Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Πληροφορίες για όλες τις προκηρύξεις για πρόσληψη ΕΠΟΠ και ΟΒΑ, οι προϋποθέσεις, τα αθλήματα και η μοριοδότησή τους
Κλειδωμένο
Αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας
Άβαταρ μέλους
Diasostis31
Στρατοπεδάρχης
Στρατοπεδάρχης
Posts in topic: 15

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Diasostis31 »

ΟΒΑ έγραψε:Φίλε μου, ο ΣΥΡΙΖΑ όπως λες, αναβάθμισε τον θεσμό σε 3+3 χρόνια χάρη εκλογών. Η ΝΔ για ποιο λόγο τον υιοθετεί, αν δεν έχει σκοπό να τους μονιμοποιήσει;

ΝΔ είχαμε όταν οι τελευταίοι οβα απολύθηκαν το 12,13,14.

Με Κουλη τότε υπουργό διοικητικής μεταρρύθμισης.

Αν δεν έβγαζε και αυτήν την προκήρυξη με 3+3 η νδ, έπρεπε να καταργήσει και την ανανέωση των ήδη 1000 σχεδόν ΟΒΑ που υπηρετούν, που ψήφισε ο συριζα.

Δεν υπάρχει περίπτωση μονιμοποίησης, ρώτησε και δικηγόρο αν θες.

Νομικά δεν είναι καν πρόσληψη, είναι ανακατάταξη, επιπλέον θητεία με αποζημίωση.

Ούτε απολυτηριο δεν καταθέτεις, ούτε αθλήματα περιμένεις μονιμοποίηση?

ARN
Συνταγματάρχης
Συνταγματάρχης
Posts in topic: 23

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ARN »

Απλά οι ήδη οβα ελπίζουν σε μια τροποποίηση του θεσμού μελλοντικά ώστε να γίνουν μόνιμοι.

ΟΒΑ 20

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ΟΒΑ 20 »

Καλησπέρα,Σήμερα ρώτησα στο Ρουφ αν μπορώ να κάνω την αίτηση για ΟΒΑ σε άλλη ειδικότητα από αυτή που είχα. Η απάντηση που πήρα είναι ότι μάλλον δεν γίνεται αλλά δεν ήταν και σίγουροι. Ξέρει κανείς τι ισχύει; Και αν ισχύει, με ποιό τρόπο αλλάζει;

Εφ.Λοχίας ΠΖΝ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από Εφ.Λοχίας ΠΖΝ »

Γενικά είναι προτιμότερο να μπεις όμως ΟΒΑ έστω και για 6χρονια μαζεύοντας λεφτά και κάνοντας αυτό που αγαπάς! Και μένοντας μέσα στην μονάδα τον πρώτο καιρό και ας εισαι μακριά από τον τόπο κατοικίας σου... παρά να είσαι τονν ιδιωτικό τομέα και ότι νσνε πρόγραμμα να λεμε και της αλήθειες!!
ΟΒΑ 2020
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ΟΒΑ 2020 »

Παιδιά έχοντας πλέον την προκήρυξη στα χέρια μας μπορούμε να μιλάμε με άλλα δεδομένα. Σίγουρα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις κυρίως αρνητικές (όριο ηλικίας, τριετία από απόλυση). Το πιο πιθανό είναι όλοι οι επιτυχόντες να πάνε Έβρο (καθαρά προσωπική μου εκτίμηση) έτσι όπως είναι η κατάσταση. Καλό είναι πριν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία να το σκεφτούμε καλά. Δεν αξίζει να μπεις και μέσα σε λίγο καιρό να φύγεις γιατί δεν ήξερες τι θα αντιμετωπίσεις ή να πάρεις την θέση κάποιου άλλου που ήταν πρόθυμος να τα υποστεί όλα αυτά ή στην τελική αν αξίζει να προσπαθήσεις ή αν θα πρέπει να περιμένεις κάτι άλλο όπως ΕΠ. ΟΠ, Ε. Φ. Ή λιμενικό που φαίνεται ότι θα τρέξει σύντομα. Μπορεί κάποιος να μας πει λίγα πράγματα για την εκπαίδευση;(π. Χ. Σε ποια κέντρα γίνεται συνήθως, πόσο διαρκεί και τι περιλαμβάνει;) και γενικά να μας δώσει επιπλέον πληροφορίες (που δεν έχουν αναφερθεί πιο πάνω στο Forum). Όποιοι έχουν τέτοιες ερωτήσεις ας τις κάνουν μήπως μπορούν να μας βοηθήσουν τα παιδιά που είναι ήδη μέσα.
Εφ.Λοχίας ΠΖΝ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Καλησπέρα φιλαρακι να σε ρωτήσω κάτι παρακαλω και αν ξέρεις και θες μου απαντάς.. είμαι πεζοναύτης Διαβιβάστης (Σκέτο)Εφ. Λοχιας απολυμένος 9-3-19 γεννηθείς του 1995 σήμερα πήγα ΡΟΥΦ και με αφησανε να κάνω αίτηση για ΟΒΑ πεζικό γτ δυστυχώς ΕΔ δεν μπορώ λόγο της ηλικίας και με την προϋπόθεση ότι μπορεί να μην δεκτουν την αίτηση γτ ζητάνε πχ αν δν συμπληρωθούν θέσεις ζητάνεπχΔιαβιβάστη -Οδηγο θεωρείς ότι θα με πάρουν ; σκέψου πήγα σήμερα και ήταν μόνο 3αιτησεις στο ΡΟΥΦ...
ΟΒΑ 2020
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 6

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ΟΒΑ 2020 »

Ότι γράφω είναι καθαρά δική μου εκτίμηση γι' αυτό μην βασιστείς σε αυτά που θα σου πω. Κανονικά μόνο στα στρατολογικά απαντάνε σε τέτοια θέματα αν και αρκετές φορές δεν έχουν ψάξει όλες τις λεπτομέρειες. Ξέρουν μόνο τα πολύ χτυπητά. Λοιπόν. Αν δεν κάνω κάποιο λάθος μιλάμε για τρεις διαφορετικές ειδικότητες. Αυτή του Οδηγού-Διαβιβαστή, του οδηγού και του διαβιβαστή. Όλες έχουν διαφορετική εκπαίδευση μεταξύ τους. Μου φαίνεται απίθανο να δεχτούν την αίτηση ως έγκυρη στο τέλος. Λογικά πήραν τα χαρτιά σου και θα δεις ότι αποκλείεσαι εξαιτίας ειδικότητας. Δεν μπορούν να δεχτούν την αίτησή σου ακόμα και αν υπάρχουν κενές θέσεις εάν δεν έχουν διαταγή που να τους το επιτρέπει. Τώρα ελπίζεις σε συμπληρωματική με επιπλέον ειδικότητες ή στην ύπαρξη κάποιας διαταγής την οποία δεν ξέρω και θεωρεί κατά κάποιον τρόπο "ίδια" την ειδικότητα. Αυτά γνωρίζω και στα μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη. Αν μπορεί κάποιος άλλος ας γράψει και αυτός τι γνωρίζει. Καλή επιτυχία όπως και να έχει
NAVY

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από NAVY »

Θα ηθελα να πω σχετικα με τους ΟΒΑ. Ας μην εχουμε παραπονο που τελικα βγηκε η προκηρυξη ! Βεβαια καποιοι θα πουν οι ΟΒΑ δεν ειναι μονιμοι και αν θα μονιμοποιηθουμε η θα μας πεταξουν εξω! Εγω ενα εχω να πω! Δοξα τον Θεο που βγηκε εστω και αυτη η προκηρυξη! Το τι θα γινει μετα απο 3 η 5 η 6 χρονια... Κανεις δεν ξερει! Αυτο που πρεπει να λεμε δοξα τον Θεο... Και να εχουμε πανω απ ολα υγεια! Βλεπετε τωρα τι γινεται... Με τους καθε ιους και αρρωστιες! Αυτα ειχα να πω και συγχωρεστε με... Αν πικρανα ορισμενους!
Εφ.Λοχίας ΠΖΝ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες, πάντως πήγα στρατολογία και ρώτησα μου έλεγαν δεν ξέρω και δεν ξέρω και κάνε τα χαρτιά σου κτλπ...
Άβαταρ μέλους
ΟΒΑ17
Αρχιλοχίας
Αρχιλοχίας
Posts in topic: 23

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ΟΒΑ17 »

Κατά τη γνώμη μου καταθέστε αιτήσεις είτε έχετε είτε δεν έχετε την ειδικότητα που ζητάει, ακόμα κι αυτοί που έχουν παρέλθει 3 χρόνια απ την απόλυση και λοιπά (αν και γι αυτους θεωρώ ελάχιστες τις πιθανότητες, κι αν φυσικά τις δεχτουν) αλλά όπως και να χει κάντε αιτήσεις. Δεν υπάρχει περίπτωση με τέτοια όρια ηλικίας και αυτή τη μ@λακι@ με τα 3 χρόνια να συμπληρωθούν οι θέσεις. Πολύ πιθανόν να γίνει όπως και το 17. Τότε πήρε παράταση και στη συνέχεια βγήκαν άλλες 2 προκυρηξεις το ίδιο έτος με περισσότερες ειδικότητες και πάλι 1000 άτομα συνολικά δεν μάζεψανε. Γιατί όχι και τώρα να μην βγάλουν κι άλλη η αλλάξουν κάποιο κριτήριο; Για οποιαδήποτε πληροφορία ρωτάτε στις στρατολογιες των περιοχών σας.

Ζ'ΜΑΚ
ΟΒΑ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από ΟΒΑ »

Είμαι στα 23 απολύθηκα το καλοκαίρι απο Π/Ν ειδικοτηταΤ/ΜΗΧ. Θεωρείτε ότι αξίζει να επενδύσουμε 6 χρόνια και στα 28 να μας πουν άντε γειά η υπάρχει πιθανότητα να μας κρατήσουν; Ευχαριστώ και καλή επιτυχία σ'ολους!!
GREEK NAVY

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από GREEK NAVY »

Είμαι στα 23, απολύθηκα το καλοκαίρι απ'το Π/Ν Τ/ΜΗΧ. Αξίζει να επενδύσουμε 6χρονια και στα 28 να μας πουν άντε γειά.. με τα σημερινα δεδομενα πάντα μιλαμε.. η παίζει έντονα και το ενδεχόμενο να μας νομιμοποιήσουν αν μας πάρουν. Ευχαριστώ, καλή επιτυχία σ'ολους τους ενδιαφερόμενους!
Εφ.Λοχίας ΠΖΝ

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Έτσι ακριβώς! Η παράταση θα πάει η θα μας πάρουν ολους οσοι κάναμε αιτήσεις
NAVY

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από NAVY »

Καλημερα σε ολους! Θα ηθελα να απαντησω στον φιλο GREEK NAVY. Κοιτα να δεις. Κανεις μα κανεις δεν μπορει να μας πει μετα βεβαιοτητος τι θα γινει μετα απο 3 η 4 η 6 χρονια! Τα πραγματα κανεις δεν ξερει πως θα ειναι τοτε! Ολα παιζονται! Η απαντηση στο ερωτημα σου οπως ειναι και δικο μας ερωτημα... Βρισκεται στο προσωπικο περιβαλλον του καθενος μας! Δηλαδη. Εαν εχεις καποιες ακρες για μια μονιμη δουλεια εξω η για καποια δικια σου δουλεια η καποιες προοπτικες... Τοτε εννοειται οτι θα πας εξω! Εαν ομως δεν εχεις να κανεις τιποτα εξω η καμια επαγγελματικη προοπτικη τοτε διαλεξε να πας ΟΒΑ. Βεβαια αυτο προυποθετει να γουσταρεις τον στρατο για να μπορεσεις και να επιτυχεις και να εισαι σωστος στην δουλεια σου! Απο κει και περα ομως πιστευω οτι η αποφαση αυτη ειναι προσωπικο θεμα επιβιωσης του καθε εναν απο εμας... Το τι θα διαλεξει στην ζωη του! Ειναι και θεμα ρισκου! Ενταξει εγω προσωπικα θα ρισκαρω και θα παω ΟΒΑ στο Ναυτικο... Και οτι γινει!
NAVY

Προκήρυξη για ΟΒΑ (2020)

Δημοσίευση από NAVY »

Προς τον GREEK NAVY. Για να χρησιμοποιησω και λιγο ναυτικο διαλογο... Μπαινοντας σαν ΟΒΑ ειναι σαν να πλεουμε σε αχαρτογραφητα νερα! Η θα πεσουμε σε ξερα η θα πιασουμε λιμανι! Παντως σου ευχομαι καλη επιτυχια... Σε οτι αποφασισεις και καλη επιτυχια σε ολα τα παιδια!
Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες