Προκήρυξη για ΕΠΟΠ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
ARN
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 25

Δημοσίευση από ARN »

Ενδεχομένως όσοι έχουν παραιτηθεί από οβα να μην μπορούν να κάνουν τα χαρτιά τους για εποπ. Αν και του 09 δεν υπήρχε κάτι τέτοιο

ils
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ
Posts in topic: 10

Δημοσίευση από ils »

Καλησπερα ο θεσμός των ΕΠΟΠ έχει αποτύχει. Δεν έχουν σκοπό να πάρουν ΕΠΟΠ αλλά μόνο ΟΒΑ με συμβάσεις έτσι ώστε να μην υπάρχει μονιμότητα και να υπάρχει χαμηλό μισθολογικό κόστος. Επισης υπάρχει νομος του 1974 όπου οι ΕΠΟΠ αποστρατεύονται στα 50 αυτεπάγγελτα πράγμα που δεν το έλεγε ο νομος που μπήκαμε Ο νομος του 1974 άλλαξεαπό την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά μόνο για τους ΕΜΘ. Πριν 2 εβδομάδες ο κος ΥΠΕΘΑ είπε ότι δεν μπορεί να κρατήσει τους ΕΠΟΠ πάνω από τα 50 γιατί στοιχίζουν και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντα τους σε αυτή την ηλικία , δεν ανέφερε το γεγονός ότι οι ΕΠΟΠ θα έχουν ελάχιστα χρονια συνταξημα από όλους τους δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Τι σημαίνει αυτό ; ότι ένας ΕΠΟΠ και 20 να μπει στα 50 θα έχει 30 συνταξημα χρονια. Με κάτω από 40 συνταξημα χρονια η σύνταξη είναι χαμηλότατη. Παραδειγμα ένας που θα μπει στα 25 στα 50 θα πάρει σύνταξη 600e. Σε περίπτωση που θέλει να δουλεψει έξω νόμιμα κόβεται η μισή σύνταξη του σχεδόν. Εγω παιδια μπηκα στα 26 στο πολεμικό ναυτικο Το θεσμό των ΕΠΟΠ βγάλτε το από το μυαλό αας δεν είναι επαγγελματική αποκατάσταση. Τα χρήματα είναι λίγα για τις ώρες που σε απασχολούν , δεν έχει καμία Μα καμία σχέση με δημόσιο είναι χειρότερα από το να δουλεύεις για το χειρότερο εργοδότη έξω. Εχω δουλεψει 6 χρονια έξω καμία σχέση παιδια Μα καμία. Το χειρότερο από ολα είναι ότι δεν σε βλέπουν σαν στέλεχος αλλά σαν τίποτα. Εγω έκανα τη βλακεία και μπηκα παντρεύτηκα έκανα παιδί και εγκλωβίστηκα. κάθομαι μόνο για το παιδί για κανένα άλλο λόγο Για να επιβιώσει καποιος πρέπει να έχει μόνιμα βύσμα και πολύ καλη ειδικότητα. Νομιζω ότι ίσως είναι καλύτερα στην πολεμική αεροπορία αλλά και εκεί παλυ ΕΠΟΠ είσαι. Επισης καμία σχέση οι ΕΜΘ με τους ΕΠΟΠ η μερα με τη νύχτα.
Άβαταρ μέλους
Mpell13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Posts in topic: 17

Δημοσίευση από Mpell13 »

Έτσι από καθαρή περιέργεια πόσα παίρνει ενας ΕΠΟΠ ρε παιδιά;
ils
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από ils »

Εγώ με 19 χρονια υπηρεσιας παντρεμένος με παιδί 1160e 24 ώρες βαρδυες καθημερινές τσάμπα 24 ΣΚ στα 8,80 Ημέρα εν ΠΛΩ 17,61e
Άβαταρ μέλους
Mpell13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mpell13 »

Εσύ που είσαι και μέσα στην φάση πιστεύεις παίζει ρόλο και τι όπλο σώμα θα είναι κάποιος σαν ΕΠΟΠ;
ils
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από ils »

Νομίζω ότι μόνο η πολεμική αεροπορία είναι καλα αλλά θέλει τρελό μέσο. Οταν έκανα τα χαρτιά στο πν μετά βίας συμπλήρωσαν τις θέσεις. Στη ΠΑ είχαν 22000 αιτήσεις. Στο στρατό ξηράς πιστεύω ότι είναι καλα υγειονομικό , αεροπορία στρατού , υλικών πολέμου. Στο ναυτικο ειδικότητες που έχουν λίγα η καθόλου χρονια καραβι. Γενικα για να περάσεις καλα ΕΠΟΠ θέλεις μέσο γερό μέσο. Παιδια δεν αξίζει και σν μπεις μέσα και κανείς παιδια τελείωσες. Γενικα μετά από τόσα χρονια μς έχουν κάψει. Ειμαι 45 κσι τρέχω χειρότερα από όταν μπηκα και με περισσότερες ευθύνες. Ψαχνουν για θύματα κσι εκμεταλλεύονται την ανασφάλεια έξω. Απλα φιλε ΕΠΟΠ δεν ζεις και σβ δεν έχεις μέσο είσαι για κλάματα. ΟΒΑ που βγάζουν δεν μπορώ βα καταλάβω νε τι κίνητρο μπαίνουν αλλά κσι αυτοί που μπαίνουν φεύγουν τρέχοντας
ils
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από ils »

Παιδια εγώ μετά από τόσα χρονια όταν διάβασα την απάντηση του ΥΠΕΘΑ για τους ΕΠΟΠ καταλαβα για άλλη μια φορά τη βλακεία που έκανα. Μη καταστρέψετε τις ζωές σας. Οταν μπήκαμε εμείς δεν υπήρχε ενημέρωση ,forum κτλ , ήμασταν τα πρώτα πειραματόζωα http://www.mod.mil.gr/koinoboyleytikos-eleghos/apantisi-yetha-nikolaoy-panagiotopoyloy-se-erotisi-koinoboyleytikoy-218
GeorgeTheo
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Posts in topic: 66

Δημοσίευση από GeorgeTheo »

Ρε φιλε σταματα να καταστρεφεις τις ελπιδες καποιον αλλον. Ελες δλδ
GeorgeTheo
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Το πες μια δυο τρεις. Νταξει το εμπεδωσαμε αλλα μην το κανεις αυτο. Καποιοι εδω μεσα περιμενουν χρονια για μια τετοια θεση. Και επισης μην συγκρινεις καποιον που ειναι εποπ στην αεροπορια, καποιον στον πν και καποιον στο σξ

ils
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από ils »

Εγώ λέω τη εμπειρία μου είστε νέα παιδια μην καταστρέψετε τις ζωές σας. Οτι λέω είναι με αποδείξεις. Μονο από την απάντηση του υπουργού μπορείς να καταλάβει πολλά ένας έξυπνος άνθρωπος. Δεν είναι ευκαιρία δεν είναι μέλλον. Δεν μπορείς να καταλάβεις το παίζεται καλο είναι καποιος να είναι προετοιμασμένος. Εγω στο ΠΝ δεν ξέρω τι σημαίνει σπιτι και οικογένεια. Επισης οι παραιτήσεις είναι αμέτρητες , κάθε μήνα φεύγουν. Απλα παιδια καλο είναι καποιος να λέει την αλήθεια. Αν θα πάρει ΕΠΟΠ πρώτα θα σουτάρουν εμάς και αυτούς που θα πέσουν θα τους ξεζουμίσουν και μετά θα τους στείλουν στα 50 με 600e και το πολύ 20000 εφάπαξ σπιτι τους με παιδια και υποχρεώσεις να ψάχνουν στα , τι θα κάνουν. Ποναει η αλήθεια και εγώ όταν μπηκα μου τα έλεγαν αλλά ζούσα στο δικό μου κόσμο δημόσιο έλεγα. Που να ξερά που έμπλεκα
GeorgeTheo
Δεκανέας - ΕΠΟΠ
Δεκανέας - ΕΠΟΠ

Ενας λογος παραπανω να ελπιζουμε επειδη ειμαστε νεα παιδια οπως ειπες
ils
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από ils »

Εγώ τα ειπα οπως λέει και ο Παπαδόπουλος και νίπτω τας χείρας μου. Φυσικα υπάρχουν και καλες θέσεις ΕΠΟΠ αλλά οπως ειπα θέλει μέσο Το μέσο όμως δεν μπορείς να το έχεις κάθε χρόνο. Αν καποιος έχει μέσο καλύτερα να ψαχτεί στο δημόσιο. Φιλε μου και εγώ με ελπίδες ζούσα έλεγα θα στρώσουν τα πράγματα αλλά κάθε χρόνο χειρότερα. Στα τόσα χρονια που είμαι έχω κάνει 2-3 χρονια σε ενδον 24 ώρες βαρδυες απλήρωτες. Παντα έκανα υπομονή και έλεγα θα πάρω ένα εφάπαξ μια σύνταξη. Οταν όμως είδα ότι σε 5 χρονια θα φυγω με 600e και έχω παιδια και οικογένεια , τι να σου πω βρε φιλε ότι είναι καλα; με κατέστρεψαν. και αυτό λέω από εδώ μην καταστραφείτε και εσείς. Η απόφαση δίκη σας
Άβαταρ μέλους
Αλεκος12345
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από Αλεκος12345 »

Καλησπέρα φίλε πες μου τη είναι τα καλά Μέσα και σου κάνουν δύσκολη την ζωη;
ils
Δεκανέας - ΟΒΑ
Δεκανέας - ΟΒΑ

Δημοσίευση από ils »

Δεν καταλαβα τα κακά θες να πεις ;
Άβαταρ μέλους
Mpell13
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος
Ανθυπολοχαγός - Έφεδρος

Δημοσίευση από Mpell13 »

Φίλε ils πάντως είσαι ωραίος τύπος μιλάς σωστά και σε ευχαριστώ που αφιέρωσες χρόνο να μας πεις κάποια λόγια σαν επαγγελματίας οπλίτης. Σαφεστατα όμως την σημερινή εποχή και εμείς οι νέοι ψαχνομαστε για να ζήσουμε αλλά κακά τα ψέματα μερικούς από εμάς μας αρέσει κιόλας ο στρατός
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 6 επισκέπτες