδεκανέας

Οι ΕΠ. ΟΠ απαιτείται να έχουν ολοκληρώσει την αρχικώς αναληφθείσα υποχρεωτική θητεία. Αν υποψήφιος/α έχει υπηρετήσει τουλάχιστον εννέα (9) μήνες ως ΕΠ. ΟΠ. Σε Ειδικές Δυνάμεις λαμβάνει και την προβλεπόμενη μοριοδότηση ως υπηρετήσας/σασα σε Ειδικές Δυνάμεις.

αυτα λεει στην προκυρηξη των ειδικων φρουρων.

Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 3 επισκέπτες