Θέμα με ψευδή στοιχεία μονάδας

Πληροφορίες για την εκπαίδευση (ΣΒΕΝ/ΣΠΕΝ), ΥΕΑ, άδειες που δικαιούμαστε και την καθημερινότητα στο στρατό
Απάντηση
Στρατός και θητεία
fobar
Στρατιώτης
Στρατιώτης
Posts in topic: 1

Δημοσίευση από fobar »

Καλησπέρα παιδιά,

Κατατάχθηκα τον Ιούλιο και απολύομαι Μάρτιο (8μηνος). Στην μονάδα που έμεινα μέχρι και τα ΣΠΕΝ (ήρθα Αθήνα μετά με κατ'εξαίρεση και διδακτορικό)

έχει γίνει ένα μπάχαλο που με ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα. Ο γιατρός όταν παρουσιάστηκα είπε "βγαίνεις Ι3 λόγω βάρους", χωρίς να μου δώσει κάποιο χαρτί ή να γράψει κάτι στον φάκελό μου. Το λέω στον λόχο μου και με ρωτάνε "ένοπλο ή άοπλο; ". Λέω αφού δεν είπε, λογικά ένοπλο. Δε μου χρεώνουν όπλο και λένε θα το ψάξουμε. Μετά από 2 μέρες μου είπε ο εκπαιδευτής ότι το έψαξε και είμαι άοπλος. Οπότε έβγαλα όλη τη βασική εκπαίδευση και ΣΠΕΝ έτσι (στα ΣΠΕΝ κυρίως καθόμουν πίσω για άοπλες υπηρεσίες). Από τις 4 βολές που έγιναν συνολικά, ήμουν παρών στις 2 χωρίς να ρίξω προφανώς (στην πρώτη πριν την ορκωμοσία για να παρακολουθήσω τα συνεργεία και στην δεύτερη στα ΣΠΕΝ ως μέτρα ασφαλείας).

Αρχές Οκτώβρη με ενημερώνουν από τη νέα μου μονάδα ότι με έχουν Ι1 στα χαρτιά. Περνάω επιτροπή απαλλαγών και με βγάζουν Ι2 λόγω βάρους (μου λένε είσαι στο όριο Ι2-Ι3 αλλά και το Ι3 είναι ένοπλο). Μετά από αυτό κοιτάνε τον φάκελό μου και μου είχαν γράψει ότι είχα εκτελέσει επιτυχώς την βολή πριν την ορκωμοσία! Λέω δεν ισχύει. Έστειλαν τα χαρτιά μου στην παλιά μονάδα να τα συμπληρώσουν σωστά. Ζήτησα από τη νέα μονάδα να με στείλει για μια βολή να αναλάβω υπηρεσίες. Μου λένε "δύσκολο" από τη στρατολογία (μάλλον όμως δεν έφτασε ποτέ στον διοικητή το αίτημα τελικά). Και τώρα έστειλαν χαρτί με υπογραφή διοικητή της παλιάς μονάδας να λέει ότι εκτέλεσα 2 βολές (!) αντί της μίας που έγραφαν αρχικά και μπορώ να χρησιμοποιηθώ για ένοπλες υπηρεσίες.

Εκτός της ειρωνείας που εκλάμβανα από τον στρατολόγο (μου φαίνεται λέει δύσκολο να έγινε αυτό που λες, αλλά μπορεί και να έγινε) ζήτησα να με στείλει για βολή, και λέει πως δεν γίνεται. Επίσης μου είπε ότι κανονικά θα έπρεπε να με βάλει να κάνω και όλες τις υπηρεσίες που δεν έχω κάνει από Σεπτέμβρη (!) αλλά δεν θα το κάνει (θυμίζω, από όταν προέκυψε το θέμα τους είχα ζητήσει να κάνω βολή και να αναλάβω υπηρεσίες!).

Τώρα λοιπόν εγώ πώς μπορώ να κινηθώ; Δεν θέλω να αναλάβω ένοπλη υπηρεσία χωρίς βολή, αλλά είμαι και σε πολύ δύσκολη θέση. Θα αποδεικνυόταν από έγγραφα στην παλιά μονάδα ότι δεν χρεώθηκα ποτέ όπλο (από τα χρεωστικά βιβλία) αλλά όταν ζήτησα να γίνει επίσημο παράπονο στο ΓΕΣ μου είπαν να το κάνω ατομικά, αυτοί δεν το κάνουν υπηρεσιακά να αμφισβητήσουν την παλιά μονάδα, και ότι θα βρεθώ και εκτεθειμένος κι από πάνω!

Εγώ λοιπόν αυτή την στιγμή, τι θα μπορούσα να κάνω; Δεν έχω μιλήσει με τον διοικητή μου ακόμα, και δεν ξέρω πώς να το χειριστώ. Να κάνω έγγραφη αναφορά, να στείλω παράπονο στο mail της γραμμής στήριξης οπλιτών, ή κάτι άλλο; Και πώς τελικά θα βρω το δίκιο μου;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Nassos
Α/ΓΕΣ
Α/ΓΕΣ
Posts in topic: 1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nassos »

Επικοινώνησε με τη Γραμμή Στήριξης Οπλιτών, γιατί με Ιεραρχική αναφορά δεν θα βρείς άκρη.

Στην ακραία περίπτωση, υπάρχει το Δίκτυο "Σπάρτακος".
esoes

Δημοσίευση από esoes »

Το λάθος είναι δικό σου και του γιατρού, είναι δυνατόν να σου λέει πως θα βγεις Ι3. Και εσύ να μην ζητάς κάποιο χαρτί; Για να βγεις Ι3 πρέπει ο γιατρός να σου δώσει το χαρτί με την ένδειξη για σωματική ικανότητα που σου έχει γράψει και με αυτό το χαρτί περνάς από επιτροπή αναβολών/απαλλαγών για να γίνει επικύρωση της γνωμάτευσης.

Το όλο στορυ που περιγράφεις μετά είναι να είχαμε να λέγαμε, ειδικά για άνθρωπο που έχει σπουδάσει και ήξερε πως ίσως θα έχει θέμα με το σωματικό του βάρος στην εποχή του Ίντερνετ που τα έχουμε όλα στο χέρι θα μπορούσες να τα έχεις προλάβει όλα αυτά, ο στρατός λειτουργεί σαν τις δημόσιες υπηρεσίες, αν πας σε ΙΚΑ, Εφορία χωρίς να έχεις προετοιμαστεί σωστά θα ταλαιπωρείσαι καμιά βδομάδα.

Καλό υπόλοιπο θητείας να έχεις, δυστυχώς άκρη δεν νομίζω να βγάλεις.

Στρατός και θητεία
Απάντηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες