Αλλεργίες και θητεία
- ΘΑΝΑΣΗΣ122
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 3
Αλλεργίες και θητεία
Γεια σας θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με ένα πρόβλημα που έχω. Θέλω να διακόψω την αναβολή μου για να πάω στρατό το Θέμα είναι οτι έχω αλλεργία σε πολύ μεγάλο βαθμό στα ψάρια. Όταν εννοώ μεγάλη αλλεργία εννοώ σε επίπεδο που αν κάποιος ακουμπήσει το ψάρι και μετά εμένα έχω 15 λεπτά ζωής. Έχω πολύ δυνατά φάρμακα σε περίπτωση που μου συμβεί κάτι τέτοιο και φυσικά δεν είναι πάντα στο χέρι μου αν θα συμβεί. Δεν συζητάω κάν για το τι θα πάθω αν το φάω ή το ακουμπήσω ο ίδιος. Έχω περιθώριο για να καταλάβει η επιτροπή του στρατού την σοβαρότητα αυτής της αλλεργίας και να καταφέρω να πάρω το ι5 παθολογικό; Έχω ήδη εξετάσεις στα χέρια μου και απο ιδιώτη γιατρό και απο το δημόσιο νοσοκομείο.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
Αλλεργίες και θητεία
Στο στρατο ολα σχετικα ειναι. Η επιτροπη παντως αποτελειται απο γιατρους, αν εχεις ισχυρα χαρτια στα χερια σου ειδικα απο
δημοσιο νοσοκομειο κατι μπορει να γινει. Παντως να αναφερω οτι ψαρι στο στρατο παιζει να μην φαγαμε ποτε. Το φαγητο
ηταν το κλασικο κοτοπουλο, μακαρονια με κιμα, φασολια και καμια τηγανια/ μπριζολα/λουκανικο.
δημοσιο νοσοκομειο κατι μπορει να γινει. Παντως να αναφερω οτι ψαρι στο στρατο παιζει να μην φαγαμε ποτε. Το φαγητο
ηταν το κλασικο κοτοπουλο, μακαρονια με κιμα, φασολια και καμια τηγανια/ μπριζολα/λουκανικο.
- ΘΑΝΑΣΗΣ122
- Στρατιώτης
Αλλεργίες και θητεία
Το θέμα δεν νομίζω ότι είναι μόνο στο φαγητό που έχει μέσα ο στρατός αλλα Το τι τρώει ο κάθε φαντάρος ξεχωριστά και αν είμαι στον ίδιο χώρο μαζί του ή ακουμπήσει κάτι μέσα αφου έχει ακουμπήσει ψάρι. Επίσης αυτό μπορεί να μου συμβεί ακόμα και στην έξοδο μου για παράδειγμα ή στις εξόδους των άλλων φαντάρων καθώς τότε αυτοί μπορεί να φάνε ψάρι. Η σοβαρότητα της αλλεργίας είναι μεγάλη και ο κίνδυνος δεν μπορεί να καλυφθεί εύκολα. Πάντως ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτο που κατάλβα ως τώρα είμαι σίγουρα Ι4 σύμφωνα με την στρατολογία αλλα την έχω και σε παρα πάνω βαθμό απο το Ι4.
-
- Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός
- Posts in topic: 2
Αλλεργίες και θητεία
Ξερεις ποιο ειναι το θεμα, δεν ειναι ο στρατος ψαραγορα να πεις οτι ειναι γεματος ψαρια, εκτος απο τις μερες που μπαινουν
οι νεοσυλλεκτοι βεβαια... Επομενως θα σου πει η επιτροπη ρε μεγαλε αν ειναι τοσο τραγικα οσο μας τα παρουσιαζεις στην
πολιτικη σου ζωη τι κανεις; Δεν βγαινεις απο το σπιτι σου ποτε; Δεν συναντας αλλο κοσμο; Δεν μπαινεις σε ΜΜΜ;
Αμα δε γουσταρεις να πας κανενα θεμα, απλα το συγκεκριμενο παραδειγμα δεν νομιζω να πεισει κανεναν για Ι-5.
Αν θες να πατησεις πανω σε αυτο και να πας για Ι-5Ψ αλλο καπελο αυτο...
οι νεοσυλλεκτοι βεβαια... Επομενως θα σου πει η επιτροπη ρε μεγαλε αν ειναι τοσο τραγικα οσο μας τα παρουσιαζεις στην
πολιτικη σου ζωη τι κανεις; Δεν βγαινεις απο το σπιτι σου ποτε; Δεν συναντας αλλο κοσμο; Δεν μπαινεις σε ΜΜΜ;
Αμα δε γουσταρεις να πας κανενα θεμα, απλα το συγκεκριμενο παραδειγμα δεν νομιζω να πεισει κανεναν για Ι-5.
Αν θες να πατησεις πανω σε αυτο και να πας για Ι-5Ψ αλλο καπελο αυτο...
- ΘΑΝΑΣΗΣ122
- Στρατιώτης
Αλλεργίες και θητεία
Το οτι μιλάς με έναν απαξιωτικό τρόπο λες και ξέρεις ή λες και έχεις το πρόβλημα υγείας μου καθημερινα εσύ στην ζωή σου με ξεπερνάει και μου θυμίζει τον κλασικό έλληνα που κυκλοφορεί στον δρόμο που τα ξέρει όλα. Συγνώμη και όλας αλλα δεν μαρέσει το υφάκι σου! Ναι φιλε καθημερινά κυκλοφορω με 2 ενεσεις ανδρεναλίνης και 5 χαπια επανω μου τα οποια μόνο γραφονται και κοστιζουν κοντα στα 100 ευρω και λήγουν και νωρις! Συμφωνα με τους γιατρους το καλύτερο θα ήταν να μην μου τυχει να τα χρησιμοποιήσω ποτε γιατι κανουν κακο στην υγεια στην καρδια και σε ολο το σώμα ψάξε να δεις τι ειναι η ανδρεναλίνη και Τι κανει στο σωμα του ανθρώπου. Δεύτερον αυτα τα φαρμακα μου δίνουν μονο 20 λεπτα ζωης στην καλύτερη 40 απλά μέχρι να πάω στο νοσοκομείο!
Οπότε πριν το παίξεις έξυπνος γιατρός και ελληνάρας σεβάσου τον συνάθρωπο σου και μην το παίζεις αλάνι και με ύφος ειδικά για θέματα υγείας! Έκανα απλά μια ερώτηση και καλό θα ήταν να απαντάς σε αυτλο που σε ρωτάω και όχι σαν γιατρός. Ευχαριστώ.
Οπότε πριν το παίξεις έξυπνος γιατρός και ελληνάρας σεβάσου τον συνάθρωπο σου και μην το παίζεις αλάνι και με ύφος ειδικά για θέματα υγείας! Έκανα απλά μια ερώτηση και καλό θα ήταν να απαντάς σε αυτλο που σε ρωτάω και όχι σαν γιατρός. Ευχαριστώ.
-
- Στρατιώτης
- Posts in topic: 1
Αλλεργίες και θητεία
Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω για κάποια θέματα που έχω. Μου λείπει ένα ένζυμο το G6PD. Είμαι αλλεργικός σε ναφθαλίνες κουκιά. Ασπιρίνη κτλ λόγω αυτού του ενζύμου και αν πάθω κάτι μπορεί να χρειαστώ μέχρι και μετάγγιση διότι είναι κάτι σοβαρό. Επίσης όταν εισπνέω σκόνη, πχ σε έναν χωματόδρομο, μυρίσω γύρη ή αν φάω και αθληθώ ή τρέξω μέσα στο 2ωρο μέχρι να χωνέψω κοκκινίζω, τις περισσότερες φορές πρήζομαι και παίρνω κορτιζόνη για να ηρεμήσω και κρύο νερό στο σώμα μου. Αυτό, με τα κατάλληλα δικαιολογητικά στους γιατρούς που με κατατάσσει, Ι4 άοπλο;
Επίσης, αν τους πάω τα χαρτιά για το ένζυμο που μου λείπει, φαίνεται και στην εξέταση αίματος νομίζω, αλλά δεν τους πάω το χαρτί που λέει ότι έχω θέμα στη σκόνη και τα υπόλοιπα, που ο γιατρός μου όταν ήμουν μικρός δεν ήξερε πως να το προσδιορίσει, θα έχω θέμα, θα πρέπει να τους πείσω δηλαδή; Γιατί δε θα λέω και ψέματα, όντως έχω αυτά τα προβλήματα.
Υ. Γ δεν κοιτάω ούτε να λουφάρω, ούτε είμαι αντίθετος με την θητεία. Κοιτάω την υγεία μου και μόνο, διότι όσες φορές το έχω περάσει αυτό με την αλλεργία είναι κάτι το πολύ άσχημο.
Επίσης, αν τους πάω τα χαρτιά για το ένζυμο που μου λείπει, φαίνεται και στην εξέταση αίματος νομίζω, αλλά δεν τους πάω το χαρτί που λέει ότι έχω θέμα στη σκόνη και τα υπόλοιπα, που ο γιατρός μου όταν ήμουν μικρός δεν ήξερε πως να το προσδιορίσει, θα έχω θέμα, θα πρέπει να τους πείσω δηλαδή; Γιατί δε θα λέω και ψέματα, όντως έχω αυτά τα προβλήματα.
Υ. Γ δεν κοιτάω ούτε να λουφάρω, ούτε είμαι αντίθετος με την θητεία. Κοιτάω την υγεία μου και μόνο, διότι όσες φορές το έχω περάσει αυτό με την αλλεργία είναι κάτι το πολύ άσχημο.
Αλλεργίες και θητεία
Ευχαριστω για τις απαντησειςΤο Θεμα μου εντωμεταξυ το συγχωνευσε καποιος εδω, δεν ηρθα να γραψω σε θεμα αλλου ενημερωτικα
Αλλεργίες και θητεία
George Ly. έγραψε:Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω για κάποια θέματα που έχω. Μου λείπει ένα ένζυμο το G6PD. Είμαι αλλεργικός σε ναφθαλίνες κουκιά. Ασπιρίνη κτλ λόγω αυτού του ενζύμου και αν πάθω κάτι μπορεί να χρειαστώ μέχρι και μετάγγιση διότι είναι κάτι σοβαρό. Επίσης όταν εισπνέω σκόνη, πχ σε έναν χωματόδρομο, μυρίσω γύρη ή αν φάω και αθληθώ ή τρέξω μέσα στο 2ωρο μέχρι να χωνέψω κοκκινίζω, τις περισσότερες φορές πρήζομαι και παίρνω κορτιζόνη για να ηρεμήσω και κρύο νερό στο σώμα μου. Αυτό, με τα κατάλληλα δικαιολογητικά στους γιατρούς που με κατατάσσει, Ι4 άοπλο;
Μέλη σε σύνδεση
Μέλη σε αυτήν τη Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης