Δόξα στον Στρατό

Επισόδεια κατασκοπείας, οι αλλαγές στην οργάνωση του στρατού και την θητεία, ατυχήματα, κλοπές υλικού και θέματα επικαιρότητας
Κλειδωμένο
Στρατός και θητεία
Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής
Posts in topic: 4

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από Dargal »

Οταν ημουν μικρος, ολοι οι φιλοι μου ηθελαν να γινουν αστροναυτες, ποδοσφαιριστες, τραγουδιστες... Εγω ηθελα να γινω στρατηγος.
Βεβαια, καθως μεγαλωνα, καταλαβα πως το επιχειρημα μου θα ηταν αν οχι ακαταρθωτο, αλλα τουλαχιστον απιστευτα δυσκολο.
Και κανω την ερωτηση: Κατα ποσο μπορει να σχετιζεται ο πολεμος στα αρχαια χρονια με αυτον στα νεοτερα. Οπως και να το κανεις, παντα πολεμος παραμενει.
Στα αρχαια χρονια παλευες και πολεμουσες για την δοξα, την φημη, την αναγνωρισημοτητα, την επιτυχια. Τωρα πια για τα λεφτα.
Πολυ φοβαμαι, πως αν καποιος θελει δοξα και φημη, μονο αν γινει star η κατι παρομοιο, μπορει να το επιτυχει.
Αναρωτιεμαι ομως, μπορει πια να πολεμησει καποιος, αν οχι για να υπερασπιστει την πατριδα του, αλλα για δοξα και τιμη. Πως μπορει να βρεθει ομως η τιμη, σε ενα τετοιο αχαρο ''επαγγελμα'';
Περιπλοκο το θεμα.
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

Ελα χριστέ και παναγιά...

Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από Dargal »

Εαν δεν συμφωνεις με το θεμα, απλα μην γραφεις.
Παρολαυτα, ισως δεν το εθεσα σωστα. Αυτο που εννοω, ειναι κατα ποσο μπορει να συσχετιστει ο πολεμος στα αρχαια χρονια με αυτον στα νεοτερα.

(Ακυρο: Εσυ νομιζω στο θεμα με τη θρησκεια, αποδοκιμαζες τους θρησκους... Γιατι επικαλεισαι το ''Χριστο και τη Παναγια'' τωρα; )
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

Οι πόλεμοι γίνονταν πάντα για εναν λόγο. Και για τον ίδιο λόγο θα Συνεχίσουν να γίνονται. Φράγκα.

Οι μόνοι οι οποίοι θα έπρεπε να είναι πρότυπα, είναι αυτοί που πάλευαν για απελευθερωτικούς αγώνες ενάντια στον κατακτητή, οποιοσδήποτε κι αν ήταν αυτός.

Τώρα να σκοτώνεις κόσμο για να μεγαλώσεις τα σύνορά σου, να σε λένε μεγάλο και τρανό, μόνο άρρωστο ακούγεται (και είναι). Είτε γινόταν κάποτε, είτε γίνεται τώρα.

Άκυρο : Τον Χριστό και την Παναγία τους επικαλούμε όπως και κάθε μυθικό - παραμυθένιο πλάσμα. Μα την κοκκινοσκουφίτσα. Αποδοκιμάζω τη θρησκεία και όσους δεν υπερασπίζονται κάτι που ποτε δεν είδαν, αλλα το πιστεύουν επειδή τους το είπε κάποιος άλλος. Άλογα δηλαδή.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 3
Επικοινωνία:

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από Nassos »

Μπέεεεεεε...
BabisOsougias
Λοχίας - Έφεδρος
Λοχίας - Έφεδρος
Posts in topic: 1

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από BabisOsougias »

Σιγα μη δεν ποσταρε ο gener Εδω.Chrpat σε συμμεριζομαι σε αυτα που λες. Αλλα μην νομισεις ποτε οτι ο πολεμος μπορει να φερει δοξα και τιμη η μην νομισεις οτι οσα γραφουν οι αρχαιοι περι πολεμου για τιμη και δοξα ισχυουν. Αποψη μου οτι η τιμη και η δοξα ειναι πραγματικα συναισθηματα, τα οποια ομως υποκινουνται απο αλλους ΜΕΓΑΛΟΥΣ, ωστε να παρασυρουν τους αμοιρους πολεμιστες να πολεμουν για τα ματαιοδοξα σχεδια τους (εκτος και αν μαχονται υπερ πατριδος τοτε αλλαζει). Ο πολεμος κατα τη γνωμη μου ειναι αναγκαιο ΚΑΚΟ, για να βγουν οι κοινωνιες απο τη νωθροτητα, να αποκτησουν καποιες αξιες, να μαθουν να εκτιμουν το ψωμι και το νερο τους (καποια στοιχεια που σημερα εκλιπουν απο πολλους). Και σου φερνω ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα. Οι παππουδες ολονων μας πολεμησαν στον Β Παγκοσμιο (η εστω προπαππουδες), η ειχαν συγγενεις εκει. Τοτε επικρατουσε η αντιληψη οτι πολεμαμε για την τιμη και την δοξα. Προσφατα λοιπον ρωτησα τον παππου μου και μου ειπε πως ο πολεμος μονο κακο ειναι. Εφιαλτες και αιμα σε ακολουθουν στη συνεχεια και για παντα (δεν τα εχουμε ζησει; Φαινονται απομακρα; Συμβαινουν ομως). Τι να την κανεις την τιμη αν πεθανεις με ψυχολογικα προβληματα; Αν χασεις τον πατερα σου; Μην εισαι στρατοκαυλος αδερφε, παντα να επιδιωκεις πρωτα την ειρηνη και μετα τον πολεμο, γιατι στον πολεμο οσο τιμη και δοξα και αν κερδισεις ειναι προσωρινη και στην ουσια αχρηστη. Ο Οδυσσεας εμεινε στην ιστορια, αλλα οι αλλοι τοσοι που πολεμησαν γι αυτον τι εγιναν; Αυτα απο μενα
Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από Dargal »

Φιλε, καταλαβαινω αυτα που εννοεις. Αλλωστε και γω δεν ειμαι ουτε *****, ουτε τρελος για να επιθυμω πολεμο. Απλα προσπαθω να βρω, σε ποια συναισθηματα σε φτανει, και μεχρι που μπορει να σε ωθησει ο πολεμος; Η τιμη και η δοξα ισως να μην μπορουν να βρεθουν σε ενα σημερινο πολεμο, αλλα ειμαι πεπεισμενος πως σιγουρα κατι θα ενιωθαν οι αρχαιοι. Δεν εχουν γραφτει αδικα τοσα βιβλια. Κανεις δεν ειπε, πως ο πολεμος εινα Καλο ή κατι τετοιο/Ασφαλως σε οδηγει σε απιστευτα συναισθηματικα αδιεξοδα. Αλλα οπως ειπα, πιστευω πως στα αρχαια χρονια, ο πολεμος, ηταν κατι το εξιδανικευμενο.
Anonymous

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από Anonymous »

Τιμη; Δοξα; Ρωτα μερικους που ηταν στην εθνικη αντισταση και στον β π πολεμο που τους βαλαν και φυλακη και τους βασανισαν. Ρωτα << Σχημα λογου>> Τον πατερα της γιαγια μου που σκοτωθηκε στον βομβαρδισμο του πειραια, ρωτα τον μολις 4 χρονων αδερφο της που πεθανε απο πεινα.

ρωτα να δεις δοξα που εχουν οι ηρωες στην κυπρο...

με μια ψοροσυνταξη και αν...

ο πολεμος μονο δινα φερνει για των στρατιωτη και την οικογενεια του πραγματικος κερδισμενος στον πολεμο ειναι οι εταιριες οπλων οι κατασκευαστικες και γενικα αυτοι που δεν θα πολεμουν αλλα θα ειναι στην ιμπιζα.

οι υπολοιποι ειναι χαμενοι ειτε νικησουν ειτε χασουν.

παρε παραδειγμα το ιρακ ποιος ειναι ο πραγματικος κερδισμενος

α]οι ιρακινοι με τιποτα αφου εχουν χασει τοσους συγγενεις και γενικα ζουν κατω απο αθλειες συνθηκες.

β]ο αμερικανος πολιτης οχι γιατι εκτος απο φορους πληρωνει και με αιμα των παιδιων του +τον φοβο που εχει για τρομοκρατικο χτυπημα.

γ]εμεις μα οχι βεβαια αφου πληρωνουμε εξαιτιας του πολεμου ακριβοτερα πολλα αγαθα.

δ]οι πετρελαικες;here is the winner...

Dargal
Ανθυπασπιστής
Ανθυπασπιστής

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από Dargal »

Ρε φιλε τα ξερω αυτα. Ο προπαππους μου πεθανε στον πολεμο και ο παππους μου στα 19 του πολεμαγε. Λες να ηρθα απο τον Αρη και να μην τα ξερω; Δεν μου απανταει κανενας στο ερωτημα που εθεσα: Καποτε ειχα ρωτησει τον Πρεσφιλντ (συγγραφεας ιστορικων μυθιστορηματων) αν θα μπορουσε να βρει κανεις την τιμη κ τη δοξα που βρισκε κανεις στα αρχαια χρονια. Και προς μεγαλη μου καταπληξη, απαντησε ''ναι, αν και οχι σε τοσο μεγαλο βαθμο''. Για αυτο και ψιλομπερδευτηκα και γεμισα ερωτηματικα...

Απο την αλλη, ισως απλα ηθελε να με ξεφορτωθει το συντομοτερο Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Snakeshit
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης
Posts in topic: 1

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από Snakeshit »

Μόνο στον αμυντικό πόλεμο πολεμάς για δόξα και τιμή.
Anonymous

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από Anonymous »

Τιμη και δοξα ισως να βρεις αλλα σε πολυ περιορισμενο αριθμο ατομων. Πλεον ο πολεμιστης και ο θανατος στον πολεμο δεν ειναι απο τα ιδανικα της κοινωνια μας νομιζω οτι Η ποιο ηρωικη εποχη για τον πολεμιστη ηταν η εποχη των βικινγκ. Τοτε ο θανατος στην μαχη ηταν εξιδανικευμενος τωρα οχι ποια.

ποιο πολυ δοξα εχει αυτος που θα εχει πολλα λεφτα παρα ενας πολεμιστης

ωραιος ο πρεσφιλντ!

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από Nassos »

Διαβάστε για τον Φινλανδό ελεύθερο σκοπευτή Simo Häyhä που σκότωσε περίπου 505 Ρώσους στρατιώτες.

GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

Ωραίος ο τυπάς αν είναι αλήθεια.

Σα να διάβαζα κείμενο φανατικού χουλιγκάνου του ΚΚΕ/ΛΑΟΣ/ΧΑ μου φαινόταν στην αρχή. Θα μπορούσε να ήταν καλύτερο, αλλα μάθαμε και κάτι τουλάχιστον

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Επικοινωνία:

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από Nassos »

Αληθινό είναι. Υπάρχει και αντίστοιχο άρθρο στο wikipedia .

http://en.Wikipedia.org/wiki/Simo_Hayha
GenerX
Αντισυνταγματάρχης
Αντισυνταγματάρχης

Δόξα στον Στρατό

Δημοσίευση από GenerX »

Ναι μωρέ, απλα επειδή μου φαίνεται κατόρθωμα, αναρωτήθηκα αν είναι αλήθεια.

Στρατός και θητεία
Κλειδωμένο

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης