Κούρεμα στο στρατό: Ανάγκη ή κόμπλεξ;
Επανερχομαι με καυτο θεμα, σε αλλα σωματα ασφαλειας επιτρεπουν λιγο μαλλακι, στην αστυνομια στην πυροσβεστικη και στο λιμενικο εχουμε δει ολοι οτι εχουν λιγο μαλλι 3-5 ποντους στον στρατο ο καθε κολλημενος με τον χουντικο νομο και επειδη πρεπει να δικαιολογησει και τα λεφτα του φωναζει για εναν ποντο μαλλι στα πλαγια του κεφαλιου. Τι πραγματα ειναι αυτα; Που ζουμε σαμπουαν δεν εχουμε; Απλα καπιοι ανωτεροι αναφερουν οτι ειναι γιατι ο στρατος πρεπει να εχει πειθαρχια, και ειναι πειθαρχια να κοβεις την αιστητικη του καθενοσ; Ειναι ανθρωπος το καθε στελεχος και οχι ζωο και εχει και πρωσοπικη ζωη, αν ειναι για λογους πειθαρχιας ας βαζει καθε πρωι που περνανε την πυλη ο καθε διοικητης να περνουν 10 πουσαπς και οχι να κουρεβοντε ολοι σαν γλομποι το ιδιο πραγμα, γιατι Το καθε στελεχος θα κυκλοφορησει με το ιδιο κεφαλι και μετα την εργασια του, οκ αντε κοπλαξικοι
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Κομπλεξ φιλε. Οταν βλεπεις Διοικητες Μοναδων που ασχολουνται αν το μαλλι ειναι κουρεμενο 3 ή 5 εκατοστα, ειναι καταντια.
Νομιζουν οτι ζουν τη δεκαετια του 50 ή του 60. Ειναι αυτα τα φαντασματα που λενε οχι στο συνδικαλισμο, οχι γενικα σε μετρα και πρωτοβουλιες που πανε το Στρατο μπροστα. Ειναι της γνωστης σχολης αυτοι, εννοω της Χουντας.
Νομιζουν οτι ζουν τη δεκαετια του 50 ή του 60. Ειναι αυτα τα φαντασματα που λενε οχι στο συνδικαλισμο, οχι γενικα σε μετρα και πρωτοβουλιες που πανε το Στρατο μπροστα. Ειναι της γνωστης σχολης αυτοι, εννοω της Χουντας.
-
- Επιλοχίας
- Posts in topic: 3
Να ρωτησω εγω, το μουσι και τα γενια (παντα σε λογικα πλαισια μιλαμε) γιατι απαγορευονται; Γνωριζω μια εκδοχη οτι θεωρουνται λεει κομμουνιστικα στοιχεια αλλα δεν ξερω αν ισχυει. Δηλαδη σε περιπτωση πολεμου θα υποχρεωνουν τους στρατιωτικους να ξυριζονται καθημερινα;
Οι γυναίκες στο στρατό επιτρέπεται να έχουν αλογοουρές. Αλλά τα μαλλιά των αντρών πιάνουν πιο εύκολα βρώμα και για αυτό πρέπει να είναι στους 4 πόντους...
Kostas_Topo έγραψε:Να ρωτησω εγω, το μουσι και τα γενια (παντα σε λογικα πλαισια μιλαμε) γιατι απαγορευονται; Γνωριζω μια εκδοχη οτι θεωρουνται λεει κομμουνιστικα στοιχεια αλλα δεν ξερω αν ισχυει. Δηλαδη σε περιπτωση πολεμου θα υποχρεωνουν τους στρατιωτικους να ξυριζονται καθημερινα;
Στα Ναυτικό επιτρέπουν το περιποιημένο μούσι για την εξοικονόμηση νερού.
Σε περίπτωση πολέμου απ'όσο ξέρω ναι σε υποχρεώνουν. Σε περίπτωση επιστράτευσης εκτός από Φύλλο Πορείας και λίγο φαγητό πρέπει να πάρεις και ξυριστικά.
Δεν ξέρω για τις Ειδικές Δυνάμεις εάν ισχύει το ίδιο. Άντε τώρα σε ανορθόδοξο πόλεμο να κάθεσαι να ξυρίζεσαι...
Ειναι λεπτο το θεμα και καπιοι ανωτεροι το εκμεταλευονται με εναν ποντο μαλλι δεν μπορουν να σου λενε κα κουρευεσαι και η αστυνομια να εχει χετουλεσ. Το κανουν για σπασιμο πολλοι διοικητες για να δειξουν την εξουσια τους ειμαι σιγουρος οτι πολλοι εχετε δει παρομια παραδειγματα. Φταινε και καποιοι στρατηγοι που δινουν και τετιες εντολες και οι ψαραδες οι διοικητες τις εκτελουνε σαν προβατα. Λες και ζουμε το 60 να πουμε. Δεν βλεπουν τους ευρωπαικους στρατουσ; Ειναι ολοι γλομποι εκει; Λιγο να φουσκωσει πλαγια για 1 ποντο λενε κουρεμα εδω στις μοναδες γιατι τετιο κοπλεξ; Ολο με ανοησιες ασχολουντε ποσω χρονων ανθρωποι. Ειναι δικαιωμα μας να εχουμε λιγο μαλλη δεν ειπα να ειμαστε με γενια και 5 ποντους μαλλη σαν ταλιμπαν
Εγω θα ελεγα παντος πος τα ραστα θα εκαναν και καλητερη καλυψη αποκρυψη στην μαχη... 

-
- Επιλοχίας
Η εξωτερικη εμφανιση ενος ανθρωπου δεν θα επρεπε να επηρεαζει την εργασια του. Εγω μπορει να ειμαι καταλληλοτατος για Στρατιωτικος, γιατι να μου επιβαλλεται να εχω συγκεκριμενη εξωτερικη εμφανιση; Το μουσι και τα μαλλια επηρεαζουν την αποδοτικοτητα μου; Θα ειμαι αποδοτικοτερος οντας ξυρισμενος και κουρεμενος; Δεν νομιζω. Οι βαθυτεοι λογοι ειναι υπολειματα του εμφυλιου που με τα χρονια εχουν ριζωσει στην παιδεια που γαλουχειται ενα νεο υποψηφιο στελεχος του Στρατου. Ειναι ενας φαυλος κυκλος που δυσκολα αλλαζει
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 6
Αγαπητε ΗΓΕΤΗ, πριν απευθυνεις χαρακτηρισμους οπως κομπλεξικος και τα λοιπα, να κοιτας λιγο και τα υπολοιπα θεματα του φορουμ. Το θεμα σου δεν διαγραφηκε αλλα μεταφερθηκε στη σωστη ενοτητα. Αν εψαχνες λιγο θα το εβρισκες. Και πιστεψε με φιλε μου, στα 8 χρονια υπηρεσιας μου ουδεποτε ασχοληθηκα με το κουρεμα και τις τριχες. Εχω πολυ πιο σοβαρα πραγματα να κανω.
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
-
- Αντισυνταγματάρχης
- Posts in topic: 1
Είναι ενα χαζό μέτρο. Σου λέει ο κοιλιάς ας πούμε για τους 2 πόντους μαλλί. Αλλα τι να κάνουν κι αυτοί, υπηρέτες είναι απλά.
Αγαπητε βαλερεφοντη καλα εκανα και τα χωσα γιατι εγω ηξερα που εβγαλα το θεμα οι μονιμοι εχουν το προβλημα το φανταρακι δεν θα τον παντευτει τον στρατο θα περασει και θα φυγει δεν ειναι η εργασια του απλα υπηρετει και ας πουμε οτι ειναι ενα μετρο πειθαρχιασ. Αλλα ο μονιμος δεν μπορει να κυκλοφορει σαν γιδι μια ζωη Εχεο οραριο και να ξερεις οτι δεν ασχολουμε εγω με τριχες αλλα καποιοι κοπλεξικοι στρατηγοι και διοικητες που το εχουν σαν οπλο τους για να την σπανε στους υφισταμενους τους και υπαρχουν παιδια που συμφωνουν παραπανω, οσο και να το κρυβουνε το θεμα εχουμε πολλους που ασχολουντε με τριχεσ.
-
- Επιλοχίας
Και εγω συμφωνω οτι κακως μεταφερθηκε το τοπικ. Η συζητηση ξεκινησε με βαση τα στελεχη και οχι τους στρατιωτες υποχρεωτικης θητειας. Αλλιως συζητας για το θεμα για καποιον που ειναι η δουλεια του αυτη και αλλιως για καποιον που θα κανει 9 μηνες θητεια και θα φυγει
Βλεπεις φιλε στρατοπεδαρχη; και αλλοι συμφωνουνε και δεν ειναι ξαδερφακια μου σε παρακαλω να βαλεις το θεμα στους μονιμους δεν αφορα τον φανταρο αυτο το πραγμα, αρκετοι μονιμοι ξερουν τι εννοω και εδω χανει την σημασια του το θεμα, καταλαβαινω οτι πονα καπιους κολλημενους οχι απαραιτητα εσενα πρoσωπικα αλλα καπια μυαλα μεσα στο πενταγωνο και καπιους διοικητες που ειναι κολλημενοι με τις τριχες. υμαρτον να φωναζουν για καπιες φυτρες στο λαιμο και 1 ποντο μαλλακι στα πλαγια
-
- Ταξίαρχος
- Posts in topic: 6
Οκ, θα αφησω το θεμα εδω. Εφοσον ειναι απαιτηση της πλειοψηφιας
Γίνε και εσύ μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Στρατευσίμων
Σημερα καπιο στελεχος ενας ανθυπιπας μου ειπε οτι το κουρεμα ειναι για λογους ομοιμορφιας τοσο κοντο. Χαχαχαχα επειχηρηματα σπεσιαλ χαχαα δηλαδη οι ευρωπαικοι στρατοι που εχουν λιγο μαλλακι ξεχωριζοντε; Και με τον κινεζικο στρατο τι γινετε; Που ειναι ολοι ιδιοι; Μια για πειθαρχια μια για ομοιομορφια πρεπει να βρουνε κατι πιο εξυπνο εν ετη2009
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης