Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2020)
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 254
Έχω ψάξει πολλές φορές, απλά είπα να ρωτήσω για επιβεβαίωση. Για το ecdl δν ξέρω. Αυτό ίσως δίνει μόρια σε θέσεις γραφείου.
Όσο για την μοριοδοτηση προφανώς και δεν εννοώ να μοριοδοτει το πτυχίο κοινωνιολογίας, αφού δεν είχε ανάλογη θέση.
Εννοούσα γενικότερα για την μοριοδοτηση των πτυχίων.
Άλλωστε όταν ζητάει θέσεις με:
ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ απολυτήριο λυκείου, θα μετρήσουν νομίζω οποιοδήποτε πτυχίο.
Όταν ζητάει απλά απολυτήριο λυκειου(χωρίς να λέει τουλάχιστον) τότε καταθέτεις μόνο απολυτήριο.
Όπως και οι τεχνικές ειδικότητες θέλουν τα αντίστοιχα πτυχία.
Προφανώς κάποιος που έχει τελειώσει αει/τει θα χρησιμοποιήσει τα μόρια του πτυχίου γ ειδικότητα που θέλει τουλάχιστον λύκειο.
Τώρα δίκαιο η άδικο δεν ξέρω, γιατί κάποιος που δεν έχει πάει ειδ. δυναμεις, οβα κλπ για να πάρει μόρια &δεν έχει σπουδάσει, πιθανών χάνει έτσι θέση από τους πτυχιούχους.
Από την άλλη γιατί να μην μπουν και άνθρωποι με πτυχίο(να μην παρεξηγηθώ δεν κάνει τον άνθρωπο η μόρφωση αλλά ότι μαθαίνεις καλό είναι).
Οπότε για σιγουριά ήθελα να ρωτήσω αν ισχύουν αυτά που είπα, γτ έχω διαβάσει πόσα εδώ μέσα σε παλιά μνμτα και έτσι έλεγαν κάποιοι για την μοριοδοτηση πτυχίων.
Όσο για την μοριοδοτηση προφανώς και δεν εννοώ να μοριοδοτει το πτυχίο κοινωνιολογίας, αφού δεν είχε ανάλογη θέση.
Εννοούσα γενικότερα για την μοριοδοτηση των πτυχίων.
Άλλωστε όταν ζητάει θέσεις με:
ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ απολυτήριο λυκείου, θα μετρήσουν νομίζω οποιοδήποτε πτυχίο.
Όταν ζητάει απλά απολυτήριο λυκειου(χωρίς να λέει τουλάχιστον) τότε καταθέτεις μόνο απολυτήριο.
Όπως και οι τεχνικές ειδικότητες θέλουν τα αντίστοιχα πτυχία.
Προφανώς κάποιος που έχει τελειώσει αει/τει θα χρησιμοποιήσει τα μόρια του πτυχίου γ ειδικότητα που θέλει τουλάχιστον λύκειο.
Τώρα δίκαιο η άδικο δεν ξέρω, γιατί κάποιος που δεν έχει πάει ειδ. δυναμεις, οβα κλπ για να πάρει μόρια &δεν έχει σπουδάσει, πιθανών χάνει έτσι θέση από τους πτυχιούχους.
Από την άλλη γιατί να μην μπουν και άνθρωποι με πτυχίο(να μην παρεξηγηθώ δεν κάνει τον άνθρωπο η μόρφωση αλλά ότι μαθαίνεις καλό είναι).
Οπότε για σιγουριά ήθελα να ρωτήσω αν ισχύουν αυτά που είπα, γτ έχω διαβάσει πόσα εδώ μέσα σε παλιά μνμτα και έτσι έλεγαν κάποιοι για την μοριοδοτηση πτυχίων.
Μεγάλη συζήτηση. Δεν ήταν τόσο απλό το θέμα στην προκήρυξη του 2009 με τις ειδικότητες που ζητούσαν "τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου". Δεν εποπτευόταν καν από τον ΑΣΕΠ ο διαγωνισμός, συνεπώς μόρια έδιναν κυρίως σε πτυχία (έστω και κάπως) συναφή με την ειδικότητα ή σε όσους είχαν βύσμα. Έγιναν αρκετές παρασπονδίες.
Εν πάσει περιπτώση, σίγουρα έχει μια βάση το να συζητάμε για το 2009, αλλά θεωρώ ότι σε περίπτωση προκήρυξης πολλά δεδομένα ίσως να αλλάξουν. Μιλάμε για 11 χρόνια πίσω, χωρίς ΑΣΕΠ. Άτοπο νομίζω.
Τέλος, δεν έχουμε καμία πληροφορία για ειδικότητες, αριθμό θέσεων, όρια και προϋποθέσεις, παρά μόνο μία δήλωση του αρμόδιου υπουργού. Όταν και αν βγει προκήρυξη, το ξανασυζητάμε.
Φιλικά,
Εν πάσει περιπτώση, σίγουρα έχει μια βάση το να συζητάμε για το 2009, αλλά θεωρώ ότι σε περίπτωση προκήρυξης πολλά δεδομένα ίσως να αλλάξουν. Μιλάμε για 11 χρόνια πίσω, χωρίς ΑΣΕΠ. Άτοπο νομίζω.
Τέλος, δεν έχουμε καμία πληροφορία για ειδικότητες, αριθμό θέσεων, όρια και προϋποθέσεις, παρά μόνο μία δήλωση του αρμόδιου υπουργού. Όταν και αν βγει προκήρυξη, το ξανασυζητάμε.
Φιλικά,
Καλησπέρα παιδιά, παρακολουθώ αρκετό καιρό το φόρουμ αλλά γράφω πρώτη φορά. Σχετικά με τα όρια ηλικίας ( είμαι του 92 δυστυχώς ) για ΕΠΟΠ όπως ισχύει και για ΟΒΑ δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν οι του 93 και μετά, αυτό μπορούμε να το καταλάβουμε και από την προκήρυξη για ΟΒΑ αλλά και από την τελευταία που είχε βγει για ΕΠΟΠ αν κάνουμε τις πράξεις. Βέβαια και εγώ όπως και όλοι μας καλό θα ήταν να απευθυνθούμε και στη στρατολογία της περιοχής μας.
Άλλες οι προϋποθέσεις για ΟΒΑ και άλλες για ΕΠΟΠ. Το όριο ηλικίας για ΕΠΟΠ έχουμε πει ότι είναι τα 28, συνεπώς επαναλαμβάνω ότι εάν βγει φέτος προκήρυξη για ΕΠΟΠ, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι έχουν γεννηθεί το 1992 και μεταγενέστερα.
Δυκ και φέτος να βγει θα είναι από 1993 και μετά γιατί στην προκυρηξη του 2009 έλεγε από 1982 και μετά... άρα μέχρι 27 Όχι 28 που λες
Στο λιμενικό 29 στους φρουρούς 28 στους εποπ 27 ότι νανε ειλικρινά
Μόνο αν το αυξήσουν το όριο ηλικίας επειδή είχε να βγάλει 12 χρόνια πράγμα που δεν το πιστεύω
Με τις προσλήψεις εποπ γνωρίζετε τίποτα πότε θα βγει προκήρυξη;
Αυτό ακριβώς λέω και εγώ, δυστυχώς για εμάς του 92 ο στρατός έχει τελειώσει, βέβαια ας έχουμε υπομονή και ποτέ δεν ξέρεις κάτι μπορεί να αλλάξει
Εδώ παίζει να μην προλάβουν ούτε αυτοί του 93 αν την βγάλει προς το τέλος του έτους γιατί αν μπουν το 21 θα λέει από 1/1/94... Μακάρι όπως είπες να αλλάξει κάτι γιατι είχε να βγάλει μια 10ετια αλλά δε το νομίζω
- Diasostis31
- Στρατοπεδάρχης
- Posts in topic: 108
Η ηλικία παίζεται. Οι πρώτες σειρές είχαν 25 όριο.
Του 2008 είχε 1982, όπως και του 2009 δηλαδή η μία 26 η άλλη 27.
Οι ΟΒΑ παλιά είχαν όλες οι ειδικότητες 25 όριο, στου 2017 ήταν 28 και η 3η προκήρυξη πηγε 32.
Αν βγει με 27 όριο πετάει πάρα πολλούς ήδη υπηρετούντες ΟΒΑ έξω.
Του 2008 είχε 1982, όπως και του 2009 δηλαδή η μία 26 η άλλη 27.
Οι ΟΒΑ παλιά είχαν όλες οι ειδικότητες 25 όριο, στου 2017 ήταν 28 και η 3η προκήρυξη πηγε 32.
Αν βγει με 27 όριο πετάει πάρα πολλούς ήδη υπηρετούντες ΟΒΑ έξω.
Πιστεύω οι του 92 δεν έχουμε ελπίδα Κ αν την βγάλει προς φθινόπωρο ούτε του 93 αλλά όπως είπες όλα μπορούν να γίνουν... πάντως το επικρατέστερο σενάριο είναι αυτό που είπα
Την περίοδο 2002 - 2009 το όριο ηλικίας όχι μόνο μεταβαλλόταν συνεχώς, αλλά έγιναν και παρασπονδίες στον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων. Όσοι τα ζήσαμε το γνωρίζουμε πολύ καλά. Υπήρξε υποψήφιος που ενώ το όριο ηλικίας ήταν χαμηλό, μπήκε στα...32 του και μάλιστα δεν είχε κάνει καν τη θητεία του (να σημειώσω ότι ΜΟΝΟ η εγκύκλιος της 1ης σειράς όριζε ότι θα έπρεπε να έχεις ολοκληρώσει τη θητεία σου για να έχεις δικαίωμα συμμετοχής)
Επίσης, υπήρξε υποψήφιος που ενώ ήταν 3η σειρά, παραιτήθηκε, έκανε τα χαρτιά του με την 7η και... Ξαναμπήκε (ενώ αυτό δεν προβλέπεται).
Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι εάν βγάλει διαγωνισμό φέτος, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι έχουν γεννηθεί από το 1992 και μεταγενέστερα. Μην μπερδεύεστε με τους διαγωνισμούς του παρελθόντος.
Δεν υπάρχει κανένα επικρατέστερο σενάριο.
Το θέμα είναι ότι λόγω της πανδημίας η υπόθεση προχωράει πολύ αργά (έως καθόλου).
Τα επιτελεία έχουν στείλει οργανόγραμμα με τις θέσεις ανά ειδικότητα εδώ και πολύ καιρό στο ΥΕΘΑ και μάλιστα το ΠΝ έχει ζητήσει να αλλάξουν άρδην και οι προϋποθέσεις μιας και έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω των πολλών αποχωρήσεων.
Το θέμα είναι να βγει φέτος (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο).
Επίσης, υπήρξε υποψήφιος που ενώ ήταν 3η σειρά, παραιτήθηκε, έκανε τα χαρτιά του με την 7η και... Ξαναμπήκε (ενώ αυτό δεν προβλέπεται).
Οι πληροφορίες που έχω είναι ότι εάν βγάλει διαγωνισμό φέτος, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όσοι έχουν γεννηθεί από το 1992 και μεταγενέστερα. Μην μπερδεύεστε με τους διαγωνισμούς του παρελθόντος.
Δεν υπάρχει κανένα επικρατέστερο σενάριο.
Το θέμα είναι ότι λόγω της πανδημίας η υπόθεση προχωράει πολύ αργά (έως καθόλου).
Τα επιτελεία έχουν στείλει οργανόγραμμα με τις θέσεις ανά ειδικότητα εδώ και πολύ καιρό στο ΥΕΘΑ και μάλιστα το ΠΝ έχει ζητήσει να αλλάξουν άρδην και οι προϋποθέσεις μιας και έχει δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω των πολλών αποχωρήσεων.
Το θέμα είναι να βγει φέτος (πράγμα εξαιρετικά δύσκολο).
Δυκ σέβομαι τα όσα λες γιατί είσαι μεγαλύτερος μου και γνωστης και εμπειρος σε προκηρύξεις... Αφού λες για την ηλικία το 92 κάτι τα ξέρεις... τώρα για το πότε θα βγει όντως δε το ξέρουμε αλλά εγώ έμαθα ότι συζητιέται παρά παρα πολυ έντονα στο υπουργείο...
-
- Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
- Posts in topic: 254
Μωρέ ότι θα συζητιέται έντονα μπορεί και να ισχύει. Για να το λες κτ θα ξέρεις. Άσε που θέλουν άτομα γιατί έχουν ελλείψεις κ θέλουν να βάλουν πιο νέους.
Το θέμα είναι ότι ειδικά από το χειμώνα που λέγανε για οβα, λέγανε και για εποπ ότι μπορεί να βγει. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά για να ξαναλέει ο υπουργός πάλι κτ ανάλογο, μπορεί όντως να βγει.
Αν όντως εννοεί για το επόμενο διάστημα, ασ βγει και από Σεπτέμβρη σιγά. Αλλά το θέμα είναι ότι γενικότερα όλα καθυστερούν τώρα λόγω ιού. Και υπάρχει πιθανότητα για έξαρση του ιού πάλι από φθινόπωρο.
Με αυτό το σκεπτικό θα μπορουσαν να το βγάλουν και τέλος καλοκαιριού, αλλά θα μπορούσαν ακόμη και σε ένα χρόνο να το βγάλουν.
Όσο για την ηλικία δεν ξέρω τι να πω, εγω είμαι γεννημενη Δεκέμβρη του 94 οπότε έχω ακόμη περιθώρια. Όσοι είστε μεγαλύτεροι είναι δύσκολο. Βέβαια να το πάνε και 32 χρόνων το όριο δεν πιστεύω, γιατί θέλουν πιο νέο προσωπικό. Ετσι όμως αποκλείονται πολλοί οβα και άλλοι που περίμεναν χρόνια προκήρυξη.
Το θέμα είναι να βγάλουν όντως σύντομα
Το θέμα είναι ότι ειδικά από το χειμώνα που λέγανε για οβα, λέγανε και για εποπ ότι μπορεί να βγει. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται, αλλά για να ξαναλέει ο υπουργός πάλι κτ ανάλογο, μπορεί όντως να βγει.
Αν όντως εννοεί για το επόμενο διάστημα, ασ βγει και από Σεπτέμβρη σιγά. Αλλά το θέμα είναι ότι γενικότερα όλα καθυστερούν τώρα λόγω ιού. Και υπάρχει πιθανότητα για έξαρση του ιού πάλι από φθινόπωρο.
Με αυτό το σκεπτικό θα μπορουσαν να το βγάλουν και τέλος καλοκαιριού, αλλά θα μπορούσαν ακόμη και σε ένα χρόνο να το βγάλουν.
Όσο για την ηλικία δεν ξέρω τι να πω, εγω είμαι γεννημενη Δεκέμβρη του 94 οπότε έχω ακόμη περιθώρια. Όσοι είστε μεγαλύτεροι είναι δύσκολο. Βέβαια να το πάνε και 32 χρόνων το όριο δεν πιστεύω, γιατί θέλουν πιο νέο προσωπικό. Ετσι όμως αποκλείονται πολλοί οβα και άλλοι που περίμεναν χρόνια προκήρυξη.
Το θέμα είναι να βγάλουν όντως σύντομα

Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 4 επισκέπτες